Çalışmak istemiyorum.

Feminizm deyince kadın istediğini yapmakta özgür ama erkek dese çalışmayayım evde oturayım diye tü kaka olur. Feminizm kadın erkek eşitliği ise o zaman erkek de ben evde işleri yapayım sen işe git diyebilmeli

Öyle olunca adama demedikleri kalmaz ama, sonra da eşitlik bilmem ne.

Maaşım şimdikinin 2 katı olsa kesinlikle yapacağım bir şey. Otursun evde adam, çocuk baksın yemek yapsın.

Yo bu meselenin karşılıklı oldugunu düşünüyorum ben. Evlenirken çalışmak istemediğini belirten bir erkek karşılıklı kabul varsa çalışmayabilir. Benim eşleri ev işi ve çocuk bakımı yapan kadın arkadaslarım var. Karşılıklı kabule dayalı bu işler bana göre. Ama evet toplumsal algı erkeğe yüklüyor bunu zorunluluk gibi, katılmıyorum ben. Karşılıklı olarak nasıl geçinileceği planlandıysa ve kimin çalışıp çalışmayacağı baştan konusulduysa kadın da erkek de çalışmak istemediğini belirtebilir

Aynen ben de onu diyorum. Ve benim feminist olup bunu yapan arkadaslarım var, eşlerinden çok maaş aldıkları için kendilernin çalışmaları daha mantıklı geliyor ve kadın çalışıyor erkek ev işleriylr ve çocuk bakımıyla meşgul oluyor. Ki bu bana çok normal geliyor. Yani feminizm aslında diyebilmeli dediğiniz şeyi çoktandır diyor

Yani bana da çok normal geliyor. Eğer durumlar bu şekilde olmasını gerektiriyorsa neden olmasın! Fakat maalesef bir takım tabuları yıkmak lazım bunun için, bu da biraz zor

B
Ben de çalışmak istemiyorum. Çalışmak mutsuz ediyor. Gayet normal bir durum.bir evim var.ordan gelen kira harçlık oluyor yetiyor bana

Çalışmak yada çalışmamak kadının kendi hür iradesidir. Bir kocanın karısına çalış demesi, hatta iş bulması o erkeğin benim gözümde bitmesi için yeterli bir sebep. Kıçına güvenen çıkar mantar dağına. Güvenmiyoduysa baştan çalışan kadınla evlenseymiş.

Ben bu konuya şöyle bakıyorum.eger kadin ben çalışmak istemiyorum diyorsa bir gün eşinn de ben çalışmak istemiyorum fikrine saygı duyup kabullenecek.erkek o bakmak zorunda bana gibi cahilce lafları anlamıyorum.pardonda adam seni bakmak icin almadı.lafa gelince hayat müşterek....peki bu mustereklik nerede ? İş bulamasın çalışamassin amenna !!!gerçi şu zamanda bazı erkeklerde çalışmak istemiyor herkes kolay yoldan para kazanma ya da miras peşinde ...ne de olsa tarla var arsa var babamın var dedemin var !!!!böyle parazitimsi insanları sevmiyorum sevemiyorum...

Sevgiliyken karsıydı calısmama bir kaç aylık evliykende eski mağaza işime geri dönmek istediğimde karşı çıktı çalışmanı istemiyorum diye şimdi bulsa almanyaya yollsr işe beni o hale geldi

Normalde kadınların çalışmasını sonuna kadar destekliyorum. Emekli olsam da çalışmaya, üretmeye devam etmek isterim.
Ama bur kadınla çalışmadığını bile bile evlenip evlendikten sonra yok geçim zor, sen de çalış diyen erkeklere sinir oluyorum.

Sizin durumunuza olay şöyle adam bekarken çalışmanızı istememiş, gözünüz açılmasın, kendinden iyi birini bulup elinden kaçacaksın diye korkmuş. Çünkü kazandığın parayı ona vermeyecektin, ailene verecek ya da kendin harcayacaktın. Ama evlendikten sonra 10 ayda tapunun kendi elinde olduğuna emin oldu, sonra da sende çalış para kazan bana masrafsın moduna girdi. Sizin durumunuza heleki çalışmak istemiyorsan sen haklısın, bence eşine açık açık evlenmeden önce çalışmamı istemiyordun, paramı babamın evine vereceğim için diye, çalışırsam paramı sana vermeyeceğim bunu bil diye söyle (bak nasil bir kavga çıkıyor).
Hayat pahalı evet ama kendi evinizde oturuyorsunuz, geliriniz muhtaclikseviyesibde değil. Çok iyi şartlarda değil ama yine Geçinirsiniz fakat eşiniz daha fazlasını istiyor

Ama bence siz ilerleyebilecginiz bir iş bulup çalışın hiç bir erkeğe güvenmeyin bu hayatta. Sonra çok pişman olursunuz

Ya çalışmak istemez tabii, belliki yeterli eğitimi yok ki eşi fabrika işi bakıyor. Fabrikada çalışmaktansa az kanat edip kocasının maaşıyla yetinmeyi tercih edebilir. Bana çokta anormal gelmedi. Kaldıki çok kariyerli bir mesleği vardır yine çalışmak istemezse çalışmaz. Geçim derdinden ağlanmıyor ben böyle mutluyum diyor. Niye bukadar üzerine gidilmiş?
Kocası evlenmeden çalışmadığını biliyordu, hata çalıştırmam seni gibi alaturka cümleler kuruyordu birden geçim derdi başlayınca karısına iş aramaya başlamasımı normal?
Çalışıp çalışmamak kadının tercihi. İlerisini garantiye almak istememek, koca eline bakmak, her ay hesaba yatan maaşın keyfini bilmemek. Kendi bileceği iş. Kadın evinde mutluyusa mutluludur. Banada o hiç normal gelmiyor mesela, ev işi bir insanı nasıl mutlu edebilir hayret ediyorum. Ki çocuklarım küçükken uzun yıllar ev hanımıydım. Keyifli tek yanı vardıysa oda istediğin kadar istediğin zaman uyumak, kafana göre gezip tozmak. Onun dışında beni mutlu eden birşey yoktu. Ev işi hiç sevmem, çalışmadığım haldede yapmazdım yardımcım vardı vs. Helede pandemide, online eğitimde ev hayatından hepten nefret ettim.
Ben çalışmayı seviyorum. İş hayatı hep güllük gülistanlık değil ama bir işe yaradığımı bilmek, birşeyler üretmek bana iyi geliyor.

geçim sıkıntınız var mı belki eşiniz de destek istiyordur

Çalışın bebek olana kadar, hem eşiniz sizi çalışırken görsün hem bebişinize kendinize gönlünüzce şeyler alırsınız sonra yine bebişi büyütürsünüz.

E adam da evlenirken yeri gelince evi kendisi geçindirmek zorunda olacağını bilerek evlenmiştir heralde bence adamda da sıkıntı var, ne iş olsa yap denecek bir yoklukta da değillermiş bence kadına fazla yükleniliyor.

Madem yeni evlisiniz eşinizde işi bıraksın...birbirinize bakıp durun..calismanizla, evlilik ne alaka onu da anlamadım.. evlenip ,çalışmaya devam edenler manevi anlamda zararda mi oluyor?sizin niyetiniz yok bahane uretiyorsunuz

Daha yeni evliyiz 1 sene bile olmadan bir eş iş için bu kadar sıkıştırmamalı bence hele ki olur olmadık her iş için
Ben sizi çok iyi anladım.
Benim ilk evlendigim dönem gibisiniz.evde kalmaktan çok memnundum çünkü ev bana annem tarafından empoze edilmişti.
Kadın evde olmalı yemek temizlik yapmalı öyle görmüştüm alışmıştım ve memnun gibiydim evde olmaktan.
Sonra birinci yılın sonu sıkıldım ve iş aradım buldum güzel bir iş ve t görüşmeye gidip ise baslayacaktim olumlu gecmistiki hamile olduğumu öğrendim hadi hooop geri işi ben reddettim.hamileligimi geçirdim evde sikil pikil yat dinlen yemek ye derken geçti hamilelik sonra bebeğimiz doğdu ayrı heyecan büyütmeye çalış uykusuzluk bakım günleri derken günler geçti.ve ben bebeğim dogamadan çalışmadığıma çok pişman oldum.ki ebnim zamanımda oyle herşey oahalida değildi afet o dönem calissaydim belki şu an herseyimiz vardı.ama durum böyle gelişti bizde sonra kızım büyüdü okul çağına gelsi çalıştım.sonra ikinciye hamile kaldım (ikinci hamileliğim de ara var bayağı) ikinci yavrda büyüdü okula başlamadi ama çocuklarımı büyütüp günleri grciriyorum evdeyim.ama inan evde olmak çok sikici calairken ben daha az yoruluyordum.
Size tavsiyem tecrübeyle sabit çocuktan önce çalışın çocukla çok zor .biraz birikm yaparsınız.sonra çocuk düşünün.
Heleki şu dönem zor geçinmek .
Fakat sizede surda hak verdim sizle evlenirken sizin çalışıp çalışmaya ağınızı bilmiyormuydu ve her iş olurmu uygun olanis bulmak lazım şuraya gir buraya gir diye hepten gözünü kapatmış adam.
Sizemi güvendi.
Benim eşim bana hiç çalış demedi ama ben çalışmadığıma pişmanım

Bugun daha 50 gunluk bebegi ile karisini sokaga atan kocanin yazisini okudum burda. Bu hayatta kimseye cok fazla guvenmeyin. Daha evleneli 10 ay olmus bak adam calismani istemedigini bildigi halde calis diyor. Birde cocuk yapmayi dusunuyorsunki eminim cocuk olursa calistirmaz diye istiyorsun ama bu sefer de cocugun masraflari bu devirde esini dahada cikmaza sokucak ki ya sana daha cok baski yapicak kucucuk cocugu anane babane baksin sen calis dicek yada evde surekli kavga kiyamet. Bosansan bosanamazsin gelirin yok omur boyu rezil bir hayat mi yasamak istersin. Burdaki kadinlarin cogu tabikide ekonomik ozgurlugun olsun diye calis dicekler burda yazan konulari okumuyorsun sanirim. Bende kadinin calismasindan yanayim eger cocuk yoksa. Olana kadar bir sure calisabilirsin hem esinde biraz rahatlar. Hem evliliginiz oturur. Esim bana sahsen calis dese ben alinmam cunku hem ekonomi berbat adam demekki donduremiyor evi hemde o benim esim tabiki her konuyu konusabilmeliyiz hayat arkadasiyiz biz bunda kotu birsey yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…