- 19 Mart 2021
- 682
- 1.058
- 63
- 33
Feminizm deyince kadın istediğini yapmakta özgür ama erkek dese çalışmayayım evde oturayım diye tü kaka olur. Feminizm kadın erkek eşitliği ise o zaman erkek de ben evde işleri yapayım sen işe git diyebilmeliErkekler '' Şansım olsa kadın doğardım. '' derken kızıyordum, kk ya girdim adamlara hak verdim. Kadın ister çalışır ister çalışmaz, ama erkek ölene kadar çalışmalı, koca evin geçim yükü hep omuzlarında, ona göre de söz sahibi olduklarında ağlamayalım hiç.
Öyle olunca adama demedikleri kalmaz ama, sonra da eşitlik bilmem ne.Feminizm deyince kadın istediğini yapmakta özgür ama erkek dese çalışmayayım evde oturayım diye tü kaka olur. Feminizm kadın erkek eşitliği ise o zaman erkek de ben evde işleri yapayım sen işe git diyebilmeli
Yo bu meselenin karşılıklı oldugunu düşünüyorum ben. Evlenirken çalışmak istemediğini belirten bir erkek karşılıklı kabul varsa çalışmayabilir. Benim eşleri ev işi ve çocuk bakımı yapan kadın arkadaslarım var. Karşılıklı kabule dayalı bu işler bana göre. Ama evet toplumsal algı erkeğe yüklüyor bunu zorunluluk gibi, katılmıyorum ben. Karşılıklı olarak nasıl geçinileceği planlandıysa ve kimin çalışıp çalışmayacağı baştan konusulduysa kadın da erkek de çalışmak istemediğini belirtebilirErkekler '' Şansım olsa kadın doğardım. '' derken kızıyordum, kk ya girdim adamlara hak verdim. Kadın ister çalışır ister çalışmaz, ama erkek ölene kadar çalışmalı, koca evin geçim yükü hep omuzlarında, ona göre de söz sahibi olduklarında ağlamayalım hiç.
Aynen ben de onu diyorum. Ve benim feminist olup bunu yapan arkadaslarım var, eşlerinden çok maaş aldıkları için kendilernin çalışmaları daha mantıklı geliyor ve kadın çalışıyor erkek ev işleriylr ve çocuk bakımıyla meşgul oluyor. Ki bu bana çok normal geliyor. Yani feminizm aslında diyebilmeli dediğiniz şeyi çoktandır diyorFeminizm deyince kadın istediğini yapmakta özgür ama erkek dese çalışmayayım evde oturayım diye tü kaka olur. Feminizm kadın erkek eşitliği ise o zaman erkek de ben evde işleri yapayım sen işe git diyebilmeli
Yani bana da çok normal geliyor. Eğer durumlar bu şekilde olmasını gerektiriyorsa neden olmasın! Fakat maalesef bir takım tabuları yıkmak lazım bunun için, bu da biraz zorAynen ben de onu diyorum. Ve benim feminist olup bunu yapan arkadaslarım var, eşlerinden çok maaş aldıkları için kendilernin çalışmaları daha mantıklı geliyor ve kadın çalışıyor erkek ev işleriylr ve çocuk bakımıyla meşgul oluyor. Ki bu bana çok normal geliyor. Yani feminizm aslında diyebilmeli dediğiniz şeyi çoktandır diyor
Ben de çalışmak istemiyorum. Çalışmak mutsuz ediyor. Gayet normal bir durum.bir evim var.ordan gelen kira harçlık oluyor yetiyor banaYaşla ne alakası var tek evde oturmak isteyen kadın ben olamam değil mi? Herkes istemez mi çalışmayıp ev hanımlığı yapmayı çoğu kadın sırf bu yüzden zengin kocaya gitmiyor mu burada eleştiriyorsunuz ama gerçek hayatı hepimiz biliyoruz
Sevgiliyken karsıydı calısmama bir kaç aylık evliykende eski mağaza işime geri dönmek istediğimde karşı çıktı çalışmanı istemiyorum diye şimdi bulsa almanyaya yollsr işe beni o hale geldi
geçim sıkıntınız var mı belki eşiniz de destek istiyordurMerhaba Kızlar. 26 yaşındayım evliyim. Eşim hastanede memur bense çalışmıyorum. Bekarken ara ara çalıştığım dönemler olmuştu. Şu an çalışmak istemiyorum evimde olmak işimi yemeğimi yapmak eşimle kendimle zaman geçirmek bana iyi geliyor. Bebeğimde olsun istiyorum kısacası ev hanımlığından memnunum. Ama eşim benimde çalışmamı istiyor sürekli ima ediyor nerde ne iş bulursa bana söylüyor iş zor olmuş kolay olmuş nerde olmuş önemli değil onun için daha bugün bir fabrikaya görüşmeye gittim hiç istemeyerek ve 1 saat uzaklıktaki fabrikaya yine gittim görüştüm ama hiç istemiyorum eşime söylesem başlıcak imalı konuşmalara zorla git demesede hal ve hareketlerinden anlıyorum ve çok üzülüyorum resmen bu evde kendimi yük görüyorum fazlalık görüyorum bir kocaya bir eş yük nasıl gelir anlamıyorum kızlar
E adam da evlenirken yeri gelince evi kendisi geçindirmek zorunda olacağını bilerek evlenmiştir heralde bence adamda da sıkıntı var, ne iş olsa yap denecek bir yoklukta da değillermiş bence kadına fazla yükleniliyor.Adam geçim sorumluluğunu sırtlamış, adam gerçek hayatta yaşıyor. Çok erken dediğiniz ne? Çocuk olunca tövbe çalışmazsınız ki siz zaten. 10 ay az mı? Siz evcilik oynamak için evlenmişsiniz de o adam hem sizin hem kendinin sorumluluğunu omuzlamış. Biraz kendinize gelin yazıktır. 18 yaşında mısınız bu arada?
Madem yeni evlisiniz eşinizde işi bıraksın...birbirinize bakıp durun..calismanizla, evlilik ne alaka onu da anlamadım.. evlenip ,çalışmaya devam edenler manevi anlamda zararda mi oluyor?sizin niyetiniz yok bahane uretiyorsunuzİnanın söz konusu sadece çalışmamak değil aslında eşimin bu konulara çok erken girmesi daha evleneli 10 ay olmuştur eşim herşey için acele ediyor ben daha çok olduğumla yetinirim mutlu olmaya bakarım ama o daha çok yarını hesaplar çok kaygılı kendinide benide gereksiz sıkıyor
Ben sizi çok iyi anladım.Daha yeni evliyiz 1 sene bile olmadan bir eş iş için bu kadar sıkıştırmamalı bence hele ki olur olmadık her iş için
Bende bunu anlamıyorumOnlar sayılmıyor işten güçten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?