• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istemiyorum.

asas22

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2021
164
54
28
29
Merhaba Kızlar. 26 yaşındayım evliyim. Eşim hastanede memur bense çalışmıyorum. Bekarken ara ara çalıştığım dönemler olmuştu. Şu an çalışmak istemiyorum evimde olmak işimi yemeğimi yapmak eşimle kendimle zaman geçirmek bana iyi geliyor. Bebeğimde olsun istiyorum kısacası ev hanımlığından memnunum. Ama eşim benimde çalışmamı istiyor sürekli ima ediyor nerde ne iş bulursa bana söylüyor iş zor olmuş kolay olmuş nerde olmuş önemli değil onun için daha bugün bir fabrikaya görüşmeye gittim hiç istemeyerek ve 1 saat uzaklıktaki fabrikaya yine gittim görüştüm ama hiç istemiyorum eşime söylesem başlıcak imalı konuşmalara zorla git demesede hal ve hareketlerinden anlıyorum ve çok üzülüyorum resmen bu evde kendimi yük görüyorum fazlalık görüyorum bir kocaya bir eş yük nasıl gelir anlamıyorum kızlar 😢

Yük gibi düşünmeyin öyle düşünmüyordur ama her şey çok pahalı. Tek maaşla geçinmek çok zor. Muhtemelen bunalmıştır ve eve gelen ek gelirle rahatlamak istiyordur. Bir de hayat müşterek sonuçta. Kendinizi onun yerine koyun, o evdeyken siz çalışıyorsunuz. Ekonomik olarak böyle zorlu bir dönemde siz de eşinizin çalışmasını istemez miydiniz biraz daha rahatlamak ve güvende hissetmek için. Hem ekonomik özgürlüğün olması güzel bir şey. Bir noktadan sonra da ev insanı içine çekiyor.

Neden çalışmak istemiyorsunuz. Gelecek için garantiniz var mı? Mesela bosansaniz bir geliriniz var mı? Emekli olunca eşinizin geliri yeter mi? Eviniz var mı?
Gelirimiz yeterli kendi evimiz arabamız var köyde hayvanlar tarlalar var orada da ev var

Daha yeni evliyiz 1 sene bile olmadan bir eş iş için bu kadar sıkıştırmamalı bence hele ki olur olmadık her iş için
Haklısınız her iş için sıkıştırmamalı ama adam size bakmak mecburiyetinde de değil. Hayat müşterek. İş bulamamak ya da bir sebepten çalışamamak başka, evcilik oynamak için canı istememek başka. Sizden dört dörtlük ev işi bekleyince, kemer sıkmanızı isteyince, sürekli güleryüz bekleyince, eve gelince kendi kendine telefona bakmak isteyince yargılamayacaksınız tüm gün evde yalnızım ama demeyeceksiniz o zaman.

O zaman çalışmayın. 🤷‍♀️
İnanın söz konusu sadece çalışmamak değil aslında eşimin bu konulara çok erken girmesi daha evleneli 10 ay olmuştur eşim herşey için acele ediyor ben daha çok olduğumla yetinirim mutlu olmaya bakarım ama o daha çok yarını hesaplar çok kaygılı kendinide benide gereksiz sıkıyor

İnanın söz konusu sadece çalışmamak değil aslında eşimin bu konulara çok erken girmesi daha evleneli 10 ay olmuştur eşim herşey için acele ediyor ben daha çok olduğumla yetinirim mutlu olmaya bakarım ama o daha çok yarını hesaplar çok kaygılı kendinide benide gereksiz sıkıyor
Adam geçim sorumluluğunu sırtlamış, adam gerçek hayatta yaşıyor. Çok erken dediğiniz ne? Çocuk olunca tövbe çalışmazsınız ki siz zaten. 10 ay az mı? Siz evcilik oynamak için evlenmişsiniz de o adam hem sizin hem kendinin sorumluluğunu omuzlamış. Biraz kendinize gelin yazıktır. 18 yaşında mısınız bu arada?

Haklısınız her iş için sıkıştırmamalı ama adam size bakmak mecburiyetinde de değil. Hayat müşterek. İş bulamamak ya da bir sebepten çalışamamak başka, evcilik oynamak için canı istememek başka. Sizden dört dörtlük ev işi bekleyince, kemer sıkmanızı isteyince, sürekli güleryüz bekleyince, eve gelince kendi kendine telefona bakmak isteyince yargılamayacaksınız tüm gün evde yalnızım ama demeyeceksiniz o zaman

Yük gibi düşünmeyin öyle düşünmüyordur ama her şey çok pahalı. Tek maaşla geçinmek çok zor. Muhtemelen bunalmıştır ve eve gelen ek gelirle rahatlamak istiyordur. Bir de hayat müşterek sonuçta. Kendinizi onun yerine koyun, o evdeyken siz çalışıyorsunuz. Ekonomik olarak böyle zorlu bir dönemde siz de eşinizin çalışmasını istemez miydiniz biraz daha rahatlamak ve güvende hissetmek için. Hem ekonomik özgürlüğün olması güzel bir şey. Bir noktadan sonra da ev insanı içine çekiyor.
Katılmıyorum hayat musterekse adamın yaptığı işe gitmek
Kadının yaptığı temizlik yemek çocuk misafir bide üstüne adı oturuyor evde'ye mi çıkıyor

Evdeki işleri kim yapıyor o halde

Adam geçim sorumluluğunu sırtlamış, adam gerçek hayatta yaşıyor. Çok erken dediğiniz ne? Çocuk olunca tövbe çalışmazsınız ki siz zaten. 10 ay az mı? Siz evcilik oynamak için evlenmişsiniz de o adam hem sizin hem kendinin sorumluluğunu omuzlamış. Biraz kendinize gelin yazıktır. 18 yaşında mısınız bu arada?
Yaşla ne alakası var tek evde oturmak isteyen kadın ben olamam değil mi? Herkes istemez mi çalışmayıp ev hanımlığı yapmayı çoğu kadın sırf bu yüzden zengin kocaya gitmiyor mu burada eleştiriyorsunuz ama gerçek hayatı hepimiz biliyoruz

Katılmıyorum hayat musterekse adamın yaptığı işe gitmek
Kadının yaptığı temizlik yemek çocuk misafir bide üstüne adı oturuyor evde'ye mi çıkıyor

Evdeki işleri kim yapıyor o halde
Onlar sayılmıyor işten güçten

Herkes istemez mi çalışmayıp ev hanımlığı yapmayı çoğu kadın sırf bu yüzden zengin kocaya gitmiyor mu burada eleştiriyorsunuz ama gerçek hayatı hepimiz biliyoruz
Gerçek hayat sabah programlarında gördüğünüz şeyler değil. Çevremde 50 kadın varsa biri bile emin olun biri bile evde oturup zengin koca bekleyeyim diye hayal kurmuyor. Karakter meselesi 👍🏼

Gerçek hayat sabah programlarında gördüğünüz şeyler değil. Çevremde 50 kadın varsa biri bile emin olun biri bile evde oturup zengin koca bekleyeyim diye hayal kurmuyor.

Merhaba Kızlar. 26 yaşındayım evliyim. Eşim hastanede memur bense çalışmıyorum. Bekarken ara ara çalıştığım dönemler olmuştu. Şu an çalışmak istemiyorum evimde olmak işimi yemeğimi yapmak eşimle kendimle zaman geçirmek bana iyi geliyor. Bebeğimde olsun istiyorum kısacası ev hanımlığından memnunum. Ama eşim benimde çalışmamı istiyor sürekli ima ediyor nerde ne iş bulursa bana söylüyor iş zor olmuş kolay olmuş nerde olmuş önemli değil onun için daha bugün bir fabrikaya görüşmeye gittim hiç istemeyerek ve 1 saat uzaklıktaki fabrikaya yine gittim görüştüm ama hiç istemiyorum eşime söylesem başlıcak imalı konuşmalara zorla git demesede hal ve hareketlerinden anlıyorum ve çok üzülüyorum resmen bu evde kendimi yük görüyorum fazlalık görüyorum bir kocaya bir eş yük nasıl gelir anlamıyorum kızlar 😢
Hastanede memur eşinizin yeni net maaşı (Ocak 2022 %30 zamlı) 6000 +/- 500 TL civarıdır. Umarım kendi evinizde oturuyorsunuzdur. Türkiye kendi tarihinin herhalde en pahalı, en ekonomik buhranlı dönemini geçiriyor. Patlıcanın kilosunu 36 TL olarak gördükten sonra küçük dilimi yutacaktım. Enflasyon %100'ün üzerinde ve memur maaşlarına yapılan zam %30 artık anlamsız. Aile bütçenize katkıda bulunun. Profilinizde Edirne'de yaşadığınız görülüyor, büyükşehirlerde yaşayanlara göre daha şanslısınız ama eşinize anlayışlı olun lütfen. Evinize yakın yürüme mesafesinde iş bulmaya çalışın. Ekonomik özgürlük, sigorta, emeklilik, kendinizi iyi hissetme, hayat kalitenizi artırma gibi avantajlarınız olacak.

Back