- 28 Mart 2017
- 16.554
- 68.421
- 598
- Konu Sahibi En buyuk kk
-
Evet hakli aslinda, ki kendisinden ozur diledim, bu hafta cidden yavaslattim isi (sadece bu hafta boyle oldu), ama soyle, ilk defa yazdigim bir rapor turuydu, biraz zorlandim, biraz da konsantre olamadim. Normalde hizli biriyim, bilmiyorum neden boyle oldu. Dedigim gibi biraz birikmis yorgunluk var, depresyon var, bu yuzden de Turkiye'ye gitmek, yillik izin kullanmak istiyorum. En son 2019 Ekimde gittim 1 hafta. Mayista gidecektim olmadi. Agustos ve Eylul ayinda aldigim biletleri kullanamadim, ucuslar iptal oldu. Izinlerim kullanilmadan yaniyor, bir senedir gidemedim. Ama bu donemde izin alsam sefim izin verse bile beraber calistigim arkadaslar daha da tepkili olacaklar, bu donemde izne mi gidilir diye. Fakat kisin da ucus bulamayabilirim.
Merhaba arkadaslar,
Son zamanlarda boyle durumlar oldu size danismak istiyorum. Burada bircok arkadasim belki eski konularimi hatirliyordur. Bir multeci kampinda calisiyorum. Normalde caliskan bir insanimdir, hic oyle 9-6 calisan, ogle yemeklerine giden filan biri olmadim. Sabah 7 bucukta kampa giden otobuse binerim, ogle arasi vermeden calisirim, 5 bucukta ofise gelirim, ofiste de calisirim, aksam yorgun argin eve donerim. Is veren yardim isteyen kimseyi reddetmem. Ofiste rapor yazma isini kimse sevmez, benim yazma becerilerim iyidir, genelde raporlari hep ben yazarim. Performans degerlendirmelerinde de hep cok iyi puanlar alirim.
Tek kusurum bazen ise gec kaliyorum veya ne bileyim bazi gunler konsantrasyonum cok iyi olmuyor, butun gun hicbir sey yapamiyorum, donem donem boyle olabiliyor. Dikkat eksikligim var ilac kullaniyorum ondan hani biraz savruk zamanlarim olabiliyor. Ama telafi etmeye calisiyorum genelde sonrasinda.
Simdi bizim calistigimiz multeci kampinda su an olaganustu bir durum var (gerci ne zaman yok ki). Multecilerin ulkesinde diktator kovidden oldu, yerine daha ilimli bir baskan geldi, su an kampta binlerce multeci ulkesine geri donmek istiyor. Biz de gonullu geri gonderme programi baslattik, ama her hafta yaklasik 1000 kisi otobuslerle gittigi icin cilgin bir tempo var. Kampta sabahlaniyor her hafta. Herkes deli gibi calisiyor.
Ben de bu donemde biraz yorgunum, birikmis bir yorgunluk var. 1 senedir Turkiye'ye gidemedim. Elimdeki isleri agirdan aldim, bu hafta kampa gitmedim mesela islerim bitmedigi icin ofisten calistim, normalde 2 saatte bitecek raporu 2 gun yazamadim filan. Konstantre olmam zorlasti. Mesela su an oldugu gibi isimi yapmayip KK'da takildim. Cunku biraz tikandim yani icimden gelmiyor hicbir sey yapmak. Bu yuzden en yakin calistigim kisi bana inanilmaz bir pasif agresyon yapmaya basladi. Normalde kendisine cok yardimci olurum ama yani hatta gec verdigim raporlar icin de kusura bakma filan dedim, ama nedense su aralar "BAZILARIMIZ CALISIYOR CUNKU!!!111!!!!!" modunda yaklasiyor bana.
Ben bundan cok rahatsiz oluyorum. Vicdanen ve herkes arkamdan konusuyormus, "En buyuk kk da kampa mampa gitmedi bu hafta oooh" diyormus gibime geliyor. Bu arada 18 Ekim'de Turkiye'ye direkt ucus oldugunu gordum. Benim normalde 40 kusur is gunu birikmis iznim vardi (zor bir bolge oldugu icin ayda 2,5 gun iznim var) ve 10 gunu filan yandi cunku izin alamadim 30 gunden fazla izin biriktiremiyoruz. Kisin karantina daha sikilasir ve hic gidemem diye korkuyorum. Bir de Kongo'da veya Burkina Faso'da en dandik Ebolanin silahli catismalarin oldugu bolgelerde ise girme olasiligim var, ondan once bir izin almam lazim. Ama su an ofiste calisan eksik, mesela benim takim arkadasim dogum izninde, digeri zaten bana surekli trip atan kadin. Bir de mesela Liberyali bir arkadas var o da 8 aydir izin alamiyor cocugunu gormedi ve o da deli gibi calisiyor. Yine Ingiliz bir doktor arkadas var o da yaklasik 8 aydir colugunu cocugunu gormeden etmeden kamptaki kovidli hastalarla ugrasiyor, yani "1 senedir eve gidemedim" desem "Kimse gidemedi???" derler. Yani yuzume demezler belki ama arkamdan derler, bu da beni nedense sinir ediyor.
Ben de mail attim sefime acikladim gitmem lazim, biliyorum normalde izin vermezsiniz ve su aralar cok yogunuz ama isleri devredecegim kimse olmadigindan ben evden calisirim, sunu sunu sunu evden yaparim yazdim. Ama biliyorum ki evden full time calismama ragmen yine bana trip atilacak.
Sizce ne yapayim? Kim trip atarsa atsin benim icim rahat, kim ne dusunurse dusunsun diyip izin aldigim gibi gideyim mi? Yoksa yine mi erteleyeyim? Bu kadar takmayayim di mi? Hakkimda "tembel" diye dusunulmesi biraz cildirtiyor beni yani, nedense.
Bence çevrendekilerin seni tembellikle suçlayacaklarını düşünmenin nedenini kendin yazmışsın aslında. Bu ara çalışma performansı olarak kendini yeterli görmemen, işini yapmanı istememenden dolayı iç hesaplaşma yaşıyorsun. Suçlu hissediyorsun ve çevrendekilerin tepkilerini ölçüyorsun. Belki bir sana "hayırdır saldın iyice, toparlan" dese kendine geleceksin.
Gayet doğal bir süreç bazen bende iş yerinde salarım, son güne kadar yapmayı canım istemez. Sonrasında bir gayretle girişirim, çünkü mecbur olduğumu bilirim. Çocuklarımı çok severim ama onları doyuracak yemeği yapmak bile zor gelir, geçiştiririm. İnsanız robot değil ve her türlü duygu halini yaşıyoruz çünkü.
Zaten bu molayı istiyorsun, kafaya koymuşsun. 3-5 gün sonra toparlansan yine bu hale geleceksin. Kimin ne düşündüğüne bakma, belki bir kaç seneye hayatında bile olmayacaklar belki. Yasal olmayan yada yasak olmayan bir şeyde yapmayacaksın. Tatiline çık, kendini dinle işinin başına dön.
Direkt başlığa cevabımda, TAKMAYARAK...
Dikkat eksikliği için ilaç kullanıyormuş konu sahibi. Burda daha ayrıntıya girmediği bir sağlık sorunu var. Yoksa ben de sizin bu yoruma katılırdım
ayy siz yazmışsınız zaten görsem beğenir bir de aynı şeyleri ben yazmazdım :)))
Olsun daha iyi olmuş. Çoğunluğun aynı düşündüğünü görünce iç hesaplaşmayı bırakır, kendine biraz izin verir. Şezlongta yayılırken bizi de anar belki
Hatta daha iyi bir teklifim var, bu ara kafayı kıran kk kadınları olarak otel kapatalım
Ama bu durumlar iş arkadaşlarının problemi değil ki.
Empati için empati gerekir. Bu onların problemi olmak zorunda değil. O iş yerinde amirin sorumluluğunda. Dedikodu yada arkadan konuşmak yerine ona durum bildirilebilir. O bunda bir sorun görmez ise onların söylediği şey de konu sahibinin problemi değilki ye gelirizAma bu durumlar iş arkadaşlarının problemi değil ki.
Empati için empati gerekir. Bu onların problemi olmak zorunda değil. O iş yerinde amirin sorumluluğunda. Dedikodu yada arkadan konuşmak yerine ona durum bildirilebilir. O bunda bir sorun görmez ise onların söylediği şey de konu sahibinin problemi değilki ye geliriz
keşkeeeee
biraz önce imdat modundaydım zaten
iş çocuğun okulu yemek delireceğim
Bu arada 'mental health' izniniz yok mu? Benim sirketim su an onu normallestirmeye calisiyor. Ben orta capli bir ekip yonetiyorum her 8 haftada 1 iki is gunu mental health izni isteyen olursa kabul ediyorum. O iki gun o kisiyle hic iletisime gecilmemesini sagliyorum. Belki senin de boyle bir izin gunlerine ihtiyacin vardir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?