çalışanlar ramazan ?

Bende mısır gevreği yerim, sütü ocakta oda sıcaklıgı kadar ısıtırım, sıcak süt midemi bozar, en rahat tuttuğum kan şekerimin oynamadığı günler mısır gevreği yediğim günler, daha doymuş hissediyorum. Yanınada belki muz, yada hurma.

Valla ben sırf çikolatalı mısır gevreği için yiyorum. Canım çekti sahuru bekleyemeyeceğim

:))))) çalışıyorum ama akşam onda nakavt oluyorum. Sanırım o yetiyor. Bağırsaklarım zaten hızlı olduğundan Mısır gevreği ekstra sağlamıyor. :halay: Aç olmuyorum ki ben. Susamayayım diye bunlara abanıyorum. Mısır gevreği deyince öyle fit şeyler aklına gelmesin. Nesquik:KK70:

tamam işte nesquik :D ben bi tabak nesquik yeyince iptal. yediğim boşa gitmiş olur.
ben sahurda illa ekmek börek arayanlardanım.

Hafta sonu kalkmıyoruz sahura. Hafta içi kallıyoruz ama uykusuzluk vuruyor. Biz genelde sahurda sütün içine yulaf,ceviz,meyve kurusu,muz,elma koyup tüketiyoruz. Hafif olduğundan hem uyumak kolay oluyor hemde mide rahat ediyor. Allah kabul etsin

Sahura kalkmak zor geliyorsa iftarı hafif geçirip sahur için yatarken yiyip yatabilirsin başınada su koy ezan okununca iç uykuya devam☺️allah kabul etsin inşallah hayırlı ramazanlar

Sahura kalkıyorum. Sabah namazını kılıp yatıyorum. Sonrasında çok rahat uyunmuyor haklısınız ama ben en çok su tüketmek için kalkıyorum sahura. Susuzluğa dayanmak zor olur bugünlerde.
Öğlenleri işyerinde mışıl mışıl uyurum. Eksik uykumu öyle tamamlarım. Siz de bunu bi deneyin. Tam uykuya dalmasanız bile öğle tatilini sessiz bir yerde istirahat ederek geçirebilirsiniz.

Sahura kalkılmaz mı yaa buzluğa bol bol börek attım ramazan bitene kadar 100 kilo olurum heralde yine diyet sayfaları beni bekliyor :D

Malesef çalışma tempomdan dolayı ben ilk 2,3 gün kalkıyorum sahura ancak sonraları istesem de kalkamıyorum... o yüzden sahursuz tutmaya alıştım. bir kaç gün zorlanıyorum ama sonra vücut alışıyor. daha rahat tutuyorum bile diyebilirim kalkmadan.

Bende pek kalkmıyorum sahura uykum bölünüyor sonra çünkü genelde gece gec saatte yer öyle yatarım biraz zor oluyor ama idare edeceğiz artık 1 ay

ben genelde kalkmadan tutarım. zaten iftardan sonra ben acayip şişlik yaşıyorum. çok yemememe rağmen. sahurda acıkmamış oluyorum yemiyorum.
tabi 5 kilo falan vermiştim

merhaba arkadaşlar,
herkese hayırlı ramazanlar,
7 senedir hostestim ve uçuşum olmadğında oruç tuttum. Geçen sene evdeydim rahat geçti. İlk kez düzenli bir işte çalışıyorum ve oruç tutucam inşallah. Sabah 7 gibi uyanıcam ve metrobüsle gelicem işyerine. akşam 6 ya kadar mesai. Sahura kalkarsam uykum bölünücek sonra uyuyamıyorum davul sesi falan derken. Sahura kalkmadan tutan varmı ? nasıl yapıyorsunuz çalışırken ?

Ben 7 senedir dediğiniz saat aralığında çalışıyorum, çok şükür her sene tuttum. Eskiden yiyip yatınca dayanabilirdim ama artık iftar akşam 8 buçuklara gelince dayanamıyorum. Sonunda çareyi şöyle buldum; saat 10 gibi uyumaya başlıyorum yani oldukça erken, sonra da 2-2:30 arası sahura kalkıyorum. Yiyeceklerimi önceden tabağa hazırlamış oluyorum; atıyorum yumurtam haşlanmış oluyor , tabakta kahvaltıklarım hazır oluyor, yiyip biraz su içip yatıyorum. Yoksa saatler çok uzun dayanamıyorum, gün içinde de iş yoğunluğum oluyor bankacıyım, zaten çoğu kişi tutmuyoruz sanıyor (sanki bankacılar dinsiz töbe , buraya da yazdım rahatladım )...

Bir de ben vitamin içmeye başlayacağım direnç için bakalım nasıl etki edecek.

Ben geç yattığım için 12 gibi yiyip yatıyorum, ezan vaktine de alarm kuruyorum, başucuma koyduğum suyumu içiyorum. Eşim de erken kalkıyor, gece sahura kalksak çok bölünüyor ve ben o saatte kalkıp uykum açılınca mümkün değil uyuyamıyorum tekrardan.. Bakalım inşallah rahat geçer bu sene.. Bir de ben öğretmenim, oruçsuzken bile derste dilim damağım kuruyor. Rabbim yardımcımız olsun.

Uyku bölünmesi çok büyük bir olay değil bence, normalde uyanmıyor musunuz susayip ya da tuvalet ihtiyacı için?

Onun gibi düşünün, bir iki saat erken uyuyun mutlaka, sonra hızlıca sahuru yer uyursunuz. Ben çalışırken genelde böyle tuttum.
Tuvalet ihtiyacı ya da su ihtiyacı toplasan 5 dakika sürmüyor ki.. Uyku açılmıyor öyle.. Ama sahuru hazırla ye derken uyku tamamen açılıyor. En azından bende o şekilde ve asla uyuyamıyorum tekrardan..

merhaba arkadaşlar,
herkese hayırlı ramazanlar,
7 senedir hostestim ve uçuşum olmadğında oruç tuttum. Geçen sene evdeydim rahat geçti. İlk kez düzenli bir işte çalışıyorum ve oruç tutucam inşallah. Sabah 7 gibi uyanıcam ve metrobüsle gelicem işyerine. akşam 6 ya kadar mesai. Sahura kalkarsam uykum bölünücek sonra uyuyamıyorum davul sesi falan derken. Sahura kalkmadan tutan varmı ? nasıl yapıyorsunuz çalışırken ?
Ben sahura kalkmadan tutuyorum genelde ama dinen uygun olan sahura kalkmakmış. Uyku ağır geliyor bana da :(

Gece 1 gibi yiyip yatarım gibi geliyor. Sahura kalkmak çok sevap ama çalışınca böyle çözümlere başvurmak zorunda kaldım.

Sahura kalkmadan da tutabilirim çok kahvaltı arayan biride değilimdir ben misal ama kalkarım Ramazanın güzelliği ailenin sahurda ve iftarda bir araya gelmesi biz ailemizden böyle gördük eşimle de onu devam ettirmeye çalışıyorum :KK36:Zaten ben öyle tutalım desem eşim kabul etmez ezan okunana kadar yer,çayını içer son ana kadar:KK45:Rabbim kabul etsin kolaylığını muhakkak veriyor :dua: Bu arada sabah 7 de uyanıyorum çalışıyorum akşam da 7 de eve girerim:KK54:

Tuvalet ihtiyacı ya da su ihtiyacı toplasan 5 dakika sürmüyor ki.. Uyku açılmıyor öyle.. Ama sahuru hazırla ye derken uyku tamamen açılıyor. En azından bende o şekilde ve asla uyuyamıyorum tekrardan..

Kişiden kişiye değişiyor demek ki, 2-3 saat uyuyup uyanınca uykum açılmış olsa bile sızıyorum ben tekrar

Kişiden kişiye değişiyor demek ki, 2-3 saat uyuyup uyanınca uykum açılmış olsa bile sızıyorum ben tekrar
Aynen, kişiye göre değişir. Misal benim eşimi sahura kaldırdığımda yiyor içiyor, kafasını yastığa koyduğu an uyuyor. Gel gör ki sabah sahura kalktığını bile hatırlamıyor :D

Ben de geçen sene sabah yedide uyaniyordum akşam beşe kadar çalışıyordum. Ama sahura kalkıyordum bence sahursuz zorlanirsiniz. Vücut zaten çalıştığınizdan yorulur bir de sahur yapmazsaniz çok zorlanirsiniz

Back
X