• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim ramazan davulcusu

Ramazan boyunca kulak tıkacı kullanın.
Alarmı da duymazsınız o yüzden telefonu yastığınızın yanına koyun. Titreşim uyandırıyor.

Belediyeyi arayın bence ,"calmasin istemiyorum" kabul edilmez bence ama " çok fazla oyalaniyor çaldığı yerde " diye belirtseniz belki çala çala oyalanmadan gider en azından 🤷🏻‍♀️

Bizim davulcu motorla geçiyor o yüzden duymuyorum..😂 geçen senede hiç duymamıştım.

bazı sokak aralarında gerçekten yankı ile çok ses yükseliyor o.O davulcuyu uyarsanız sizin sokağa geldiğinde desibel i düşerse o.O bilmiyorim yapar mi ama o.O

Yaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor 🥹
Çocukluğundan beri oruç tutan biriyim, ama çaldığı saat sahur saati bile değil. Kaldı ki sabah işe gittiğim için özelikle eğer uykusuz kalmamam gereken yoğun bir gün olacaksa gecesinde yiyip yatıyorum sahura kalkmıyorum, bazen de modumda oluyorum kalkıyorum, bazen regl olduğum için kalkmıyorum. Ama bu düzenimi 2 senedir bu şehirde tutturamadım, kafayı yiyeceğim ramazan boyu uykusuz geziyorum, fobi oluştu bende.
Şikayet etmenin faydası olacağına dair inancım yok. Bir de sanki din düşmanı muamelesi yapacaklar, davul ile islamın çok alakası varmış gibi. Bugün reglim mesela kalkmayacaktım, 02.30da uyandım saat 4.16. Tavana bakıyorum.
Gariptir bu davul uygulaması Arap ülkelerinde yok bize nerden gelmiş acaba? Evin arka tarafında daha az ses alan oda varsa orda uyumanızı tavsiye ederim.

İlçe belediye davulcuları seçiyor diye hatırlıyorum. Şikayetinizi şuan benzer cümlelerle yapın;

Davulcu sahura 3 (?) saat önce geçiyor ve çok yüksek sesle davula vuruyor. Sahura imsak vaktine yakın kalktığım için davulcu geçtiğinde uykum kaçıyor ve uyuyamıyorum. Bir de yüksek ses nedeniyle sıçrıyorum. Kulak tıkaçları da işe yaramıyor. Bir çözüm bulun. Bu mahalleye taşındığımdan beri Ramazan geceleri işkence olmaya başladı. Başka ilçeye taşınacak duruma geldim vs.

Evde hasta ve çocuk varsa onu da araya sıkıştırın. Ne kadar mağdur edebiyatı o kadar kaale alınma 😬

Çok eskıden çocuklarım olmadan önce "" Aa olur mu tabı kı davul çalınacak, geleneğimiz o, çok güzel "derdım. Ne zaman kı evladım oldu resmen bebekli annelere işkence... Bunun hastası var, işe gıdenı var... Ama en çok gece yüz kere uyanan anneler var. Neyse kı yasadıgım ilçede Ramazan davulcusu yasak. Çok şükür... Belkı toplu şikayet olursa beledıye yasaklayabilir anca... Bizim ilçede uzun yılardır yasak

Yaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor 🥹
Çocukluğundan beri oruç tutan biriyim, ama çaldığı saat sahur saati bile değil. Kaldı ki sabah işe gittiğim için özelikle eğer uykusuz kalmamam gereken yoğun bir gün olacaksa gecesinde yiyip yatıyorum sahura kalkmıyorum, bazen de modumda oluyorum kalkıyorum, bazen regl olduğum için kalkmıyorum. Ama bu düzenimi 2 senedir bu şehirde tutturamadım, kafayı yiyeceğim ramazan boyu uykusuz geziyorum, fobi oluştu bende.
Şikayet etmenin faydası olacağına dair inancım yok. Bir de sanki din düşmanı muamelesi yapacaklar, davul ile islamın çok alakası varmış gibi. Bugün reglim mesela kalkmayacaktım, 02.30da uyandım saat 4.16. Tavana bakıyorum.
O kadar haklısınız ki bu durumdan bende şikayetciyim eskiden alrm telefon yokmuş yapılıyormuş simdi niye hala devam ediyor bebekli insanlar hastalar zor durumda kaliyor bebekli biri olarak her gece bebeğim korkuyla mi uyanacak diye cok korkuyorum ya bu durumu durduracak müracaat edeceğimiz birileri yokmu 😒

Bahşiş vermeyince bitiyor bu dert. Bir kaç sene bizde de böyle aşırı gürültü yaparlardı. Biz site olarak vermiyoruz karar alındı. Bizim siteye çalmıyorlar haliyle.
En sinir bozucu gelenek olabilir keşke bitse

Bende cok dertliyim birde gecen yil kopegim korkup havladikca kizdirmak icin kapinin onunde 10 dk caliyordu bu sene alisti sanirim henuz sorun yasamadik
Dun gece 3 bucuk 5 bucuk arasi gezdi bizim evler sira sira 2 sokaktan 2 cepheli 3tur atti en son bir adam cikip kufretti.
Bu aksam 3 buçukta geldi sessizce gitti.
Saati anlayabiliyorum bir yerden baslayacak sorumlu oldugu mekanda basladigi nokta hep erken olacak artik tamamen kaldirilmali kimseye faydasi yok

Bu benim de derdim ama çözümü yok sanırım. Aynen dediğiniz gibi şikayet etsek nereye kime edebiliriz ki? Üç gündür uykusuz geliyorum işe, sadece ben değil oğlumda uyuyamıyor. Biz sahur yapıp yatıyoruz bu başlıyor bir saatten fazla dinliyoruz, hatta sanırım birden fazla davulcu var, çünkü birinin sesi yakından diğerinin sesi uzaktan geliyor ( hiç hoş gelmiyor) sonra yakında ki uzaklaşınca diğeri geliyor derken sabaha kadar böyle sürüyor. Her ramazan uykusuzluktan kendime gelemiyorum.

gercekten burada da cok erken caliyorlar. heralde erken calip eve gidip sahur yapalim mi diyorlar bilmiyorum ama cok sacma geliyor. 6da imsak gece 2bucukta davulu. ne mana? gece ikide kalkacak insan zaten yatmadan yer uykusunu bolmez:)
bazi belediyeler haftada 1 gün - adet yerinu bulsun diye davul izni vermisler

Back