çalışanlar ramazan ?

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.192
333
38
merhaba arkadaşlar,
herkese hayırlı ramazanlar,
7 senedir hostestim ve uçuşum olmadğında oruç tuttum. Geçen sene evdeydim rahat geçti. İlk kez düzenli bir işte çalışıyorum ve oruç tutucam inşallah. Sabah 7 gibi uyanıcam ve metrobüsle gelicem işyerine. akşam 6 ya kadar mesai. Sahura kalkarsam uykum bölünücek sonra uyuyamıyorum davul sesi falan derken. Sahura kalkmadan tutan varmı ? nasıl yapıyorsunuz çalışırken ?

Hemen hemen aynı saatlerde tutuyoruz.
Benim ramazan çok daha yogun geçer, ama ben sahura da kalktım, oruç ta tuttum. Sahurdan sonra uyuyabiliyordum.

Bu arada bu yıl kan değerlerim çok kötü, ve ne yapıcam bilmiyorum

Ben açlık susuzluk çekmiyorum, en sıcak günlerde bile çok zorlandıgım zamanlar nadirdir

Ama uyku beni mahvediyor, son 10 gün işlerimde hafifliyor, biraz uyur uyanık atlatıyorum.

En guzeli suuruyla sahura kalkarak tutmak ama Ramazan ayi mubarek aydir bolluk ayidir Rabbim kolayligini verir yiyip yatarsaniz basucunuzada suyu koyun imsak vakti uyanip suyunuzu icin niyetlenin. Allah kabul etsin niyetinizi insallah :)

Uyku bölünmesi çok büyük bir olay değil bence, normalde uyanmıyor musunuz susayip ya da tuvalet ihtiyacı için?

Onun gibi düşünün, bir iki saat erken uyuyun mutlaka, sonra hızlıca sahuru yer uyursunuz. Ben çalışırken genelde böyle tuttum.

Eşim sahura kalkmadan tutuyor. Sadece iftarda yiyor, sonrası da yok. Güneşin altında çalışırken bile böyleydi. Ama herkes dayanamaz buna. Gece 12 gibi yatıp yatmadan önce yiyebilirsiniz. Ya da çok erken yatıp sahurdan sonra yatmayabilirsiniz.

En güzeli sahura kalkmak, ama ben yorgunluktan kalkamıyorum bazen bir de uykum bölününce bayılacak gibi oluyorum işe geldiğim de.
Mesela iftardan 2-3 saat sonra yeyip yatabilirsiniz :)

ben sahura kalkmadan tutamam ya. psikolojik biraz da muhtemelen. ama bazen son haftaya girdiğimde kalkmıyorum. zaten mide küçülmüş oluyor. aramıyor insan sahuru. ama bizim iş yerinde bi abla var, hiç sahura kalkmazmış. yani senin direncinle alakalı.

Beni de en çok uykusuzluk etkiliyor. Sahur yat kalk işe git işten gel, yemek yap, iftarı bekle,iftar, çay saati, uyku yeniden sahur... Yemek hazırlamak kolay olsun diye buzluğa attım birşeyler. En azından kısa sürede yapıp biraz dinlenmeye vakit olur. Allah sabrını elbet verir.

Ben de kalkıyorum. Soğuk sütle mısır gevreğini gömüyorum. Üzerine karpuz, salatalık bol sulu şeyler yiyorum. Sonra da uyumuyorum zaten.

Ben de kalkıyorum. Soğuk sütle mısır gevreğini gömüyorum. Üzerine karpuz, salatalık bol sulu şeyler yiyorum. Sonra da uyumuyorum zaten.

çalışmıyo musunuz?

ve bu yemek midenizi bozmuyor mu :D ben mısır gevreği yeyince direk tuvalete koşarım mesela. üstüne bi de salatalık filan. azcık ekmek yeyin ya :)

çalışmıyo musunuz?

ve bu yemek midenizi bozmuyor mu :KK70: ben mısır gevreği yeyince direk tuvalete koşarım mesela. üstüne bi de salatalık filan. azcık ekmek yeyin ya :)

Bende mısır gevreği yerim, sütü ocakta oda sıcaklıgı kadar ısıtırım, sıcak süt midemi bozar, en rahat tuttuğum kan şekerimin oynamadığı günler mısır gevreği yediğim günler, daha doymuş hissediyorum. Yanınada belki muz, yada hurma.

Eşim kalkmadan tutuyor. Bence çok yıpratıcı ve sağlıksız. Uykusu bölünmesin diye yapıyor ama uzun vadede zararlı olur diye düşünüyorum. Her iftardan sonra baş ağrıları tutuyor.
Bu arada ben de 5 yıl aradan sonra tutacağım bu sene. Hayyy İstanbul'a düştüm nasıl o kadar saat dayanacağım? Benim durumum daha vahim :KK70:

Geceler kısa olduğu için yatana kadar zaten atıştırıyoruz bişeyler. Bi de üstüne sahurda yiyip yatarsam kaç kilo olurum bilemiyorum :confused:

:))) ben de geçen sene kalkmadan tuttum ama geç yatıyordum 2 gibi meyve yiyip yatıyordum, iftar 8.30 da insan acıkmıyor ki :)

çalışmıyo musunuz?

ve bu yemek midenizi bozmuyor mu :KK70: ben mısır gevreği yeyince direk tuvalete koşarım mesela. üstüne bi de salatalık filan. azcık ekmek yeyin ya :)

:))))) çalışıyorum ama akşam onda nakavt oluyorum. Sanırım o yetiyor. Bağırsaklarım zaten hızlı olduğundan Mısır gevreği ekstra sağlamıyor. :halay: Aç olmuyorum ki ben. Susamayayım diye bunlara abanıyorum. Mısır gevreği deyince öyle fit şeyler aklına gelmesin. Nesquik:KK70:

Back
X