- 2 Eylül 2016
- 1.306
- 2.438
Sorun üstten bakan tavrınızSorun konu sahibi olmam bu bir kk klasiği bence :)
Şurada siz ve sizin gibi cevap verenlerin yazılarını okudukça şaşırıyorum. Hepimiz aynı konuyu okuduk değil mi? Yanlış yerde naralar atıyor gibisiniz...Hanımefendi üslubunun kötü olduğunun farkında bile olmadığı gibi, çalışanlarına nasıl davrandığının farkında değil.
İş yeri de eminim Harikalar Diyarı gibidir. Baksanıza pozitiflik akıyor konunun her yerinden. İş yeri de aynen böyledir, çalışanlar kardeş, adeta bir aile gibidir.
O kadar ki buradaki üyelere bile bunu yaymak için gelmiş. Hepimize patronluk taslıyor baksanıza. Barış getir bize ey Yüce Patron!
Açıkçası ben kendisine değer verdiğim için şaşırdım. Öyle bir sorunu olduğunu bilmiyordum zira. İşinden hiç şikayetini duymadım. Haklısınız zamana bırak
haftada 45 saat çalışıyor. Beli bir düzen var çok ekstrem durum olursa ek olur.
Yani öyle birşey demedi diyerek çekinmesi tuhaf. Hani arkadaşı dedi kendi demedi ki bir iki cümleyle toparlayıp kapatırdı konuyu.
almanyadaki memurlarla karşılaştıracaksanız konuyu iyi anlamamışsınız demektir yalnızHaftada 45 saat mi? Almanyada memurlar bile maksimum 40 saat calisiyor. Bu ne ya? Böyle calisma saatlerinden ben de sikayetci olurum
Aynı ülkede yaşadığımıza emin miyiz?Haftada 45 saat mi? Almanyada memurlar bile maksimum 40 saat calisiyor. Bu ne ya? Böyle calisma saatlerinden ben de sikayetci olurum
almanların çalışma prensibini hep sevmişimdir, aslan gibi çalışırlar ,laklak boş beleş süre geçirmezler işleride bitti mi giderler en temizi
aşırı disiplinli çalışan bendim sanırım telefonla kişisel bile konuşmazdım telimi sessize alırdım mesai bitene kadar
2-3 kişilik işi hep ben yapardım , ziyaretçi asla kabul etmezdim
patronuma karşı bir arkadaşım böyle konuşsa yerin dibine girerdim sanırım çok mahçup olurdum
insanda iş ahlakı olmalı
patrona saygı iş yerine saygı olmalı
Şurada siz ve sizin gibi cevap verenlerin yazılarını okudukça şaşırıyorum. Hepimiz aynı konuyu okuduk değil mi? Yanlış yerde naralar atıyor gibisiniz...
Kadın gayet düzgün bir üslupla sormuş, yok mobbing, yok şu, yok bu diyenler bile var, arkadaş mobbing ne biliyor musunuz acaba? Bu gayet makul bir konuşma.
Kadın iş yerine gelip densizce konuşma yapan bir kızın söylediklerine takılmış ki zaten takılması için kız da kendince laf yapmış. Bana kalırsa çalışan kız bu densiz arkadaşı ile görüşmemek için ara sıra mesaim var yalanına başvuruyor. Konuşma sırasında konuyu kapatması da iş verinini bir şekilde zan altinda bıraktığı için çekinmesinden kaynaklı olmalı.
Yani kadın işveren diye bu ne nefret?? Şu kk da iki güruh çok tehlikeli birisi her aile sorununda boşan diyenler ikincisi kendisinden iyi olanları kiskanarak sanal ortamda alt etmeye çalışanlar.
Sunu da yazmam gerek calisanla bu basit ve ici bos diyalogu dert etmeniz, buraya yazmaniz, bazi cevaplarda resmen kahredercesine ben isveren olamamisim demeniz.. cok garipsedim.
Şurada siz ve sizin gibi cevap verenlerin yazılarını okudukça şaşırıyorum. Hepimiz aynı konuyu okuduk değil mi? Yanlış yerde naralar atıyor gibisiniz...
Kadın gayet düzgün bir üslupla sormuş, yok mobbing, yok şu, yok bu diyenler bile var, arkadaş mobbing ne biliyor musunuz acaba? Bu gayet makul bir konuşma.
Kadın iş yerine gelip densizce konuşma yapan bir kızın söylediklerine takılmış ki zaten takılması için kız da kendince laf yapmış. Bana kalırsa çalışan kız bu densiz arkadaşı ile görüşmemek için ara sıra mesaim var yalanına başvuruyor. Konuşma sırasında konuyu kapatması da iş verinini bir şekilde zan altinda bıraktığı için çekinmesinden kaynaklı olmalı.
Yani kadın işveren diye bu ne nefret?? Şu kk da iki güruh çok tehlikeli birisi her aile sorununda boşan diyenler ikincisi kendisinden iyi olanları kiskanarak sanal ortamda alt etmeye çalışanlar.
aynen bir de okuyarak geliyordum konu sahibinin yazdiklarini simdi gordum. calisan kendi istegiyle mesaiye kaliyormus ama arkadasi bunu bilmeyebilir. hatta bilmiyordur da yani. mesailerin hepsinin patrondan kaynaklandigini dusunup patavatsizlik yapmis bana gore. o da ortamdaki rahatliktandir, kurumsal degillermis.
olmasi gereken en bastan bu sekilde bir kural koymak, en basta koyulmadiysa da bundan sonra koymak, calisana sozlu baski kurmak degil kesinlikle.
soyleyin ofise arkadas getirmesin kimse .İyi akşamlar kızlar
Ofisimizde birkaç çalışanım var. Konunun doğru anlaşılması İçin şunu anlatayım önce. Yasal çalışma saatleri dışında çalışınca ek mesai alıyorlar.
Şimdi arkadaşlardan birinin bir arkadaşı var. Patavatsız bir tip. Ofise girince ortamda kimse yokmuş gibi bağırarak, tuhaf konuşmalar yaparak çalışanımla konuşuyor, diğer kimseyi umursamadan dedikodu falan yapıyor vs. Her neyse bugun işten çıkmaya yakın geldi. Çalışan arkadaş biraz daha işim var sonra çıkacağım vs dedi ona. Biz hepimiz oradayken, senin bu mesai saatlerinin belli olmaması beni delirtiyor dedi.
Mesai saatleri belli, sabah 9 akşam 5. Yani konuştuğu gibi bir durum yok. Çalışan arkadaşla da öyle bir konuşmamız vs hiç olmadı.
Neyse bu patavatsız kız gittikten sonra arkadaşa xx arkadaşının dediğine takıldım. Kendi düşüncesi mi senin de böyle bir düşüncen mi var? Varsa bilmek isterim dedim. Bana, öyle birşey demedi ben duymadım dediaynen dediği şekilde söyledim bu kelimeleri kullandı hatta dedim, yok yanlış anladın bence dedi. Dedim dalga mı geçiyorsun benimle. Yok ben onu tanıyorum vs vs alakasız şeyler söylemeye başladı. Çıktım.
Ama kızgınım. O kıza değil çalışma arkadaşıma, bundan sonra nasıl davranmalıyım kafam karışık.
bence kisisellestirmesinde bir problem yok arkadasi geldiginde disarda beklesin .ya bizim ülkede işveren ve yönetici olmak çok yanlış yorumlanıyor.
kendisi söyledi konu sahibi, ortam rahat diye. şimdi sen herkesin arkadaşının gelip gitmesine izin veriyorsun ama işine gelmeyen bir laf duyunca da gidip sorguluyorsun çat diye.
ee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?
kim her dakika yanına gelen her insanın konuşmasını kontrol edebilir. çalışan arkadaşını uyarsaymış yazanlar olmuş da napacaktı gidip ağzını mı bağlayacaktı ?
bir de burada en tehlikeli tutum şu, konu sahibi kuralı hala genele koyacağım diyemiyor. söyleyeceğim o arkadaşı gelmesin diyor yani konuyu kişiselleştiriyor.
sen işveren olarak kişisel tavır sergiler, kuralı bir kişiye uygularsan çok değil 3-5 aya o iş yeri patlar.
ben bu arkadaşın acilen yöneticilik ve liderlik eğitimleri alması gerektiğini düşünüyorum.
her sermaye sahibi işveren olabilir ama yönetim ayrı bir beceridir. belli ki bu konuda zayıf.
kendisi bunları yapıcı eleştiriler olarak alsın ve kendisini geliştirsin.
bence kisisellestirmesinde bir problem yok arkadasi geldiginde disarda beklesin .
herkesin misafiri geliuor boylw langul lungul konusmuyor diyecek .
bukadar ...
haksizda degil