- 24 Ocak 2021
- 104
- 60
- 13
- 48
- Konu Sahibi cicekbocek49
Tabiki de bilicek ben gizli kameradan bahsetmedim zatenEvde kamera varsa kadının haberi mutlaka olmalı.
Bakıcı da insan. Robot değil
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tabiki de bilicek ben gizli kameradan bahsetmedim zatenEvde kamera varsa kadının haberi mutlaka olmalı.
Bakıcı da insan. Robot değil
Merhaba, değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Çok geçmiş olsun sizlere.Merhaba ben ikisiyim. 3 aylikta anneme birakip ise basladim gayet guzel bi duzen oturttuk evim isime de yakin anneme de hepsi 5er dakika yurume mesafesiydi cok mutluyduk acikcasi ama sonra izmir depreminde evimiz yıkıldı işe 1 ay gidemedim derken bir duzen daha kurduk ve yine basladim yine bir sorun yoktu bebegim 10 aylikken ailecek covide yakalandik biz neyse ama annem agirlasti 28ngun yogun bakimda kaldi vs nefesi artij eskisi gibi degil 20kg verdi yurumesi yemek yemesi hrrseyi bozuldu kendini toplamasi 6 ayi bulur dedi doktorlar derken ben 7 senelik isimi biraktim. Oglum suan 14 aylik ben bakiyorum.
Ikisinin de arti eksileri varmis ama sanirim kendim buyutmekten buyuk mutluluk duyuyorum. Ama yine calisicam en azindan yazdan sonra tekrar dusunuyorum.
Kendi aile dinamiginize gore karar verin bebekler bizden cok daha uyumlu bir rutin olusturmalisiniz ama. O rutin oldu mu tamam herseye uyarlar.
Bende de kv hayirsiz bu arada ben zaten o baksin asla istemezdim de neyse.
Iyi bakici da bir sans ayrica ben bulabilsen birakirdim.
Dedigim gibi bebekkerin hayatinda rutin mama gibi uyju gibi onemli o varsa sorun cikmaz iyi bakan anne kv yada bakici hepaine uyum saglarlar
Benim de çocukluğum guzel gecti. Ablam ve ben gerçekten çok güzel mesleklere sahibiz. Ama küçükken annemin yanimda olmasını istedigimi hatırlıyorum. Buyudugumde ise annemin yaptığı fedakarlığı idrak etmiş oldum. Değerli yorumunuz için tesekkur ederimYa bu ben asla bakıcıya bırakamam olayını buldumcukluk olarak görüyorum kusura bakmayın.
Ben de,kız kardeşim de bakıcıyla büyüdük,annem hemşire,nöbetleri de oluyordu.Hiçbir şeyimiz eksik kalmadı,gayet güzel yetiştik.
Çocukluğumu da gayet güzel hatırlıyorum,annem arta kalan zamanında benimle çok ilgilenirdi,beraber sürekli oyun oynardık,kitap okurdu bana.Önemli olan kaliteli vakit geçirebilmek.
Benim calisma saatlerim iyiydi evimde yakındı süt izni vs rahattim aslinda ama iste kısmetOncelikle cevap yazdığınız için teşekkürler. 6 aylik olana kadar izinleri ayarlayanilecegim. Sonrasında ise pandemi devam ederse evden calisiyor olurum. Hamileyken de evden çalıştım ama çok yoğun bir iş yeri evden çalışırken cocukla ilgilenme sansim pek olmayacaktır. Lohusalik bunalımınadan inanın halen çıkamadım ben de...
Degerli yorumunuz için tesekkur ederim. Asgari ücretin fazlası değil. Mühendisim,devlette olsaydım geri döneceğim için ucretsiz iznimi uzun alırdım ancak burda izinler sıkıntı. Ozel sirket. Eger isi bırakırsam iki yil sonra geri dönmem ve tekrar iyi bir is bulmam cok düşük bir ihtimal.Ben tek çocuğum. Hem annem çalışıyordu hem de babam. Bana da anneannem baktı bir süre sonra da anaokuluna gittim. Yani o okula yalnız gelip gitme hissini biliyorum. Daha ilkokuldayken her işimi yapardım. Bir arkadaş şey yazmış; oğlum herkesin annesi yanında diyormuş ilkokula başlayınca. Benim de durumun öyleydi ama herkesin aile yapısının farklı olduğunu annem bana daha önce anlatmıştı. O yüzden hiç bir sorun yaşamadım. Nasıl herkesin maddi durumu aynı değil; bunu da öyle algılıyordum. Ha kendi kızıma iki sene kendim baktım ama şimdiki aklım olsa işe 6 aydan sonra dönerdim. Burada önemli olan şey şu; işiniz sizi maddi anlamda ve manevi anlamda tatmin ediyordum. Ama yukarıda yazılanlardan şuna katılıyorum. 8_10 saate asgari ücretin biraz fazlası alınıyorsa o zaman ben de bir kez daha düşünürdüm.
Bana sorsan anneanne babanne mi yoksa iyi bi bakıcı mı diye. Kesinlikle iyi bi bakıcı derim. Çünkü anneanne babanne ile büyüyen çocuklarda anne baba kuralları oturtmakta zorlanıyolar. Bende çalışan annenin çocuğuydum zorluklarını çok iyi bilsem de işimi bırakmayı düşünmedim. Çalışmaya alıştıktan sonra evde bi süre sonra boğuluyo insan. O yüzden çocuklarım bakıcıdaHerkese merhaba 2 aylik bir bebegim var. Turkiyenin en iyi holdinglerinden birinde calisiyorum 5 yıldır. Önceden hep isi bırakacağım diyordum cocugum olunca. Cunku benim annem de çalışıyordu ve ben onu çok özlüyordum. Benim annem harika cocuk büyütüyor asiri sabırlı biri ancak 65 yasinda ve kalp hastası by pass li ve kanser tedavisi gördü geçmişte. Ayrica cok uzun mesafede ayrıyız. Okumuş neslin drami memleketten uzaklaşmak zorunda bırakılmak ve is bulamamak. Neyse... kayinvalidemi çok severdim ancak bebegimi bakmamak için eşime benimle ilgili yalan yanlış şeyler söylemiş. Keske bakmak istemiyordum deseydi. Onu da tanımış oldum. Allah büyüktür baksaydi ve evin içinde boyle seyler yaşasaydık daha korkunç olurdu. Hayatimda yedigim en büyük kaziklardan birini attı bana. En sevmediğim şey kayinvalide gelin anlasamamazligidir. Seni çok seviyorum diyip aslinda nefret ediyormuş benden. Ben ak desem o bok anlıyormuş. Ben çocuğumu bakiciya teslim etmek istemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ama çalışmak zorundayım maddi anlamda da ihtiyacımız var. Ne olur bana akıl verin... bebegim zaten kolik ciddi bir bunalımdayım ve cocugumu bırakmak da ayrı bir bunalıma sokuyor. Ne önerirsiniz. (Bu arada cok güvenilir bir bakici buldum. Arkadaşımın bebegini 2 yil bakti. Cocuk da cok seviyor kadini. referansı iyi yani)
Suan 4 ayi dolduracak kadar iznim var. Yıllık iznimi alıp ucretsiz izin konusunda ısrarcı mi olmalıyım. Cunku 6 aylik ucretsiz izin bizi cok sarsmaz. Bunun için kenari bir miktar birikim yapmıştık. 6 ay da ucretsiz alsam bebegim 10 aylik olur. Ama hiç taraftar değil yoneticim.. yasal olarak vermiyorum deme hakkına sahip degil ama döndüğümde yine onun yönetiminde calisiyor olacağımdan ısrarcı olmak konusunda emin olamıyorum.guvenilir bakici gibisi var mi,
ama lohusa bunalimi gecirdim deyip 2. aydan ise donmeyi konusmak bana cok dogru gelmiyor sahsen,
siz ne zaman iyileseceksiniz,
ne zaman kendinize bebeginize sakin sakin bakacaksiniz,
yerinizde olsam 6 ayi evde tamamlardim, sonrasi icin plan yapardim.
yasal hakkiniz bu, isveren sizi reddedemez.
5 veya 6 aylik olacak kadar iznim olacak. Süt iznim toplu kullaniyorum bir de yıllık iznim var. 1 ay da ücretsiz veriyorlarmış. Toplarla kendini gel izni "1 ay" :)Gercekten cok kucuk, en azından 6 aylik olsaydi bari
Anlamadığım bir şekilde kimse 6 ay ücretsiz izin kullanmamış. Maksimum alan 2 ay almis beyaz yakalardan. Ben alti ay istiyorum deyince herkes dünyada ilk kez ben ücretsiz izin istiyormusumcasina şoke oldu. Ama bu benim kanuni hakkim bakici bulamadım 6 ay istiyorum diyebilirim bence de..Madem kurumsal yer ücretsiz izninizi de kullanın öyle dönün. Ya herro ya merro diye işi bırakmak da içinize sinmiyorken 6 aylık bebeği bırakmak da mantıklı değil sizin konunuzda. 3. Seçeneği seçin, terfiniz biraz gecikir biraz da mırın kırın ederler olur biter.
Suan 4 ayi dolduracak kadar iznim var. Yıllık iznimi alıp ucretsiz izin konusunda ısrarcı mi olmalıyım. Cunku 6 aylik ucretsiz izin bizi cok sarsmaz. Bunun için kenari bir miktar birikim yapmıştık. 6 ay da ucretsiz alsam bebegim 10 aylik olur. Ama hiç taraftar değil yoneticim.. yasal olarak vermiyorum deme hakkına sahip degil ama döndüğümde yine onun yönetiminde calisiyor olacağımdan ısrarcı olmak konusunda emin olamıyorum.
Tabii ki kanuni hakkınız, dilekçeniz yeterli. Onların imkanları ve ihtiyaçları farklı olabilir. Ben de hamileyken ücretli iznim biter bitmez işe dönme planı yapıyordum ama içime sinmedi. Devlet memuru olduğum için 2 yıl izin kullandım.Anlamadığım bir şekilde kimse 6 ay ücretsiz izin kullanmamış. Maksimum alan 2 ay almis beyaz yakalardan. Ben alti ay istiyorum deyince herkes dünyada ilk kez ben ücretsiz izin istiyormusumcasina şoke oldu. Ama bu benim kanuni hakkim bakici bulamadım 6 ay istiyorum diyebilirim bence de..
Gerçekten büyünce hisleriniz değişmedi mi
Merak ediyorum
Mayısta iş yerimden ayrılıyorum çocuklarım için 7-4 yaşındalar
Büyüdüklerinde böyle düşünmemeleri için geç kalmamışım demi?
Dövmek ve korkutmak mı? Yazıklar olsun ya yazıklar..Cocuklarim 8 ve 3 yasina kadar ben buyuttum. Sonra ise girdim yaklasik 3 yili kayinvalidem sagolsun zehrederek cocuklarima bakti. Beraber yasiyorduk. Cocuklarimi dovuyor ve korkutuyormus. Sonradan ogremdim. Sonra ayri eve ciktik. Annemin altina tasindik. Bu sefer de bi sure annem idare etti ama bin lafla. Sonrasi zaten cikmak zorunda kaldim.
Ah çok geçmiş olsun çok üzüldüm canım. Hepsi üst üste gelmiş. Allah beterinden korusun inşallahMerhaba ben ikisiyim. 3 aylikta anneme birakip ise basladim gayet guzel bi duzen oturttuk evim isime de yakin anneme de hepsi 5er dakika yurume mesafesiydi cok mutluyduk acikcasi ama sonra izmir depreminde evimiz yıkıldı işe 1 ay gidemedim derken bir duzen daha kurduk ve yine basladim yine bir sorun yoktu bebegim 10 aylikken ailecek covide yakalandik biz neyse ama annem agirlasti 28ngun yogun bakimda kaldi vs nefesi artij eskisi gibi degil 20kg verdi yurumesi yemek yemesi hrrseyi bozuldu kendini toplamasi 6 ayi bulur dedi doktorlar derken ben 7 senelik isimi biraktim. Oglum suan 14 aylik ben bakiyorum.
Ikisinin de arti eksileri varmis ama sanirim kendim buyutmekten buyuk mutluluk duyuyorum. Ama yine calisicam en azindan yazdan sonra tekrar dusunuyorum.
Kendi aile dinamiginize gore karar verin bebekler bizden cok daha uyumlu bir rutin olusturmalisiniz ama. O rutin oldu mu tamam herseye uyarlar.
Bende de kv hayirsiz bu arada ben zaten o baksin asla istemezdim de neyse.
Iyi bakici da bir sans ayrica ben bulabilsen birakirdim.
Dedigim gibi bebekkerin hayatinda rutin mama gibi uyju gibi onemli o varsa sorun cikmaz iyi bakan anne kv yada bakici hepaine uyum saglarlar
Amin inşallahİlk duyunca ben de saşırmıştım bakıcı nasıl kabul eder diye. Ama şöyle demişlerdi nasıl ki dükkanlarda çalışanlar biliyor sa bakıcı da bilecek, burası bir işyeri.
Acıkcası ben de yıllarca kanbagım olmayan birine bıraktım çocuklarımı. Kamera koyma fikrinde içim cız etti. En ufak bir güvensizlik ihtimali bile benim için çok üzücü.
Allah her kadına içine sinecek bakıcılar denk getirsin. Tüm kalbiyle o çocugu cok seven baglanan bakıcılar var.
Konu sahibine de denk gelir inşallah.
Baska üyeye yönelik yazmıştım.Tabiki de bilicek ben gizli kameradan bahsetmedim zaten