Çalışan veya calismayi birakan annelerden yorum istiyorum

Yok olmazsiniz bence. Senelerce calismissiniz. Biraz vücudunuz dinlenir. Çocuklarınızla vakit geçirirsiniz. Onlara da iyi gelir. Belki biraz boşluk yaşanabilir. Ben yaşadım.

Baktınız size göre değil hop işe :)
Teşekkür ederim
Benimde çocuklarımında ihtiyacı var :KK200:

Çalışma saatleriniz fazlasıyla uzun.kolik dönem bittiğinde uykusu düzene girecek bu bebek akşam 8,9 gibi uyuyacak yani sizi göremeyecek.Ben 3 çocuk annesi biri olarak mecburiyet yoksa annenin bebeğine bir süre kendisi bakması taraftarıyım.bende çalışıyordum zamanında,işi bırakıp bebeklerime kendim baktım ve en ufak pişmanlığım olmadı.onların her anına şahit olmak, emek vermek ,gülüşlerini görmek dünyadaki hiçbirşeyden daha kıymetli değil.Para bir şekilde temin edilir,fakat bu zamanlar geriye döndürülemez.bir bebeğin anneye ihtiyacı var hemde çok.yerinizde olsam bir süre ara veririm işe.bakıcıya kesinlikle güvenemem.tabi bu benim tercihim,herkesin kendi kararı sonuçta.umarım bebeğiniz için doğru kararı verirsiniz
Degerli yorumunuz için tesekkur ederim. Düşünmek için 2 ay gibi bir surem var. Ben de annesinden iyi kimsenin bakmayacağım kanısındayım bir bebeğe... Kararımı vereceğim. Sevgiler :)

Aslinda isinizi birakmaniz icin hicbir gecerli sebebiniz yok! Çocuğunuz icin vicdan yapıyorsanız buna da gerek yok! Siz zaten ona gereken tum imkanlari sunuyorsunuz! Kv cocuk baktirilmasina karsiyim.Cunku okuyoruz goruyoruz bir bakıyorlarsa iki laf ediyorlar..Gerek yok..Hem cok sanslisiniz guvenilir referansli bir abla da bulmussunuz! Annelerin bebek yüzünden isten ayrılmasını sadece dogum sonrasi yorgunlugunun olusturdugu tukenmislige bağlıyorum ben! Siz isten ayrilmak istemiyorsunuz! Sadece yeni dogum, zor bir bebek ile psikolojik olarak tukenmislik sendromu yaşıyor olabilirsiniz! Bunu da psikologa düzenli giderek cozersiniz isi birakarak degil! Gem anne olan kadin, isine daha bir sarilmali..Cunku anne guclu olursa bebekte güçlü olur..Benim tavsiyem once ruhunuzun yorgunluklarini atin..Bebegi birakin ablaya bir de kamera eve tamamdir! Terapi alin, kisa bir tatil yapin dicemde korona var..
Degerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Zaten hassas yapili biriydim. Cocuk yapma kararini da hemen veremedim. Korona basladi hamile kaldim. Kronik hastayım 11 aydir evdeyim diyebilirim. Bence bunlar da psikolojimi derinden etkiledi.2 ay gibi bir surem var. Dusunup kararımı vereceğim.

Benim durumum biraz farklı diğer arkadaşlardan, kızım doğduğu dönemde iş durumundan dolayı işi bırakmam imkansızdı ve yasal izinden sonra geri döndüm. Kızıma o dönem kayınvalidem baktı, ama cidden gözüm arkada değildi, çok bilgili ve sabırlı bir kadındır. Ancak kızımın okul yaşı yaklaştığında kızımla çok az zaman geçirdiğimi fark ettim ve çalışma hayatına ara verdim. Zaten şimdi araya pandemide girdi, şuan sadece çalıştığım alanda uzmanlaştığım için diğer arkadaşlarımın ricası ile arada danışmanlık yapıyorum o kadar. Kızım en azından birinci sınıfı tamamlayana kadar da geri dönmeyi düşünmüyorum. Bence bu şekilde yapmak kızım içinde benim içinde çok iyi oldu. Zira bir sürü anı ve özel an biriktirdik. Kızımın okul hayatının başında onunla olma hem bana hem ona inanılmaz farklı bir deneyim yaşattı.

2 aylik bırakamam zaten psikolojim de bırakmaya musait degil. 4 aylik olana kadar sut iznimi toplu kullaniyorum. Sonra 3 hafta da yıllık iznimi kullanacağım. 6 ay da ucretsiz alma konusunda zorlamaya karar verdim. Döndüğümde yol su elektrik olarak dönecektir eminim ama en azından 10 ayim çocuğumla gecmis olur. Degerli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)
Şimdi bu izinler böyle değil bildiğim kadarıyla. Yani süt izninizi, yıllık izninizi kullanıp üzerine 6 ay da ücretsiz izim vermiyorlar. Analık izni bittiği andan itibaren 6 aylık ücretsiz izin hakkınız var.
Şu an bebeğiniz 2 aylıksa analık izniniz bitmiştir. Yani üzerine 6 ay ücretsiz izin alabilirsiniz. Yıllık izin, sütü iznini kullandıktan sonra bebeğiniz 4-5 aylık oluyorsa üzerine 3 aylık filan ücretsiz izin hakkınız kalıyor, 6 ay değil.
Ücretsiz izin hakkı, analık izninin bittiği tarihten itibaren başlar.

Şimdi bu izinler böyle değil bildiğim kadarıyla. Yani süt izninizi, yıllık izninizi kullanıp üzerine 6 ay da ücretsiz izim vermiyorlar. Analık izni bittiği andan itibaren 6 aylık ücretsiz izin hakkınız var.
Şu an bebeğiniz 2 aylıksa analık izniniz bitmiştir. Yani üzerine 6 ay ücretsiz izin alabilirsiniz. Yıllık izin, sütü iznini kullandıktan sonra bebeğiniz 4-5 aylık oluyorsa üzerine 3 aylık filan ücretsiz izin hakkınız kalıyor, 6 ay değil.

Ücretsiz izin hakkı, analık izninin bittiği tarihteitibaren başlar.

Şöyle ki bizim sirket oncelikle analık iznini bitiriyor. O da 8 hafta. Ben de 3 hafta fazla çalıştım dogum öncesi Yani toplam 11 hafta gibi bi sürem oldu. Sonrasinda günlük 1.5 saatlik sut iznimi yıllık olarak toplayıp is gününe buluyorlar o da 1.5 ay gibi bir sure etti. Yani cocugum 4 ayini bitirmiş olacak. Yillik iznimi de tükettikten Sonrasinda ücretsiz izni kullandiriyorlar.

Ben şuan stajı yakamam zaten borcumuz çok o yüzden hiç ara veremem :KK43:
Bazen boğulur gibi oluyorum bu yüzden :KK14:
Hayatım boşa gidiyor gibi hissediyorum.
Çalışırken bu his hep var maalesef "hayati kaçırıyorum " fikri
Ben de özel sektörün çalışma şartlarını çok yıpratıcı buluyorum...ama çözüm işi bırakmak değil sendikalasmak bence

Çalışırken bu his hep var maalesef "hayati kaçırıyorum " fikri
Ben de özel sektörün çalışma şartlarını çok yıpratıcı buluyorum...ama çözüm işi bırakmak değil sendikalasmak bence

Evet saatler çok uzun çünkü yıpratıyor bizleri ve hayat cidden kaçıyor.
Ben o yüzden işte ruhsatı alayım diyorum.
Ne hayatı kaçırırım ne de çalışmayı.
Memur olsam zaten hiç düşünmezdim çocuk fikrini falan ama özel sektör maalesef sömürüyor bizleri.

İşi bırakmak çözüm değil de ben de biraz kendim bakayım istiyorum ama şartlar :(

Şöyle ki bizim sirket oncelikle analık iznini bitiriyor. O da 8 hafta. Ben de 3 hafta fazla çalıştım dogum öncesi Yani toplam 11 hafta gibi bi sürem oldu. Sonrasinda günlük 1.5 saatlik sut iznimi yıllık olarak toplayıp is gününe buluyorlar o da 1.5 ay gibi bir sure etti. Yani cocugum 4 ayini bitirmiş olacak. Yillik iznimi de tükettikten Sonrasinda ücretsiz izni kullandiriyorlar.
6 ay ücretsiz izin kullanıp 10 aylıkken bıraksanız olmuyor mu?
Benimki su an 9 aylık yemekle ilgili her şeyi kendim öğrettim çok şükür, minicik haliyle elleriyle abaniyor gidalar, her gün ayri bir araştırma fln. Onun bu surecinde yanında olmak güzel ama ben de nisanda ise döneceğim maalesef .Sut iznini de birlestirmiyorlar galiba

Evet saatler çok uzun çünkü yıpratıyor bizleri ve hayat cidden kaçıyor.
Ben o yüzden işte ruhsatı alayım diyorum.
Ne hayatı kaçırırım ne de çalışmayı.
Memur olsam zaten hiç düşünmezdim çocuk fikrini falan ama özel sektör maalesef sömürüyor bizleri.

İşi bırakmak çözüm değil de ben de biraz kendim bakayım istiyorum ama şartlar :KK43:
Ruhsat alınca kendi isinizi yapabilecek misiniz?ablam da ruhsat aldi ama müşteri bulamam diye özel firmada smm.(gerci şartları çok iyi somuruldugunu düşünmüyorum)

Ruhsat alınca kendi isinizi yapabilecek misiniz?ablam da ruhsat aldi ama müşteri bulamam diye özel firmada smm.(gerci şartları çok iyi somuruldugunu düşünmüyorum)

İyi bir şirkette olabilir ama benim niyetim büroyu açmak.
10 defterim olsun kafam rahat olsun modundayım.
Şirket şartları iyiyse neden olmasın ki :kahve:

İyi bir şirkette olabilir ama benim niyetim büroyu açmak.
10 defterim olsun kafam rahat olsun modundayım.
Şirket şartları iyiyse neden olmasın ki :kahve:
En güzeli kendi işinizi açmak ama kendinizi smm ruhsatiyla da özel firmada bulabilirsiniz:)
Ablamin da hayali emekli olmak mesela...yani hayati kacirmamak çok açık uçlu bir olay...
Tabi inşallah siz de ruhsatinizi alıp sartlarinizi iyilestirirsiniz.

Benimde bebeğim şuan üç aylık.
Martta başlayacağım bakıcı düşünüyorum bende.
Şimdi olmazsa 6 7 ay sonra başlanacak
İlla baslayacagiz.
Bir iki yaşında başlayınca cocugun kabul etmesi bence daha zor çünkü daha bağımlı hale geliyor
Ben verimli zamanin kaliteli zaman gecirmenin önemini goruyorum
İş saatleri aşırı afaki degilse
Çünkü beni annem kendi buyuttu calismayan kadindi o zamanda maddi olanaksizliklara hasret büyüyorsun ya da akşama kadar kısır partisi yapıyorsun annenle.evde duran kadın aşırı agresif oluyor bir de.hepsi de 7 24 çocuğuna zaman ayirmiyor.
Sabah akşam TV izliyorlar yada iki kadın bir araya geliyor dedikodu yapiyorlar
Biraz kendimizi kandirmayalim yeri geliyor hepimiz zamanımızın kaçta kaçını burada geçiriyoruz.
Kisitli zaman olunca insan kendini daha zorlar birseyler icin.

Benimde bebeğim şuan üç aylık.
Martta başlayacağım bakıcı düşünüyorum bende.
Şimdi olmazsa 6 7 ay sonra başlanacak
İlla baslayacagiz.
Bir iki yaşında başlayınca cocugun kabul etmesi bence daha zor çünkü daha bağımlı hale geliyor
Ben verimli zamanin kaliteli zaman gecirmenin önemini goruyorum
İş saatleri aşırı afaki degilse
Çünkü beni annem kendi buyuttu calismayan kadindi o zamanda maddi olanaksizliklara hasret büyüyorsun ya da akşama kadar kısır partisi yapıyorsun annenle.evde duran kadın aşırı agresif oluyor bir de.hepsi de 7 24 çocuğuna zaman ayirmiyor.
Sabah akşam TV izliyorlar yada iki kadın bir araya geliyor dedikodu yapiyorlar
Biraz kendimizi kandirmayalim yeri geliyor hepimiz zamanımızın kaçta kaçını burada geçiriyoruz.
Kisitli zaman olunca insan kendini daha zorlar birseyler icin.
Martta başlayacaksınız bakici için pek vaktiniz kalmamis sanki...

En güzeli kendi işinizi açmak ama kendinizi smm ruhsatiyla da özel firmada bulabilirsiniz:)
Ablamin da hayali emekli olmak mesela...yani hayati kacirmamak çok açık uçlu bir olay...
Tabi inşallah siz de ruhsatinizi alıp sartlarinizi iyilestirirsiniz.

Yani şirkette de olsan birine bağlısın ben daha özgür kendi başıma hareket etmek, çocuklarıma kendim bakabilmek, bir yandan da hayatı kaçırmamak istiyorum.
O yüzden de ne kadar iyi olsa da şirket bunu bağlayamaz sanki.
Şu seneler bir geçsin ruhsat elime bir gelsin de :dua:

Bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum çünkü :confused:

Yani şirkette de olsan birine bağlısın ben daha özgür kendi başıma hareket etmek, çocuklarıma kendim bakabilmek, bir yandan da hayatı kaçırmamak istiyorum.
O yüzden de ne kadar iyi olsa da şirket bunu bağlayamaz sanki.
Şu seneler bir geçsin ruhsat elime bir gelsin de :dua:

Bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum çünkü :confused:
Hayırlısı olsun inşallah. Bence evde cocuk bakmak da çok sıkıcı ya,1 yaşına kadar ben bakıyorum cocuga ama evden calissam ve cocukla sürekli kendim ilgilensem kafayi yerdim herhalde.
Çünkü şimdi bile bize yarım gün bakici geliyor arada 1-2 saat bebegi birakip, tek başıma bosluga bakarak kahve içmeye çıkıyorum.
Sürekli bebegi düşünmekten kafalar ambale cunku...bi de kızım pek uyumludur usludur maşallah ama yine de zor cunku tek başınayken özellikle küçük çocuğu 1 dk bile gözünden ayiramiyorsun.

Back