- 29 Nisan 2023
- 302
- 89
- 36
- Konu Sahibi lalegl8080
Kirasını kim verecek ben veriyorum çok şükür uygun kirası 1 büyük çalışma alanı ve arkada küçük odam var yaşam alanı yaptım bir de wcIs yeriniz kaç odali nasıl bir yer kirasini kim veriyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kirasını kim verecek ben veriyorum çok şükür uygun kirası 1 büyük çalışma alanı ve arkada küçük odam var yaşam alanı yaptım bir de wcIs yeriniz kaç odali nasıl bir yer kirasini kim veriyor
O dediğiniz ücretlerin hepsini karsilayabiliyorum çok şükür..daha da ilerlemek daha fazla müşteri oturtmak hedef ...gercejten çare olarak önerdiğiniz şey tasi taragi toplayip anne ben geldim demek mi ya da pes edip evdeE iyide hepsi birbiriyle baglantili.
Calistiginiz icin cocugunuza bakmiyolar, ayri eve cikamiyosunuz, kazancinizin belli bir kismi muhtemelen borcunuza bagkurunuza smmm ucretine vs gidiyor, bide kocaniz para vermiyor.
Ya tası taragi toplayip anne ben geldim diye eve yerleseceksiniz ya da isi biracaksiniz baska yolu yokki.
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ancak izmirde belediye kresleri diger kreslerden cok daha uygun fiyat veriyor. Kendi sehrinizde boyle bi uygulama var mi arastiranilirsinjz. Bana 2800 fiyat vermislerdi tam gün icin
Eh naparsin işte herkesin şartları eşit olmuyor kimisi anadan doğma şanslı oluyor bazı kolay kolay yazanlar gibi ...kreşe giden cocuklar da hep hasta hiç duymadınız mı...benimkinin en azından kendine özel odası var arkada sıcacık, oyuncakları boyaları yemeği hersey elinin altında çok şükür ve annesinin yanında onun mutluluğunu görebilmek çalışırken bile o bana yeter ..boya v.s ben onları yaparken de çocuğumu ayarlayabiliuorum annesi benim sizden daha fazla düşünüyorum siz kendinizi yormayın...annem ile anlaştım zaten bazı günler için çok şükür çareyi yine kendim buldum ..hemcins önerisi isterken ..3 yaşındaki çocuğun kuaför salonunda işi ne Allah aşkına? tabii hasta olur, kuaför salonları genelde klima veya elektrikli sobalarla ısınıyor. Sizinki nasıl? Hadi ısınmayı geçtim birşekilde ısıttınız diyelim, ki üşümese sürekli hasta olmaz, orda akşama kadar napior? Boya kokuları, fön sesi, ağdaların arasında? O çocuğun ruhsal gelişimini hiç düşünüyormusunuz acaba? İşyeri açarken kv ye mi güvendiniz, hemde oğlunu boşamayı düşündüğünğ kv yi. Allah akıl fikir versin ne diyim. Çalışan annelerden fikir istiyorsunuz ama hiç bir çalışan anne çocukların rahatını ayarlamadan işe başlamiyor. Bakıcısıysa bakıcı, kreşse kreş, anneanne-babaanne herneyse bir yolunu buluyor herkes bütçesini ve işini ona göre yoluna koyuyor öyle gidiyor işe. Yazık çocuğa gerçekten. Bari bi akraba, komşu vb ile anlaşın gelsin sizin evde baksın en azından kışı geçirene kadar. Sonrası Allah kerim, ama bu kafayla o çocuklar daha çok perişan olur
Çok şükür bugün annemle anlaştım. Babam sabahları annemi bana getirecek ben gidicem işe ..anneme de hergun maddi destek olucam o da mutlu olsun :)çocukları yanınızda götğrmekten başka çare yok gibi
allah kolay versin
Çok şükür bugün annemle anlaştım. Babam sabahları annemi bana getirecek ben gidicem işe ..anneme de hergun maddi destek olucam o da mutlu olsun :)
O dediğiniz ücretlerin hepsini karsilayabiliyorum çok şükür..daha da ilerlemek daha fazla müşteri oturtmak hedef ...gercejten çare olarak önerdiğiniz şey tasi taragi toplayip anne ben geldim demek mi ya da pes edip evde
Çareyi siz bulacaksınız tabiiEh naparsin işte herkesin şartları eşit olmuyor kimisi anadan doğma şanslı oluyor bazı kolay kolay yazanlar gibi ...kreşe giden cocuklar da hep hasta hiç duymadınız mı...benimkinin en azından kendine özel odası var arkada sıcacık, oyuncakları boyaları yemeği hersey elinin altında çok şükür ve annesinin yanında onun mutluluğunu görebilmek çalışırken bile o bana yeter ..boya v.s ben onları yaparken de çocuğumu ayarlayabiliuorum annesi benim sizden daha fazla düşünüyorum siz kendinizi yormayın...annem ile anlaştım zaten bazı günler için çok şükür çareyi yine kendim buldum ..hemcins önerisi isterken ..
Siz mahalle kuaforu meslektaslarimi kucumseyemezsiniz. Öyle demedim demeyin hepimiz buradaki imayi anlamayacak kadar akilsiz değiliz...kreşe verse bakacak olan bir baba olsa k.validesi bakarken de bakardı, değil mi?
eşiyle olan sıkıntısını bu konudan bağımsız tuttuğumu söylemiştim, konuda çocuğu büyütmesi gereken kişilerin karı ve koca olduğunun ben de farkındayım ama burada mesele o değil
borcunu harcını bilmediğimi eski konularına vakıf olmadığımı belirttim
tek iş kuaförlük mü derken
kadının başka bir işi/mesleği yok sanırım
gidip bambaşka bir sektörde bambaşka iş yapmasını mı tavsiye ediyorsunuz?
nasıl tecrübe kazanıp ustalaşıp dükkan açıp asgarinin daha üstünde bir iş sahibi olsun ki bu durumda? (en azından burada öyle bir umudu var)
sizin oraları bilmiyorum ama benim etrafımda zaten asgari ücretle çalışan, meslek sahibi olmayan kadınlar genel olarak: ilk girince 2-3 hafta hiç izinsiz...
sonra haftada 1 gün izinli çoğu gün de 8 -8 olacak şekilde çalışıyor :/ çoğunun evden çıkıp eve girmesi genel olarak 8-8 oluyor yani...
hani ben bunları konuşurlarken kendi aralarında duyuyorum. hep yazarım buraya konularda, benim şimdiye kadar gerek duyduğum gerekse kendi çalıştığım yerlerde gördüğüm en iyi iş imkanı 10-15 çalışanı olan orta ölçekli yerlere yemek yapan ablalar onlar 9-10 gibi gidip 2-3 gibi servisi bitirip geliyor. yemek yapmayı becerebilen yemek yapsın.
Kendi kuzenlerim 17 yaşında iki kız, kuaförde çıraklık yapıyorlar, çoğu şeyi de biliyorlar artık, buna rağmen yazboyu 9 10lara kadar dükkandaydılar. durum bu.
bunun şahane bir şey olduğunu filan iddia etmiyorum ama hizmet sektöründe olup, asgari ücret düzeyinde olup böyle çalışmayan kaç kişi var ben bilmiyorum...
isim yapar, ustadır, az bulunan bir şey yapıyordur, eskiden bir iş geçmişi vardır dükkan sahibi arkdaşıdır, dükkana onun için gelen bir müşteri kitlesi oluşmuştur zamanla vs....bunlar ayrı yoksa 2 çocuklu kadını kaç kişi işe alıp esneklik sağlar bilemiycem işin açıkçası....
işe girse yine haftada 6 gün günde 12 saat ortalama olarak çalışırdı, + çocuğu da dükkana alamazdı, çocuğa haftada 3 gün bakıp bıkan k.valide o zaman hiç bakmazdı, benim dediğim bu, bu ülkede çalışma koşulları bu sektörde bildiğim vakıf olduğum kadarıyla böyle...
dükkanı satın mı aldı da ortak olacak ki?
bilemiyorum orasını
bu ülkede kobiler hiç bir zaman kar göstermez dükkanın bir geliri filan görünmüyordur kağıt üstünde....içindeki malzemeyi de bildiğim dükkanın demirbaşı olduğundan, iş için gerekli malzemeyi mal sayıp bölüşmüyorlar.-bunu avukatlar daha iyi bilir tabi. ama ben hiç görmedim boşanan esnafın kapısına kamyonu dayayıp yarısını alanı.
hanımefendi çıkılmıyor işte erken onu diyorum, bu sektör böyle hele hele mahalle arasında tam böyle yani.
asgari ücret de 11 bin liralarda...dürüst olursak asgari ücret civarında kazanan kuaför bildiğinizi pek düşünmüyorum.
siz kaç tane tanıyorsunuz bilmiyorum artık ama normal bir mahalle kuaföründe (tunalıda filan değil tabii ki, ankara için konuşursak) çalışan en az 10 tane kadın biliyorum 2 tanesi kuzenim...biliyorum dediğim hepsini ailesiyle, kocasıyla, bebesiyle, kaynanasıyla kirasıyla vs vs biliyorum.
ya evli değil
ya karı-koca işletiyorlar
ve evet çocuğu olanların dükkan sahibi ise, çocukları da hep dükkanda -bunu benim mantıklı bulmam değil burada konu, ben pratikte olanı söylüyorum, benim dünyamdaki ideali değil...
ki kuaförler salı kapalı olur kreşler c.tesi pazar kapalı olur, annesi filan bakmayan kuaför çalışanı küçük çocuklu kadın meselesi cidden mahalle esnafı için ütopik yani. çalışan olarak genelde ya genç kızlar var ya da çocuğu büyük olan ablalar...
(benim iğneli epilasyoncum dakikasına ücret alıp dünyaları kazanıyordu onun bile elemanı çocukları ilkokullu+ortaokullu olana kadar gelmedi işe tekrar, döndükten 1 sene filan sonra da gitti kendi yerini açtı bu sektörde güzellik salonu/kuaför elemanı biraz işi öğrenip, tutturan gider kendi yerini açar çünkü hele hele küçük yerlerde elemanların canına okurlar...)
annemin kaç senelik mahallesi için konuşuyorum mesela, yufkacının çocuğu da yufkacıda büyüyor. berberler de 10lara 11lere kadar açık burada, kuaförler erken bile kapatıyor kışın en azından.
hani x avm içindeki bilmem ne hair salooon ya da çankaya daki salonları bu ve benzeri daha üst klasmanda yerleri kast etmiyorum oralarda patronlar zaten asgari kazanmaz. ki oralarda da aynı elemanı kaç sefer gördüğünüze biraz dikkat edin derim siz de fark edersiniz sirkülasyonu.
dediğiniz müşterisine bırakan çok güzel örnekmiş, konu sahibi keşke 6 aylık değil 6 senelik dükkan sahibi olsaydı, öyle sabit güvenilir bir müşteri profili olabilirdi tabii. 6 ayda kimi tanıyıp kime emanet edecek? daha bakalım bismillah kışı bi çıkarsın da....
ha deseniz ki "daha erkendi, çocukların sefil olacağı çok belliydi, madem boşanmıyor, madem de bu sektörde iş yapacak, dükkanı biraz daha sabredip öyle açsaydı, küçük çocuğu anaokula filan gidiyor olsaydı en azından bu kadar hasta olmazdı" bu olabilirdi ama konu orayı geçmiş.
neyse
çok uzattım da bambaşka bir sektörde de olsa kendi işimi yapıyorum
ilk iş kurduğumda 7 gün günde 20 saat filan çalışıyordum...
Elbette ..şuan hasta mesela öğlende kapattım işyerimi çocuğumu acile götürdüm serum taktirio eve getirdim çorba ilaç derken toparladım yawrumu ..ama calisanken gözünün yaşına bakmıyorlardi..anneme falan babama yalvariyordum acile gotururmusunuz diye ..teşekkürlerÇareyi siz bulacaksınız tabii
Dediğiniz gibi doğurduğunuz çocuğu sizden fazla biz düşünecek değiliz
Kreşe giderken hasta olan çocukları duydum evet, iyileşmeleri için temiz bir ev ortamında iyi bir bakıma ve beslenmeye ihtiyaçları oluyor, ki daha çabuk iyileşsinler çabuk toparlasınlar diye. Ama tabii bunları anneleri olarak siz düşünmüşsünüzdür tabiki. Size kolay gelsin.
Annemle yaşıyordum zaten dukkan actigimdan bu yana orda da diğer aile fertleri cocuk bakımı ile biseleri dert edince sinirlendim eve döndüm..havalar iyiydi hergu. Götürdüm çok da mutluyduk taa ki soğuklar bastırana kadar.Hem annenizle yasayip hem calismaya devam edebilirsiniz. Sonucta farkli sehirlerde degilsiniz. Yani evet bu bir care oluyor.
Sizin kabul ettiginiz tek bi cevap var sanirim. Oda isine devam et sonra bosanirsin demek.
Cookk teşekkür ederim ...Aminsenın adına çok sevindim ,
rabbim hiç bir kadını kocasına muhtaç etmesin diye dua ederim hep ,
Annemle yaşıyordum zaten dukkan actigimdan bu yana orda da diğer aile fertleri cocuk bakımı ile biseleri dert edince sinirlendim eve döndüm..havalar iyiydi hergu. Götürdüm çok da mutluyduk taa ki soğuklar bastırana kadar.
Salonda çok rahatsanız götürün çocuğunuzu o zaman?Canım salonda çok rahatız hiç sorun yok..sıkıntı olan şuan soğuk havalar ve sabah onu oraya kadar götürebilmek ve akşam soğuğunda eve getirebilmek