Çalışan veya calismayi birakan annelerden yorum istiyorum

Hayırlısı olsun inşallah. Bence evde cocuk bakmak da çok sıkıcı ya,1 yaşına kadar ben bakıyorum cocuga ama evden calissam ve cocukla sürekli kendim ilgilensem kafayi yerdim herhalde.
Çünkü şimdi bile bize yarım gün bakici geliyor arada 1-2 saat bebegi birakip, tek başıma bosluga bakarak kahve içmeye çıkıyorum.
Sürekli bebegi düşünmekten kafalar ambale cunku...bi de kızım pek uyumludur usludur maşallah ama yine de zor cunku tek başınayken özellikle küçük çocuğu 1 dk bile gözünden ayiramiyorsun.

Doğrudur umay öyle diyorlar hep.
Rabbim sağlıkla büyümesini nasip etsin de gerisi hallolur.
Yani bir yanım evde 1 sene kendin bak diyor, bir yanım hiç evde kalmadın nasıl olacak diyor.

En net çözüme çocuk olunca ulaşacağım oda ortada yok :D

Apartmandan biri önerildi bana
Ama şuan uzaktan eğitim vereceğiz oyuzden duruma göre netleştirecegim.
Okula kaç gün gidilip gelinecek oyuzden programa göre belirleyecegim
Bence 1-2 saat gelsin hic bir şey yapmasa da bebek onu gorsun biraz oyalansin kadinla.
Çünkü o kadar küçük bebek için bile oryantasyon gerekir bence, karsisindakine güvenmesi için. (Bir bebek annesi olarak tamamen şahsi fikrim yanlis anlamazsiniz umarim)

Bence 1-2 saat gelsin hic bir şey yapmasa da bebek onu gorsun biraz oyalansin kadinla.
Çünkü o kadar küçük bebek için bile oryantasyon gerekir bence, karsisindakine güvenmesi için. (Bir bebek annesi olarak tamamen şahsi fikrim yanlis anlamazsiniz umarim)
Fikirlere açığım aynen mantikli
Ama dediğim gibi şöyle durun var eğer onlar onbirler açılmazsa ben evden eğitim vereceğim ozaman gerek kalmayacak
Beni şuan biraz uzak tutan durum uzaktan egitimin içeriği
O belli olsa ona göre yolumu alacagim

Doğrudur umay öyle diyorlar hep.
Rabbim sağlıkla büyümesini nasip etsin de gerisi hallolur.
Yani bir yanım evde 1 sene kendin bak diyor, bir yanım hiç evde kalmadın nasıl olacak diyor.

En net çözüme çocuk olunca ulaşacağım oda ortada yok :KK70:
Valla işte arada hic olmazsa birkac saat birakacagin biri çok lazim oluyor.
Annen falan varsa hemen yanina taşın.
Bu arada ben kaçtım benimki uyandi "baba baba "diye bagiriyor:)

Fikirlere açığım aynen mantikli
Ama dediğim gibi şöyle durun var eğer onlar onbirler açılmazsa ben evden eğitim vereceğim ozaman gerek kalmayacak
Beni şuan biraz uzak tutan durum uzaktan egitimin içeriği
O belli olsa ona göre yolumu alacagim
Dediğim gibi benim suanki avantajın uzaktan eğitim yada yüzyüze olursa az saate gitmem
Yoksa uzun süreli çalışma saatleri varsa bebeğin anne ile büyümesinden yanayim.
Enazindan ,bir yaşına kadar

Bakıcıya bırak.
Maddi sebepler, kariyer, ekonomik özgürlük bir yana kolik bir bebekle iş sana nefes alma fırsatı. Evde kafayı yersin.

Herkese merhaba 2 aylik bir bebegim var. Turkiyenin en iyi holdinglerinden birinde calisiyorum 5 yıldır. Önceden hep isi bırakacağım diyordum cocugum olunca. Cunku benim annem de çalışıyordu ve ben onu çok özlüyordum. Benim annem harika cocuk büyütüyor asiri sabırlı biri ancak 65 yasinda ve kalp hastası by pass li ve kanser tedavisi gördü geçmişte. Ayrica cok uzun mesafede ayrıyız. Okumuş neslin drami memleketten uzaklaşmak zorunda bırakılmak ve is bulamamak. Neyse... kayinvalidemi çok severdim ancak bebegimi bakmamak için eşime benimle ilgili yalan yanlış şeyler söylemiş. Keske bakmak istemiyordum deseydi. Onu da tanımış oldum. Allah büyüktür baksaydi ve evin içinde boyle seyler yaşasaydık daha korkunç olurdu. Hayatimda yedigim en büyük kaziklardan birini attı bana. En sevmediğim şey kayinvalide gelin anlasamamazligidir. Seni çok seviyorum diyip aslinda nefret ediyormuş benden. Ben ak desem o bok anlıyormuş. Ben çocuğumu bakiciya teslim etmek istemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ama çalışmak zorundayım maddi anlamda da ihtiyacımız var. Ne olur bana akıl verin... bebegim zaten kolik ciddi bir bunalımdayım ve cocugumu bırakmak da ayrı bir bunalıma sokuyor. Ne önerirsiniz. (Bu arada cok güvenilir bir bakici buldum. Arkadaşımın bebegini 2 yil bakti. Cocuk da cok seviyor kadini. referansı iyi yani)
Merhaba çalışan bir anne olarak bebeği birine emanet etme duygusunu çok iyi biliyorum. Ben bu konuda şanslıyım annem ve kayınvalidem bakıyor fakat bu sürece gelene kadar yani bebeğim 11 aylık olana kadar devletin bana verdiği hakları kullandım. Öncelikle 4 ay izin kullandım sonrasında 6 ay iznimi uzattım. Çok iyi bir firmada çalışıyorsanız biraz büyüyene kadar izninizi uzatmanızı öneririm hem bebeğiniz küçük size ihtiyacı var

Merhaba çalışan bir anne olarak bebeği birine emanet etme duygusunu çok iyi biliyorum. Ben bu konuda şanslıyım annem ve kayınvalidem bakıyor fakat bu sürece gelene kadar yani bebeğim 11 aylık olana kadar devletin bana verdiği hakları kullandım. Öncelikle 4 ay izin kullandım sonrasında 6 ay iznimi uzattım. Çok iyi bir firmada çalışıyorsanız biraz büyüyene kadar izninizi uzatmanızı öneririm hem bebeğiniz küçük size ihtiyacı var
Degerli yorumunuz için çok teşekkürler. Sanırım ben de ücretsiz izin konusunda ısrarcı olacağım.

Ben ailelerin bakması taraftarı değilim. Belirli yaşa gelmiş insanlar bir de benim çocuğumla mı uğraşacak . Ama kv kp ikisi de evde olduğu için baktılar çocuklarıma ama hergün ağlayarak bırakıyordum hatta geceden başlıyorlardı ağlamaya bizi bırakma artık diye çünkü her ikisi de aşırı despottu. Ama benim Çalışmam gerekiyordu . Sonrasında işi bıraktım. Çalışmak zorundaysanız o bulduğunuz bakıcıya baktırın eve de bir kamera taktırın aklınız daha az kalır en azından.

Isimi asla birakmazdim. Duntanin bin bir turlu hali var. Cocugumun gelecegi icin isimde calismaya devam ederim. Evliliklerin de garantisi yok. Guvenilir bir bakici buldu iseniz en dogru cozum bu. Annelere cocuk baktirmayi ben uygun bulmuyorum.

Şöyle söyleyeyim ben calisyorum .Kızlarım var iki tane bütün bebeği olan arkadaşlarıma tavsiyem şudur .Her kim bakacaksa bebeğe bakıcı veya babanne veya annane farketmez yeter ki tutarlı merhametli düzenli ve şefkat dolu olsun ve bebeğin de bir rutini olamsi bakacak kişi tarafindan yani bir o bir bu değil bence baştan kayınvalide izin tavrını öğrenmeniz iyi olmuş.Yalniz bakıcı ile başlayacaksınız lütfen kuralları net belirleyin.Bebek konusunda kırmızı çizgileriniz net olsun televizyon izlemek yasak gibi beslenme düzeni belli olsun .Allah bebeğinize de size de yardım etsin .Annesi bakıcı iyi olursa bebekler çok seviliyor hiç uzulmeyin .

Back