Çalışan veya calismayi birakan annelerden yorum istiyorum

Mesai saatleriniz insani olsa, süt izinleri kullanabilseniz bırakmayın işinizi derdim de, bu şartlara sahip değilsiniz. Bebekler annelerinden bu kadar erken ayrılmamalı. Zaten bu durum sağlanamıyorsa bebek sahibi olmak ertelenmeli. Kayınvalideniz baksaydo da yine bu şartlarda erken bırakmış olacaktınız. O bebek tüm gün annesini göremeyecek. Bilmiyorum bu konuda katıyım, kadının çalışması gerektiğine tabi ki inanıyorum, ama bir bebek dünyaya geldiğinde mecbur olmadıkça ilk sene annesinden ayrılmamalı. Amiriniz ne derse desin kanuni hakkınızı kullanıp biraz ücretsiz izin alın. 4 ay çok erken.

Oğlum için 6 yil çalışmış olduğum yabancı bir şirketi bıraktım zamanında, 3 yıl oğlumu büyüttüm.
Kızım o kadar şanslı olamadı çünkü eşim de işsizdi o dönemde.
Önde gelen unv.den birinde Part time danışmanlık işi buldum.
Yarim gün eşim baktı, sonrasında yine kendim büyüttüm.
Benim ki çoğu insana göre saçmaydı. Çünkü bildiğiniz yari aç yarı tok yaşadık. Ama ben bir an bile pişman olmadim. Hatta şuanda pandemi nedeniyle eşimle ikimizde işsisiz.
Maddi anlamda onlara pek bir şey veremesek de, ikisi de çok mutlu. Kahkahaları evden eksik olmaz.
Yatak odasında tavandan sarkan bir salıncak, odanın ortasında trambolin var.
Günümüzün yarısı oyun oynamakla geçiyor, pandemi dolayısıyla sıkılıyorlar, "haydi keşfe" deyip mahalledeki site bahçelerini geziyoruz, ezberledik hepsini 😁 babamızın cani sıkkın haydi pasta yapalim deyip mutfağı hep birlikte batırıyoruz.
Özellikle oğlum çok hassas bir çocuk, kafası fazla çalışan, sınıf birincisi ama aynı zamanda içine kapanık ve sosyalleşmede sıkıntısı olan bir çocuk. Onunla ayrıca ilgilenip kendini ifade edebilmesi için uğraşıyorum.
Kısacası tercih meselesi, kariyer mi ağır basıyor, çocuğunuz mu? Artı eksileri değerlendirip buna siz karar vereceksiniz.

Maddi olarak ihtiyaciniz varsa kesinlikle calisin.
Bebegin ihtiyaclari surekli articak.
Oglumun istedigi bir lego 1000 tl uzerinde.
Yeni nesil manevi degerlerin onune maddi degerleri koyuyor malesef. Cocugunuz ilerde asla canim annem bana bakmak icin isi birakmis demez, birakmasaydin da bana daha iyi bir hayat sunsaydin der.

Kendini feda eden, sacini supurge eden model annelerdense guclu, bakimli, kendilerini okuldan arabayla alan anne figuru yeni nesil icin daha önemli.

Oğlum için 6 yil çalışmış olduğum yabancı bir şirketi bıraktım zamanında, 3 yıl oğlumu büyüttüm.
Kızım o kadar şanslı olamadı çünkü eşim de işsizdi o dönemde.
Önde gelen unv.den birinde Part time danışmanlık işi buldum.
Yarim gün eşim baktı, sonrasında yine kendim büyüttüm.
Benim ki çoğu insana göre saçmaydı. Çünkü bildiğiniz yari aç yarı tok yaşadık. Ama ben bir an bile pişman olmadim. Hatta şuanda pandemi nedeniyle eşimle ikimizde işsisiz.
Maddi anlamda onlara pek bir şey veremesek de, ikisi de çok mutlu. Kahkahaları evden eksik olmaz.
Yatak odasında tavandan sarkan bir salıncak, odanın ortasında trambolin var.
Günümüzün yarısı oyun oynamakla geçiyor, pandemi dolayısıyla sıkılıyorlar, "haydi keşfe" deyip mahalledeki site bahçelerini geziyoruz, ezberledik hepsini 😁 babamızın cani sıkkın haydi pasta yapalim deyip mutfağı hep birlikte batırıyoruz.
Özellikle oğlum çok hassas bir çocuk, kafası fazla çalışan, sınıf birincisi ama aynı zamanda içine kapanık ve sosyalleşmede sıkıntısı olan bir çocuk. Onunla ayrıca ilgilenip kendini ifade edebilmesi için uğraşıyorum.
Kısacası tercih meselesi, kariyer mi ağır basıyor, çocuğunuz mu? Artı eksileri değerlendirip buna siz karar vereceksiniz.
Ben şuan umut doldum:)

En büyüdükleri zaman neden ayriliyorsunuz ? Tam okul yaşları ikisinin de .
Günaydın :)
Aslında benim hep çocuklarıma kendim bakma fikrim vardı
Ama maddi olarak onlara yetemeyiz diye mecburen ağlayarak ta olsa çalıştım.
Allah yüzüme baktı babam evininin birini sattı parasını çocuklarıma verdi.
Bende onlar adına yatırdım o beni bi rahatlattı.
Ben kadının çalışması taraftarıyım ama benim şartlarım bana göre kötü
Maaşım çok saatler çok olsa ok
Saatler kısa maaş az olsa ona da ok.
Maaş az saatler çok uzun 1 gün çalışmıyorum oda yetmiyor ne bana ne çocuklarıma.
Birde oğlum ilkokula başlayınca o anne eksikliğini çok derinden hissetti.
Çok gözyaşları döktü.
Evet belki büyüyünce iyi ki annem çalışmış diyecekti
Ama minicik yüreği şuan bunu düşünemiyor.
Ve büyüyünce ne kadar anlasak ta bazı şeyleri bu çocuklukta hissettiğimiz eksikliği telafi etmiyor.
Her fikre saygım sonsuz.
Fikrim doğru diye yazmıyorum.
Çalışana da çalışmayana da saygım sonsuz
Ama bu benim düşüncem:)
Umarım mutlu oluruz...

Herkese merhaba 2 aylik bir bebegim var. Turkiyenin en iyi holdinglerinden birinde calisiyorum 5 yıldır. Önceden hep isi bırakacağım diyordum cocugum olunca. Cunku benim annem de çalışıyordu ve ben onu çok özlüyordum. Benim annem harika cocuk büyütüyor asiri sabırlı biri ancak 65 yasinda ve kalp hastası by pass li ve kanser tedavisi gördü geçmişte. Ayrica cok uzun mesafede ayrıyız. Okumuş neslin drami memleketten uzaklaşmak zorunda bırakılmak ve is bulamamak. Neyse... kayinvalidemi çok severdim ancak bebegimi bakmamak için eşime benimle ilgili yalan yanlış şeyler söylemiş. Keske bakmak istemiyordum deseydi. Onu da tanımış oldum. Allah büyüktür baksaydi ve evin içinde boyle seyler yaşasaydık daha korkunç olurdu. Hayatimda yedigim en büyük kaziklardan birini attı bana. En sevmediğim şey kayinvalide gelin anlasamamazligidir. Seni çok seviyorum diyip aslinda nefret ediyormuş benden. Ben ak desem o bok anlıyormuş. Ben çocuğumu bakiciya teslim etmek istemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ama çalışmak zorundayım maddi anlamda da ihtiyacımız var. Ne olur bana akıl verin... bebegim zaten kolik ciddi bir bunalımdayım ve cocugumu bırakmak da ayrı bir bunalıma sokuyor. Ne önerirsiniz. (Bu arada cok güvenilir bir bakici buldum. Arkadaşımın bebegini 2 yil bakti. Cocuk da cok seviyor kadini. referansı iyi yani)
Aslinda isinizi birakmaniz icin hicbir gecerli sebebiniz yok! Çocuğunuz icin vicdan yapıyorsanız buna da gerek yok! Siz zaten ona gereken tum imkanlari sunuyorsunuz! Kv cocuk baktirilmasina karsiyim.Cunku okuyoruz goruyoruz bir bakıyorlarsa iki laf ediyorlar..Gerek yok..Hem cok sanslisiniz guvenilir referansli bir abla da bulmussunuz! Annelerin bebek yüzünden isten ayrılmasını sadece dogum sonrasi yorgunlugunun olusturdugu tukenmislige bağlıyorum ben! Siz isten ayrilmak istemiyorsunuz! Sadece yeni dogum, zor bir bebek ile psikolojik olarak tukenmislik sendromu yaşıyor olabilirsiniz! Bunu da psikologa düzenli giderek cozersiniz isi birakarak degil! Gem anne olan kadin, isine daha bir sarilmali..Cunku anne guclu olursa bebekte güçlü olur..Benim tavsiyem once ruhunuzun yorgunluklarini atin..Bebegi birakin ablaya bir de kamera eve tamamdir! Terapi alin, kisa bir tatil yapin dicemde korona var..

Ben cocuk icin is birakmak gibi bir hata yaptim,simdiki aklim olsa asla birakmazdim. Bakici bulamadim,esim bakici begenmedi ben de begenmedim. O sebepten kendim baktim. Kariyerim cok zarar gordu bu sebepten. Olanla ölene care yok artik da simdi benzer durumlarda olan herkese soyluyorum,isinizi birakmayin diye.

Çalışma saatleriniz fazlasıyla uzun.kolik dönem bittiğinde uykusu düzene girecek bu bebek akşam 8,9 gibi uyuyacak yani sizi göremeyecek.Ben 3 çocuk annesi biri olarak mecburiyet yoksa annenin bebeğine bir süre kendisi bakması taraftarıyım.bende çalışıyordum zamanında,işi bırakıp bebeklerime kendim baktım ve en ufak pişmanlığım olmadı.onların her anına şahit olmak, emek vermek ,gülüşlerini görmek dünyadaki hiçbirşeyden daha kıymetli değil.Para bir şekilde temin edilir,fakat bu zamanlar geriye döndürülemez.bir bebeğin anneye ihtiyacı var hemde çok.yerinizde olsam bir süre ara veririm işe.bakıcıya kesinlikle güvenemem.tabi bu benim tercihim,herkesin kendi kararı sonuçta.umarım bebeğiniz için doğru kararı verirsiniz

Ya bu ben asla bakıcıya bırakamam olayını buldumcukluk olarak görüyorum kusura bakmayın.

Ben de,kız kardeşim de bakıcıyla büyüdük,annem hemşire,nöbetleri de oluyordu.Hiçbir şeyimiz eksik kalmadı,gayet güzel yetiştik.

Çocukluğumu da gayet güzel hatırlıyorum,annem arta kalan zamanında benimle çok ilgilenirdi,beraber sürekli oyun oynardık,kitap okurdu bana.Önemli olan kaliteli vakit geçirebilmek.
Bakıcıya bırakamam durumu buldumculuk değil bir tercih meselesi. Nasıl ki bakıcıyla büyütüp memnun kalan var ise, tam tersi sıkıntılar yaşayanlar da var. Tek bir örneğe bakarak genelleme yapamayız. Bakıcıyla büyümek çok mükemmel ya da bakıcıyla büyümek berbat bir şey diyemeyiz. Evlilik gibi şans işi. Hep bir risk var. Kimi anneler benim gibi bu riski almak istemiyor. Bir daha hiç çalışmayacağımı bilsem, yine işten ayrılır yine bakıcıya vermezdim.

Ben de aynisi maalesef
Ben cocuk icin is birakmak gibi bir hata yaptim,simdiki aklim olsa asla birakmazdim. Bakici bulamadim,esim bakici begenmedi ben de begenmedim. O sebepten kendim baktim. Kariyerim cok zarar gordu bu sebepten. Olanla ölene care yok artik da simdi benzer durumlarda olan herkese soyluyorum,isinizi birakmayin diye.

Günaydın :)
Aslında benim hep çocuklarıma kendim bakma fikrim vardı
Ama maddi olarak onlara yetemeyiz diye mecburen ağlayarak ta olsa çalıştım.
Allah yüzüme baktı babam evininin birini sattı parasını çocuklarıma verdi.
Bende onlar adına yatırdım o beni bi rahatlattı.
Ben kadının çalışması taraftarıyım ama benim şartlarım bana göre kötü
Maaşım çok saatler çok olsa ok
Saatler kısa maaş az olsa ona da ok.
Maaş az saatler çok uzun 1 gün çalışmıyorum oda yetmiyor ne bana ne çocuklarıma.
Birde oğlum ilkokula başlayınca o anne eksikliğini çok derinden hissetti.
Çok gözyaşları döktü.
Evet belki büyüyünce iyi ki annem çalışmış diyecekti
Ama minicik yüreği şuan bunu düşünemiyor.
Ve büyüyünce ne kadar anlasak ta bazı şeyleri bu çocuklukta hissettiğimiz eksikliği telafi etmiyor.
Her fikre saygım sonsuz.
Fikrim doğru diye yazmıyorum.
Çalışana da çalışmayana da saygım sonsuz
Ama bu benim düşüncem:)
Umarım mutlu oluruz...

Günaydın. Elbette ki her aile kendi şartlarını belirliyor.
Ben tamamen merak ettiğimden sordum.
Biktiginiz için de bırakabilirsiniz.

Bu kadar çalışan birinin evde durabilmesi iki çocukla zor olur diye dusunuyorum mesela.
Ama sizin çalışma şartlarınız zaten zormuş.

Haklisiniz... Bilmiyorum, sanirim kıyamıyorum. Psikolojik anlamda çok yiprandigimdan belki. Cok duygusalim. Ciddi bir lohusa depresyonuna girdim. Süt iznimi toplu kullaniyorum. Ama ücretsiz izin almam istenmiyor. Kısa çalışma hakkimiz kanunen var ama bunu da talep edemiyorum ne yazikki. Is yerim evime cok yakın. Ama cok yogun ve stresli bir isim var. Sabah 8 de çıkıp akşam 7 de geleceğim ise baslayinca
Süt izninizi kullanmayı talep edin. İzin vermezlerse mobbing olur. Bu kadar küçük bebek tüm gün siz olmadan duramaz. Kokunuzu özler

Günaydın. Elbette ki her aile kendi şartlarını belirliyor.
Ben tamamen merak ettiğimden sordum.
Biktiginiz için de bırakabilirsiniz.

Bu kadar çalışan birinin evde durabilmesi iki çocukla zor olur diye dusunuyorum mesela.
Ama sizin çalışma şartlarınız zaten zormuş.
Açıkçası düşüncem şu
Küçük oğlumda 1.sınıfını bitirsin tekrar çalışmak
Evime daha yakın daha az saatli
Maaşı asgari bile olsa şu anki durumumdan farksız:))
Sigorta primlerimim dolmasına 3 yıl var bu şekilde de onları tamamlasam yeterli
Umarım pişman olmam zorlanmam :110:

Benim de çocukluğum guzel gecti. Ablam ve ben gerçekten çok güzel mesleklere sahibiz. Ama küçükken annemin yanimda olmasını istedigimi hatırlıyorum. Buyudugumde ise annemin yaptığı fedakarlığı idrak etmiş oldum. Değerli yorumunuz için tesekkur ederim 🙏
Güvenilir,çocukları seven ilgili bir bakıcı bulursanız kaçırmayın bence.Çok naif,tatlı bir insansınız gönlünüze göre olur inşallah,çocuklar ve sizin için en iyisi olsun❤️

Süt izninizi kullanmayı talep edin. İzin vermezlerse mobbing olur. Bu kadar küçük bebek tüm gün siz olmadan duramaz. Kokunuzu özler
2 aylik bırakamam zaten psikolojim de bırakmaya musait degil. 4 aylik olana kadar sut iznimi toplu kullaniyorum. Sonra 3 hafta da yıllık iznimi kullanacağım. 6 ay da ucretsiz alma konusunda zorlamaya karar verdim. Döndüğümde yol su elektrik olarak dönecektir eminim ama en azından 10 ayim çocuğumla gecmis olur. Degerli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

Açıkçası düşüncem şu
Küçük oğlumda 1.sınıfını bitirsin tekrar çalışmak
Evime daha yakın daha az saatli
Maaşı asgari bile olsa şu anki durumumdan farksız:))
Sigorta primlerimim dolmasına 3 yıl var bu şekilde de onları tamamlasam yeterli
Umarım pişman olmam zorlanmam :110:

Yok olmazsiniz bence. Senelerce calismissiniz. Biraz vücudunuz dinlenir. Çocuklarınızla vakit geçirirsiniz. Onlara da iyi gelir. Belki biraz boşluk yaşanabilir. Ben yaşadım.

Baktınız size göre değil hop işe :)

Back