Çalışan ve küçük çocuğu olan anneler nasıl dayanıyorsunuz ?

kumru00115599

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2019
510
489
33
38
merhaba
22 aylık bir çocuğum var ve çalışıyorum. bebeğim sanırım azı dişlerini çıkarıyor gece 3-4 kez uyanıyor bazen 1 saatten fazla uykuya dalamadığı oluyor. sabah ben onu bıraktığımda uyuyor oluyor ama ben 7'de uyanmak zorunda olduğumdan onunla uyuma gibi bir şansım olmuyor ve zombi gibi dolanıyorum ortalıkta gün içinde.

temizlik işini eşim yapıyor. ama yemek yapmak, ortalığı toparlamak, bulaşık makinesini doldurup boşaltmak bile beni yoruyor. çocuk uyuyana kadar onunla ilgileniyorum, o uyuduktan sonra bu aralar kendime vakit ayırıp 1 saat spor yapmaya çalışıyorum ama çok çok yorgun hissediyorum kendimi.

çalışan anneler hep mi aynısınız yoksa ben mi böyleyim sadece ? sanki kafamın içinde bir bilgisayar var ve bir sürü sayfa açık gibi hissediyorum. iş yerinde yapmam gerekenler, çocukla ilgili yapmam gerekenler, evde yapılacaklar falan diye.

mesela iş yerinde şu şu işlerimi halledeyim yarın, perşembe günü geldiğimde de şu şu işlerimi hallederim, çocuğun odasına şu şu eşyaları koyayım şunları şunları atayım, ebeveyn banyosundaki fazlalıkları toparlamalıyım sonra kileride bir elden geçirmem lazım akşama şu yemeği yaparım ama ben diyetteyim kendime şu yemeği yapayım çarşamba evdeyim perşembe için sarma sarayım cuma da pırasa yaparım uyumadan önce çocuğa mama için sıcak su ayarlayayım yedek biberon alayım yanıma, bezi bitmek üzere yarın bez alalım uyumadan bulaşık makinesini çalıştırayım.... hep hep böyleyim sürekli kafamın içinde yapmam gerekenler var. siz de böyle misiniz ?

evde olmadığımız için mi koştur koştur yaşıyoruz hayatı ?

yazıyı karışıkta yazdım farkındayım uykusuzluktan girdin nerden çıktın diye düşünebilirsiniz ama kafam karman çorman inanınki.

sizler ne durumdasınız merak ettim.

Bende öyleyim.yani öyleydim. Suan çalışmıyorum ama.
Çok ozenirdim iş yerinde ki işleri işte bırakıp çıkan insanlara. Ben sabaha kadar hesap kitap yapardım.
Birazcık akışına biraksak belki de daha kolay olacak.
Belki diyeti erteleyebilirsin. Inan ki o da bir iş sonuçta. Spor yap dus al kendin için ayrı yemek yap. Gün içinde ki araogunleri hazırla iş yerine görür.
Çocuk zaten başlı başlına bir iş birde çalışmak çok yorucu. Allah yardımcınız olsun

esiniz uyku konusunda da biraz destek olmali, yoksa bu sekilde dayanamazsiniz.
Benim kucuk 3 yasini gecti, genel olarak tum gece uyuyor, o yuzden duzenimiz daha iyi durumda,
sizin de az kalmis diyelim, seneye daha iyi olursunuz. Ama dedigim gibi isteki performansiniz acisindan da uykunuz onemli, bir gun siz bir gun esiniz gece ilgilenebilir cocukla, veya belirli saat siz belirli saat esiniz, en azindan gunu gecirecek kadr uyku almaniz onemli.

evet ya akışına bırakamıyoruz bizler işte. sanki akışına bırakırsam iş yerinde de evde de kaos oluşacak zannediyoruz.
zaten vermem gereken 3-4 kilom var onları verip diyet konusunu kafamdan atacağım.
teşekkür ederim çok sağ olun.

küçük çocuğum yok ama çalışıyorum. 17:00'den sonrası benim ama evde yemek yoksa ve evim temiz değilse nasıl geçtiğini anlayamıyorum. evim kücük oldugu hala yetişemiyorum cogu zaman. hep bir yerler eksik kalıyor. sonra fark ettim ki haftasonu her şeyi bitirdiğim halde bile evde yapacak bir şey arıyorum, beynim bir türlü ikna olmuyordu yani işlerin bittiiğine.

evet deliksiz uyuyacağı günlere az kaldı diye teselli ediyorum bende kendimi.
çocuk uyanınca her ikimizde uyanıyoruz zaten, ben mamasını yapıp içiriyorum eşimde kucağına alıp pışpışlıyor sonra.
ben bazen yastığı yorganı alıp başka odaya geçiyorum onları odada bırakıp. çünkü çocuk sağdan sola dönse ben uyanıyorum ama eşim ancak ağlayınca uyanıyor.sanırım bu aralar daha sık yapmam lazım diğer odada yatma işini

hıhh işte aynen öyle oturuyorum ama bi yerlerde yapılması gereken iş var ben niye burada oturuyorum diye düşünüyorum bende.

iste bizim ikinci cocuk olunca biz idmanliyiz.
Bir kisi ilgilenir cocukla digeri de uykusuna devam eder, ayni yatakta veya baska odada.
Tabi cocuk hasta ise o ayri bir baslik da rutinde boyle yapariz. Yoksa ikimiz de uykusuz kaliyoruz daha sacma, en azindan boyle uykusunu alan kisi digerini dinlendirir bir sonraki seferde.

Bünyem gece uykusuzluguna alisik yaklaşık 18 yıldır ( nöbet usulü çalıştığımdan dolayı idmanliyım) o nedenle gün içi yapamadigim ve yapmak zorunda olduğum işleri gece ilerleyen saatlerde yaptığım çok olmuştur.Kendinizi çok yipratmadan akışına bırakın derim.Uyku çok önemli eğer ki uykusuzluğa dayanamiyorsaniz uyuyun bırakın iş güç kalsın .

değil mi
doğru aslında ama ben gereksiz vicdan yapıyorum zaten tüm gün çocuk seni görmüyor seni özlüyor kokunu özlüyor gece seni görmediğinde korkar falan diye düşünüp uykuları zehir ediyorum böyle kendime. bugün ayrı odada yatayım ben en iyisi

vallahi benim tempomda sizden farksız değil sabah 7de evden çıkıyorum akşam 18de evdeyim. 2 çocuğum var biri 1,5 yaşında diğeri 9 yaşında.evde h.içi tüm yük bende eşimin işi ağır h.sonu bi evi süpürürse o kadarlık yardım edebiliyor yada ütü yapar.

dün gece kızım hastaydı gram uyuyamadım burnu tıkalı şuan işyerinde akşamı bekliyorum dörtgözle

geçmiş olsun kuzunuza.
allah sağlık versin tabi öncelikle.

Bence şanslı sayılırsınız şu ara dişlerden dolayı kalkıp bir süre uyumuyormuş. Geç saatlere kadar uyumayan sabaha kadar uyanan çocuklar var eşinizde yardım ediyormuş. Benim oğlum da 16 aylık olacak azı dişleri çıkıyor yatıp sabaha kadar uyuyan çocuk gece bir vakit kalkıyor ağlıyor zor dalıyor 1 saat daha da fazla sallıyoruz. Sabaha karşı gaz mı oluyor neyse ayaklarını vurup duruyor. Bende çalışıyorum ama yarım gün öğleden sonra gidiyorum eşimde gece ilgileniyor neyse ki. Bu dönemler böyle maalesef planlı olmak işleri yoluna koyabilir. Bir çay kahve içebilecek zamanı bulmak bile birşey yani ben artık alıştım uykusuzum hep

hepimizin işi zor çocuklar biraz daha büyüyene kadar maalesef

Ben de aynıyım hep yorgunum hep telaşlıyım, hiçbir zaman iş bitmiyor, eşimle de tek sorunumuz onun bana yardım etmeyip tembellik etmesi. Her günüm ev işi çocuğun yorgunluğu işin yorgunluğu arasında sıkışıp kalarak geçiyo

Ben evdeyim şu an için ama yakında çalışmaya başlayacağım. Şu an zaten ev işlerinde yardımcım var. Haftada bir gün gelse de yetiyor. İşe başlayınca haftada ikiye çıkarabilirim belki. Böyle bir şey düşünebilirsiniz. Şu an için işlerimi iş yerinde bitirip; eve gelince sadece kızımla ilgilenmeyi planlıyorum. Olur mu bilmiyorum ama olursa muhteşem olur. Benim kızda gece illa ki uyanıyor. İşe başlayana kadar düzene oturtmaya çalışacağım bakalım.

hep yorgun hep telaşlı.. çok tanıdık.. halbuki ben eskiden çok sakin bir insandım. şimdi her şeye yetişmeye çalışırken maratondaymışım gibi hissediyorum kendimi.

umarım düzeniniz oturur her şey istediğiniz gibi olur.
şu an maddi durumumuz yardımcı almaya uygun değil ama düzelir düzelmez ayda bir kaç defa bende istiyorum. yoksa bu tempoyla daha ne kadar devam edebilirim bilmiyorum.

Evdekilere sor onlar sabah cocuklari okula postalıyor ama ona ragmen ayyy cok yogunuz isimiz cok bitmiyor falan gibi komik cumlelerle abartiyorlar.Bi yakinim 3 cocugunu sabah 8de koleje yolluyor aksam servisten inişleri 5.Ev hanımı kuaforunu bakimini sporunu yapiyor ama sorsan hiç zamani yok gecen bana çaya geleceklermis ailecek cok sıkılmışlar :) kabul edemedim :) Bence o beni cagirsin kimseye işten gelip pasta börek yapamam..ona ayiracagim vakti kendi aileme ayirmam daha doğru empati yoksunu insanlar
Evdeyken fark ettiginiz bir rahatlama var mi peki

Ayda 2 kez kadin 160 tl.
Haftada 3kez tencere yemegi 100 tl. 600 tl taksit gibi verilecek anca bu şekilde nefes alınır. 3gun yemek yapmamak da nimet gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…