• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve küçük çocuğu olan anneler nasıl dayanıyorsunuz ?

ortalığı toparlamak, bulaşık makinesini doldurup boşaltmak bile beni yoruyor. çocuk uyuyana kadar onunla ilgileniyorum, o uyuduktan sonra bu aralar kendime vakit ayırıp 1 saat spor yapmaya çalışıyorum ama çok çok yorgun hissediyorum kendimi.

bence bebeği olan anne için bunlar fazla

evet bebeği olmayan bile sabah kalkarken zorlanıyor o nedenle sizin bebek yatınca yatmanız lazım

oğlum 30 ay emdi

30 ay boyunca da gece 3 kere kalktık

3,5 aylıkken işe döndüm

sabah 7 de kalktım süt sağdım vs

ben gece bebek yatınca yattım ve ev işi yapmadım ilk 1 yıl

sonrasında biraz daha rahatladık vs ama siz her şeyi koşturma modunda yapıyorsunuz

ortalığı toplamak da bulaşıkları doldurup boşaltmak da iş zaten zaman alıp yoruyor

örneğin sarma da sarmayın her leye yetişmeyin

haftada bir temizlik için yardımcınız olsun hatta maddi durum müsaitse iki gelsin ütü çamaşır vs de onda olsun

yalnız değilsiniz, gerçi hafta sonu da aynı durum işler hiç bitmiyo ki.. Önemli olan kaliteli vakit geçirmek diyorlar ya valla işler bitmiyor, bitince de yorgunluk :( o sebeple hafta sonlarını dışarıda geçirmeye gayret ediyorum evden uzaklaşınca vakit geçirebiliyoruz :)

21 aylık ve 3 buçuk yaşında iki çocuğum var. Çalışıyorum. Büyük yuvaya gidiyor, küçük evde bakıcıyla kalıyor.

Pek çok kişiden iyi durumdayım, çünkü bakıcım sağ olsun evi elinden geldiğince çekip çeviriyor. Ama evin eksiklerini takip etmek, alışverişini yapmak, çocukların eksiklerini belirlemek/almak, yemekleri ayarlamak vs.. hepsi bende normal olarak.

Bir de iki tane cücükle ilgilenmesi.. Çok şükür oğlum(büyük olan) gece deliksiz uyur. Babası bir defa çişe kaldırır o kadar. Ancak 21 aylık kızım, yanından kalktığım an açar gözünü. Ya ben onun yatağına gidiyorum ya da o bizim yatağımıza geliyor. Umudum yaza, belki diyorum sıcaklardan bunalırsa istemez kimseyi yanında.

Çoğumuz seninle aynı durumdayız. Bin tane işi olduğu kadar yorgun ve uykusuz halletmeye çalışıyoruz.

Yine de bugünümüze şükür. Büyüdükçe kolaylaşacak diye avutuyorum kendimi.

merhaba
22 aylık bir çocuğum var ve çalışıyorum. bebeğim sanırım azı dişlerini çıkarıyor gece 3-4 kez uyanıyor bazen 1 saatten fazla uykuya dalamadığı oluyor. sabah ben onu bıraktığımda uyuyor oluyor ama ben 7'de uyanmak zorunda olduğumdan onunla uyuma gibi bir şansım olmuyor ve zombi gibi dolanıyorum ortalıkta gün içinde.

temizlik işini eşim yapıyor. ama yemek yapmak, ortalığı toparlamak, bulaşık makinesini doldurup boşaltmak bile beni yoruyor. çocuk uyuyana kadar onunla ilgileniyorum, o uyuduktan sonra bu aralar kendime vakit ayırıp 1 saat spor yapmaya çalışıyorum ama çok çok yorgun hissediyorum kendimi.

çalışan anneler hep mi aynısınız yoksa ben mi böyleyim sadece ? sanki kafamın içinde bir bilgisayar var ve bir sürü sayfa açık gibi hissediyorum. iş yerinde yapmam gerekenler, çocukla ilgili yapmam gerekenler, evde yapılacaklar falan diye.

mesela iş yerinde şu şu işlerimi halledeyim yarın, perşembe günü geldiğimde de şu şu işlerimi hallederim, çocuğun odasına şu şu eşyaları koyayım şunları şunları atayım, ebeveyn banyosundaki fazlalıkları toparlamalıyım sonra kileride bir elden geçirmem lazım akşama şu yemeği yaparım ama ben diyetteyim kendime şu yemeği yapayım çarşamba evdeyim perşembe için sarma sarayım cuma da pırasa yaparım uyumadan önce çocuğa mama için sıcak su ayarlayayım yedek biberon alayım yanıma, bezi bitmek üzere yarın bez alalım uyumadan bulaşık makinesini çalıştırayım.... hep hep böyleyim sürekli kafamın içinde yapmam gerekenler var. siz de böyle misiniz ?

evde olmadığımız için mi koştur koştur yaşıyoruz hayatı ?

yazıyı karışıkta yazdım farkındayım uykusuzluktan girdin nerden çıktın diye düşünebilirsiniz ama kafam karman çorman inanınki.

sizler ne durumdasınız merak ettim.
O dönemlerde öyleydim, çok şükür büyüdükçe geçiyor. Ben enerji sağlayabilmek adına güvendiğim bir markanın çörekotu kapsülünü kullanmıştım. Çok iyi gelmişti. Sizde yiyebiliyorsanız her sabah aç kanınıza 1 tatlı kaşığı çörekotu tüketin, iyi gelecektir.

yalnız değilsiniz, gerçi hafta sonu da aynı durum işler hiç bitmiyo ki.. Önemli olan kaliteli vakit geçirmek diyorlar ya valla işler bitmiyor, bitince de yorgunluk :KK43: o sebeple hafta sonlarını dışarıda geçirmeye gayret ediyorum evden uzaklaşınca vakit geçirebiliyoruz :)
evde olmayınca gözümüz görmüyor en azından evin halini

O dönemlerde öyleydim, çok şükür büyüdükçe geçiyor. Ben enerji sağlayabilmek adına güvendiğim bir markanın çörekotu kapsülünü kullanmıştım. Çok iyi gelmişti. Sizde yiyebiliyorsanız her sabah aç kanınıza 1 tatlı kaşığı çörekotu tüketin, iyi gelecektir.
çok teşekkür ederim araştıracağım kapsülü

Çalışmıyorum ve saydıklarınızın kat be katını yapıp yine yetişemiyorum.
Uykusuz, sürekli yorgun ve dünya işle güne merhaba deyip, gece off yeter 4 olduğu kadar deyip yatağa geçiyorum.
Yani evde olsanız aksine, daha daha bitmeyecek:)

merhaba
22 aylık bir çocuğum var ve çalışıyorum. bebeğim sanırım azı dişlerini çıkarıyor gece 3-4 kez uyanıyor bazen 1 saatten fazla uykuya dalamadığı oluyor. sabah ben onu bıraktığımda uyuyor oluyor ama ben 7'de uyanmak zorunda olduğumdan onunla uyuma gibi bir şansım olmuyor ve zombi gibi dolanıyorum ortalıkta gün içinde.

temizlik işini eşim yapıyor. ama yemek yapmak, ortalığı toparlamak, bulaşık makinesini doldurup boşaltmak bile beni yoruyor. çocuk uyuyana kadar onunla ilgileniyorum, o uyuduktan sonra bu aralar kendime vakit ayırıp 1 saat spor yapmaya çalışıyorum ama çok çok yorgun hissediyorum kendimi.

çalışan anneler hep mi aynısınız yoksa ben mi böyleyim sadece ? sanki kafamın içinde bir bilgisayar var ve bir sürü sayfa açık gibi hissediyorum. iş yerinde yapmam gerekenler, çocukla ilgili yapmam gerekenler, evde yapılacaklar falan diye.

mesela iş yerinde şu şu işlerimi halledeyim yarın, perşembe günü geldiğimde de şu şu işlerimi hallederim, çocuğun odasına şu şu eşyaları koyayım şunları şunları atayım, ebeveyn banyosundaki fazlalıkları toparlamalıyım sonra kileride bir elden geçirmem lazım akşama şu yemeği yaparım ama ben diyetteyim kendime şu yemeği yapayım çarşamba evdeyim perşembe için sarma sarayım cuma da pırasa yaparım uyumadan önce çocuğa mama için sıcak su ayarlayayım yedek biberon alayım yanıma, bezi bitmek üzere yarın bez alalım uyumadan bulaşık makinesini çalıştırayım.... hep hep böyleyim sürekli kafamın içinde yapmam gerekenler var. siz de böyle misiniz ?

evde olmadığımız için mi koştur koştur yaşıyoruz hayatı ?

yazıyı karışıkta yazdım farkındayım uykusuzluktan girdin nerden çıktın diye düşünebilirsiniz ama kafam karman çorman inanınki.

sizler ne durumdasınız merak ettim.
Çalışan annelere 2 yıl izin olsaaa, çalışan anneler yemek yapmasa keşke 3 yıldır aynıyız gece uyanır hala 2 3 defa 6da uyanmam lazım sabah çok yoruldum artık 🤯 😩

vallahi benim tempomda sizden farksız değil sabah 7de evden çıkıyorum akşam 18de evdeyim. 2 çocuğum var biri 1,5 yaşında diğeri 9 yaşında.evde h.içi tüm yük bende eşimin işi ağır h.sonu bi evi süpürürse o kadarlık yardım edebiliyor yada ütü yapar.

dün gece kızım hastaydı gram uyuyamadım burnu tıkalı şuan işyerinde akşamı bekliyorum dörtgözle
8 yaş ara rahat mı daha mı zor

Çalışmıyorum şu an ama bir oğlu var 5 aylık
Genel olarak uykuya aşırı düşkün değilimdir yani deliksiz 5 saat uyusam tamamdır.
Geri kalan 19 saat canavar gibiyimdir.
Oğlum bu ara uyku düzenini bozdu diyebilirim. İnş hemen geçer bu düzensizlik.
Gün içinde temizlşk yapmam eşim yapar gelince.
Yemek de genelde eşimde.
Çocuk yetiyor çünkü şu an.
Kucakta olunca hep.
Çalışırsam herhalde yorgunluktan biterim şu an.

8 yaş ara rahat mı daha mı zor
bana dedilerki yaş arası çok olmasın ama gel görki oğlum çok hareketliydi ee çalışma hayatı derken şartlar uygun olmadı zaman geçtikçe de ara açıldı malesef.
bence daha zor...oğlum tam ne çocuk ne ergen arasında..kıskançlık hat safada dillendirmesekte..ruhu daha çocuk çok saçma şeylere alınganlık gösteriyor..kardeşini kızdırmak için bazen elinden geleni yapıyor..velhasıl iki bebek yeniden büyütüyorum ama inanıyorumki sevgileri güçlü ..büyüyünce birbirlerine kolkanat gerecekler inşallah

Back
X