• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve küçük çocuğu olan anneler nasıl dayanıyorsunuz ?

Herkes böyle bence ama anı yaşamak lazım. Eve getireceğim iş yoksa işi işte bırakmayı, hasta değilse çocuğu ve evle ilgili işleri evde bırakmayı öğrendim. O an ne yapıyorsam tamamen onunla ilgilenmek bir nebze fazla yük binmesini engelliyor. Bir de ajanda aldım kendimce planladım ama genelde uyamıyorum:D
Yaptığım şeylere çocuğu da katınca iş daha kolay ilerliyor. Yemek yaparken o da yanımda mercimek falan yıkadığını zannediyor :D akşam uyuyunca çok erken uyumadıysa hiçbişey yapmıyor kendime vakit ayırıyorum. Çok sık uyanıyor bizimki emmeyi bıraktığı halde. İyi günündeyde gecede 3 kere bize nimet, kötüyse 5-6. Odası ayrı en azından dönmelerine falan uyanmıyorum diye avutuyorum. 1 yaşında şu an.

ben oğlum küçükken haftasonları bile eşimle sıra ile bakardık sabahları. çünkü çocuk haftasonu filan bilmiyor. hep erken kalkıyodu. Böylece uykumuzu dengelemiş oluyoduk. siz de böyle çözümler bulabilirsiniz. sıra ile bakmak gibi

Evdekilere sor onlar sabah cocuklari okula postalıyor ama ona ragmen ayyy cok yogunuz isimiz cok bitmiyor falan gibi komik cumlelerle abartiyorlar.Bi yakinim 3 cocugunu sabah 8de koleje yolluyor aksam servisten inişleri 5.Ev hanımı kuaforunu bakimini sporunu yapiyor ama sorsan hiç zamani yok gecen bana çaya geleceklermis ailecek cok sıkılmışlar :) kabul edemedim :) Bence o beni cagirsin kimseye işten gelip pasta börek yapamam..ona ayiracagim vakti kendi aileme ayirmam daha doğru empati yoksunu insanlar

şimdi çocuklar küçük olsa evde de dinlenemez insan ama sabah 8 akşam 5 çocuklar olmasa hayal bile edemiyorum bi sağa yatardım bi sola debelenir dururdum evde herhalde :) spora kuaföre gitmek bakım yapmak fiyuu o da yoruluyorsa biz ölelim.

geçen bizde arkadaşla oturuyoruz kendisi ev hanımı. çocuktan sonra çok saldım makyaj yapmaya bile zamanım yok, hafta sonu da dinlenemiyorum kendimi çok yorgun hissediyorum gibisinden. sen çocuktan niye bu kadar şikayet ediyorsun dedi ayy ne kadar zoruma gitti. halbuki benim ki şikayet değil belki sadece dinlesinler istiyorum ya da onun çocuğu benimkinden büyük geçecek bu günler desin.. zaten eşim 1 senedir işten çıkarıldı,biliyor onu da. benim tüm can sıkıntım ondan aslında. ama insanlar anlamıyor işte aynı durumda olmadan..
başka bir arkadaşım var çocuklarımız yaşıt ve o da çalışıyor. kumru bazen bayılacak gibi oluyorum yorgunluktan dedi mesela geçen gün. ben onu çok iyi anladım çünkü durumumuz aynı.

Herkes böyle bence ama anı yaşamak lazım. Eve getireceğim iş yoksa işi işte bırakmayı, hasta değilse çocuğu ve evle ilgili işleri evde bırakmayı öğrendim. O an ne yapıyorsam tamamen onunla ilgilenmek bir nebze fazla yük binmesini engelliyor. Bir de ajanda aldım kendimce planladım ama genelde uyamıyorum:KK70:
Yaptığım şeylere çocuğu da katınca iş daha kolay ilerliyor. Yemek yaparken o da yanımda mercimek falan yıkadığını zannediyor :KK70: akşam uyuyunca çok erken uyumadıysa hiçbişey yapmıyor kendime vakit ayırıyorum. Çok sık uyanıyor bizimki emmeyi bıraktığı halde. İyi günündeyde gecede 3 kere bize nimet, kötüyse 5-6. Odası ayrı en azından dönmelerine falan uyanmıyorum diye avutuyorum. 1 yaşında şu an.
ahh Koalina Koalina sen bile loğusa depresyonundan çıktın ben hala 2 senedir loğusayım :) sen bile derken yanlış anlama lütfen 1000 küsürlük konunun her mesajını okumuştum zamanında ondan öyle diyorum.
bu günlerde geçer be napalım amaan diye diye avutuyorum kendimi.

Evdekilere sor onlar sabah cocuklari okula postalıyor ama ona ragmen ayyy cok yogunuz isimiz cok bitmiyor falan gibi komik cumlelerle abartiyorlar.Bi yakinim 3 cocugunu sabah 8de koleje yolluyor aksam servisten inişleri 5.Ev hanımı kuaforunu bakimini sporunu yapiyor ama sorsan hiç zamani yok gecen bana çaya geleceklermis ailecek cok sıkılmışlar :) kabul edemedim :) Bence o beni cagirsin kimseye işten gelip pasta börek yapamam..ona ayiracagim vakti kendi aileme ayirmam daha doğru empati yoksunu insanlar

Evdeyken fark ettiginiz bir rahatlama var mi peki
Olmaz olur mu. Evde 2 çocuk var biri süper aktif bebek ona ragmen evde daha fazla yoruldugumu söyleyemem. Çalışırken belli bir düzen var o duzenden bir kere çıkarsan toplama si çok zor olur.
Mesela bebek dis çıkarıyor huzursuz diye bir gün yemek yqpmazsin o akşam kahvaltilik yersin gece uyumadiysan gündüz fırsat bulursan uyursun ama partona diyemezsin ki geç çocuk uyumadi şu işi sonra yapsam olur mu diye.
Ama evde olmak da çok sıkıcı mesela ben aylardır evin içinde bunalima girdim burda gidecek çok kimsem yok. Gurvetteyim. Iş hayatında en azindan iki insan yüzü görüyorsun. Maasin iyiyse yada coluguna cocuguna yardım edecek birisi varsa çalışmak güzel ama asgari ücretle bakiciyla çalışmak çok zor...stresten kafayı yersin.

evet deliksiz uyuyacağı günlere az kaldı diye teselli ediyorum bende kendimi.
çocuk uyanınca her ikimizde uyanıyoruz zaten, ben mamasını yapıp içiriyorum eşimde kucağına alıp pışpışlıyor sonra.
ben bazen yastığı yorganı alıp başka odaya geçiyorum onları odada bırakıp. çünkü çocuk sağdan sola dönse ben uyanıyorum ama eşim ancak ağlayınca uyanıyor.sanırım bu aralar daha sık yapmam lazım diğer odada yatma işini

İyi de 22 aylık bir bebeğin gece beslenmesini bırakması lazım zaten. Gece beslendiği için alışkanlıktan kalkar hep. Oğlum 2.5 yaşında, gece beslenmesini sanırım 11-13 aylık civarı bıraktım (bazı nedenlerden ötürü geç bırakabildim), bir süre sonra da pdasını ayırdım (1.5 yaş civarı). Rahat 1 yıldır kendi odasında yatıyor yani. Sadece uyurken birimiz odasında mindere kıvrılıveriyor. Allah ne verdiyse bazen bir saat bazen iki, ama uyuyor. Sonra da çok nadir uyanıyor (çok şükür🙏🏻🙏🏻), onda da suyunu içirip geri yatırıyorum. Gece beslenmesini kesmek ve oda ayırmak çocuğun uyku kalitesini inanılmaz artırıyor. Öncesinde oğlum da sık sık uyanırdı.

Herkes böyle bence ama anı yaşamak lazım. Eve getireceğim iş yoksa işi işte bırakmayı, hasta değilse çocuğu ve evle ilgili işleri evde bırakmayı öğrendim. O an ne yapıyorsam tamamen onunla ilgilenmek bir nebze fazla yük binmesini engelliyor. Bir de ajanda aldım kendimce planladım ama genelde uyamıyorum:D
Yaptığım şeylere çocuğu da katınca iş daha kolay ilerliyor. Yemek yaparken o da yanımda mercimek falan yıkadığını zannediyor :D akşam uyuyunca çok erken uyumadıysa hiçbişey yapmıyor kendime vakit ayırıyorum. Çok sık uyanıyor bizimki emmeyi bıraktığı halde. İyi günündeyde gecede 3 kere bize nimet, kötüyse 5-6. Odası ayrı en azından dönmelerine falan uyanmıyorum diye avutuyorum. 1 yaşında şu an.

Ay zaman o kadar mı hızlı geçiyor ya 🙄 ben olsa olsa 4-5 aylıktır falan diye düşünüyordum yazının başında. Konularını hatırlıyorum da. Zaman akıp gitmiş resmen... iyice alıştınız sanırım birbirinize değil mi? 😊

değil mi
doğru aslında ama ben gereksiz vicdan yapıyorum zaten tüm gün çocuk seni görmüyor seni özlüyor kokunu özlüyor gece seni görmediğinde korkar falan diye düşünüp uykuları zehir ediyorum böyle kendime. bugün ayrı odada yatayım ben en iyisi

izin gunlerinizde bol bol birlikte vakit gecirin, opusun koklasin. Yine gun icinde de rahat edemiyorsaniz, atiyorum gece 2 ye kadar siz kalin odada, esiniz ayni odada uyusun veya yan odada, sonra 2den sonra siz gidin, boylece hem hasret gidermis olur hem de siz sonraisnda uykunuzu alirsiniz.

Ama bizim genel taktik bir gece boyunca ayni kisinin ilgilenmesi seklinde oluyor, oylesi daha kolay ve cocuk acindan da gece ortasi ebeveyn degismemis oluyor :)

İyi de 22 aylık bir bebeğin gece beslenmesini bırakması lazım zaten. Gece beslendiği için alışkanlıktan kalkar hep. Oğlum 2.5 yaşında, gece beslenmesini sanırım 11-13 aylık civarı bıraktım (bazı nedenlerden ötürü geç bırakabildim), bir süre sonra da pdasını ayırdım (1.5 yaş civarı). Rahat 1 yıldır kendi odasında yatıyor yani. Sadece uyurken birimiz odasında mindere kıvrılıveriyor. Allah ne verdiyse bazen bir saat bazen iki, ama uyuyor. Sonra da çok nadir uyanıyor (çok şükür🙏🏻🙏🏻), onda da suyunu içirip geri yatırıyorum. Gece beslenmesini kesmek ve oda ayırmak çocuğun uyku kalitesini inanılmaz artırıyor. Öncesinde oğlum da sık sık uyanırdı.
gece beslenmesini kesmek benim de aklımda sadece su içirip yatırmayı düşünüyorum bende. belki açtır uyuyamıyordur diye düşünüp bu zamana kadar uzatmak benim hatam. odasını da ayırmam lazım haklısınız.

gece beslenmesini kesmek benim de aklımda sadece su içirip yatırmayı düşünüyorum bende. belki açtır uyuyamıyordur diye düşünüp bu zamana kadar uzatmak benim hatam. odasını da ayırmam lazım haklısınız.

Emin ol açlıktan değil sadece alışkanlıktan. :) ikisini aynı anda bıraktırmayın ama ağır gelir. Mamayı bırakırken ilk birkaç gün zorlar sonra alışır mutlaka. 👍

umarım düzeniniz oturur her şey istediğiniz gibi olur.
şu an maddi durumumuz yardımcı almaya uygun değil ama düzelir düzelmez ayda bir kaç defa bende istiyorum. yoksa bu tempoyla daha ne kadar devam edebilirim bilmiyorum.
İnşallah 🤗 Bence de ekonomik olarak işleri yoluna koyduğunuz da hemen tutun bir yardımcı. Yoksa cidden çok zor oluyor kadınlar için.

7.30 da evden cikiyorum 19.30 da evdeyim. Yemek yiyip sadece oğlumla ilgileniyorum parmağımı dahi oynatmam evde kayınvalidm var o yapıyor çoğu şeyi sağolsun ama olmasaydı da iş yaomazdim çünkü eşimin işine yakın yerdeyiz onun yapmasını beklerdim

ben oğlum küçükken haftasonları bile eşimle sıra ile bakardık sabahları. çünkü çocuk haftasonu filan bilmiyor. hep erken kalkıyodu. Böylece uykumuzu dengelemiş oluyoduk. siz de böyle çözümler bulabilirsiniz. sıra ile bakmak gibi
Arkadaşımın bir oğlu var. Haftaiçi geç yatıp geç kalkmak istiyor. Dolayısıyla uyumuyor. Haftasonu ise erken uyanıyor neymiş yapacak çok işi varmış 😂Yalnız kendisi daha anaokulu öğrencisi.

ahh Koalina Koalina sen bile loğusa depresyonundan çıktın ben hala 2 senedir loğusayım :) sen bile derken yanlış anlama lütfen 1000 küsürlük konunun her mesajını okumuştum zamanında ondan öyle diyorum.
bu günlerde geçer be napalım amaan diye diye avutuyorum kendimi.
Ben çıktım sanırım çıkmadıysam da baya iyi duruma geldim çünkü her konuda kendimi uzun zaman rahatlatacak şeyler araştırdım. Oda ayırma konusunda mesela ilk zamanlar çok yoruldum git gel ama sonrasında rahatladım. Şu öğrenme kulesi dedikleri de gerçekten günümü %50 kurtardı. Böyle böyle düzene giriyor diye sevindim falan işte :D
Bir de ben oldum olası ev işi sevmem zaten minimum yaptığım için çok bir şey değişmedi hayatımda.
Ay zaman o kadar mı hızlı geçiyor ya 🙄 ben olsa olsa 4-5 aylıktır falan diye düşünüyordum yazının başında. Konularını hatırlıyorum da. Zaman akıp gitmiş resmen... iyice alıştınız sanırım birbirinize değil mi? 😊
10gün sonra 13 aylık kuşum, alıştık tabi sabah saçlarımı tarıyor benim nasıl alışmayalım♥️

evet deliksiz uyuyacağı günlere az kaldı diye teselli ediyorum bende kendimi.
çocuk uyanınca her ikimizde uyanıyoruz zaten, ben mamasını yapıp içiriyorum eşimde kucağına alıp pışpışlıyor sonra.
ben bazen yastığı yorganı alıp başka odaya geçiyorum onları odada bırakıp. çünkü çocuk sağdan sola dönse ben uyanıyorum ama eşim ancak ağlayınca uyanıyor.sanırım bu aralar daha sık yapmam lazım diğer odada yatma işini
Gece beslenmesini kesin inanın daha az uyanır. Biz 9 ayda kestik şimdi gece de diş hastalık yoksa en fazla 2 kere uyanır. Diğer türlü saat bası zaten.

4,5 sene issiz gezdim cunku cocukla devam edebilecegim bir is bulamadim. Yoruluyorum evet ama genciz sonucta daha yillarca bu sekilde calisacagiz. Benim bakacak kimsem yok o yuzden 3,5 yasina kadar kendim baktim. Sonra eve yakin ve tanidik bir okul buldum. 6 ay alistirma suresi belirledim sonra is aramaya basladim. Simdi istedigim gibi bir iste calisiyorum. Saatlerim cocuga uygun sekilde. Guzergah da ayni.

Back
X