- 26 Eylül 2010
- 17.522
- 32.772
- 798
- Konu Sahibi kumru00115599
-
Evdekilere sor onlar sabah cocuklari okula postalıyor ama ona ragmen ayyy cok yogunuz isimiz cok bitmiyor falan gibi komik cumlelerle abartiyorlar.Bi yakinim 3 cocugunu sabah 8de koleje yolluyor aksam servisten inişleri 5.Ev hanımı kuaforunu bakimini sporunu yapiyor ama sorsan hiç zamani yok gecen bana çaya geleceklermis ailecek cok sıkılmışlar :) kabul edemedim :) Bence o beni cagirsin kimseye işten gelip pasta börek yapamam..ona ayiracagim vakti kendi aileme ayirmam daha doğru empati yoksunu insanlar
şimdi çocuklar küçük olsa evde de dinlenemez insan ama sabah 8 akşam 5 çocuklar olmasa hayal bile edemiyorum bi sağa yatardım bi sola debelenir dururdum evde herhalde :) spora kuaföre gitmek bakım yapmak fiyuu o da yoruluyorsa biz ölelim.
geçen bizde arkadaşla oturuyoruz kendisi ev hanımı. çocuktan sonra çok saldım makyaj yapmaya bile zamanım yok, hafta sonu da dinlenemiyorum kendimi çok yorgun hissediyorum gibisinden. sen çocuktan niye bu kadar şikayet ediyorsun dedi ayy ne kadar zoruma gitti. halbuki benim ki şikayet değil belki sadece dinlesinler istiyorum ya da onun çocuğu benimkinden büyük geçecek bu günler desin.. zaten eşim 1 senedir işten çıkarıldı,biliyor onu da. benim tüm can sıkıntım ondan aslında. ama insanlar anlamıyor işte aynı durumda olmadan..
başka bir arkadaşım var çocuklarımız yaşıt ve o da çalışıyor. kumru bazen bayılacak gibi oluyorum yorgunluktan dedi mesela geçen gün. ben onu çok iyi anladım çünkü durumumuz aynı.
ahhHerkes böyle bence ama anı yaşamak lazım. Eve getireceğim iş yoksa işi işte bırakmayı, hasta değilse çocuğu ve evle ilgili işleri evde bırakmayı öğrendim. O an ne yapıyorsam tamamen onunla ilgilenmek bir nebze fazla yük binmesini engelliyor. Bir de ajanda aldım kendimce planladım ama genelde uyamıyorum
Yaptığım şeylere çocuğu da katınca iş daha kolay ilerliyor. Yemek yaparken o da yanımda mercimek falan yıkadığını zannediyorakşam uyuyunca çok erken uyumadıysa hiçbişey yapmıyor kendime vakit ayırıyorum. Çok sık uyanıyor bizimki emmeyi bıraktığı halde. İyi günündeyde gecede 3 kere bize nimet, kötüyse 5-6. Odası ayrı en azından dönmelerine falan uyanmıyorum diye avutuyorum. 1 yaşında şu an.
Olmaz olur mu. Evde 2 çocuk var biri süper aktif bebek ona ragmen evde daha fazla yoruldugumu söyleyemem. Çalışırken belli bir düzen var o duzenden bir kere çıkarsan toplama si çok zor olur.Evdekilere sor onlar sabah cocuklari okula postalıyor ama ona ragmen ayyy cok yogunuz isimiz cok bitmiyor falan gibi komik cumlelerle abartiyorlar.Bi yakinim 3 cocugunu sabah 8de koleje yolluyor aksam servisten inişleri 5.Ev hanımı kuaforunu bakimini sporunu yapiyor ama sorsan hiç zamani yok gecen bana çaya geleceklermis ailecek cok sıkılmışlar :) kabul edemedim :) Bence o beni cagirsin kimseye işten gelip pasta börek yapamam..ona ayiracagim vakti kendi aileme ayirmam daha doğru empati yoksunu insanlar
Evdeyken fark ettiginiz bir rahatlama var mi peki
evet deliksiz uyuyacağı günlere az kaldı diye teselli ediyorum bende kendimi.
çocuk uyanınca her ikimizde uyanıyoruz zaten, ben mamasını yapıp içiriyorum eşimde kucağına alıp pışpışlıyor sonra.
ben bazen yastığı yorganı alıp başka odaya geçiyorum onları odada bırakıp. çünkü çocuk sağdan sola dönse ben uyanıyorum ama eşim ancak ağlayınca uyanıyor.sanırım bu aralar daha sık yapmam lazım diğer odada yatma işini
Herkes böyle bence ama anı yaşamak lazım. Eve getireceğim iş yoksa işi işte bırakmayı, hasta değilse çocuğu ve evle ilgili işleri evde bırakmayı öğrendim. O an ne yapıyorsam tamamen onunla ilgilenmek bir nebze fazla yük binmesini engelliyor. Bir de ajanda aldım kendimce planladım ama genelde uyamıyorum
Yaptığım şeylere çocuğu da katınca iş daha kolay ilerliyor. Yemek yaparken o da yanımda mercimek falan yıkadığını zannediyorakşam uyuyunca çok erken uyumadıysa hiçbişey yapmıyor kendime vakit ayırıyorum. Çok sık uyanıyor bizimki emmeyi bıraktığı halde. İyi günündeyde gecede 3 kere bize nimet, kötüyse 5-6. Odası ayrı en azından dönmelerine falan uyanmıyorum diye avutuyorum. 1 yaşında şu an.
değil mi
doğru aslında ama ben gereksiz vicdan yapıyorum zaten tüm gün çocuk seni görmüyor seni özlüyor kokunu özlüyor gece seni görmediğinde korkar falan diye düşünüp uykuları zehir ediyorum böyle kendime. bugün ayrı odada yatayım ben en iyisi
gece beslenmesini kesmek benim de aklımda sadece su içirip yatırmayı düşünüyorum bende. belki açtır uyuyamıyordur diye düşünüp bu zamana kadar uzatmak benim hatam. odasını da ayırmam lazım haklısınız.İyi de 22 aylık bir bebeğin gece beslenmesini bırakması lazım zaten. Gece beslendiği için alışkanlıktan kalkar hep. Oğlum 2.5 yaşında, gece beslenmesini sanırım 11-13 aylık civarı bıraktım (bazı nedenlerden ötürü geç bırakabildim), bir süre sonra da pdasını ayırdım (1.5 yaş civarı). Rahat 1 yıldır kendi odasında yatıyor yani. Sadece uyurken birimiz odasında mindere kıvrılıveriyor. Allah ne verdiyse bazen bir saat bazen iki, ama uyuyor. Sonra da çok nadir uyanıyor (çok şükür), onda da suyunu içirip geri yatırıyorum. Gece beslenmesini kesmek ve oda ayırmak çocuğun uyku kalitesini inanılmaz artırıyor. Öncesinde oğlum da sık sık uyanırdı.
gece beslenmesini kesmek benim de aklımda sadece su içirip yatırmayı düşünüyorum bende. belki açtır uyuyamıyordur diye düşünüp bu zamana kadar uzatmak benim hatam. odasını da ayırmam lazım haklısınız.
İnşallahumarım düzeniniz oturur her şey istediğiniz gibi olur.
şu an maddi durumumuz yardımcı almaya uygun değil ama düzelir düzelmez ayda bir kaç defa bende istiyorum. yoksa bu tempoyla daha ne kadar devam edebilirim bilmiyorum.
Arkadaşımın bir oğlu var. Haftaiçi geç yatıp geç kalkmak istiyor. Dolayısıyla uyumuyor. Haftasonu ise erken uyanıyor neymiş yapacak çok işi varmışben oğlum küçükken haftasonları bile eşimle sıra ile bakardık sabahları. çünkü çocuk haftasonu filan bilmiyor. hep erken kalkıyodu. Böylece uykumuzu dengelemiş oluyoduk. siz de böyle çözümler bulabilirsiniz. sıra ile bakmak gibi
Ben çıktım sanırım çıkmadıysam da baya iyi duruma geldim çünkü her konuda kendimi uzun zaman rahatlatacak şeyler araştırdım. Oda ayırma konusunda mesela ilk zamanlar çok yoruldum git gel ama sonrasında rahatladım. Şu öğrenme kulesi dedikleri de gerçekten günümü %50 kurtardı. Böyle böyle düzene giriyor diye sevindim falan işteahhKoalina sen bile loğusa depresyonundan çıktın ben hala 2 senedir loğusayım :) sen bile derken yanlış anlama lütfen 1000 küsürlük konunun her mesajını okumuştum zamanında ondan öyle diyorum.
bu günlerde geçer be napalım amaan diye diye avutuyorum kendimi.
10gün sonra 13 aylık kuşum, alıştık tabi sabah saçlarımı tarıyor benim nasıl alışmayalımAy zaman o kadar mı hızlı geçiyor yaben olsa olsa 4-5 aylıktır falan diye düşünüyordum yazının başında. Konularını hatırlıyorum da. Zaman akıp gitmiş resmen... iyice alıştınız sanırım birbirinize değil mi?
Gece beslenmesini kesin inanın daha az uyanır. Biz 9 ayda kestik şimdi gece de diş hastalık yoksa en fazla 2 kere uyanır. Diğer türlü saat bası zaten.evet deliksiz uyuyacağı günlere az kaldı diye teselli ediyorum bende kendimi.
çocuk uyanınca her ikimizde uyanıyoruz zaten, ben mamasını yapıp içiriyorum eşimde kucağına alıp pışpışlıyor sonra.
ben bazen yastığı yorganı alıp başka odaya geçiyorum onları odada bırakıp. çünkü çocuk sağdan sola dönse ben uyanıyorum ama eşim ancak ağlayınca uyanıyor.sanırım bu aralar daha sık yapmam lazım diğer odada yatma işini
teşekkür ederim sağolun öncelik bebişlerimizin..onlar iyi olsun hepgeçmiş olsun kuzunuza.
allah sağlık versin tabi öncelikle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?