Çalışan ve evli kadinlar aksam rutininiz nasil?

bizde eve geldiğimizde saat 7 oluyor. genelde bir gün öncesinden yemek yapıp dolaba koyuyorum. o gün akşam yemek yoksada menemen, makarna gibi basit şeyler yapsam 8 gibi yemek yemiş oluyoruz. ben yemek yaparken eşim bulaşıkları makineye yerleştiriyor ya da temizleri raflara yerleştiriyor. pazar günü de zaman kalırsa 3-4 çeşit yemek yapıp buzluğa koyduğumda oluyor.
haftasonu temizliğimizi yapıyoruz. o elektrikli süpürgeyle geçse ben viledayla siliyorum. ben ütü yaparken o çamaşır katlıyor filan.. hayat müşterek. 3 buçuk yıldır daha hiç eve yardımcı kadın almadım. eve yardımcı çağırıp para vermek zorumuza gideceği için el birliğiyle yapıyoruz. para kolay kazanılmıyor. ikimizde bunun farkındayız. aynı çalışma şartlarına da sahibiz. sağolsun anlayışlı da bir insan. yeri geliyor evin komple camlarını siliyoruz beraber, halıları siliyoruz fırçalıyoruz filan yani ne yaparsak kendimiz için.

valla benım evım annemle kayınvalıdeme 2 dakıkalık mesafede genelde ya annem ya kayınvalıdem yemege cagarr .yemegımızı yedıkten sonra esımle kopegımızı dısarı cıkarıp eve gecerız.daha sonra meyvemızı mısırımızı alıp sınemamızı seyrederız .

Afedersiniz ama niye çişinizi bile tutuyorsunuz yetiştirmek için mi eşiniz gelene kadar?

calisirken temizligimizi hafta sonu yapiyorduk yemegide hafta sonu 2 3 cesit zeytin yagli yada bozukmayacak ana yemeklerden yapiyordum aksam gekince yanina hemen bi corba bi salata yapiyordum zaten evde olmadiginiz icin mutfak disindaki yerler pek kirlenmiyodur

Saat 8de evde oluyorum gündüzden ne yemek yapacağımı düşündüğüm için hemen gidince malzemeleri çıkarıp yapmaya başlıyorum yeni evliyim halılarım tüy çıkarıyor yemek pişerken bütün evi süpürüyorum bir dağınıklık varsa yapıyorum masayı kuruyorum eşim 9 buçukta geliyor saat 10da sofradan kalkmış oluyoruz sonrasında boşuz film izliyoruz nargile keyfi yapıyoruz birlikte vakit geçiriyoruz şimdilik rutinim bu sabah evden çıkmadan da kahvaltı bulaşığını makineye diziyorum yatağın üzerini toparlayıp çıkıyorum ev çok kirli değil ama yinede haftada bir genel temizlik yapıyorum eşim olursa birlikte yapıyoruz

Ben öğretmenim. Eşim bu dönem yanımda değil, 4 ay da olmayacak. Bu nedenle geçen dönem hakkında konuşacağım. Eve 5'te geliyordum. Eşim 6'da geliyordu. Eşim gelene kadarki 1 saatte dinlenmekten başka birşey yapamıyordum. Eşim geldiğinde yemeği birlikte yapardık. Ya da ikimizde çok yorgunsak hazır birşeylerle atıştırırdık. Zaten haftasonları dışında yemek faslına çok özenemiyorduk. Genelde tek çeşit ile karnımızı doyuruyorduk yoksa tüm akşam bitiyor. Yemek faslını ve bulaşıkları kısa sürede hallettikten sonra mısırımızı patlatıp, çerezimizi içeceğimizi alıp birlikte dizimiz varsa dizimizi izliyorduk. Yoksa bir film belirleyip onu izliyorduk. Ya da nadiren de olsa dışarı çıkıyorduk. Ev kuşu olduğumuz için dışarıya pek özenmezdik. Günümüz hakkında sohbetimizi de yemek yerken yapardık. Ardından eşimin bilgisayar oyunu vardır, o onu oynardı ben izlemeye bayılırdım. Yatmadan önce inip türk kahvemizi içer biraz daha sohbet ederdik. Sonrasında birbirimize masajlar yapar uyurduk. Detaylı temizliği haftasonları birlikte yapardık. Süpürgeyi ben haftaiçi kendimi iyi hissettiğimde sık sık yapmaya çalışırdım. Haftaiçi rutinimiz böyleydi konu sahibi. Kısa süreye çok şey sığdırmaya çalışmaktan ibaretti Bu dönem 13.30 gibi evde oluyorum ama eşim yok.. Şuanki rutinimden hiç bahsetmiyim bunalıma sokarım

minimal yaşam felsefesi...çok faydasını göreceksin...

olabildiğince az eşyam aslında hatta çok fazla eksiğim var

Çalışma saatleriniz kötü o yüzden yetişmemesi normal.
Tatil günleriniz ne?
Sabah evden kaçta çıkıyorsunuz??

haftasonu tatilim var, 7 buçukta evden çıkıyourm

3-4 çeşit yemek ne yapabilirim mesela kaç gün dayanır ki?

Temizliği sallayın film izleyin. Biraz pislik ve dağınıklıktan zarar gelmez ama sürekli uğraşmak ruhu bedeni yıpratır. Benim mottom bu

Evet katılıyorum size ama ev dağınık olunca da huzursuz oluyorum:)

Her gün ev işi yapmıyorum tabi ki. Ya bizim evin işi bitmedi bi türlü, eşyalarımız eksikti hep yeni eşyalar geldi ayakkabılık balkon dolabı vs ortalık çok dağınıktı dolaplar yokken falan bitiremiyodum işi o yüzden. Bide halılarım aşırı fazla hav bırakıyor o yüzden her yer tozunu alsam da ertesi gün tekrar toz oluyor

pratik değilim bekarken hiç iş yapmazdım ondan uzun sürüyo her işim.
Çamaşır makinemde benim de aynı özellik var ama erteleme özelliğini kullanınca sıvı deterjan koymayın diyolar sizde de öyle mi?

Gece 2 ye kadar iş yapmıyorum bu arada, oturup dizi izliyoruz sohbet muhabbet derken biraz da kendime vakit ayırayım dersem 2 oluyor demek istemişitm:)

Sizde suç yok çalışma koşulları ağır

Sıcak yemeği kavanoza koymayı hiç duymamıştım daha önce, yağıyla ve suyuyla mı koyuyosunuz? Ne gibi yemekler koyuyosunuz mesela?

Haftasonu asla erken kalkamam valla tek keyfim o :)

Gece 2ye kadar temizlik yapmadım hiç, biraz takılalım falan derken gün yetmiyor 2ye kadar oturuyoruz.Genel temizlik yapmıyorum tabi ama halılarım yeni heryer tüy oluyor çok tozlanıyo bu yüzden rahatsız oluyorum.

Allah yardımcınız olsun:)

Ben de genelde annemde ve kayınvalidemde yiyorum o zaman rahat oluyor:) haftasonun 2-3 çeşit yemek nasıl yapıp saklıyosunuz ben bozulur diye yapmıyordum

Yaptığınız salata nasıl bişey ayrıntılı anlatabilir misiniz? :)
Bide 3 tencere yemek bozulmuyor mu ya? diğer 2sini yiyene ladar 3.yemek bozulmaz mı kesin?
Bide pişmiş yağlı yemeği ne şekilde koyuyosunuz buzluğa?
Mercimek çorbası nasıl atılıyo buzluğa:) hiç bilmiyorum buzluk kullanmayı

Henüz yeni evliyim ve bekarken hiçbi işe elimi sürmediğim için her şeyi çok yavaş yapıyorum doğruusnu yapana kadar uzun sürüyo o yüzden:) pratikleşemedim daha

Dediğiniz gibi yapıcam artık :)

Ay sizin işiniz daha zormuş,eşinizden daha yoğun çalışıyosunuz cumartesi bari dağıtmasalar iyi çıldırmıyosunuz niye yardımcı olmuyo eşiniz

Yemeği haftasonundan çarşambaya yetecek kadar yapın, gelince ısıtır yersiniz
Haftaiçi ne temizliği?
Pazar günü yaparsınız. 2 ye kadar duramam ben. Durursam işe gidemem :)

İşte yemek iki günde bozulur diye yapmıyodum, denicem artık

Haftasonu erken kalkabilsem keşke ama hiç sevmiyorum:)

Hayır telle uğraştığımdan değil yemek yapmayı hiç bilmiyorum en ufak soğan doğramayı bile yeni öğreniyorum o yüzden

Tuvalet ve lavabo yıkama çok uzun sürüyor benim daha tam öğrenemedim, nası yıkıyosunuz siz?

Haklısınız valla ama ben de çok üşeniyorum işte yapmıyorum, sonra da her yeri toz içinde görünce çok huzursuzlanıyorum

Ankara'da yaşıyorum 7de evde olduğuma şükür valla:)

Buzluk pratikliğini öğrenemedim henüz, neyi nasıl koymam gerektiğini bilmiyorum:) Benim eşim çoğu şeye yardım ediyor ama bulaşık makinesi boşaltmaktan nefret ediyor yaa nasıl bu işi yapmayı kabul ettirdiniz?

7den sonra yemek iyi değil evet ama napalım o saatte evde oluyoruz , eşimle akşam yemeği ritüelini de seviyorum.

Haklısınız valla bende direk anladım öğretmen olduğunu:) Küçümser gibi ay o saatte evde olunur mu demesinden:) Ankara'da yaşıyorum gayet normal o saatte evde olmam.

Evet bekarken hiç iş yapmazdım bu yüzden elim çok ağır ve pratikleşemedim maalesef henüz.
Banyoyu nası temizliceğimi bilemiyorum mesela çamaşır makinesi var duşakabinin yanında, foşur foşur yıkayamıyorum klozeti falan çamasır suyuyla bu yüzden,çamaşır makinesine su gelmesin diye. Rossmandaki wc mendiliyle siliyorum ama herzaman da onla olmuyo ki pahalıya geliyo kullan at mendil. Bunları düşünürken yarım saat uğraşıyorum bi banyoya.
Süpürge ve viledayı haftasonu 1 kere eşim yapıyor genelde. Ama o da mesaiye giderse yandık ben hayatta yapamıyorum çok yoruluyorum sevmiyorum süpürgeyi.

Yemek düzeninizi not aldım teşekkür ederim.

Kaç gün bozulmuyor hiç kapağını açmazsak?

Çok yavaşım ve pratik değilim çünkü elim alışmadı henüz ev işlerine.
Haftasonu yapmak zorundayım sanırım mecbur 2 saatte olsa ayırıp.

Eşiniz yardım etmeyince çıldırmıyo musunuz ya, benimki yardımcı olur ama bazen yemeği yiyip salona gidip yatıyo çıldırıyorum sinirden zoruma gidiyo 2mizde çalışıyoruz benim görevim değil diye

Hayır ama yerleşemedik bi türlü. Fazla eşyanın aksine çok eksiğimiz vardı, sürekli bi toplama,tadilat işi çıkıyodu evde tozlanıyodu bişeyleri yerleştirmem gerekiyodu falan ben de üşendikçe birikti:)

2ye kadar temizlik yapmıyorum, keyif yapcam diye oturuodum:) Haftasonu iş yapmayı hiç sevmiyorum, o yüzden haftaiçi yapıyım bitsin istiyorum

Evet buzluğa konulabilecek şeyler yapmayı öğrensem iyi olucak

Kiymali yumurtayla kanka oldum ben. Tavsiye ederim:)
hahahah ben de çok sık yapıyorum

İşte buzluğe yemek atma pratikliğine ulaşamadım henüz:)

Planınızı not ettim teşekkür ederim,

Teşekkür ederimm

Bu kadar şeyi 2.5 saatte nasıl bitiriyosunuz:) Pişmiş et ve kavrulmuş kıymayla soğanın buzlukta saklanabildiğini bilmiyordum mesela.
Teşekkür ederim

Cocuk yoksa bu kadar yipranmak niye? Desemki cocuk yesin icsin diye ugrasiyosun cok kirletiyo desen..

Simdiki dusuncem olaydi cocuksuzken hayatta temizlik filan yapmazdim

Haklısınız valla çok yormucam kendimi artık

3.gün bozulur diye çok fazla yapmıyodum genelde:/

Evet yardımcıya para vermek bizimde hiç hoşumuza gitmiyo beraber yapmaya çalışıyoruz hep.

Bizde gidiyoruz haftada 2 gün ama hergün de gitmek istemem ya:)

Ne güzel çok romantikmişsiniz:))

Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Hiçbişeyi asıl yetiştirememe nedenim bizim evin tadilat işleri vs hiç bitmedi uzun süre haftasonum hep onlarla geçti. Yeni dolaplar alındı onları sil yerleştir herşeyin düzenini kur vs. Bide ben evlenmeden önce de çalıştığım için annem en ufak ne yemek ne temizlik en ufak ev işi yaptırmazdı, sıfır bilgiyle evlendim:))) O yüzden pratik değilim ve bırakın yemek yapmayı marketten aldığım şeyleri buzdolabına nasıl yerleştirceğimi bilemiyorum daha :) Temizlik konusunda da öyle nası yapcağımı bilsem on dakikada bitecek belki ama benim saatlerimi alıyor

İlk zamanlar istiyordum yapmasını ama kendim yapınca daha çok içime siniyor bir de becerisi yok annesi de alıştırmamış ona çocuk eğitir gibi öğretene kadar kendim yaparım daha kafam rahat ben hızlıyımdır 2 kişinin yükü şuan için fazla gelmiyor bana belki çocuk olunca değişir.

Akşam neden temizlik yapıyorsunuz ki?
Benim evde küçük çocuğum var o yüzden küçük süpürge ile döküleni çektiririm o kadar.
Temizliğinizi haftasonuna bırakın. Akşamları mutfak toplama yeterlidir. Alın kahvenizi çayınızı keyfinize bakın..

Oo ben hayatta bu mesajdan alıntı yapamam :)
Mesela etli taze fasulye, kıymalı patlıcan yemeği, erişteli yeşil mercimek, kabak, karalahana yemeği vs
Çeşitleri anlamanız acısından yaptıklarımın bi kısmından örnekler
Bi kilo fasulye yapıyorum misal biz iki kişiyiz birer tabak yeter bize hemen yarısını suyuyla tanesiyle yagıyla ocagı kapadıgım gibi kaynar halde kavanoza koyup ters ceviriyorum

7de evde oluyorum hemen masayı hazırlıyorum (yemegimi bir önceki aksam yapip dolaba atiyorum) 1 saatte yemek fasli bitiyor,sonra toparlan temizle 20.30 oluyor oglumla babasi oyun oynuyor bi yarim saat o ara ben ortaligi topluyorum. Saat 9 gibi oglum uyutuyorum,sonra varsa ütü yapiyorum yoksa mutfak banyo lavabo temizligi sonra cay fasli en gec 00.00da yatış.

kolera9 bu kadar işi 2-2,5 saatte yapabilmemin sebebi 25 yıllık evlilikte pratiklik kazanmış olmam. Bir de elim hızlıdır benim bir yandan yapar bir yandan toparlarım.
YouTube'da çok güzel temizlik ve ev düzeni videoları var vaktiniz olduğunda bir göz atın.
Zamanla size kendi düzeninizi oluşturursunuz çok da dertlenmeyin...

Yapilan temizligi tutmak onemli aslinda.bununda yolu duzenli ve programli olmak.
Ben 6 bucukta evde oluyorum esim gelene kadar yemek olayi bitmis oluyor yemek ben hazirliyorsam yemekten sonra sofrayi esim topluyor.geri kalan zaman bizim.temizligi cuma aksami yapiyorum.surekli duzenli oldugumdan 2.bucuk saatte supur sil toz al ve son banyo.camasirlari da yikiyorum.balkonu haftada 1 uygun bi gunde yikiyorum.pazar gunu utu.yemekleri 2 gunluk yapiyorum.1 gun makarna tarzi bigun menemn yumurta esim cok takilmaz kafamiza gore yani.
Temizlik ve duzenin psilojisiyle ilgisi old.inaniyorum.mutluysan temizde olursun.insan mutsuzken ev supurmek istemez.kafan karisiksa dolabinda karisiktir.benim dusuncem boyle.

Aksamlari temizlik yapmayin. Yemek, sofra toplama yeter. Cay icin dinlenin. Temizligi izin gununuzde yapin o da oldugu kadar. Dip kose olmayiversin

Halılarım yeni olduğu için çok hav bırakıyor ve yerler mobilyalar her yer tozlanıyo bu yüzden rahatsız oluyorum.

Teşekkür ederim buzdolabınada mı ters şekilde koyuyosunuz? Bide kaç gün bozulmadan duruyor o yemek?

ay 25 yılda normalmiş tabi ben daha 2 aylığım Bakıcam youtubedaki videolara teşekkür ederim

Ben de haftasonuna kalsın istemiyorum cuma akşamlarına kaydırıcam sanırım temizliği.Haklısınız valla ben evim düzenli her şey yerli yerinde olunca çok mutlu oluyorum, ama çok mutlu olduğum her zaman temiz olamıyorum işte:))

halılardaki hav problemini aşmak çok zor bi halıyı bi 10 sefer süpürdüm silkeledim yine süpürdüm makineye atılabilir olanı makineye attım yıkadım ohh mis:) kolera9

Hav sorunu için tencere kapağı yöntemi var ben burada okumuştum sen de araştır

Bir de sonuçta hav işte bırak kalsın 2-3 gün ne olacak ki

Benim evde kedi ve çocuk var buna rağmen haftada bir süpürülüyor yerde toz uçuşmuyor çünkü halı yok

Esasen halılar tozları topluyor bastıkça da dağıtıyor

Hayır konserve hic yaptınız mı bilmiyorum ama mantık aynı
Yemek kaynarken koy kavanoza sıkıca kapa ters cevir sogusun düz cevir koy buzdolabına
iki üc ay sonra acıp yedigimizde hiç birşey olmamıstı daha bile uzun dayanır eminimki

Ama önceden hazırladıgınız kavanozu atıyorum bi ay sonra acıp icinden kısmi yiyip kapatırsanız açtıktan bir hafta icinde max tüketmeniz gerekir o bozulmaya baslıyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…