Çalışan ve evli kadinlar aksam rutininiz nasil?

Toparlamak yemek yemek neden 9u buluyor anlamadım bende 7 de evde oluyorum yemek yapsam bile yememiz kaldırmam 9 anca oluyordur yemek yapmak 1 saat sürüyor yemek toparlamak anca 1 saat sürer yanlış mı yazdınız acaba hazır yemek varsa dünden falan mesela 8 de bitmiş olur işim Hafta sonu çalışma durumunuz nedir bilmiyorum ama mesela ben bir yere gitmeyeceksem cumartesi 1de gelir gelmez evi süpürür silerim pazar günü kendimize ayırırım yarınında yemeğini yaparım genelde yaptığımız 2 gün yenir hafta içine 1 gün kahvaltı tarzı çay tarzı yaparız böyle dönüşümlü gider. Yıkanan çamaşırları ütülemeyi hafta içi film izlerken araya sıkıştırıyorum çamaşırın lavaboların günü yoktur hafta içi hafta sonu elime ne zaman gelirlerse hallederim henüz çocuk yok ama şuanlık çözüyorum eşimde elini mutfak alışverişi dışında bir şeye sürmez

kızlar merhaba,
çok güzel bir konu seçmişsiniz
benimde hergün yaşadığım koşturmacayı anlatıyor.
bende pazar günü 2-3 çeşit yemek yaparım
ve her cuma önümüzdeki haftanın menüsünü belirlerim
cumartesi detay iş yaparım.
eşim çok destek olur.
onun elinden süpürde hiç düşmez.
öyle olunca da yemek ,mutfak tamamen bana ait ..
bir 5 yaşında oğlum var
akşam onu alır koşa koşa eve gider , yemek işine koyulurum
eşim benden 45 dk sonr gelir
hazır yemek olduğu günler çamaşır yıkar asarım, kendimi çok bunaltmadan işleri organize ederim
çarşamba ufaklığın banyosu olur.
bir düzen tutdurdk şimdilik bakalım

Çalışan kadın olmak zor ama imkansız degil kızlar..
Haftasonundan yada birgece onceden yemek isini hallederim. Buzlugumdan birseyler kullanırım mutlaka dogranmıs sebzem olur buzlukta.
Temizlik haftada yarım gun yardimci abla geliyor sagolsun derine hic girmem. Ben yemekle, mutfakla ugrasırken esim banyo, lavabolar, süpürge, çamaşır, ütü ne yapılacaksa halleder.
Bu yuzden erkenden biter islerimiz hatta gezmeyede gideriz haftaiçi, misafirde agırlarız..
Tabii simdilik bebek yok cocuklu hayat eminim cok daha farklıdır.
Herkese kolaylıklar, kolay degil hicbirsey haklısınız..

2 kişi ev pislenmez , haftada 1 süpürsen yeter. Çamaşırları akşamdan akşama yıkıyorum, ütüyü biriktirir h. sonu yaparım ama bana yardımcı geliyor. Yani evimiz çok mu büyük ki iş yetişmiyor ya da çok mu eşya var?

Benim 8aylik kızım var evde KV bakıyor ama ben işteyken hiç bir işimi yapmıyor.yemek işini şu şekilde yapiyorum. Çorba mutlaka olur yanina ne yapsam yetiyor.kofte yapacaksam1-2 kg birden yoğurur az az buzluğa koyarım sebzeleride öyle o yüzde yemek işi gözümü korkutmaz haftada bı kez köfte bir akşam balık diğer günler sebze ve bakliyat diye sınıflandirdim.temizlik eğer çok pis değilse hafta içi yapmam pazar yaparım. Tv alışkanlığım hiç yok kızımla oyun oynarım ütü gibi isleri yaparım akşamlarıa genelde 11 yatarım fazla da yorgun olmam çok şükür

Eşim vardiyalı çalışıyor. 19:30 da evden çıkması gerekiyor. Ben saat 18:10 da evde oluyorum. O çıkana kadar yemek pişmiş yenmiş olması gerekli :) Bazen o gündüzdeyken 2 günlük yemek yapıyorum. Bazen de pratik hızlı pişen yemekler tercih ediyorum. Temizliği hafta sonu cumartesi günleri yapıyorum.Eşim bu konuda çok destekçim. Yardımlaşıyoruz. Eşimin izinleri bazen hafta içine denk geliyor. Ben gelene kadar temizlik yaptığı zamanlar çok oldu. Allah ondan razı olsun :) Şuan hamileyim ve çok sıkıntılı geçiriyorum.Mide bulantılarım halen bitmedi. Çok çabuk yoruluyorum. Bu sebepten bu aralar dışarı çıkamıyorum. Azar azar dinlene dinlene temizliği hallediyorum. Eklemeyi unuttum.Kayınvalidem bana uzak oturuyor ama konserve tarzı şeylerim ondan gelir.Misal hazır sarma dondurulmuş gıdalar vs. Çok sıkıştığımda onları açıyorum.Diyelim çorbam yok tak domates konservesini aç 5 dk da çorba yap gibi Böle yuvarlanıp gidiyoruz :)

Aksam 5.15 gibi evde olurum eger canimn istedigi yemek varsa yaparim yoksa esimlenya disarda yeriz ya da beraber hazrlariz sonrasinda camasir varsa ben camasr atarken o mutfagi toplar cayi yapar dinleniriz, hic kendimi bunaltamam temizlikle faln zaten kurutma makinasi var yikananlari da atarim ona ohh temjz...izin gunumzde de genlde bir hafta ben yaparsam bir hafta esim yapar temizligi simdi hamileyim hep esim yapiyor ben de ufak tefek seylere yardim ediyorum..

Tek cesit yemek yapiyorum ben valla, cok keyfim yerindeyse salata da yapabilirim :)
genelde de hazirlikli oluyorum, ne bileyim taze fasulye yapacaksam mesela bir gun onceden TV karsisinda dogramis oluyorum, eve gelince direk pismeye veriyorum, veya basit yemekler seciyorum. Genelde haftasonu buzluga kofte atarim, haftanin iki gunu kofte yeriz :) Yazsa daha bile guzel, esim mangal sevdalisi olarak mangal yakar, ben de bisey yapmam :)

Ben erken evde oluyorum ama cocuklar cok erken yattigi icin yemek erkenden hazir olmali.
6 da evde oluyorum. en gec 7de sofrada oluyoruz. ki yemek yapma konusunda genelde pek isim olmuyor, yemek piserken cocuklarla da takiliyorum, veya hava guzelse esim parka cikarir. beni evde yanliz birakirlar.
en gec 8.30 da cocuklar yatiyor, bu surede yemek disinda bir is yapmiyorum, sofra kurma toplama zaten cocuklarla birlikte yapiliyor.

cocuklar yattiktan sonra bir mutfak toplayip ertesi gunun cantalarini hazirliyorum cocuklar icin.

cocuklari genelde esim yatirir, genelde 9da isi biter.

Haftaici anca ertesi gune misafirim falan varsa temizlik yaparim, veya cocuklar nedeniyle bazen sart oldugu durumlar oluyor, o zaman yaparim.
Dusundum de diger her zamanda da normal gunluk temizlik yapiyorum, dip bucak temizligi de anca bahar temizligi zamani
ama ilk sayfada minimal yasama gecin diyen arkadasi dinlemek lazim.
Benim evimde cok az esya vardir, hali yoktur veya her seyin altina supurge vileda girer, bu sebeple onu cek bunu kaldir yapmadan hizlica temizlik yapabilirim.

Ben anlatayım 7 buçuk ta evde oluyorum elimi yıkayıp mutfağa koşuyorum su dahi içmeden. Eğer çamaşırım varsa eve girer girmez çalışıyorum ki bitsin hemen yemek yapmaya başlıyorum. Yemekleri ocağa koyarım sonra varsa ütü veya bulaşık mak boşaltırım eşim sekiz buçukta gelir yemeği yeriz bulaşıkları düzer odamıza geçeriz.Cay kahve veya meyvemizle. Ama eşim gelene kadar canım çıkar affedersiniz sisimi dahi tutuyorum.Hafta ici detaylı temizlik yapmam şarjlı süpürgeyle evi süpürürüm birde tuvalet lavabo ici 2 günde bir yıkarım hafta sonuna da eşimle detaylı temizliği yaparız.Ama asla çamaşır ütü ve bulaşık haftasonunu bırakmam.Camasir ve ütü kesin bende zaten.Genel temizliği de yılda 2 veya 3 yaparım cam kapı perde gibi eşimle yaparız.Yemek içinde 2 günlük yaparım 2 çeşit ama buzkugumda hep takviye vardir

ya su camasirlari katlayan makineden de aldik mi tamamdir

bir de hayalim, sen yokken evde dolasip yerleri silen robottan almak

Allah aşkına hafta ici ne temizliği?
Yemek yiyip hızlıca makineye atıp hemen dinlenmeye geçerim ben.
Tüm gün çalışmışım bir de ne temizliği Ya?
Bırakın pis kalsın ev 2 de yatmak nedir insanlıktan çıkarsınız bu gidişle.

Aa sen de mi burdasın:) diğer foruma da yazmışsın az önce gördüm. Bu ara hamilelikten dolayı hiçbir şey yapamıyorum yemek kokusunda dahi duramıyorum. Öncesinde şöyleydi. Haftada 1 gün iznim var 2-3 Haftada bir dip köşe temizlik yapıp diğer günlerin akşamları o yaptığım temizliği korumaya çalışarak geçti. Örneğin ufak tefek dağınıklıkları toplamak, tuvalet banyo temizliği, ütü, toz alma gibi. Her hafta süpür sil toz al rutinim var. Bu şekilde yapıyordum ben.

Aynen normalde 9-6 calışan biri büyük sehirdeyse bir saatten once evde olamaz. 7 gayet normal.

Eve gel yemek ısıt sofra kur alışveriş yapıldıysa yerleştir yemek ye mutfak toplarken ödev de yaptır ertesi günün yemeğini ayarla çocukları yatır ardından evi topla yat zıbar
Ekstra ne yapıyorum diye sorarsanız haftaiçi denk gelebilirsem dizi izliyorum eşim çok geç geldiği için herşey stabil ve yoğun olmak zorunda

5'te evde oluyorum, yemek yapıp sofrayı kuruyorum, o arada çıkan bulaşıkları topluyorum ya da yıkıyorum. 6 gibi yemeğimizi yiyoruz, toplaması fln yine 7'yi buluyor bazen de geçiyor. Çamaşır varsa makineye atıyorum, asıyorum, çay ya da kahve, ertesi gün iş yerimde yapacaklarımı gözden geçiriyorum, duşumu yapıyorum, en geç 12'de yatıyoruz, genelde 11.30'da. Sabah 7'de kalkıyorum kahvaltıyı hazırlayıp ben hazırlanıyorum bir yandan, eşimle beraber evden çıkıyoruz. Temizliği çoğunlukla haftasonu yapıyorum, bazen eşim de yardım ediyor, cam silinecekse o siliyor. İdare ediyoruz böyle

Ben calismiyorum fakat calisiyor olsaydim buzlugumda hazir seyler tutardim(misal kizarmis patlican, kizarmis kofte, haslanmis kurufasulye, dogranmis sogana kadar pratiklikde ne varsa hazir ederdim)
bos vaktimde pogaca kek vs de yapip koyardim buzluga.

menemenlik yapardim.
yani pratiklik adina ne yapmam gerekiyorsa izin gunlerimde yapardim.

ev temizligine gelince tabiki az esya az toz ve az is.
Esya nekadar az olursa toz alma isi okadar az olur.
ortalikdaki daginiklik toparlanir bi supur bi vileda yap bitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…