Çalışan kadınlar

Paramın hükmü bende tabi ki.. Ama ben kendimi bilen birisiyim kimse bana karışamaz diyemem ve evlilikte ayrı gayrı olmadığını biliyorum. O yüzden ortak karar almadan kimseye borç vermem. İkimiz karar verir o şekilde verir yada bişeyler alınacaksa alırız. Verirsem eşim bişey demez. Kendime bişey alırsam da demez ama biz yine de birbirimize sorarak alırız. Yada haber verip veririz.

burbuk burbuk eşin hapse git dinlen dedi anladım şakayla karışıktır sanırım olablr aranızda geyik yapablrsnz biz bilemeyiz.Peki bu kefillikten dolayı hiç mi sen napıyorsun diye sizi sorgulamadı birbirnize neden niçin sormadan mı yaşanıyor evliliğiniz?:KK57:

Açıklamanıza saygı duyuyorum. Fakat hala yanlış kelimeler kullanıyorsunuz :KK14: Çalışan bayanların kocaları onların emeğine mi güveniyor sence?

Çalışsan bu şekilde düşünmezdin şimdi ne desem boş..
Yanlış ifade etmiş veya anlaşılmış olmam çok doğal bence. İnsaniz sonuçta. Su an çalışmıyor olmam daha önce çalışmadığım anlamına gelmez oyle degil mi? Evlenmeden once esim calismiyordu. Ben calisiyordum. O ogrenci oldugu icin istemeden ihtiyacı olabilecek seyleri alir hediye ederdim ona. Genelde hesap ödetmezdim. Ama cok rahatsiz olur ve beni gormek istemezdi bu yuzden. Benim ifade etmeye çalıştığım sey su aslinda. Esim benim maaşima degil, kendi maaşına guvenerek evlendi benimle. Calismamani isterim. Ama çalışırsan buna karışamam demişti. Halen de sen bilirsin ama biraz kızımızın egitimini dusunebilirsin, paraya ihtiyacimiz yok ama sen bilirsin diyor. Yani ne çalış ne calisma diyebiliyor. Maasima karisacagini sanmiyorum. Calisanlarin eslerine, hanimlarinin maasina guveniyorlar diyemem. Bu cok sacma olur. Ama cevremde ne kadar calisan kadin varsa sakin calisma diyor. Bu benim cevremdekiler icin gecerli tabiiki. Misal kiz kardesim: Hem ev isi, hem cocuk, hem is... Bıktım artık,sakin calisma diyor. Sebebiyse onca emegin ustune parasinin uzerinde soz sahibi olamayisi. Anneme esinden gizli alıyor aldigi hediyeyi mesela. Ben de onu gördüğüm icin esimle pesin pesin konusuyorum bunu. Hatta esime çalışırsam evime yardimci alacağımi söyledim. Oyle yere çalışma, bir de ona maas vereceksen ne gerek var calismana dedi. Ben de çalışmam o zaman dedim. Hem çalışıp hem de gelip evde yorulamam vallahi. Ayrıca esimi sevmesem cidden ev isine gücüne dokunmam. Para versen yapilacak sey degil çünkü. Bu benim kisisel görüşüm.

Kazandığım paranın hükmü ben de,ama eşimden gizlim saklım yoktur.

burbuk burbuk eşin hapse git dinlen dedi anladım şakayla karışıktır sanırım olablr aranızda geyik yapablrsnz biz bilemeyiz.Peki bu kefillikten dolayı hiç mi sen napıyorsun diye sizi sorgulamadı birbirnize neden niçin sormadan mı yaşanıyor evliliğiniz?:KK57:
Tabiki şakayla söyledi hatta arkadaşlar aramızda sohbet sırasında geyik yaptık.
Kefilliğimden dolayı hiç bir şey söylemedi. Zaten müsaade etmem. Bende gaflete düştüm ve hatamı kabul ettim.
Sorgulama falan olmadı, zaten izin de vermem. Evimi ihmal etmem ben. Hata dedik geçtik.
Ben arkadaşlarıma borç veririm. Bunu eşime söylemem. Tabiki borcun miktarı da önemli. Tutup 10.000 TL borç vereceksem durumu eşime bildiririm. Eğer bir sıkıntımız varsa tabiki ne ben nede eşim borç vermek yerine sıkıntımızı gideririz. Ama ben arkadaşıma 1000 tl vermişsem bunu eşime söyleme gereği duymam. Çünkü o parayı evin masrafından değil kendi harçlığımdan veririm.

Kafama göre hareket etmem, sevmem zaten soğukluk getiriyor bence. İstesem ederim ama o zaman eşim de hareket eder kafasına göre. Ayrı evlerde sevgili gibi takılırım böyle olacaksa, aidiyet duygusu yaşatmaz bana bu durum. Her şeyde biz olmalıyız, ben bunu seviyorum.

X