çalışan kadın ve ev işleri

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
42
sabah altıda kalkıyorum ve eve yedide geliyorum, yediden sonra yemek yapmaya halim olmuyor ve uyuyakalıyorum...ekmek arası bişiler atıştırıyorum bu kadar...aynı durumda olan var mı, yoksa bende mi bir acayiplik var

Yemek hazırlıklarını haftasonundan yapmaya çalışın. Ve tatil zamanları buzlugu doldurun. Geriye ısıtmak kalır..
En azından ekmek arası harici bir şeyler yersiniz :)

Çalışan kadın ev işi yapmaz. Çalışmak hayat standartlarını yükseltmek için yoksa kölelik oluyor bana göre. Evimin işini,yemeğimi,ütümü bir başkası yapıyor çünkü çalışıyorum.. çalışıyorum ve başka bir kadına para kazandırıyorum.

sabah altıda kalkıyorum ve eve yedide geliyorum, yediden sonra yemek yapmaya halim olmuyor ve uyuyakalıyorum...ekmek arası bişiler atıştırıyorum bu kadar...aynı durumda olan var mı, yoksa bende mi bir acayiplik var
Robot değilsin çok normal. Ben de öyleydim bekarken, dışarıdan yerdim çoğunlukla.şimdi doğum iznindeyim, bebeğim ek gıdaya başlarken işe başlayacağım. Maalesef hazır yeme lüksüm yok. Sorumlu olduğun kimse yoksa, böyle devam. Kendini yıpratma. Zaten 12 saat eşşek gibi çalışıyorsun.

Yemek hazırlıklarını haftasonundan yapmaya çalışın. Ve tatil zamanları buzlugu doldurun. Geriye ısıtmak kalır..
En azından ekmek arası harici bir şeyler yersiniz :)
bunu değil de yorgun olma meselesi güne altıda başlıyorum ve akşam altıdan sonra canım evde çalışmak istemiyor.sadece nete girebiliyorum.doğal mı bu

bunu değil de yorgun olma meselesi güne altıda başlıyorum ve akşam altıdan sonra canım evde çalışmak istemiyor.sadece nete girebiliyorum.doğal mı bu
Doğal tabiki... vücudun belli bir kaldırabileceği yuk var sonuçta...
çalışma ortamınızda yorucu ise cok cok normal...

Doğal tabiki... vücudun belli bir kaldırabileceği yuk var sonuçta...
çalışma ortamınızda yorucu ise cok cok normal...
masabaşı gibi görünse de beynim bitiyor, hep dikkat hep dikkat...eşim de bende bir sorun olduğunu düşünüyor...yemek yapamadığım için surat asıyor vs

Kesinlikle ideali sizin söylediğiniz. Ama bu ülkede pekçok kadın bu hizmetleri dışardan temin etmesine izin vermeyecek ücretlerle çalışıyor. Bir de benim gibiler var. Temizlik için yardım alıyorum ama asla başkasının yaptığı tencere yemeğini yiyemiyorum. Temizlik konusundan bile rahatsıZdım, acaba doğru bezi mi kullandı, deterjanı duruladı mı vs.. Ama ikinci çocuktan sonra o konuda rahat olmaya mecbur kaldım.

Çok sürmez bu konuda bir çözüm yolu bulunur ev yemekleri servis eden firmalar markalar hazır yemek işi çok kazandıracağa benzer bu gidişle
Gerçi var bu hizmetler ama tabana yayılmış değil
Sorununuza gelince vardır elbet bu sorunu yaşayanlar
Yorgun argın hızlı yemek yapabilmek
Hazır yemek
Haftalık yemek yapıp eski yemek yemek
Benim aklıma bu çözüm yolları geldi

Ben ev hanimiyim oglum bir bucuk yasinda, dogumuma iki ay var ve bir bucuk ay sonra eve haftaliga bir defa gelme sarti ile birini almak istiyorum. Şimdi bile egilip kalkamiyorum takatim yok tahamulum yok sinir stres tavan yapiyor, cocugumla ilgilenemiyorum. Az yerim ama birini tutarim. Dogumdan sonra bakalim haftada iki de olabilir durumuma gore degisir.
Ben ev hanimi olmama ragmen dusunuyorsam bence sizde dusunun yazik gunah sizede

masabaşı gibi görünse de beynim bitiyor, hep dikkat hep dikkat...eşim de bende bir sorun olduğunu düşünüyor...yemek yapamadığım için surat asıyor vs
Yazmayacaktim ama bunu okuyunca her sey degisti. Iki taraf da calisiyorsa ev isleri tek bir tarafa ait olmamali bence. Ben calissam(ki calisacagim) ve evli olsam hayatta ev islerini kendi ustume almam.

Temizlik için haftalık yardımcı alıyorum. Yemek konusunuda basit şekillerde hallediyoruz. Eşim genelde herşeye yardımcı olur sağolsun. Hem dışarda çalış hem evde zor. evim ve işim arasındaki mesefade çok fazla eve gelene kadar pertim çıkıyor birde evde temizlikle uğraşamam. Sizde yardımcı düşünebilirsiniz. Yemekleride hafta sonundan halledebilirsiniz.

S Sabir_tasi
Ben de senin gibi sabahın köründe çıkıp akşamın bir saatinde geliyorum. Eşim de ben de akşamları çok yemeyiz. Pazar akşamından 1-2 çeşit yapar koyarım dolaba. Pazartesi salı onları yeriz. Çarşamba et, köfte, antrikot tarzi pratik pişecek bir şeyler yaparım. Perşembe kahvaltı. Cuma mevsimine göre balık veya dışarıdan sipariş
Temizlik ve ütü icin de haftada 1 yarım gün bayan gelir toparlar gider.. Temizlikle ütüyle uğraşmam. E eşim de sağolsun yardım ettiğinden enerjim tükenmez.. :)

Hakkı yok valla. O kadar çalışıyorsun ya ortak yapın ya da surat yapmasın.

Haftada bir birini tutun temizliginizi utunuzu yapsin , pazar da 2 saat icinde 3 cesit yemek yapip atin dolaba , hafta ici aksam sadece cikarir bi tabak isitir yersiniz
Ben bu sekilde yapiyorum

O halde eve gelip ev işi yemek yapmak çok zor bebisi olanlar zaten imkansız keşke hayatımız güvence de olsa da kadınlar calismasa ya da tüm yük kadınlarda olmasa. Ben çalışmadığım halde sürekli birsürü işim oluyor hiç bitmiyor ki bu işleri seven biriyim buna rağmen

Çocuğun bakıcısı/kresi ve haftada 1 ev islerine yardımcı işe git gel yol parasi yemek parası zaten maaş biter hatta işe gidince daha çok kozmetik kıyafet gerekecegi için zarara girer çoğu kadın. 1 gün yemek olmasa iyi olan eşler bile surat asıyor. Kadınların işi çok zor

Ev isi yapmıyorum,
Yemegi de kim erken gelirse o yapiyor,
Genelde bu ben oluyorum
Yemegi kim hazirladiysa digeri sofrayi kurup kaldiriyor.

Not: esim 6 bucukta, en gec 7 de evde,
Ben bazen hic gitmiyorum bazen 5 de bazen 9 da evde oluyorum, duzenli calisma saatlerim yok yani.

Ben olsam haftasonu tatil zamanı filan bişeyleri fazla fazla yapıp dondurucuya atardım. Çıkar çıkar pişir. Öğrenciyken hadi neyse de evlenince de dışardan yemek istemiyorum. Ama biliyorum ki canım çıkıcak çalışırken.

Bunun dışında da hızlı yapılan yemekler var aslında o tarifleri bulsan internetten? Mesela bişeyleri fırınlamak filan kolay zahmetsiz yemek oluyor yani haftada 1 kere fırında pişir 2 akşam ye o yemeği. Geri kalan günler de dondurucudan dolma olur köfte olur sebze olur çıkarıp pişir. Ev işi hiç anlamam ama mantığım bu kadarına yetti şuan.

eşinizin surat yapmasını falan geçtim, surat yapacağına kendisi yapsın o zaman yemeği ama siz kendi sağlığınız açısından sulu yemek, ev yemeği falan yemek zorundasınız. yani dışarıdan ve her zaman evde tost, sandviç falan nereye kadar? ne kadar beslenebilirsiniz ki bu şekilde? buna çözüm bulmanız lazım yani, önceden yapmak gibi falan. boş zamanlarınızda yapıp bozdolabında dondurup yiyeyeceğiniz zaman ısıtabileceğiniz yemekler olabilir. bir yemeği iki gün falan yiyin. bazı zamanlar basit şeylerle idare edilebilir ama her zaman olmaz. eşinizi hiç katmıyorum bile, kadınlar bu dünyaya erkekleri mutlu etmek için gelmedi. ama kendiniz için düzgün bir yemek düzeni şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…