Çalışan kadın olmak ve bütçeler

Sizin okuduğunuzu anlama sorununuz mu var acaba?
Ne sorsam sorumun cevabını değil de bambaşka bir şey dinliyorum

150 bini nasıl harcadınız diyorum
Cevap yarısını biz yarısını eşim ödedi
Sizce gerçekten bu sorunun cevabı bu mudur?
Bu diyorsanız özür dileyerek ben çekileceğim çünkü
Sizin de
Sizin okuduğunuzu anlama sorununuz mu var acaba?
Ne sorsam sorumun cevabını değil de bambaşka bir şey dinliyorum

150 bini nasıl harcadınız diyorum
Cevap yarısını biz yarısını eşim ödedi
Sizce gerçekten bu sorunun cevabı bu mudur?
Bu diyorsanız özür dileyerek ben çekileceğim çünkü
sizinde saygısızlıkla alakalı sorununuz var herhalde. 150 bin nasıl harcanabilir acaba beyaz eşyalar mutfak yatak odası mobilya televizyon kına gelinlik takı bohça toplam 150 bin tuttu. Umarım benimle aynı duruma düşersiniz de bu saygısızlığınızdan pişman olursunuz çıkın gidin lütfen konumdan.

Sizin de

sizinde saygısızlıkla alakalı sorununuz var herhalde. 150 bin nasıl harcanabilir acaba beyaz eşyalar mutfak yatak odası mobilya televizyon kına gelinlik takı bohça toplam 150 bin tuttu. Umarım benimle aynı duruma düşersiniz de bu saygısızlığınızdan pişman olursunuz çıkın gidin lütfen konumdan.
Bedduam edildiğine göre bana müsaade zaten :KK45:

Dokundurtsun bencede böylece kiraya kolaylıkla geçebilirler. Zira köydeki evi 3 binle yaptı adam dimi. :olamaz: Adam zar zor düğün borcu ödüyor azcık mantık kurun iki kişi borç ödüyor adam nasıl ev yapsın yahu:işsiz:adam bilezik yapabilmiş o maaşla ama yinede siz bilirsiniz
Sanırım evlenmeden önce birikimi ile yaptırmış. Zaten kısa süredir evliler. Birikimini ailesine yatırınca da borçla düğün yapmislar. Ben olsam ben de bu kadar evin lafını yapan birini dert etmek yerine kiraya çıkarım.

Bedduam edildiğine göre bana müsaade zaten :KK45:
Ayıp yani yaptığınız çevremdeki herkes bana üzülürken ah almak çok kötü bişey. Yeni evliyim bilmiyorum soruyorum fikir alıyorum belki yanlış belki doğru olay anı ekliyorum değerlendiriyorum neyin kini bu. Evet beddua umarım sizde köpek gibi çalışır kendinize antef fıstığı alamaz duruma gelirsinizde o ay eşiniz 900 lira babasına 500 annesi 200 annesine srekli para gönderip daha çok köpek gibi çalışıpkafayı yersiniz.

Sizin de

150 bın harcama luks bır harcama

keske gereksız yere hava atmak ıcın bohca ıslerıne falan gırmeseymıssınız evlenınce sınıf atlanmıyor sonucta
bekarlık gardırobunuzdakı gıysılerı aynen yenı evınıze tasır belkı bır kac yenı kıyafet alırdınız yeterdı
bohca adı altında gereksız ıvır zıvırlara para harcayıp sonra param elden gıttı dıye aglayacagınıza...

İki tane de ağızlarına vursun lütfen
Hak etmişler çünkü çocuklarını evlerinde oturtarak bu muameleyi
Eşiniz sizin için yaptığı birikimle ailesine ev yaptırıyor yerleştiriyor sonra da siz onların evinde oturuyorsunuz diye size laf dokunduruyor. Konu sahibinin durumda ne yapması gerekiyor ellerini ayaklarını mi opmeli.

Sanırım evlenmeden önce birikimi ile yaptırmış. Zaten kısa süredir evliler. Birikimini ailesine yatırınca da borçla düğün yapmislar. Ben olsam ben de bu kadar evin lafını yapan birini dert etmek yerine kiraya çıkarım.
Evet sürekli ev için çektiği krediyi ödedi eşim 5 senedir sevgiliydik biz. kredi ödediği için 30 bin falan eşya taksidi yaptık.

Eşiniz sizin için yaptığı birikimle ailesine ev yaptırıyor yerleştiriyor sonra da siz onların evinde oturuyorsunuz diye size laf dokunduruyor. Konu sahibinin durumda ne yapması gerekiyor ellerini ayaklarını mi opmeli.
herkesin içinde bana laf sokuyor aşağılıyor evim diyor ne güzel diyor şimdiki ahır gibi diyor aman ev vermeyin siz diyor hem burda hemde köyde 2 evleri var ve bana sürekli laf sokuyor.

Ev mev yok arsa alınmış. 5 binmiş eşide ona 2 bin gibi yardım etmiş bu kadar hanımefendı kendi dedi. Evi tek maaşla nasıl diksin zaten mantığa aykırıydı. Evi diken kv kp sadece eş ev arsasına 5 bin için ufak yardım yapmış hepsini bile vermemiş. Yani dokundurtmasın boşa kiraya pat diye atılırlar:olamaz:

Ayıp yani yaptığınız çevremdeki herkes bana üzülürken ah almak çok kötü bişey. Yeni evliyim bilmiyorum soruyorum fikir alıyorum belki yanlış belki doğru olay anı ekliyorum değerlendiriyorum neyin kini bu. Evet beddua umarım sizde köpek gibi çalışır kendinize antef fıstığı alamaz duruma gelirsinizde o ay eşiniz 900 lira babasına 500 annesi 200 annesine srekli para gönderip daha çok köpek gibi çalışıpkafayı yersiniz.
tovbe estragfurullah
anteplıyım antepdeyım kendıme antep fıstıgı alırken zorlanıyorum aktardan 2 avuc kadar ver dıye ıstıyoruz neredeyse :KK70: altınla yarısıyor
fıstık alabılen kac kısı var su forumda allah askına

antep fıstıgı alamayacak duruma gelmek yenı terım sanırım
ınsan ıcınde bulundugu durumu anlatmak ıcın antep fıstıgı alamayacak durumdayız der mı :KK70:

150 bın harcama luks bır harcama

keske gereksız yere hava atmak ıcın bohca ıslerıne falan gırmeseymıssınız evlenınce sınıf atlanmıyor sonucta
bekarlık gardırobunuzdakı gıysılerı aynen yenı evınıze tasır belkı bır kac yenı kıyafet alırdınız yeterdı
bohca adı altında gereksız ıvır zıvırlara para harcayıp sonra param elden gıttı dıye aglayacagınıza...
biz istemedik annesi istedi oğluda zora girdi. bizim durumumuz iyiydi biz kolay yaptık eşim zorlanınca ben destek oldum ama kıstığım 50 lira ailesine 900 lira olarak giidiyor

eşi o eve yapılırken yardım etmiş üstelik bekarmış bekarken yapılan şeylere eşlerin karışma hakkı yo bence hem ilerde o evden onalarada hak düşücek bu yöndende düşünmek lazım

Evet sürekli ev için çektiği krediyi ödedi eşim 5 senedir sevgiliydik biz. kredi ödediği için 30 bin falan eşya taksidi yaptık.
Ailesi için o ev için ne kadar kredi çektim

Ev mev yok arsa alınmış. 5 binmiş eşide ona 2 bin gibi yardım etmiş bu kadar hanımefendı kendi dedi. Evi tek maaşla nasıl diksin zaten mantığa aykırıydı. Evi diken kv kp sadece eş ev arsasına 5 bin için ufak yardım yapmış hepsini bile vermemiş. Yani dokundurtmasın boşa kiraya pat diye atılırlar:olamaz:
Ben bu mesajı görmedim.

Eşi maaş olarak ne alıyor Allah aşkına da ev dikiyor ailesine?
O kadar yüksek kazanan adam zaten şimdi de zor durumda olmazdı
3-5 ailesine yardım etmiş bence aslında onun lafı ediliyor

Ayrıca gelinim arkamdan böyle hesaplar yaparsa ben de lafını ederim
Kusura bakmasın kimse
İnsanda biraz minnet olur
Öyle olunca zaten kimse lafını sokmaz verdiği evin

tovbe estragfurullah
anteplıyım antepdeyım kendıme antep fıstıgı alırken zorlanıyorum aktardan 2 avuc kadar ver dıye ıstıyoruz neredeyse :KK70: altınla yarısıyor
fıstık alabılen kac kısı var su forumda allah askına

antep fıstıgı alamayacak duruma gelmek yenı terım sanırım
ınsan ıcınde bulundugu durumu anlatmak ıcın antep fıstıgı alamayacak durumdayız der mı :KK70:
ne bileyim o geldi aklıma :)

biz istemedik annesi istedi oğluda zora girdi. bizim durumumuz iyiydi biz kolay yaptık eşim zorlanınca ben destek oldum ama kıstığım 50 lira ailesine 900 lira olarak giidiyor
annesı ogluna sılah zoruyla bohca yapacaksın yoksa senı kursuna dızerım dememıstır heralde

anne devır degıstı bız ıhtıyacımız olanı evlendıkten sonra alırız dıyemeyecek kadar rüştünü ispat edememısse bu onun sorunu
buyukler hep bırseyler soyler cogu ınsan hep bırseyler ıster
yapıp yapmamak bıze uygun olup olmadıgı kararına varmak yasayacak olan kısıler ve parasını verecek olan kısıler olarak bızım elımızde
ona butcem yok anne
gereksız harcamalar yapmayacagız anne

bıttı gıttı

kıstıgım 50 tl dedıgınız 150 bınlık dugun hey masallah

Daha bilinçli yaşayınca hiç öyle dertlerin olmuyor biliyor musun?
Mesela ev aldık çok şükür
Eşimi zorlasam 3-5 kuruşa geçinmeye zorlayıp biz de arabayı yükseltebilirdik
Ama arabanın modelini düşürüp antep fıstığı yemeyi tercih ettik

Öyle hem her şeyim tam olsun hem etrafa beddua edeyimle geçmiyor hayat yani

X