- 14 Ekim 2016
- 7.045
- 47.492
-
- Konu Sahibi poyrazmurat
Sanırım kpss hakkında pek bilginiz yokÇok teşekkür ederim cevabınız için. Çok açıklayıcı yazmışsınız. Derdim sadece matematik sözelleri yaparım sorun yok. peki matematik ve türkçe için bu sene başlasam nasıl başlasam bilemiyorum kaynak önerirseniz sevinirim. Ve nasıl bir çalışma tablosu yapmak gerekiyor. Konuları mesela tek kitaptan mı bitirmek gerekir veya çeşitli kaynaklardan mı
Teşekkür ederim. İlk önce iyi bi plan yapın derim ve vaktinizi çok iyi planlayın. Birde tüm derslere asılın hani nasılsa yaparım biliyorum diye düşünmeyin . Ben ilk önce konu çalışıp sonra soru çözüyordum. Bol bol soru çözüp, kitap okudum.tebrik ederim bende sözelciyim işte korkum matematik. Aynı durumdayım bende şu an çocuktan dolayı ve çalıştığım için akşamları ders çalışabilirim ancak. Siz nasıl çalıştınız düzeniniz nasıldı
Tebrik ederimEvli, 2 çocuklu ve çalışan biri olarak ben çalıştığım alanda uzmanlık sınavını vermiş ve uzmanlık kadrosunu almıştım. Uzmanlık sınavına girmeden önce KPSS sınavına girdim burada başarılı olunca uzmanlık sınavına girebiliyordum. Yani önce KPSS yi kazandım sonra uzmanlığı. Yapılmayacak şey değil, isterseniz yapılır.
ben oldum çalışıyordum ve bir değil iki çocuğum vardı biri 8 diğeri 2 yaşındaydı. bu hayatta istedikten sonra olma diye birşey yok.
teşekkür ederim güzel dilekleriniz içinbenım kuzenım muhendıs
evlı yenı dogum yaptı 6 aylık cocugu var
calısıyor-du sınavı kazanınca okula basladı
diş hekımlıgı okuyor suan
sız kendınıze ınandıktan sonra haylı haylı yaparsınız
esımınde kuzenı aynı sekılde calısıyordu kpss ıcın 2 sene hazırlandı gırdı kazandı onunda 5 yasında cocugu vardı
emeklerınız bosa cıkmasın hayırlısıyla kazanırsınız ınsallah
Evet pek bir bilgim yok açıkçası mezun olduğum zamanda girmiştim şu an hatırlamıyorum ama benim sorun yok dememin sebebi çalışınca yapabilirim demek istedim. Çünkü okumayı yeni şeyler öğrenmeyi severim. Sözel derslere çalışıp hazırlandıktan sonra yapılmayacak diye birşey yok. Ama sayısalı sevmiyorum ve alt yapım yok liseden beri görmüyorum.Sanırım kpss hakkında pek bilginiz yok
Sözelde sorun yok diyorsunuz da...
Kpss tarih dersini lisedeki tarih ile karıştırmış olabilir misiniz..
Branşı bölümü alanı her ne olursa olsun.. kpss tarihi herkesin en çok zorlandığı ders...
Ama özgüven olarak pek iyisiniz gerçekten.
Ben sosyal bilgiler ögretmeniyim. Sözelde sorun yok yaparım diyemedim hiçbir zaman. Çünkü mesele kpss.
Matematik konusunda çok yardımcı olamam maalesef. Ben hiç çalışmadım çünkü. Ama yukarıda sizin gibi sözelci bir arkadaş atanmış, o daha çok yardımcı olabilir. İnşallah başarılı olursunuz.Evet pek bir bilgim yok açıkçası mezun olduğum zamanda girmiştim şu an hatırlamıyorum ama benim sorun yok dememin sebebi çalışınca yapabilirim demek istedim. Çünkü okumayı yeni şeyler öğrenmeyi severim. Sözel derslere çalışıp hazırlandıktan sonra yapılmayacak diye birşey yok. Ama sayısalı sevmiyorum ve alt yapım yok liseden beri görmüyorum.
Teşekkür ediyorum inş. herkes emeklerinin karşılığını alırMatematik konusunda çok yardımcı olamam maalesef. Ben hiç çalışmadım çünkü. Ama yukarıda sizin gibi sözelci bir arkadaş atanmış, o daha çok yardımcı olabilir. İnşallah başarılı olursunuz.
Merhaba arkadaşlar,
Ben eski üyelerdenim bir ara şifreyi falan unutmuştum tekrar alamadım siteyi dışarıdan okuyordum hep şimdi bir derdim var sizlerin fikirlerini merak ediyorum. Başlıkta ki gibi evliyim bir oğlum var 4,5 yaşında ve çalışıyorum işim rahat haftasonu cumartesi bir hafta tatil bir hafta çalışıyorum. Pazar zaten tatil. 32 yaşındayım turizmden mezunum ama turizmde çalışmıyorum ayrıca lisans açıköğretim işletme mezunuyum. Şimdi bu şartlarda kpss hazırlanmak istiyorum. Eşimle de bazı sorunlar var sonumuzu pek göremiyorum o yüzden biraz da memur olmak istiyorum. Şimdi sizlere sorum bu şartlarda başarılı olabilirmiyim. 4001 den galiba düz memurluk olsun yeter. Sanıırm onlarda yaş şartı falan da aranmıyor. Zaten matematik liseden beri görmedim sözelleri yaparım ama matematik için yardım almam gerekebilir. ev işlerini düşünmüyorum çocuğu 10 da uyutup hergün 2-3 saat çalışmayla olur mu zaten daha 2 sene var sınava. yaza doğru çalışmaya başlasam başarabilirmiyim bilemiyorum. Tecrübeli olanlar tecrübelerini yazabilirlerse çok memnun olurum. Burda bi arkadaşın konusunu okumuştum ismini hatırlamıyorum eşinden ayrılıp 2 çocuğuyla atanmıştı çok takdir ettim kendisini acaba bende yapabilirmiyim. Bu arada işi bırakamam yalnız ihtiyacımız var çünkü.
Bende evliyken ders çalışmaya başladım.
29 yaşımda 2014 kpss den 5 aylık.hamile şekilde sınava girdim 87 puan aldım.
Ama az kadro verildi bölümümden atanamadim.
2016 da kızım 17 aylık olmuştu 3 ay krese gönderdim 84 puan aldım. Yine atanamadim
2018 e sıkı bir şekilde hazırlandım bu kez kızım 2.5 yaşında krese gönderdim, onda da çok.iyi hazırlanmama rağmen 75 puan aldım, yine atanamayacagim.
Biraz da kısmet bu işler sanırım.
2014 ve 2016 puanlarim önlisans.2014 en zor yıldı nasıl aldın o 87 yiiiiii
Aldığım da bir işe yaramadı zaten, atanamadim2014 en zor yıldı nasıl aldın o 87 yiiiiii
Evet sizdiniz tekrar tebrik ediyorum bundan sonra inş. herşey gönlünüze göre olurmerhaba bahsettiğiniz üye ben miyim acaba :)
o dönemde çocuklarım 3 ve 5 yaşındaydı, işim zor bir işti ihale mevzuatı üzerine özel sektörde. ben vitamin kullanıp gece uykusundan feragat ederek çalıştım dersaneye yazıldım bu bana bir disiplin sağladı. dersanede matematik temeli olmayanlara için özel sınıf açıyorlar bunu belirtebilirsiniz.
internette çok kanal ve video eğitim siteleri var özellikle youtube'da. bir sürü hoca her alanda ders anlatıp soru çözüyor.
sıfırdan matematik, antremanlarla matematik kitabı ile başladım bildiğiniz artı eksi ve dört işlemle malum yaş olmuş 30 ve hatırlamıyordum konuları..
böyle böyle vazgeçmeden çalıştım, millet boş işlerle uğraşıyorsun dedikçe daha çok çalıştım, atandığım günü emeklilik yaşımda bile az da olsa maaş gelirimin olduğunu ve kimseye muhtaç olmadığımı hayal ederek daha daha çok çalıştım.
internet paketi aldım otobüste , serviste sürekli konu anlatım videosu dinledim, bulduğum her fırsatta soru çözdüm, yapamadıgım soruları kitaptan kestim bir kutuda biriktirip ara ara açıp okudum.
çok zor oldu evet ama ben her gün iyiki diyorum... ve hayatımda başardığım hiçbirşey bana bu kadar zevk vermemişti. hatta kpss bittikten sonra boşluğa düştüm.
2016 kpss ye girmiştim atanmam kadro beklemem 1 yılı buldu..
insan isterse yapar.. bana nasıl bu kadar motive olabiliyorsun diye soruyordu arkadaşlar onlara söylediğim tek şey 'MECBURİYET EN İYİ MOTİVASYONDUR. BEN MECBURDUM'
ben atandıktan sonra tebrik edenlerin arasında eski eş de vardı... evliyken beni insan yerine koymazdı :) ben de dedim ki bir musibet insana neler yaptırıyor :)) ben kazandım ama yine sen karlısın çünkü bulunduğum şehre atandım başka yeri tercih etmedim :)) bu yola beraber başkoyduğum bir arkadaşım daha var burdan tanıştık beraber motive olduk bu yıl da o çok güzel bir puan aldı hem de 2 çocukla ve tüm olumsuzluklara rağmen @ayugrasamam canım arkadaşım da güzel bilgiler verecektir :)
ayugrasamam
Merhaba. Çok rahat başarırsınız Allah ın izniyle. İlk önce güzel bir kaynaktan tüm konu anlatımlarını tarayın. Konular bittiğinde soru çözümüne başlayın. Sanki iki sene değil de 6-7ay kalmış gibi bir disiplinle yapın bunları. Farklı kaynaklardan sürekli konu tekrarı yapın. Çünkü bir kitapta olan başka birinde olmayabiliyor. Her dersten günde 30sorunun altına düşmemeye çalışın kesinlikle. Bu ilk etapta tabi. 9ay falan kaldığında en az 50 şer hatta daha fazla çözmeniz lazım. Boş kaldığınızda sürekli tlf dan güncel bilgileri takip edin. Şimdi bu dar zamanda olur mu demeyin. İş yaparken de dinleyin çok güzel soru cvp videoları var. Bu şekilde iki yıl dişinizi sıkarsanız olur Allah ın izniyle. Allah yardımcınız olsun .Merhaba arkadaşlar,
Ben eski üyelerdenim bir ara şifreyi falan unutmuştum tekrar alamadım siteyi dışarıdan okuyordum hep şimdi bir derdim var sizlerin fikirlerini merak ediyorum. Başlıkta ki gibi evliyim bir oğlum var 4,5 yaşında ve çalışıyorum işim rahat haftasonu cumartesi bir hafta tatil bir hafta çalışıyorum. Pazar zaten tatil. 32 yaşındayım turizmden mezunum ama turizmde çalışmıyorum ayrıca lisans açıköğretim işletme mezunuyum. Şimdi bu şartlarda kpss hazırlanmak istiyorum. Eşimle de bazı sorunlar var sonumuzu pek göremiyorum o yüzden biraz da memur olmak istiyorum. Şimdi sizlere sorum bu şartlarda başarılı olabilirmiyim. 4001 den galiba düz memurluk olsun yeter. Sanıırm onlarda yaş şartı falan da aranmıyor. Zaten matematik liseden beri görmedim sözelleri yaparım ama matematik için yardım almam gerekebilir. ev işlerini düşünmüyorum çocuğu 10 da uyutup hergün 2-3 saat çalışmayla olur mu zaten daha 2 sene var sınava. yaza doğru çalışmaya başlasam başarabilirmiyim bilemiyorum. Tecrübeli olanlar tecrübelerini yazabilirlerse çok memnun olurum. Burda bi arkadaşın konusunu okumuştum ismini hatırlamıyorum eşinden ayrılıp 2 çocuğuyla atanmıştı çok takdir ettim kendisini acaba bende yapabilirmiyim. Bu arada işi bırakamam yalnız ihtiyacımız var çünkü.
Ha bu arada eğer yoksa bilgisayar sertifikası alın mutlaka. Çünkü 4001 tek başına çok zor. Halk eğitimi araştırabilisiniz. İş saatleri dışında size uyan bir grup olabilirMerhaba arkadaşlar,