- 25 Ocak 2011
- 327
- 21
-
- Konu Sahibi poyrazmurat
2020 de alan değil benim düz memurluk için. Benim de uzun zaman oldu matematik liseden beri görmedim.Peki bu sene mi girmeyi düşünüyorsunuz bende başlayım diyorum ama alandan yapamam diye düşünüyorm cok uzun zaman oldu mezun olali.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Çok açıklayıcı yazmışsınız. Derdim sadece matematik sözelleri yaparım sorun yok. peki matematik ve türkçe için bu sene başlasam nasıl başlasam bilemiyorum kaynak önerirseniz sevinirim. Ve nasıl bir çalışma tablosu yapmak gerekiyor. Konuları mesela tek kitaptan mı bitirmek gerekir veya çeşitli kaynaklardan mı4001 için 89 ve üzeri almanız lazım. O yüzden işletme'den atanma şansınız daha yüksek. Turizmden atanma şansınız yok maalesef, çünkü lisans bitirdiğiniz zaman önlisans kpss girme şansınız kalmıyor . Bu şartlarda en düşük 85 puan almanız lazım ki 2022 haziran veya 2021 kasım'da bu puanla atanabilirsiniz. Eğer 2020 kasım veya 2021 haziran'da atanmak isterseniz 88+ almanız gerek. Şimdi neden bu kadar detaylı yazdım, kendinize yol haritası çizebilmeniz için.
88+ puan almak için ortalama 88-90 net arası yapmanız gerekmekte.
85+ için ise ortalama 83-85 arası net yapmanız gerekmekte 120 soruda.
Matematik temeliniz yoksa matematik çalışmanızı öneririm, çünkü matematikten 10-15 net yapmadan atanmak imkansız ki diğer bölümlerden bu durumda aşırı yüksek yapmanız lazım. Yani matematikten 10 net yapıyorsanız atıyorum, Türkçe'yi 30'da 30 yapmanız lazım.
Sözellere şimdiden kesinlikle başlamayın, zaten unutursunuz. O yüzden bu sene komple matematik ve Türkçe çalışın. Genel Yetenek bölümünden 45+ net çıkarmaya yönelik bir çalışma yapın.
Bir sonraki yıl da genel kültür çalışmaya başlarsınız. Tarih, coğrafya ve vatandaşlık.
Benim çocuğum yoktu, evli ve çalışırken atandım. Her gün akşam 9-11 arası ders çalışıyordum. Kasım-Mayıs arası çalıştım. 90 puan aldım ama benim matematiğim çok iyiydi. 27-28 net yapardım ben.
İnsan inanırsa herşeyi yapar, evet zorlanırsınız ama olmayacak şey değil. Ben atanmama rağmen kariyer mesleklere diktim gözümü, hamile hamile 22 Aralık'ta sınava gireceğim, olursa YDS, Yetki, Yeterlilik sınavlarım olacak minicik bebekle. Yani böyle bir sürü kadın var. Kaynak isterseniz o konularda da yardımcı olabilirim kararınız netleşirse.
Sadece şunu söyleyeyim " Biraz bakayım, olursa olur, olmazsa olmaz" modunda çalışıp, olabilecek bir sınav değil.
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz içinİnşallah kazanırsın arkadaşım.
Herşey gönlünce olsun inşallah.
4001 için 89 ve üzeri almanız lazım. O yüzden işletme'den atanma şansınız daha yüksek. Turizmden atanma şansınız yok maalesef, çünkü lisans bitirdiğiniz zaman önlisans kpss girme şansınız kalmıyor . Bu şartlarda en düşük 85 puan almanız lazım ki 2022 haziran veya 2021 kasım'da bu puanla atanabilirsiniz. Eğer 2020 kasım veya 2021 haziran'da atanmak isterseniz 88+ almanız gerek. Şimdi neden bu kadar detaylı yazdım, kendinize yol haritası çizebilmeniz için.
88+ puan almak için ortalama 88-90 net arası yapmanız gerekmekte.
85+ için ise ortalama 83-85 arası net yapmanız gerekmekte 120 soruda.
Matematik temeliniz yoksa matematik çalışmanızı öneririm, çünkü matematikten 10-15 net yapmadan atanmak imkansız ki diğer bölümlerden bu durumda aşırı yüksek yapmanız lazım. Yani matematikten 10 net yapıyorsanız atıyorum, Türkçe'yi 30'da 30 yapmanız lazım.
Sözellere şimdiden kesinlikle başlamayın, zaten unutursunuz. O yüzden bu sene komple matematik ve Türkçe çalışın. Genel Yetenek bölümünden 45+ net çıkarmaya yönelik bir çalışma yapın.
Bir sonraki yıl da genel kültür çalışmaya başlarsınız. Tarih, coğrafya ve vatandaşlık.
Benim çocuğum yoktu, evli ve çalışırken atandım. Her gün akşam 9-11 arası ders çalışıyordum. Kasım-Mayıs arası çalıştım. 90 puan aldım ama benim matematiğim çok iyiydi. 27-28 net yapardım ben.
İnsan inanırsa herşeyi yapar, evet zorlanırsınız ama olmayacak şey değil. Ben atanmama rağmen kariyer mesleklere diktim gözümü, hamile hamile 22 Aralık'ta sınava gireceğim, olursa YDS, Yetki, Yeterlilik sınavlarım olacak minicik bebekle. Yani böyle bir sürü kadın var. Kaynak isterseniz o konularda da yardımcı olabilirim kararınız netleşirse.
Sadece şunu söyleyeyim " Biraz bakayım, olursa olur, olmazsa olmaz" modunda çalışıp, olabilecek bir sınav değil.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Çok açıklayıcı yazmışsınız. Derdim sadece matematik sözelleri yaparım sorun yok. peki matematik ve türkçe için bu sene başlasam nasıl başlasam bilemiyorum kaynak önerirseniz sevinirim. Ve nasıl bir çalışma tablosu yapmak gerekiyor. Konuları mesela tek kitaptan mı bitirmek gerekir veya çeşitli kaynaklardan mı
tebrik ederim bende sözelciyim işte korkum matematik. Aynı durumdayım bende şu an çocuktan dolayı ve çalıştığım için akşamları ders çalışabilirim ancak. Siz nasıl çalıştınız düzeniniz nasıldıYapabilirsiniz tabiki oğlum 3 yaşındaydı çalışıyordum ve sadece geceleri bakabiliyordum konulara az ağlamadım anlamıyorum diye 32 yaşındaydım birde ve kpss ile meb e atandım vhki yim. Şimdide 2 çocuğum var ve ayın 9 unda şeflik sınavlarına gireceğim inşallah. Yeter ki kendinize inanın. Bu arada ben 2013 yılında 86,5 ile 2. tercihlerde yerleştim yaşadığım ile ve ikamet ettiğim ilçedeki meb e verdiler. Olmayacak diye birşey yok ki tercihlerde nereleri yazmıştım.
Bu arada matematikten 13 net anca yapabilmiştim sözelciyim çünkü. Haftasonu Halk Eğitim Merkezinde açılan kursa gitmeye çalışıyordum matematik için.
İş yerinde çalışma ortamının varsaÇok teşekkür ederim cevabınız için. Çok açıklayıcı yazmışsınız. Derdim sadece matematik sözelleri yaparım sorun yok. peki matematik ve türkçe için bu sene başlasam nasıl başlasam bilemiyorum kaynak önerirseniz sevinirim. Ve nasıl bir çalışma tablosu yapmak gerekiyor. Konuları mesela tek kitaptan mı bitirmek gerekir veya çeşitli kaynaklardan mı
Teşekkür ederim cevabınız için. İşte şimdiden bi düzen kurup matematikle başlamam lazım çoğu arkadaş aynı şeyi söyledi zaten. peki siz atandınızmıBu arada sözelleri yaparım demişsiniz de cidden onlar da zor alanlar
Örneğin vatandaşlıkta ülke ortalaması çok düşük
Sözelim iyi ve 50 doğru yaptım diye seviniyorum mesela 2018 de 13 yanlışım bir de boşum vardı bu da neti azaltıyor
Bir de forumun KPSS yeri var Oraya bakarsanız ne başarı öyküleri var çok motive edici
İşim rahat ama çalışma ortamı pek yok. İşim stresli olmadığı için akşamları en azından daha rahat çalışabilirimİş yerinde çalışma ortamının varsa
Akşamları video izleyin, gündüz o videodaki konuyla ilgili soru cozun.
Teşekkür ederim cevabınız için. İşte şimdiden bi düzen kurup matematikle başlamam lazım çoğu arkadaş aynı şeyi söyledi zaten. peki siz atandınızmı
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Çok açıklayıcı yazmışsınız. Derdim sadece matematik sözelleri yaparım sorun yok. peki matematik ve türkçe için bu sene başlasam nasıl başlasam bilemiyorum kaynak önerirseniz sevinirim. Ve nasıl bir çalışma tablosu yapmak gerekiyor. Konuları mesela tek kitaptan mı bitirmek gerekir veya çeşitli kaynaklardan mı