- 12 Ocak 2015
- 155
- 29
-
- Konu Sahibi merveeda79
Çalışıyorum ama çalışmayı rahatta olsa sevmiyorum.Yeni evliyim bende...Merhaba,
İşinden çok memnun olup rahat çalışan var mı? Seve seve işine giden,işini yapan sonra eve geldiğinde tüm işlerini halleden ..Ben hiç bir işime yetişemiyorum da.Ne iş yerinde ki işime ne de evdeki işlere..
Temizlikçi ne kadar sürede alıyorsunuz,ben kendim yapayım diyorum o da çok mümkün değil..Bazen 2 haftayı buluyor..Kısacası tek sıkıntsı olan ben miyim..Değilim mutlaka da :) sizinde yorumlarınızı alayım..
Ben yeni evlendim de nasıl üstesinden geliyorsunuz bir sürü iş yemek bulaşık çamaşır ütü vs..
Eşleriniz çok yardım ediyor mu benim ki sadece ev süpürmede yardım ediyor..Bir de rica etsem çöpü at vs o işler..Kendiliğinden yapmıyor..
İşimde de mutlu olmayınca zaten evde iş yapmak zor geliyor..
Yorumlarınızı bekliyorum..:)
çok haklısın benim gibi işindeki stresi gece yatağına kadarda getiriyorsan beyninde bir türlü rahat uyuyamazsın düşünmekten uyusanda dinlenmiş olarak kalkamazsın. ctesi pazarı iple çekiyorum yeminlen kocamla başbaşa kahvaltı keyfi yaparız biraz çıkar gezeriz iş stresini unuturuz diye. onada kayınvalidem izin vermiyo varya kızlar evlendiğiniz adamın annesiyle aranıza mesfeyi mutlaka koyun tabi eşinizinde buna izin vermesi çok önemli hayatımı yaşıyamıyorum resmen bu yüzden yaaa...Konu tam benlik. Bende 1,5 ay sonra evleneceğim evim işime 1 saat uzaklıkta, toplu taşıma ile gidip geliyorum çoğu zaman tıka basa dolu, bazen binecek yer bulamıyorum.
İşyerim sıkı bi yer aksırsam tıksırsam sorun 3 saate bir sigara içmeme rağmen sorun oluyor. Ki tek içen ben değilim. 7 kişi içinde 2 kişi içmiyor, ama arkadaşımın dayısı sürekli bana laf çakıyor kendisi aldırdığı için her hareketim batıyor ve kontrol altına almak istiyor. Her gün gergin, stresli yola düşüyorum acaba bugün neyime takacak diye? Haliyle performansım düşüyor, sürekli laf duyduğum için kendimi kötü hissediyorum.
Şuan aldığımdan 3 kuruş eksik olsun ama huzurlu bir işim olsun istiyorum gerçekten huzurlu, rahat bir ortamın yoksa aldığın maaşın da pek bir önemi kalmıyor..
çok haklısın benim gibi işindeki stresi gece yatağına kadarda getiriyorsan beyninde bir türlü rahat uyuyamazsın düşünmekten uyusanda dinlenmiş olarak kalkamazsın. ctesi pazarı iple çekiyorum yeminlen kocamla başbaşa kahvaltı keyfi yaparız biraz çıkar gezeriz iş stresini unuturuz diye. onada kayınvalidem izin vermiyo varya kızlar evlendiğiniz adamın annesiyle aranıza mesfeyi mutlaka koyun tabi eşinizinde buna izin vermesi çok önemli hayatımı yaşıyamıyorum resmen bu yüzden yaaa...
ay canım inşallah daha iyi bir iş bulusun huzurlu çalışırsınki evlenince evine ayırabilecek enerjin kalsın. Allah yardımcın olsun işkur ve diğer haber sitelerini takip et iş ilanlarını hatta çalışmak istediğin yerlerede başvuru yap eşininde bağlantıları varsa kullan hatta eşinin çalıştığı yere başvurabiliyorsan bi dene eşin senin işin konusunda ne düşünüyor benimki gibi umursamıyorsa kötü ama sana çözüm bulmaya çalışıyor planlar yapıyorsa ileriki hayatınızda rahat etmeniz açısından iyi olur. çünkü senin işyerine kendinden ödün vermen demek evinden kocandan huzurundan ödün vermen demek. birde ailenin yakınındasın annenin olmaması ailene olan sorumluluğununda devam etmesini gerektirebilir. aradaki dengeyi iyi kurman lazım
bendede kaynana illeti var her hafta sonu onlarda olalım hatta eşimi biraz ikna etmeseydim hafta içlerindede onlarda olalım istiyor. yemek yaptım gelin işte zahmetli birşeyler yapıyor gel yardım et yok kocamın halası gelir köyden yok amcaları gelir yok kayınpederim yalovada çalışıyor 15 günde bir geliyor onu bahane eder sabah 8.45 de 9.00 da arayıp uyandırıyor bizi eşiminde bir telefonu açışı var görmeniz lazım yaa kaynanam diyoki uyuyomusunuz hala diyoeşimde yok yok kalktık diyo panik korkmuş bir vaziyette sanki komutanına hesap veriyo ya biz çalışıyoruz üstelik yeni evliyiz yani her halimiz olabilir o saatte aranıp kaldırılırmı düşüncesiz görgüsüz ya zaten okadar kaba saba insanlarki anlatmakla bitiremem çok farklı bir görgüleri adetleri var, kendine gelen misafiri tutar kolundan bana getirir hadi çay içmeye geldik diye....hiç sormaz evin temizmi müsaitmisin ikram edecek bir şey varmı..bir çayla olurmu? bukadarcık zamanda bıktırdı ya okadar sıkboğaz ediyorki anlatamam eşimde demiyor bu kız çalışıyor biz bi hafta sonu başbaşa kalmak istiyoruz diyemiyor
benimde çalışma saatlerim 08:30 / 17:30 , işim eve çok yakın 18:00 gibi evde oluyorum .
işim zihinsel olarak çok yorucu ve stresli bide herşeyi kafaya takan , eve sıkıntıları yansıtan bi yapım var
bir buçık yıldır evliyim ,bende çok zorluk yaşıyorum bu konuda eve erken gitmeme rağmen hiçbişey yapmaya halim kalmıyo, hele şu sıralar her şeyi eşim yapıyo diyebilirim. yinede sanki tüm işi ben yapmışım gibi o kadar yorgun ve uykusuz hissediyorum ki anlatamam .
önceden hiç böyle değildim, evledikten sonra böyle olacağım hiç aklıma gelmezdi acaba kendimi bu duruma alıştırdım iyice tembel oldum ondan mı kaynaklanıyor diye düşünüyorum hep.
çocuk olunca bu şekilde ne yapacağım diye düşünüyorum sürekli, şimdi eve gidip rahat ettiğim halde yorgun hissediyorum bide çocuk olunca çocuğu ihmal ederim ona iyi bi anne olamam diye korkmaya bile başladım
Bende 6 aylık evliyim ve çalışan bir bayanım..Çalıştığım firma lojistik sektörü üzerine ve inanılmaz yoğun akşam 10 lara kadar çalıştığım günlerde oldu cumartesi günleri 8 e kadar çalıştığım günlerde oldu...ki cumartesi günleri sözde tatil!! eve zaman ayırmak, temizlik yapmak mı hak getire..son zamanlarda eve iş getirir bile oldum.başka iş bulursam çıkmak istiyorum.ne eve ne kendime zaman ayırabiliyorum.. kendimi yatağa atıp uyusam benim için en büyük şey..İşimin zorluğu stresi yetmiyormuş gbi birde görümcemin lafları sinir ediyor beni.. Bende yoğun çalışıyorum ama senin gibi stres yapmıyorum diyor.Benim işimi yapsa 2 gün duramaz,bilmiş bilmiş konuşuyor..eşim ziyaretime geldi nasıl bir tempoda çalışıtğımı gördü..Allah yardımcın olsun işin çok zor dedi.Eşim ev işlerinde yardım eder bir tek yemekten anlamaz gerisini halleder bir şekilde..En büyük destekçim o zaten..Ama ailesi bazen çok düşüncesizce davranıp ister istemez deli ediyor beni..Arıyorlar cuma akşamından sizdeyiz..Kaynanamın çevresi bize gelmek ister onu arayıp ona söylerler oda bizi arar işte cuma akşamından size şunlar gelecek bizde geliriz bitti.. hiç sormazlar bile bana müsaitmsiniz,işte cumartesi işe gidecekmisin.. gelecek misafir arayıp bana da sormaz.kaynanam zaten hiç sormaz müsaitmisiniz diye..hemen planlar yapılır bana sadece ağırlamak kalır..eşimede bir tek burda kızarım neden bana kimse sormuyor kimse bana danışmıyor..emri vaki yapılıyor..Ev kredisi ödüyoruz ama şeytan diyor ki çık işten çalışma evde otur.Ben çalışmasam eşimin maaşı kesinlikle yetmez..Bugün kaynanamın yanında bile dedim artık çok yoruluyorum dayanamıyorum çıkıcam işten biraz evde oturucam dedim.Oğullarının evi ise ödesin oğulları ev borcunu.Ben onlara değil onlar bana bakmak zorunda..İnsanlarda anlayış yok insaf yok..Ben geç saatlere kadar çalışıp yoruluyorum eve geliyorum evde yoruluyorum..Bir haftasonu evde dinlenmek istiyorum koltuğa uzanıp çayımı içmek istiyorum bir nefes almak istiyorum ama yok benim böyle bir şeye hakkım yok..
ayyy canım inanki bend aynı durumdayım evlendim evleneli evimde bir gün oturup 1 bardak çay içip televizyon keyfi yapamadım kısa sürede okadar yıprandımki buna en büyük sebepte eşimin ailesi... daha bu hafta sonu bir gün bebek mevlidindeydik akşam kayınpederim yalovadan geldi oraya geçtik dönüşte, eve 12 gibi geldik makinaya çamaşır attım onlar çıkana kadar ufak tefek temizlik yaptım sonra çamaşırları serdim yattım pazar sabah erkenden kalkıp hazırlık yaptım uzun zamandır liseden arkadaşlarım gelmek istiyordu onlar için, onları ağırladım akşam 5 gibi gittiler 6 da kayınvalidem yemeği bizde yiyelim baban yarın gidecek diye çağırdı oraya gittik yine benim kocamda oraya gidince yayılıyo kalkmak bilmiyo inanın dizlerim titredi yorgunlktan. daha bide eve gelince benden iş bekler beyefendiBende 6 aylık evliyim ve çalışan bir bayanım..Çalıştığım firma lojistik sektörü üzerine ve inanılmaz yoğun akşam 10 lara kadar çalıştığım günlerde oldu cumartesi günleri 8 e kadar çalıştığım günlerde oldu...ki cumartesi günleri sözde tatil!! eve zaman ayırmak, temizlik yapmak mı hak getire..son zamanlarda eve iş getirir bile oldum.başka iş bulursam çıkmak istiyorum.ne eve ne kendime zaman ayırabiliyorum.. kendimi yatağa atıp uyusam benim için en büyük şey..İşimin zorluğu stresi yetmiyormuş gbi birde görümcemin lafları sinir ediyor beni.. Bende yoğun çalışıyorum ama senin gibi stres yapmıyorum diyor.Benim işimi yapsa 2 gün duramaz,bilmiş bilmiş konuşuyor..eşim ziyaretime geldi nasıl bir tempoda çalışıtğımı gördü..Allah yardımcın olsun işin çok zor dedi.Eşim ev işlerinde yardım eder bir tek yemekten anlamaz gerisini halleder bir şekilde..En büyük destekçim o zaten..Ama ailesi bazen çok düşüncesizce davranıp ister istemez deli ediyor beni..Arıyorlar cuma akşamından sizdeyiz..Kaynanamın çevresi bize gelmek ister onu arayıp ona söylerler oda bizi arar işte cuma akşamından size şunlar gelecek bizde geliriz bitti.. hiç sormazlar bile bana müsaitmsiniz,işte cumartesi işe gidecekmisin.. gelecek misafir arayıp bana da sormaz.kaynanam zaten hiç sormaz müsaitmisiniz diye..hemen planlar yapılır bana sadece ağırlamak kalır..eşimede bir tek burda kızarım neden bana kimse sormuyor kimse bana danışmıyor..emri vaki yapılıyor..Ev kredisi ödüyoruz ama şeytan diyor ki çık işten çalışma evde otur.Ben çalışmasam eşimin maaşı kesinlikle yetmez..Bugün kaynanamın yanında bile dedim artık çok yoruluyorum dayanamıyorum çıkıcam işten biraz evde oturucam dedim.Oğullarının evi ise ödesin oğulları ev borcunu.Ben onlara değil onlar bana bakmak zorunda..İnsanlarda anlayış yok insaf yok..Ben geç saatlere kadar çalışıp yoruluyorum eve geliyorum evde yoruluyorum..Bir haftasonu evde dinlenmek istiyorum koltuğa uzanıp çayımı içmek istiyorum bir nefes almak istiyorum ama yok benim böyle bir şeye hakkım yok..