çalışan bayanlar ve sıkıntıları

konuştum arkadaşım erkekler ne der böyle durumlarda genelde "hallederimmm" hep halleder zaten... birde çok anneci benim kocam alınmasın darılmasın aman diye okadar dikkatli konuşuyorumki.yetti artık sabrımı taşıracak haberi yok...

O senin alınmaman, kırılmaman için neye ne kadar dikkat ediyor peki?
Tek taraflı olursa bir yerden sonra patlama olur maalesef ki..

Biraz rahat yetistirilmisiniz bence :) buyuzden is ve ev de bocaliyosunuz.
tek yasiyorum ustelik cocugum var hem isime hem evime elimden geldigi kadar yetismeye calisiyorum
daha dogrusu programli yasamaya calisiyorum.
birseyler program disi olunca butun duzenim bozuluyo
kendine saat dilimleri koy; su saatte kalkip ise giderim gelince yemek yer (1gun oncesinden yapilmis) sonra ortaligi topla bulasik falan ertesi gun icin yemek yapip yatmak :)))))

program yapmak da yoruyor bence. herşeyi düşünmek plan yapmak sıkıyor insanı ve daha da strese sokuyor sonrada aile içinde tartışmalar başlıyor

Isim fena degil, en azi.dan calisma saatleri gayet uygun, evime cok yakin, sansli azinliktanim
Ev isleri icin yeterince vaktim var ama rahat yani tembel bi insanim o yuzden temizlik filan duzenli sekilde yapmam, ne zaman canm isterse
Valla kendini paraladigina degmiyo hic,

Aksama kadar deli gibi temizlik yaparim esim gelir salin aninda bozulur,

Ceket atilir bi tarafa, bilgisayar açılır kablolari iviri ziviri bi ton dagilir etrafa

Cinlerim tepeme cikar ama yapacak bise yok , kesinlikle düzen filan ogretemedim adama
Ben de koy .... rahvan gitsin moduna aldim

Misafir filan gelcekse cok sorun cikaririm onun haricinde karismam, neyi nereye atiyosa atsin

3,5 yillik evliyim, ilk yil oözelde çalıstim, 7.00_20.00 , cok fenaydi yemek yemeye halim kalmiyodu eve gelince , temizlik filan nerdee
Esim arada yemek yapar onun haricinde birak islerime yardim etmeyi anlattigim gibi fazladan is cikarir.

Yetisme sekli boyle adamin , annesi cookkkk şimartmis. Asla sunu surdan kaldir dememus. (Lisede kaynim var , markete su almaya gitmez 60 yasindaki kv gider. Apartmandan çop cikarmaz 4 kattan kv copü indirir, masada kaşik eksikse koca kadin kalkar mutfaktan getiri, esek kadar oglu masada oturur,....... cookk ornek var daha ) boyle bir ailenin buyuk oglu da bana düstü malesef

Sonuc; koy ....... rahvan gitsin

Isin buyuk bir kismi este bitiyor bence. Bende bi koca varki evlere senlik.. bir yaptigimi begenmez kendince kurallari vardir soyle yapilacak boyle yapilacak minvalinden, bisey olmamis mi tel acar annesine sorar yanimda beni sinir eder de eder. Onu mutlu etmk icin isteklerini yerine getirmeye calisiyorum bu sefer de ben yorgunluktan oluyorum. Kayinvalidem nasil yrtistirmisse artik titizlikte sinir tanimiyor..
kayinvalideye de misafir gelecek mesela oyke hrr misafiri kabul etmiyor, uygun degilim diyor ev hanimi oldugu halde. Misafiri gelecek mesela iki hafta onceden basladi temizlige ovune ovune de bitiremiyor. Biz ne yapalim hergun 7de evden cikip aksam 6-6bucuk arasi eve variyorum. Bazi haftalar cumartesi de mesai oluyor. Aksam gel yrmek hazirla ye bilasigi yika, mutfagi toparla.. iceri gelene kadar koca tv karsisinda sizmis olsun..
Temizligimi genelde cumartesi gunu yaparim, ama hergun evimi duzenli birakirim o yuzden daginiklik olmaz pek..
Cumartesi gunum carsaflari degistirmeyle baslar evi havalandirma supurme silme toz alma banyo tuvalet ovma, balkon temizleme camasir yikama seklinde devam eder. Pazar gunlrri de gezmek alisvris utu. Yemegjmi genelde gunluk yaparim tabldot hesabi corba yemek salata seklinde ama esim onu da begenmez. Beni nasil begenmis anlamiyorum. Annesinin yemeklerini arar. O tuzlu, bu olmamis der hatir gonul dinlemez kirar doker insani, herkesin elinin ayari baska. Annesi de yemek yapar verir bazi aksamlari sagolsun ama bennim yemeklrr ziyan olur, ben benimkileri o onunkilrri yer oyle gider bilmem ne kadar daha surer bu duzen boyle.

Allah size sabır versin akşam eşim sofrayı toplamamış diye canım sıkılmıştı bi kere toplasa diye ama sizin yazdıklarınızı görünce şükredeyim ben .

işim rahat şükür ve işimi seviyorum günde iki saatim yolda geçiyor biyanda da seviyorum işten çıkınca kafam dağılıyor bi nebze eve gel direkt mutfağa gir yemek yap eşim yarım saat sonra geliyor benden bazen benden önce geliyor tv karşısında yatarken buluyorum onu bazen canm yemke yapmak istemiyorum dışardan yiyoruz bazen eşimle birlikte girdiğimiz zaman eve ne yapalım diyoruz bazen birlikte yapıyoruz nadir de olsa :)
7 aylık evliyim ilk başlarda misafir gelccek die ortalığı ayağa kaldırıyordum panik oluyordum yeni geliniz ya heryer düzenli temiz olcak sonraları bıraktım olduğu kadar eşimde iki erkek çocuk olduğu için rahattı bişi yapmazdı alıştı bişeylere yardımcı oluor etrafı toplar süpürge yapar beraber kek yaparız çamaşır sereriz söylersem çöpü veririm atar bazen o benm arkamı toplar bazen ben onun çay koyda içelim derim koyar seviyorum eşimi be bak yazdıkça iyi geldi
ctesi sabahtan çamaşır yıkarım temizlik yaparım pazar ütülerim gezeriz alışveriş çokta kasmıyorum açıkcası yavaş yavaş yapıorum

ayyy canımmm allah sana sabır versin gerçekten en zor koca modellerinden biri eşin. hem psikolojik yıpratır hem fiziksel...o yemek konusunda benimki de seninkiyle yarışır ama benimkide hemen kusur bulur yok tuzlu yok tuzsuz o salatayı o tabağa niye koydun kabak pişirme ıspanak pişirme pırasa karnıbahar pişirme....okadar seçiciki bir de bazı yemekleri annesi standartlardan biraz farklı yapıyor baya bol etli yağlı falan ben alışkın olmadığm için beğenmiyorum oda öyle alıştığı için hemen annem şöyle yapardı annem böyle yapardı diyor benim ayarlarımı kaçırıyor.burası benim evim ben ne yapıyorsam o yenekcek diyorum çok kızınca

Çalışan bayanların en büyük sıkıntısı eş diyorum

Ben boşandım, iki kızımla beraber yaşıyorum ve çalışıyorum.

Hiç bir sorunum yok Allah'a şükür. Yemek yapmayı canım isterse yapıyorum, yiyoruz. İstemezse dışarıdan söylüyoruz ya da evde tost yapıyoruz, ya da kızları okuldan alıp direk yemeğe gidiyoruz.

Temizlik işini de canım isterse yapıyorum istemezsem yardımcı (2 haftada 1) gelene kadar öylece bırakıyorum.

Gündüz ben işte, kızlar okulda, evi dağıtan yok. Akşamdan akşama evi kullanıyoruz, onu da çok dağıtmıyoruz. Kızlar dağıttığı zaman da canım isterse topluyorum, istemezse hafta sonuna kadar öylece bırakıyorum. Hafta sonu topluyorum.

Çamaşırı istediğim zaman yıkıyorum, astığım çamaşırı bazen 1 hafta sonra topluyorum.

Kimseden bir beklentim olmadığı için de mutsuz değilim.

HİÇ KİMSE birşey demiyor. Karışanım yok.

Sagolun hanimlar valla boyle durum vahim neyazikki. Karsimdaki insani degistirmek degil amacim ama evlenene kadar boyle degildi sanki icine canavar girdi. Bazen cok cok iyi birden bi aksilesiyor o an evi terkedesim geliyor, evdeki huzur mutlulugun formuludur, ben bunaliyorum
Bide kendimi biliyorum ne yapiyorum ne yapamiyorum yani ilk kez yaptigimiz seyler degil ama bunlari bi baskasindan duymak insani bunaltiyor yipratiyor.

arkadaşlarım ben de 7 aylık evliyim..
işim evime yakın çok şükür...
arabayl a5 dakika..öğlenleri evime gidip yiyorum..
temizlik bana ait..
buaralar halsizlik var enerjim düüşük o yüzden iş yapmak işkence gibi geliyor maalesef..
çocuk odamız kiler odası ççamaşır odası giyim odası yani en dağınık odamız :)
her karışık eşyamız orada :))

tek sıkıntım o oda orasını da düzenlersek dolap vs yaptırcaz eşimin işi belli olunca inşaallah ..

eşim ALLAH razı olsun çok düzenlidir kendisi..
yemek yeriz hemencecik tabaklar sudan geçiri makinaya dizer :)
wc ye girse temizlemeden çıkmaz..
o konuda şanslı olanlardanım elhamdülilllah :)))

işimi seviyorum maddi gelirim çok şükür güzel..tatmin edici...

Program yaparak düzen sağlamak beninstrese sokuyor.kafamda ne yapacagimin ana hatlariyla plani ooluyor zaten.Temizlik en yorucu iş.eşlerinkesinlikle yardimci oolması lazım

valla çilem bitmez benim bu kaynanayla, eşimle hiç sorunumuz yokken onun yüzünden aramız bozuluyor ya...
önümüzdeki pazar günü kayınvalidem mevlüt yapacak bana programı haber vermek için (benim adımada programı hazır) aradı önceki akşam benim kendi annemleride çağıracağını söyledi ama ev telefonumuzu bulamamış kendiside okuma yazması az olduğu için akşama iş çıkışı uğrayında arayalım annenleri dedi, neyse ben işten biraz geç çıktığım için eşim uğramış kayınvalideme o aramış annemi önce konuşmuşlar eşimle. kayınvalidem eşimin annemle iyi konuşmasını kıskanmış muhtemelen ki arkadan "amma çok seviyosun analığını be" diye sitem etmiş eşimeannemde bunu duymuuuşşş. annem inanılmaz dikkatlidir çok hassastır bide ben ilk evlenen çocuk olduğum için daha dikkatli davranıyo kendi konuşmalarınada nekadar bozulduğunu tahmin edin artık. neyse eşim eve geldi annemi aradıklarını söyledi ama böyle bir konuşma geçtiğini hiç söyledmedi. ertesi gün sabah 8 de annemde beni aradı o da 1 e 1000 katar alınmış ya artık aslaaaaa unutmaz hep üstüne katar bana sataşır sen onları sev onlara git falan gibianlattı bana olanları tabii çok kırılmış bir ses ile... bende okadar üzüldüm okadar kızdımki şok geçirdim resmen hadi bana saçma sapan herşey sölüyo kayın valiidem daha 1 yıl olmadı. ama ben kimini duymazdan geliyorum kimini unutuyorum bi şekilde anneme yansıtmıyordum şimdi anneme ne hakla böyle söyleer annemin neyiini görmüş oğluna karşı iyi olmalarını kıskanıpta nasıl söyler böyle birşey okadar kızdım köpürdüm resmen....ama anneme karşı sükunetimi korudum fakat topğarlayamadımda durumu şok geçirdiğim için.sonra direk eşimi aradım sen bana böyle bir konuşma olduğunu niye söylemedin ne demek o öyle ne hakkı var benim anneme böyle söylemeye sende git söyle bende onu çok seviyorum, anneni uyar birdaha dikkatli konuşsun saygısızlık yapmasın ha bende arayıp söylemesini bilirim ama tansiyonu yükselir birşey olur başıma bela olursunuz dedimeşimde çok sinirlendi tabi o da bana bağırdı saçmalama kaç yaşında kadın ben ona nasıl konuşcağınımı öğretcem bu yaştan sonra falan yaptı.neyse akşama konuşuruz dedi kapattık telefonu. akşam oldu eşimden bi açıklama bekliyorum hiç olmazsa beni teselli edicek birşey söylesin yani şöyle yaparız annenin gönlünü alırız falan gibi..hiç bişi sölemedi bende açmadım ama mesafeli soğuk davrandım. bugün eşim beni aradı annemleri yemeğe götürelim dedi ay nasıl sevindim anlatamam okadar kötüydümki anneme karşı kendimi suçlu hissediyordum inşallah bu akşam biraz yumuşar. çok kötü 2 gün geçirdim yıllık izin alıp bir hafta evde dinlenecektim ama içim rahatsızdı ondanda birşey anlamayacaktım inşallah konu kapanır unutulur

yeni evli ve çalışanlar, hem çalışıp hem evliliğini yıllandıranlar, üstüne kariyer yapıp bide çocuk yapan becerikli hatunlar... biz acemilere biraz tüyo verin nasıl gidiyor nasıl oluyor nasıl atlatıcaz zorlukları dertleşelim yardımlaşalım

selamlar bende 8 aylık evliyim sizin gibi hem çalışıp hem evle uğraşıyorum.Çok yorucu gerçekten ... Her gün bir saat eve ayırıyorum vaktimi.5 te eve geliyorum.6 da yemek yapmaya başlıyorum o arada mutfagı topluyorum.yemekten sonrada masayı topluyorum bulaşıklar makinaya atıyorum. çamaşır yıkanmışsa seriyorum.Ama bu hafta sonu evde yoktuk 2 gün ugraşmadım yine düzenim bozuldu. Bugün toparlamazsam çok fena durum :)

birgün bile iş yapmayınca herşey aksıyor valla bu işlerden giyim kuşama zaman ayıramıyorum bazen bide hamilelik olunca biraz bunaldım bu aralar

Allah kolaylik versin.
[QUOTEa1990, post: 40718225, member: 513900"]selamlar bende 8 aylık evliyim sizin gibi hem çalışıp hem evle uğraşıyorum.Çok yorucu gerçekten ... Her gün bir saat eve ayırıyorum vaktimi.5 te eve geliyorum.6 da yemek yapmaya başlıyorum o arada mutfagı topluyorum.yemekten sonrada masayı topluyorum bulaşıklar makinaya atıyorum. çamaşır yıkanmışsa seriyorum.Ama bu hafta sonu evde yoktuk 2 gün ugraşmadım yine düzenim bozuldu. Bugün toparlamazsam çok fena durum :)[/QUOTE]
Allah kolaylik

Cnm 12 yaşında bir kızım var şimdi de oğlumu bekliyoruz.. inan herşeye yetişmek hiçte kolay bir iş değil, çalışma hayatımı seviyorum mesleğimi severek yapıyorum muhasebeciyim özel bir şirkette, zaman zaman bunaldığım oluyor ama çabuk atlatıyorum çünkü bana muhtaç bir kızım ve bir eşim var.. çok şükür eşimle aman aman sorunlar yaşayan bir çift değiliz, işin formülünü sormuşsun evlilikte erkeği pohpohlayıp sensin birsin diyip yine kendi bildiğini okumak istiyorsan öncelikle saygılı ve pozitif bir yapıya sahip olmalısın.. ama o bunu dedileri şöyle yaptıları bi kenara koyup yapıcı olmalısın anaçlığın ilk altın kuralı eşimin annesiyle ilk zamanlar hiç bir sorunum yokken görümcem yüzünden aramız açıldı mesela ama ben asla eşime annen şöyle ablan böyle demedim aksine eşime karşı sessiz kaldım ama mesafemide koydum ailesine.. eşimde bilinçli kendi isteğiyle ablasıyla görüşmeme kararı alırken annesiyle görüşmem içinde zorlamadı beni şimdi arada bir uğrar bize ondada el gibi davranırım ama saygımı yitirmem yine.. unutma ailesini kötüledikçe daha çok onlara itersin bu böyledir, aileside seni kötülerse sana daha çok itmiş olurlar.. evimle işim yakın her akşam 6 buçukta evdeyim eşim 8 buçukta gelir o gelene kadar yemek hazır olur önceden aynı saatlerde evde oluyorduk o dönemde de 1 gün önceden yapardım yemeğimi, her daim 3 çeşit yemek olmuyor tabi yeri geliyor kahvaltılıkla geçiştirdiğimiz oluyor.. ama temizliğimi her hafta mutlaka yaparım pis ev ve yemek yapmayan bir kadın zamanla ayrılığa zemin hazırlar çevremde edindiğim gözlem bu yönde.. ve her ne yaşanırsa yaşansın yatağını asla ayırmayacak ve eşinin dışarda kalmasına müsade etmeyeceksin.. küs bile olsan dön arkanı yat ama sabaha aynı yatakta uyan.. zaten püf noktalardan biride dargınlığı uzatmaman.. biz artık öyle bir hale gelmişiz ki kim haklı olayını bir kenara bırakıp mutlaka bir adım atarız asla 24 saat küs kalamadık, akşam küssek sabah günaydın smsleriyle barışırız sabah küssek akşam yemekte barışırız.. tüm bunlar insanı fazlasıyla yoruyor ben yoga veya meditasyon yaparak rahatlıyorum kendime öyle bir yol seçtim eğitimler aldım geliştirdim yaşam koçu oldum ama meslek olarak değil daha sağlıklı kaliteli bir hayat yaşamak için yaptım bunu.. herkesin rahatlama tekniği farklıdır önemli olan öyle yada böyle nefes alabileceğin bir alan bulman kendine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…