- Konu Sahibi knickerbockerbande
Okul öncesi eğitimin değerini kendileri bilmedikten sonra biz bakıcı mıyız diye hiç ağlamasınlar bir zahmet. Evet burda çalışan ailelerin mağduriyeti üzerinden konuştuk bu konuyu ama okul öncesi eğitim her çocuğun ihtiyacı. Gelişim geriliği yaşayan, konuşma geriliği olan birçok çocuk eve, televizyona mahkum oldu. Bu çocukların bu kaybı nasıl telafi edilebilir. Kaldı ki normal seyrinde gelişim gösteren çocuklardan da çok şey götürdü bu süreç. Okul önceciler bunun benden çok farkında olması gerekirken bir kısmının çocuklar umurlarında değil. Maksat çocuklarsa aileler ne derse desin çocuğun günde 1 saat bile yaşıtlarıyla okul ortamında vakit geçirmesinin ne kadar faydalı olacağını öğretmenler hepimizden iyi biliyorlardır. Çocuğunun gelişimini, ruh sağlığını düşünen, yaşıtlarıyla vakit geçirmesini destekleyen velilere de başlarından atıyor damgası vurulmuş, herşey şahane. Bu zihniyetteki insanlara çocuklarımızı emanet etme ihtimalini düşündükçe gerçekten üzülüyorum ve geriliyorum.Her lafi acildiginda ben de ornekler veriyorum kiziyorlar bana burda. Benim de iki komsum var devlette anaokulu ogretmeni, yatmaktan ve gezmekten canlari cikti,cocuklari sabahtan aksama kadar site bahcesinde,evlerine giren cikanin haddi hesabi yok,korona oncesinde de okul öncesi egitime gerek yok,cocuk dogrudan ilkokula baslasin diyen kisiler. Simdi ben boyle ogretmenin oldugu okula zaten gonderemem cocugu. Ozellere neden guveniyoruz bir tane bile bu bakis acisinda ogretmeni yok bizim okulun. İlkokulda da arastirip herkesle konusup yazdiracagim yine,bir tane boyle dengesiz varsa yollamam oraya.
Her firsatta soyluyorum,devletin gucu aslinda ozellerden daha fazla ama nedense egitim ,ogretmen kalitesiz olsun diye ekstra caba sarfediyorlar. O zaman ozelleri rahat biraksinlar,herkes bildigini yapsin. Kisitlanmaktan,korkuyla yasamaktan,dusunmemize bile getirilen yasaklardan biktik. Onlemimi alirim hayatima bakarim hepsi bu.