- Konu Sahibi knickerbockerbande
Fikir güzel de, şimdi kreş kapanır 60 yaşında annem şehir değiştirip çocuğuma bakmaya gelir de hastalanırsa ne olacak? Yayılımı daha çok hızlandırmayacak mı bu durum ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Geçen kapanmada konuşuldu bu konular, cimere mesajlar atıldı... Neden yine anaokulları kapansın, ne değişti...
Şaka gibi yarın okulu açmamıza izin çıktı.
Sözün bittiği yerdeyiz.
Resmen dalga geçiliyorŞaka gibi yarın okulu açmamıza izin çıktı.
Sözün bittiği yerdeyiz.
Üçüncüde gidebilirim amaEvet şükürler olsun kapanmayacağı hakkında bizim okuldan da bir yazı geldi resmi yazı bugün çıkacakmış. Yine kalpten gitmedik şu 2 günde hamdu senalar olsun yaRabimmmm
Bi üçüncü iki günü bende kaldıramayabilirimÜçüncüde gidebilirim ama
gülüp geçecemmmm gülecemm gülcemm güldümmmmmmBana açık diye mesaj geldi arkadaşa kapalı diye. Benimki özel onunki meb. 1 saat sonra ona tekrar mesaj geldi açığız diye
Valla başıma birşey gelmeyecekse ben güldümgülüp geçecemmmm gülecemm gülcemm güldümmmmmm
bizzat eski arkadaşım ortalığı yıkıyor ben bakıcı mıyım bilmem ne. geçen yıl marttan bu yana evde. çocukları var. benimde çocuğum var bende biz napalm ölelim mi yazdım.(memurum sürekli gelip gittim. halan daha da devam ediyorum kızımda kreşte şuan)vay efendim okullar eğitim veriyormuş da öğretmen olacakmışım da (kolaysa) eğitimli insanların bunu demesi ab sürtmüşte. bla bla.Hayir bir de sanki zorla okul oncesi ogretmeni olmuslar gibi.
Ben muhendisim,hic sevmiyorum fizik kimya termodinamik. Onlar olmasin is hayatimda diyebiliyor muyum? Hayir. Mantiksiz mantiksiz seyler istemenin kime ne faydasi var acaba? Komik.
Rahmetli babam lisede edebiyat ogretmeniydi. O bile yeri geldiginde kazik kadar cocuklara bakicilik yapiyordu. Aman cocuk okuldan kacmasin,aman cocuk sigara icmesin,aman cocuk kapi onunde satilan pis yiyecekleri yemesin,aman cocuk uyusturucu muptelasi olmasin. Al bu da bakicilik bir nevi? Neyin kompleksi yani bu ben anlamiyorum. Bu kadar guzel bu kadar seckin bir meslegi ne hale getirdiler inanmasi gu
Her lafi acildiginda ben de ornekler veriyorum kiziyorlar bana burda. Benim de iki komsum var devlette anaokulu ogretmeni, yatmaktan ve gezmekten canlari cikti,cocuklari sabahtan aksama kadar site bahcesinde,evlerine giren cikanin haddi hesabi yok,korona oncesinde de okul öncesi egitime gerek yok,cocuk dogrudan ilkokula baslasin diyen kisiler. Simdi ben boyle ogretmenin oldugu okula zaten gonderemem cocugu. Ozellere neden guveniyoruz bir tane bile bu bakis acisinda ogretmeni yok bizim okulun. İlkokulda da arastirip herkesle konusup yazdiracagim yine,bir tane boyle dengesiz varsa yollamam oraya.Şimdi devlette çalışan meslektaşlarım bana kızmasınlar şahsi de algılamasınlar lütfen sözüm meclisten dışarı;
bu sabah sağlık ocağındaki hemşire velim anlattı.
Dün iki öğretmen gelmiş rapor almak için.
Doktor; Hocam zaten uzaktan eğitimdesiniz, evdesiniz, ne raporu istiyorsunuz? Diye sorunca aldıkları cevap:
Sürekli sandalyede oturup ders anlatmaktan belimiz ağrıdı, rapor verirseniz biraz istirahat edelim.
Bazılarımıza evde, güvenli ortamda ders anlatmak da zor gelmiş anlaşılan.
İşini canla, başla yapan, uzaktan eğitim için gayret eden meslektaşlarımı tenzih ederim,
sayıca çoklar, devletde olsun özelde olsun çok iyi öğretmenlerimiz var.
Bununla birlikte eğitime, çocuğa ve mesleki etiğe olan bakış açımızın başta biz öğretmenler olarak tüm toplum nezdinde gözden geçirilmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Pandeminin ekonomiden sonra en olumsuz etkisi eğitim sektörüne oldu bence, bunu önümüzdeki yıllarda çok daha net göreceğiz.
Bugün ruh halim pek iyi değil...
Allahtan okulumuz açık da düşünmeye, kafamda kurmaya fazla vakit kalmaz.
Devletteki sıkıntı şu; iyi de kötü de kaderine terkedilmiş.Her lafi acildiginda ben de ornekler veriyorum kiziyorlar bana burda. Benim de iki komsum var devlette anaokulu ogretmeni, yatmaktan ve gezmekten canlari cikti,cocuklari sabahtan aksama kadar site bahcesinde,evlerine giren cikanin haddi hesabi yok,korona oncesinde de okul öncesi egitime gerek yok,cocuk dogrudan ilkokula baslasin diyen kisiler. Simdi ben boyle ogretmenin oldugu okula zaten gonderemem cocugu. Ozellere neden guveniyoruz bir tane bile bu bakis acisinda ogretmeni yok bizim okulun. İlkokulda da arastirip herkesle konusup yazdiracagim yine,bir tane boyle dengesiz varsa yollamam oraya.
Her firsatta soyluyorum,devletin gucu aslinda ozellerden daha fazla ama nedense egitim ,ogretmen kalitesiz olsun diye ekstra caba sarfediyorlar. O zaman ozelleri rahat biraksinlar,herkes bildigini yapsin. Kisitlanmaktan,korkuyla yasamaktan,dusunmemize bile getirilen yasaklardan biktik. Onlemimi alirim hayatima bakarim hepsi bu.
bizimkiler halt yesin onunkiler süt içsin sıcacık evinde... benim de atanan arkadaşlarım var vallahi aram bozulacak kıza şimdi saydıracam kızacam susamayacam diye hikayelerini görmezden geldim bakmadım öyle sinirlendim. bak gene kızacam kızacam kızdım ama kendi kendimebizzat eski arkadaşım ortalığı yıkıyor ben bakıcı mıyım bilmem ne. geçen yıl marttan bu yana evde. çocukları var. benimde çocuğum var bende biz napalm ölelim mi yazdım.(memurum sürekli gelip gittim. halan daha da devam ediyorum kızımda kreşte şuan)vay efendim okullar eğitim veriyormuş da öğretmen olacakmışım da (kolaysa) eğitimli insanların bunu demesi ab sürtmüşte. bla bla.
cevap olarak sende 8-5 memur ol madem ki. bakıcı olmak istemiyorsan! kendimi, eşimi(eşim gece gündüz dışarıda kalabalıkta işi gereği)iş arkadaşımın eşi hemşire (kızıyla ilgilenemiyor)korona olanlarla temas halinde ama seni ALLAH çocuklardan korusun dedim. inşallah kapanırda öğretmenlik pardon bakıcılık yapmak zorunda kalmazsın dedim kiiiii! numaramı falan silmiş haspam. şimdi kınasını yakar, karı koca otlaklardan çay paylaşımı yapar. bizde öğretmenlik için hem okur hem çalışırız. söz meclisten dışarı.ve aşırı sinirlendim. onunkiler evlat bizimkiler demirden.
şaşırdım yaptım ama şaşırdım mı ? tartışılırŞimdi devlette çalışan meslektaşlarım bana kızmasınlar şahsi de algılamasınlar lütfen sözüm meclisten dışarı;
bu sabah sağlık ocağındaki hemşire velim anlattı.
Dün iki öğretmen gelmiş rapor almak için.
Doktor; Hocam zaten uzaktan eğitimdesiniz, evdesiniz, ne raporu istiyorsunuz? Diye sorunca aldıkları cevap:
Sürekli sandalyede oturup ders anlatmaktan belimiz ağrıdı, rapor verirseniz biraz istirahat edelim.
Bazılarımıza evde, güvenli ortamda ders anlatmak da zor gelmiş anlaşılan.
İşini canla, başla yapan, uzaktan eğitim için gayret eden meslektaşlarımı tenzih ederim,
sayıca çoklar, devletde olsun özelde olsun çok iyi öğretmenlerimiz var.
Bununla birlikte eğitime, çocuğa ve mesleki etiğe olan bakış açımızın başta biz öğretmenler olarak tüm toplum nezdinde gözden geçirilmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Pandeminin ekonomiden sonra en olumsuz etkisi eğitim sektörüne oldu bence, bunu önümüzdeki yıllarda çok daha net göreceğiz.
Bugün ruh halim pek iyi değil...
Allahtan okulumuz açık da düşünmeye, kafamda kurmaya fazla vakit kalmaz.
Ben oglumun okulunun yanindaki ozel liseden goruyorum,ogretmenler donusumlu olarak okula gelip canli ders yapiyorlar,muduru de benim liseden hocam hatta,herkes memnun halinden diyor adam. Duzen var,temizlik var,veli ve ogrenci profili belli bir seviyenin uzerinde. Herkes rahat. Devlettekilere soylesen okuldan gel ders ver diye kiyamet kopar. Herkes kpssye giriyor,girmeyen bir tek mahalle bakkali kaldi. Neden? Gidelim de mis gibi oturarak maas alalim derdinde buyuk cogunlugu. Yalan diyebilen aha desin,yillardir iclerindeyim goruyorum. 100 tanede 1 tane ya cikar ya cikmaz idealist duzgun calisan. İstisnalar vardir mutlaka,onlar da duzene karsi gelseler nolur ise yaramiyorDevletteki sıkıntı şu; iyi de kötü de kaderine terkedilmiş.
Uçuyorsun teşekkür eden yok, bir şey yapmıyorsun neden diyen yok.
Günde 6 saat zorunlu ders var normalde, bizim veliler çöp toplayarak geçinen kişiler. Durumları çok kötü cidden, istemediler resim, müzik, beden derslerini. Zaten internetler sınırlı. Tamam dedik karar aldık o dersleri sadece whatsapptan etkinliği göndererek ve süre vererek yaptıracağız. Sonra fotoğraf çekip atacaklar şeklinde. Yani bize kalıyor 4 ders. Bunu bile 3 ders yapan var, 2-2 bölen var. Ne bileyim kim kime dum duma yani. Bir kısım da var ki ara tatil de dahil olmak üzere hafta sonu ders yapmış özellikle durumu kötü olanlarla.
Özelde bu yok, kafasına göre takılamıyor kimse bu kadar. Belirli program var, plan var.