• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve kreş

Kreşlerin kapatılması ile ilgili hiç resmi bir bilgi yok yazı yok söylenim yok.. bakanlığın genelgesinde de geçmiyor.

Kreşlerin kapatılması ile ilgili hiç resmi bir bilgi yok yazı yok söylenim yok.. bakanlığın genelgesinde de geçmiyor.
inşallah kapanmaz dediğiniz gibi genelgede anasınıfı ve benzeri diyor tüm resmi özel demiyor
ne belirsiz şeyler bunlar iyice çocuk oyuncağı oldu

Aile ve sosyal politikalara bağlı kreşler için herhangi bir kapama durumu yok şuan.. Kreşlerin kapanabilmesi için onlara ayrı yazı gitmesi lazım.. kendi kreşimden aldığım bilgiye göre de böyle bir durum söz konusu değil şuan için.

Aile ve sosyal politikalara bağlı kreşler için herhangi bir kapama durumu yok şuan.. Kreşlerin kapanabilmesi için onlara ayrı yazı gitmesi lazım.. kendi kreşimden aldığım bilgiye göre de böyle bir durum söz konusu değil şuan için.
bize de böyle bilgi verildi zaten genelde de kreş ile ilgili bir ibare geçmiyor

kendi kreşimiz her iki tarafında Anaokulu ve kreş olarak faaliyete devam edeceğini duyurdu.
Pendik MEB’e bağlı onlarda şimdilik açıksınız bize bir bilgi gelmedi biz devlet okulları olarak yorumladık dedi.
birkaç saate ne olacağını allah bilir!

ya hu hangi anne başından atmak ister çocuğunu. sizde sıcak evınızden çıkmak istemediğinizden okullar açılmasın istıyorsunuz desek karşı çıkarsınız değil mi?

Bilmiyorsunuz belki ama çocuğunu başından atmak için anaokuluna yazdıran ve bunu dile getirmekten çekinmeyen anneler var.

Ben de aslında okul öncesi öğretmeniyim şu anda anaokulu müdürlüğü yapıyorum, hiç de bakıcı yerine konmuş gibi hissetmiyorum ne kendimi ne de ekibimi.
Şartlar gerektiriyorsa, çocuklarım ortada kalacaksa bakımlarını üstlennekten de gocunmam.
Sabah okula gelen çocukların ayakkabısını da değiştiririm, akan burnunu da silerim.
Okul öncesi öğretmenği zaten sadece eğitim vermek demek değil ki.
Çocukların özbakımından da sorumluyuz biz çünkü muhatap/sorumlu olduğumuz yaş grubu,
bu işi tek başına/yardımsız yapamıyor.
Bunun niye kompleks haline getirildiğini hiç anlamıyorum.

İlk defa sizinle ters düştüğümüz bir konu oldu. Gerekirse çocuğun sümüğünü de sileriz, altını da değiştiririz. Hiçbir öğretmenin özbakımdan gocunduğunu sanmıyorum. Orada asıl mesela Milli Eğitim Bakanına tepkiydi. Yani eğitim sisteminin başındaki adamın okul öncesine bakıcı muamelesi yapmasıydı. Toplumda zaten okul öncesi öğretmeni eşittir bakıcı algısı yaygın bir görüş (bizzat kendi yaptığım akademik çalışmalara dayanarak söylüyorum, özellikle sosyoekonomik durumu düşük ailelerden gelen algıyı bu şekilde bulduk)

Bir bu algıyı düzeltmeye çalışırken bakanımız sağolsun söylemleriyle, ifade ediş şekliyle tüy dikti.

İlk defa sizinle ters düştüğümüz bir konu oldu. Gerekirse çocuğun sümüğünü de sileriz, altını da değiştiririz. Hiçbir öğretmenin özbakımdan gocunduğunu sanmıyorum. Orada asıl mesela Milli Eğitim Bakanına tepkiydi. Yani eğitim sisteminin başındaki adamın okul öncesine bakıcı muamelesi yapmasıydı. Toplumda zaten okul öncesi öğretmeni eşittir bakıcı algısı yaygın bir görüş (bizzat kendi yaptığım akademik çalışmalara dayanarak söylüyorum, özellikle sosyoekonomik durumu düşük ailelerden gelen algıyı bu şekilde bulduk)

Bir bu algıyı düzeltmeye çalışırken bakanımız sağolsun söylemleriyle, ifade ediş şekliyle tüy dikti.
İlkokul öğretmenleri için okul öncesi yaygınlaşmadan önce bu zaten böyleydi. Şimdi son gelişmeyle okul öncesine kitlendi. Sanırım karakter meselesi bu. Bazı insanlar daha anaç, daha korumacıyken bazıları görev insanı. İlk grup duygusal yaklaşırken ikinci grup benim işim bu olmamalı yaklaşımında. Dolayısıyla yine herkes haklı😊

İlkokul öğretmenleri için okul öncesi yaygınlaşmadan önce bu zaten böyleydi. Şimdi son gelişmeyle okul öncesine kitlendi. Sanırım karakter meselesi bu. Bazı insanlar daha anaç, daha korumacıyken bazıları görev insanı. İlk grup duygusal yaklaşırken ikinci grup benim işim bu olmamalı yaklaşımında. Dolayısıyla yine herkes haklı😊

Hayır hayır, kastettiğim o değildi. Bir okul öncesi öğretmeninin asli görevi gelişimi desteklemek ve eğitim vermektir. Bu süreçte çocukların özbakım becerilerini de yürütür veya çocuklara yardımcı olur. Yani çocuklara bakmak bizim işimizin sadece ufak bir parçası.

Bu bakıcı değiliz diyenlerin odak noktası tüm bu gelişimsel uygulamaları ve verilen eğitimleri bir kenara bırakan bakanın, okul öncesini sadece bakıcı düzeyine indirgemesi. Yani sanki hiçbir şey yapmıyoruz da tek yaptığımız uyutmak, yedirmek ve oynatmak.

Asıl kızılan buydu. Çünkü çok güzel bir ters algı yerleştirdiler. Ben bunu mesleğe sahip çıkmak olarak görüyorum :)

İçindeyken biz bilip anlayamıyoruz sade vatandaş napsın?
‘Özel anaokulu ve kreşler dahil tüm okul öncesi kurumları kapalı’ ya da ‘özel kreş ve anaokulları hariç’ demek bu kadar zor olmamalı.
Aç-kapa, aç-kapa musluk reklamına döndü durumumuz.
Akşamdan beri velilerimize cevap vermekten değil de net cevap verememekten yorgun düştüm.

Bizim stajlar da yalan oldu. ÖĞremcileri bir kaç hafta gönderiyorum staja, sonra hoop kapandı, stajlar iptal. Sonra tekrar açıldı, bir daha sigorta yap bir daha gönder. Sonra hop yine kapandı. Böyle böyle deneyimsiz mezun olacaklar.

Bu bakıcı değiliz diyenlerin odak noktası tüm bu gelişimsel uygulamaları ve verilen eğitimleri bir kenara bırakan bakanın, okul öncesini sadece bakıcı düzeyine indirgemesi. Yani sanki hiçbir şey yapmıyoruz da tek yaptığımız uyutmak, yedirmek ve oynatmak.
Ben böyle düşünmedim okul öncesi gelecek okula dediklerinde. Aklıma gelmedi böyle düşünüleceği bilmiyorum bana öyle gelmedi yani.

Ben böyle düşünmedim okul öncesi gelecek okula dediklerinde. Aklıma gelmedi böyle düşünüleceği bilmiyorum bana öyle gelmedi yani.

Bir kısım ebeveynler böyle düşünmediyse bu sevindirici olur :)

Geçen taksici bana diyor ki okul öncesi öğretmeni olmak için 4 yıl neden okudunuz? 1 yıl yeter çocuk bakmak için :( (Halbuki doktorayla beraber 9.yılımı okuyorum şu anda, bunu duysa çıldırırdı.)

İşte algı bu.

ASP’ye bağlı kreşlerin kapandığına dair henüz bir resmi yazı-bilgi gelmedi.
Biz MEB’e bağlı anaokulları ilçe milli eğitim müdürlüklerinden gelen duyurularla zorunlu tatil edildi.
Dün iç işleri bakanlığının yayınladığı 9. Madde-Anasınıflarında yüz yüze eğitime ara verilmiştir ibaresi özel okulları da kapsıyor mesajı gönderildi özel okullar müdürlerinin grubuna

Biz MEB’e bağlı anaokulları ilçe milli eğitim müdürlüklerinden gelen duyurularla zorunlu tatil edildi.
Dün iç işleri bakanlığının yayınladığı 9. Madde-Anasınıflarında yüz yüze eğitime ara verilmiştir ibaresi özel okulları da kapsıyor mesajı gönderildi özel okullar müdürlerinin grubuna

sizce doğru karar mı peki?
bir hafta önce kapatılıp açılmıştı değil mi?
burda bir kadın yazmıştı şok olmuştum, eşi covidmiş çocuğu kreşe gidiyormuş, kreş muduru bizimle temaslı olduğunuzu söylemeyin demiş. böyle şeylerden dolayı mı kapandı acaba?

sizce doğru karar mı peki?
bir hafta önce kapatılıp açılmıştı değil mi?
burda bir kadın yazmıştı şok olmuştum, eşi covidmiş çocuğu kreşe gidiyormuş, kreş muduru bizimle temaslı olduğunuzu söylemeyin demiş. böyle şeylerden dolayı mı kapandı acaba?
Kapanma kararı alınmasının altında yatan tek sebep vaka sayısının kontrol altına alınamayışı ve yoğun bakım doluluk oranının tehlikeli boyutlara ulaşması.
Devlet diyor ki; önceliğim sağlık çalışanlarının ve hastanelerin yükünü azaltmak ve yayılımı önlemek.
Çalışan annenin çocuğuna kimin bakacağı acil sorunum değil.
Bence doğru mu? Buna cevap vermek zor.
Neyin doğru, neyin yanlış olduğu konusunda karara varmak gittikçe zorlaşıyor ne yazık ki.
Bununla birlikte işini doğru yapmayan,
velisine, sorumlu olduğu makamlara doğru bilgi aktarmayan özel öğretim kurumları hep vardı olmaya da devam edecek.
Pandemiden bağımsız bir durum bu ne yazık ki.

Back