- 4 Aralık 2017
- 4.661
- 4.576
- 83
- Konu Sahibi knickerbockerbande
Kreşlerin kapatılması ile ilgili hiç resmi bir bilgi yok yazı yok söylenim yok.. bakanlığın genelgesinde de geçmiyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
inşallah kapanmaz dediğiniz gibi genelgede anasınıfı ve benzeri diyor tüm resmi özel demiyorKreşlerin kapatılması ile ilgili hiç resmi bir bilgi yok yazı yok söylenim yok.. bakanlığın genelgesinde de geçmiyor.
aynen öyle adam akıllı bir açıklama yapmak bu kadar zor demek ki yine aynı stresi yaşatıyorlar bizlere bıktık artık..inşallah kapanmaz dediğiniz gibi genelgede anasınıfı ve benzeri diyor tüm resmi özel demiyor
ne belirsiz şeyler bunlar iyice çocuk oyuncağı oldu
bize de böyle bilgi verildi zaten genelde de kreş ile ilgili bir ibare geçmiyorAile ve sosyal politikalara bağlı kreşler için herhangi bir kapama durumu yok şuan.. Kreşlerin kapanabilmesi için onlara ayrı yazı gitmesi lazım.. kendi kreşimden aldığım bilgiye göre de böyle bir durum söz konusu değil şuan için.
Haklısınız.. Kreşler Anaokulu ve benzeri kurum denkliğinde değil zaten.. Kreş ve gündüz bakımevleri diye bir ibarenin olması gerekiyordubize de böyle bilgi verildi zaten genelde de kreş ile ilgili bir ibare geçmiyor
sizinki de mi aile ve sosyal a bağlı?Kreşlerin kapatılması ile ilgili hiç resmi bir bilgi yok yazı yok söylenim yok.. bakanlığın genelgesinde de geçmiyor.
ya hu hangi anne başından atmak ister çocuğunu. sizde sıcak evınızden çıkmak istemediğinizden okullar açılmasın istıyorsunuz desek karşı çıkarsınız değil mi?
Ben de aslında okul öncesi öğretmeniyim şu anda anaokulu müdürlüğü yapıyorum, hiç de bakıcı yerine konmuş gibi hissetmiyorum ne kendimi ne de ekibimi.
Şartlar gerektiriyorsa, çocuklarım ortada kalacaksa bakımlarını üstlennekten de gocunmam.
Sabah okula gelen çocukların ayakkabısını da değiştiririm, akan burnunu da silerim.
Okul öncesi öğretmenği zaten sadece eğitim vermek demek değil ki.
Çocukların özbakımından da sorumluyuz biz çünkü muhatap/sorumlu olduğumuz yaş grubu,
bu işi tek başına/yardımsız yapamıyor.
Bunun niye kompleks haline getirildiğini hiç anlamıyorum.
Ben hala hiç bir yerde bununla ilgili bir haber göremedim. İnsta’da, Face’te okulöncesi gruplarını takip ediyorum. Hala bilgi yok diyorlar. Duyuruyu paylaşır mısınız?Özel anaokullarının da kapandığına dair resmi duyuru geldi biraz önce.
İlkokul öğretmenleri için okul öncesi yaygınlaşmadan önce bu zaten böyleydi. Şimdi son gelişmeyle okul öncesine kitlendi. Sanırım karakter meselesi bu. Bazı insanlar daha anaç, daha korumacıyken bazıları görev insanı. İlk grup duygusal yaklaşırken ikinci grup benim işim bu olmamalı yaklaşımında. Dolayısıyla yine herkes haklıİlk defa sizinle ters düştüğümüz bir konu oldu. Gerekirse çocuğun sümüğünü de sileriz, altını da değiştiririz. Hiçbir öğretmenin özbakımdan gocunduğunu sanmıyorum. Orada asıl mesela Milli Eğitim Bakanına tepkiydi. Yani eğitim sisteminin başındaki adamın okul öncesine bakıcı muamelesi yapmasıydı. Toplumda zaten okul öncesi öğretmeni eşittir bakıcı algısı yaygın bir görüş (bizzat kendi yaptığım akademik çalışmalara dayanarak söylüyorum, özellikle sosyoekonomik durumu düşük ailelerden gelen algıyı bu şekilde bulduk)
Bir bu algıyı düzeltmeye çalışırken bakanımız sağolsun söylemleriyle, ifade ediş şekliyle tüy dikti.
İlkokul öğretmenleri için okul öncesi yaygınlaşmadan önce bu zaten böyleydi. Şimdi son gelişmeyle okul öncesine kitlendi. Sanırım karakter meselesi bu. Bazı insanlar daha anaç, daha korumacıyken bazıları görev insanı. İlk grup duygusal yaklaşırken ikinci grup benim işim bu olmamalı yaklaşımında. Dolayısıyla yine herkes haklı
İçindeyken biz bilip anlayamıyoruz sade vatandaş napsın?
‘Özel anaokulu ve kreşler dahil tüm okul öncesi kurumları kapalı’ ya da ‘özel kreş ve anaokulları hariç’ demek bu kadar zor olmamalı.
Aç-kapa, aç-kapa musluk reklamına döndü durumumuz.
Akşamdan beri velilerimize cevap vermekten değil de net cevap verememekten yorgun düştüm.
Ben böyle düşünmedim okul öncesi gelecek okula dediklerinde. Aklıma gelmedi böyle düşünüleceği bilmiyorum bana öyle gelmedi yani.Bu bakıcı değiliz diyenlerin odak noktası tüm bu gelişimsel uygulamaları ve verilen eğitimleri bir kenara bırakan bakanın, okul öncesini sadece bakıcı düzeyine indirgemesi. Yani sanki hiçbir şey yapmıyoruz da tek yaptığımız uyutmak, yedirmek ve oynatmak.
Ben böyle düşünmedim okul öncesi gelecek okula dediklerinde. Aklıma gelmedi böyle düşünüleceği bilmiyorum bana öyle gelmedi yani.
Öğretmen olmasaydım belki ben de öyle düşünürdüm bilemiyorum.Bir kısım ebeveynler böyle düşünmediyse bu sevindirici olur :)
Biz MEB’e bağlı anaokulları ilçe milli eğitim müdürlüklerinden gelen duyurularla zorunlu tatil edildi.
Dün iç işleri bakanlığının yayınladığı 9. Madde-Anasınıflarında yüz yüze eğitime ara verilmiştir ibaresi özel okulları da kapsıyor mesajı gönderildi özel okullar müdürlerinin grubuna
Kapanma kararı alınmasının altında yatan tek sebep vaka sayısının kontrol altına alınamayışı ve yoğun bakım doluluk oranının tehlikeli boyutlara ulaşması.sizce doğru karar mı peki?
bir hafta önce kapatılıp açılmıştı değil mi?
burda bir kadın yazmıştı şok olmuştum, eşi covidmiş çocuğu kreşe gidiyormuş, kreş muduru bizimle temaslı olduğunuzu söylemeyin demiş. böyle şeylerden dolayı mı kapandı acaba?