• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve kreş

Ben şimdi yarın sabah kızımı okula götüreceğim, kapı duvarsa geri mi getireceğim? Karı koca çalışanlar var dedik, bu konuları konuştuk, başa mı döndük yine?
Yarın açık olacak yarın akşama ancak belli olur yani yarın ya son gün yada bit süre daha devam eder. Ama bu gidişle eninde sonunda kapanacak gibi

ben hangi tarafı dinlesem ona hak veriyorum.
kreş öğretmenleri bizim de can guvenliğimiz yok biz de virus kapmak istemiyoruz diyorlar, çok haklılar sonuçta öğretmen olurken pandemide öğretmen olup hastalık kapabileceklerine dair bir öngöruleri olamazdı diyorum.
sağlıkçılar diyorlar biz gunun bilmemkaç saati hastanedeyiz bizim çocuklarımızın hem eğitim göreceği hem de iyi ellerde olacağı bir yer lazım diyorlar haklılar diyorum.
çalışanlar ailemiz uzakta ve çocuğun eğitimi ve gunluk ihtiyaçlarını karşılayacak bir kurum lazım, hem eğitim görup hem yemek vs gibi ihtiyaçlarının kurum tarafından karşılanması lazım diyorlar haklılar diyorum.
kurum sahipleri ekmek kapımız burası, kapansa biz masraflarımızı nasıl karşılayacağız boş binanın kirasını nasıl vereceğiz diyorlar haklılar diyorum.
bilim kurulu ve devlet artık çok fazla vaka var biraz hasta sayısını kontrol altında tutmamız lazım kurumlar kapansın diyorlar haklılar diyorum.
bu hikayede herkes haklı.
kimse kimseye kızmasın.

İçindeyken biz bilip anlayamıyoruz sade vatandaş napsın?
‘Özel anaokulu ve kreşler dahil tüm okul öncesi kurumları kapalı’ ya da ‘özel kreş ve anaokulları hariç’ demek bu kadar zor olmamalı.
Aç-kapa, aç-kapa musluk reklamına döndü durumumuz.
Akşamdan beri velilerimize cevap vermekten değil de net cevap verememekten yorgun düştüm.
Öyle haklısınız ki. Bizim okuldan da bizi kapsamıyor dediler. 27/11'de gönderilen genelgenin ekran görüntüsü geldi bize, devlete bağlı anaokulları kastediliyor dendi. Biz MEB'e bağlı özel kurumlar statüsündeymişiz, bizi bağlamıyormuş.

Ama bu ülkede hiç birş eye güven olmuyor. Resmen bu konuda bile istikrar yok. Şu pandemi döneminde diken üstünde oturmaktan yoruldum. Ben veli olarak artık yıldıysam, sizleri düşünemiyorum bile.

Ogretmenler tarafindan bakinca onlar biz de diger ogretmenler gibi pandemide çalışmak istemiyoruz diyorlar, haklilar.. kac kere twitter da vs gündem oldu.

Velilere bakarsan çalışan annelere ne olacak? O da zor. Nerden tutarsan tut zor. Allah yardim etsin bize

Aslinda her yer kapali ama okul acik olmaliydi. Okullar kapaninca kimse evde oturmuyor ki,cuma indirimleri muhabbetine herkes avmdeydi. Kapilara kadar kuyruk vardi. İndirim olunca kimse auvv virus var evde oturalim demiyor,ayagi yanmislar gibi geziyor. Sonra gel burda demagoji yapsinlar,hic cekilmiyor gercekten.
Ya dün haberlerde vardı bir tane işletmeci, üzerimize düşeni yapalım, kapanalım, bedeli neyse de ödeyelim de.. ne için dedi resmen adam.. mekanın karşısında omuz omuza balık tutan insanlar.. Bilmiyorum ya.. Ben gerçekten çok soğudum herşeyden artık. Hadi ben kök saldım, yarı ömrümü de tamamladım artık da, umarım çocuklarım insan gibi yaşayacakları bir ülkede yaşama şansı bulurlar.

Ya dün haberlerde vardı bir tane işletmeci, üzerimize düşeni yapalım, kapanalım, bedeli neyse de ödeyelim de.. ne için dedi resmen adam.. mekanın karşısında omuz omuza balık tutan insanlar.. Bilmiyorum ya.. Ben gerçekten çok soğudum herşeyden artık. Hadi ben kök saldım, yarı ömrümü de tamamladım artık da, umarım çocuklarım insan gibi yaşayacakları bir ülkede yaşama şansı bulurlar.
Sormayin,tum fast food ve kahve zincirlerinin kapisinda kaldirimda oturanlar var. Ha icerde oturmuslar ha disarda ne farki var ki, bosuna kapali o mekanlar. Sokakta kaldirimda yiyip iciyor herkes,coplerini de atip defolup gidiyorlar. Hepimiz bos yere evde oturuyoruz. Sen istedigin kadar evde otur,aksam kapi caliyor saglikci arkadaslar caya gelmis al sana. Nasilsa onlara yasak yok,ama benim ne sucum var. Onlari almayayim iceriye otekiler geliyor. Kavga etmekten yoruldum herkesle. Hala soyluyorum su anlattigim ortamdan cok daha guvenli benim cocugumun okulu. Devlet once kendi okullarinin sorunlarini cozsun,sonra sira ozellere gelir.

ben hangi tarafı dinlesem ona hak veriyorum.
kreş öğretmenleri bizim de can guvenliğimiz yok biz de virus kapmak istemiyoruz diyorlar, çok haklılar sonuçta öğretmen olurken pandemide öğretmen olup hastalık kapabileceklerine dair bir öngöruleri olamazdı diyorum.
sağlıkçılar diyorlar biz gunun bilmemkaç saati hastanedeyiz bizim çocuklarımızın hem eğitim göreceği hem de iyi ellerde olacağı bir yer lazım diyorlar haklılar diyorum.
çalışanlar ailemiz uzakta ve çocuğun eğitimi ve gunluk ihtiyaçlarını karşılayacak bir kurum lazım, hem eğitim görup hem yemek vs gibi ihtiyaçlarının kurum tarafından karşılanması lazım diyorlar haklılar diyorum.
kurum sahipleri ekmek kapımız burası, kapansa biz masraflarımızı nasıl karşılayacağız boş binanın kirasını nasıl vereceğiz diyorlar haklılar diyorum.
bilim kurulu ve devlet artık çok fazla vaka var biraz hasta sayısını kontrol altında tutmamız lazım kurumlar kapansın diyorlar haklılar diyorum.
bu hikayede herkes haklı.
kimse kimseye kızmasın.
Evet herkes haklı ama calışma ya mecbur olup da bebegini teslim edecek yeri olmayan kadın ne yapsın. Magdur var magdur var. Magduriyetin de tabakaları var. Çocugu ile imtihan en büyük magduriyetlerden biri.
Üç küçük çocukla calışıyorum. Bakıcım gelmese hersey alt üst oluyordu. Sürdüreöedim ve istifa ettim. Düşünüyorum da istifa etmesem ve su günlerde calışıyor olsam (pat diye istifa edilecek bir işim yok. İstifa sürecin aylar aldı) ne yapardım.
Düşünün karı koca saglıkcısınız. İs yeriniz hastane cocugu götüremezsin. Kres kapandı ve 4 yası da bir cocuk elinizde kaldı. İzin yok ve dahası istifa yok. Bu insanlar 4 yasında cocugun üstüne kapı kilitleyip işe mi gitsin.
Komşuyla bırakabilir mi?
Birgünde kadın bulabilir mi?
Anne babası var mı aynı sehirde mi?
Kresler kapanıyorsa saglık cıkar için alternatif cözüm üretilmeli. Bu kadar eziyet olmaz

Şu saat oldu, okuldayız, yarına ne yapacağımızı bilmiyoruz...
Kamera şakası gibi her şey.
Eşim kızımı kreşe götürürken "gittiğimiz gibi geri dönüyormuşuz?!" diyerek götürdü. Sanki berber ya da yüncü dükkanı kreşler ..kapan diyince ertesi gün kapanabiliyor /aç diye parmağını şıklatınca anında açılabiliyor! Kurumu tekrar eğitime açmak için dükkanın önünü süpür iki de tabure koy yeter sanki!! Ne kurumun hazırlık yapmasına gerek var...ne hizmet alan insanların yeni düzenlemeler yapmasına :110:

Özel anaokullarının da kapandığına dair resmi duyuru geldi biraz önce.

hayırlısı olsun diyeceğim de nasıl olacak

yani bu akşamdan yarın sabaha bakıcı bulabiliyorlarsa gelsin idareciler buluversin

bırakın virüsü, riski vs olağan günlerde akşamdan sabaha bakıcı nasıl bulunur

yani annemi çağırayım desem şu saatte arasam kadın sabaha nasıl gelsin

tüm çalışanlara kolaylıklar dilerim

işsiz kalan binlerce okul öncesi sektörü çalışanına ise ne dilenir vallahi bilemedim, zira iş yok para yok

Yemin ederi içim şişti, ellerinde hamur gibi oynadılar bizimle. Biz de direnmeye mecal kalmayınca kapattık deyip dediğim dedik çaldığım düdük diyecekler gibi. Hadi hayırlısı.

Back