• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve kreş

Ben bu tabiri kullandım fakat çalışan anneler için degil. Çalışmayan bir anne de tabiki cocugunu krese gönderebilir bu konuda kesinlikle haklı çünkü gelişimi için cok önemli okul öncesi eğitim. Pandemi döneminde ustelik cocuk ölümleri varken çalışmayan biri cocugunu kreşe gönderiyorsa bu basından atmaktır kimse kusura bakmasın. Çocuğun sağlığından hiçbir sey degerli değildir. Pandemi olmasa zaten gönderilmeli ama böyle bir ortamda çalışmıyorsa cocugu riske atmanın bir açıklaması olamaz.

benim çocuğum olsaydı-innnşallah nasip eder Allah- asla göndermezdim asla çocuğumun hastalık kapma kapmama ihtimalini başka insanların vicdanına bırakmazdım.

Bugün ben de çocukların kreşine uğrayıp kalan eşyaları alıp müdürleriyle görüştüm.
Daha toplantı devam ederken içeriden bilgi almaya çalışmış tanıdık vs aracılığı ile.
Durum iyi değil kapanacak denmiş, yazık kadın çökmüştü ‘ben velilerime ne cevap vereceğim hepsine açıldık artık kapanmayız demiştik’ diye ağlayacak haldeydi.
kreşlerdemi kapanacak

Ben bu tabiri kullandım fakat çalışan anneler için degil. Çalışmayan bir anne de tabiki cocugunu krese gönderebilir bu konuda kesinlikle haklı çünkü gelişimi için cok önemli okul öncesi eğitim. Pandemi döneminde ustelik cocuk ölümleri varken çalışmayan biri cocugunu kreşe gönderiyorsa bu basından atmaktır kimse kusura bakmasın. Çocuğun sağlığından hiçbir sey degerli değildir. Pandemi olmasa zaten gönderilmeli ama böyle bir ortamda çalışmıyorsa cocugu riske atmanın bir açıklaması olamaz.
Siz öyle dediniz diye öyle olmuyor işte. Pardon ama bunun kararını siz mi veriyorsunuz ? Yada başkası çocuğunu sizden daha mı az düşünüyor ? İsteyen gönderir isteyen göndermez bu kadar basit. Ben kreşe göndermiyorum mesela çocuğumu çünkü virüsten korkuyorum. Korktuğum halde çocuğum başka çocuklarla oyun oynamaya,laf atmaya çalıştıkça acaba göndersem mi diye düşünüyorum. Parka bile götürmedim aylarca. Şimdi gittiği zaman ellerini hemen dezenfekte ediyorum. 2 yaşında ama maske takıyorum her yerde. Kreşe göndercek olsam ailemden kimseyle görüşmem mesela. O vebale girmek istemem. Ama çok yakınımda evde olduğu halde gönderenler var şimdi çıkıp onlara sen bu çocuğu başından atmak istiyorsun mu demek lazım ? Herkesin kendi kararı isteyen gönderir isteyen göndermez. Sizde annesiniz büyük ihtimal sizin çocuğunuz sizin için ne kadar değerliyse başkası içinde kendi çocuğu o kadar değerli. Bu ben çocuğuma ne kadar değer veriyorum ne kadar seviyorum yarışı değil. Ben göndermeyi tercih etmedim diye mükemmel anne değilim,başkası göndermeyi tercih ettiği için kötü anne değil. Konuşma problemi yaşayan,içine kapanık olan,öğrenme güçlüğü yaşayan bi sürü çocuk var. Bi anne çocuğu için herşeyin en iyisi ister bırakında insanlar kendi muhasebesini yapıp kendileri karar versinler. Karşıdaki insana göndermesen daha iyi vs denilebilir,fikir belirtilebilir ama başından atıyorsun demek farklı bi boyut. Sözüm size değil belki siz çok dikkat ediyorsunuz bilemem ama bu hastalık aile içinden de bulaşıyor. Kendileri evlerinde oturmayıp konu komşu gezip sonra ama ben okula göndermiyorum diyen insanlar var. Kayınvalidem şu an karantinada mesela inanılmaz dikkat eden bi kadın ama iş yerinden bulaşma ihtimali var. Yani işe gidenden de bulaşabiliyor. Bunun için bi ton önlem alınması lazım. Alınamıyor işte. Gönül neler istiyor da olmuyor maalesef.

Boyundan büyük laf etmiş ama 😕
Sabah hangi karara uyanacağımızı bilmiyoruz, kim ne sorsa yuvarlak, inşallahlı maşallahlı cümle kuruyorum.
Malum ilk açılan yerler kreşler olduğu için bu süreçte adı geçmeyen yerlerdi.
En başından beri kapalı olması gerektiğini savunuyorum, çalışan ebeveynlere dönüşümlü çalışma düzeneği sağlanmalıydı.

Yani şuan kreşleri tartışmak yersiz, ülke kapanıyor adım adım ve korkutup millet göç etmesin diye parça parça açıklanıyor, sağlık sitemi çöktü çökecek.
Üretim harici herkes evinde olacak.

Ha keşke 3 hafta 1 ay kapat sistemi, kimse çıkmasın ama duygusal sebepler😂

millet kendini yedi sosyal medyada falan okulları acmayin diye
böyle olacagi belliydi boş yere açtilar gibi bisey oldu
İşte kreşler 2 haziranda açıldı çünkü çalışan anne babalar işe dönecek ve o çocukların okula gitmesi gerek diye.

Taşınma öncesi hazırlık gibi, en son mutfak kolilenir bir evde, o hesap.
Kreşler mutfağımızdı, o da kapanıyorsa kilit vuracağız demektir.

İşte kreşler 2 haziranda açıldı çünkü çalışan anne babalar işe dönecek ve o çocukların okula gitmesi gerek diye.

Taşınma öncesi hazırlık gibi, en son mutfak kolilenir bir evde, o hesap.
Kreşler mutfağımızdı, o da kapanıyorsa kilit vuracağız demektir.
annelere evden calisma imkani yada ucretli izin olayi biraz daha uzatilsaydi keşke.
benim kuzenim pandemi basindan beri evde esiyle calisiyor kızıni yinede krese yolladi evde sıkılıyormuş 🥺

Veliler çocuklarının sağlıklarını herkesten daha çok düşünüyorlar ama çalışanlar için kreş en güvenli yer zaten ince eleyip sık dokuyoruz okul seçerken.
Birde 3 yaş üstü çocuğu evde tutmak çocuğa eziyet sosyalleşmek istiyorlar ve yaşıtlarıyla mutlu oluyorlar.
Ayrıca evde çocuğa veremeyeceğiniz eğitimi okulda öğretmen eşliğinde alıyorlar onlar bu işin eğitimini de aldığı için daha verimli oluyor sadece kes yapıştır boya yaptan da ibaret değil kreş ortamı.
Okullar kapandı ama bazı okullar uzaktan eğitimle işi yürütecek kimi eve etkinlik planı veriyor geçen sene bizim okul öyle yaptı, uzaktan eğitim diye program yapan yerler parayı da almaya devam edecek ama ortada eğitim olmayacak kreş yaşı için birebir eğitim şart öyle pc başı olmaz o işler.
Kırtasiye ücreti peşin alınıyor mesela okul açılmazsa eğer o para çöpe gidecek veli için, 2 ay gittiği okula bir ton para ödeniyor kırtasiye adı altında, yemek yok branş dersi yok uzaktan eğitim olsa da işte o zaman kes yapıştır a dönecek iş ve o yaştaki çocuk başında biri olmadan yapamaz onları yönlendirmek yardım etmek gerek yeri geldiğinde bunu da ne büyükanne dede ne de bakıcı yapabilir belki oyun ablası bir nebze bu işi halleder ama başında bir veli şart ve veliler çalışmak zorundalar...
Valla büyük sıkıntı...
bizde kırtasiye ücreti adı altında bin tl peşin verdik kreşe henüz 2 aydır gidiyor bu parayı alamayacakmıyız bu durumda.. bizden bu parayı 1 senelik hizmet karşılığında almışlardı..

geneli kapandı ama bizim gönderdiğimiz kreş için şu an kapanma durumu yok müdür bizi kapsamıyor dedi neye göre belirleniyor bilmiyorum beklemedeyiz bir umut
cocuğa pazartesi bakacak kimse yok bugün kapanırsa izin yok.. öyle bir çaresizlik ki gerçekten
Sizin gönderdiğiniz kreş de kapalıdır ama el altından açık tutarlarsa bilemiyorum. Sosyal hizmetlere bağlı kreşlere yazı gelmedi sanırım şu an o da gelir bugün.

bizde bin tl kırtasiye ücreti adı altında peşin para verdik 1 senelik
ee şimdi 2 aydır gidiyor kapanırsa alamayacakmıyız bu parayı..
Bizden de alındı ama 10 ay gidecek çocuk. Aylık olarak 100 lira yapıyor. 2 ay kapalı kalsa mesela 200 lira ödeyebilirler, bilemiyorum orasını. Ama şu an sene sonu gelmeden iade yapmazlar

Benim oğlum da aylardır kreşe gidiyordu. Ağustos 15te başladık alıştırmalara düşünün.
Şimdi evde uzaktan eğitim vermem gerekecek 2 yaşındaki çocukla ve çocuklar 1. Sınıf.
Konu disi olacak ama krese alisma sureci nasildi? Cocuklarimizin ayni aylarda oldugunu hatirliyorum, yakalamisken sorayim dedim

Konu disi olacak ama krese alisma sureci nasildi? Cocuklarimizin ayni aylarda oldugunu hatirliyorum, yakalamisken sorayim dedim
İlk aşama çok kolaydı. 3. Günde okulda uyuyup 4. Gün hiç görünmedim bile. Yine de 5 tam gün okuldaydım.
Aradaki ufak tefek değişikliklerden aşırı etkilendi, yaşı küçük olduğundan da olabilir hassas olduğundan da ama yönetim başarılı bir şekilde ilgilenip çözümler buldu. Severek gidiyordu şimdi yaslardayız :/

Gercekten kucuk cocugu olan aileler cok magdur edildi. Esnek calisma duzeni vs diye guya kolaylik sagliyorlar ama kac is yeri bunu uyguluyor, kadin calisana pozitif ayrimcilik yapiyor ki? Ben cimer basvurulari vs ile bir sonic alinabilecegini dusunuyorum. Sayi az degil cunku

Back