• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve kreş

ya hu hangi anne başından atmak ister çocuğunu. sizde sıcak evınızden çıkmak istemediğinizden okullar açılmasın istıyorsunuz desek karşı çıkarsınız değil mi?
Ya bişey söylicem size değil yanlış anlamayın birkaç mesajda daha gördüm şu başından atma mevzusunu ondan yazmak istedim. Başından atmak tabir olarak kötü sadece neden herkes anneden “mükemmel”olmasını bekliyor ki. Ben mesela bazen başımdan atmak istiyorum çocukları ? Tek görevim annelik değil çünkü. Valla bazen o kadar bunalıyorum ki gitsem bi kaç gün kafamı dinlesem,enerji toplasam geri gelsem dediğim çok oluyor :) kötü bi annede değilim üstelik. Ama insanız yahu. Bunu sizin için söylemiyorum böyle düşünenler için söylüyorum. Çocuğun kreşe gitmesinde ki sebepi işte böyle insanlar “anne başından atmak istedi”,”ohh ver çocuğu kreşe kendin keyif yap,otur tv izle kahve iç”filan sanıyorlar. O çocuğun yaşıtlarıyla vakit geçirmesinin bile ne kadar katkı sağladığının farkında değiller. Yada “kafa dinleyen” annenin çocuklarına daha yararlı olabileceğinin farkında değiller. Diyorum ya çocukları herkes atsın başından ama tek amaç o olsun. Çocuk kreşte öyle boş boş otursun anne de rahatına baksın olarak düşünüyorlar galiba. Hamileliğim başında büyük çocuğumu kreşe verip bi süre “başımdan attım”mesela ben. Çünkü mide bulantısından ve uykudan kafamı kaldıramıyodum tuvalette nöbet tutuyordum resmen. Çocuğu alıp eline tablet telefon verip öyle bende bi köşede yatsaydım çok kaliteli zaman geçirecektik. Oh çok güzel yaptım göndererek orda ingilizce filan öğrendi. Korona çıkınca aldım kreşten çünkü evdeydim zaten korktum göndermedim. Hadi ben çalışmıyorum zaten yeni doğum yaptığım için ama çalışanlar için cidden büyük bi sorun bu.Açılsın,açılmasın demek bana düşmez ama insanların bu kadar basit e sende göndermeyiver canım otursun kocan baksın filan demesi inanılmaz komik geliyor. Kadın zaten evde bakabilecek olsa bakar yani.

O cumlenin onu arkasi var hanimefendi. Bakarsaniz gorursunuz. Tek takildiginiz orasi ise koskoca yerde yapicak bir sey yok. Onceki yazilan mesajlara kisa bir vurguydu orasi yoksa kimse sizin cocuklarinizin psikolojilerine bir sey demiyor. Herkes zor zamanlardan geciyor zaten. Eminim sizde geciyorsunuz ama tartisma ortami yaratarak
“sen ne anlarsin”
“Atip tutyorsun” gibi tutum sergilemek cok sacma. (Lafim direkt size degil yanlis anlamayin)
Bu ulkede bir tane cocugun bile hayati egitimi cok onemli brnim icin. Ben ogretmenim cunku.
Ama sanki tam tersini dusunuyormusum gibi bir algi olustu hic hos degil bu algida.
Benim de lafım ne direk size, ne de diğer arkadaşa idi konunun tamamını okuyorum sabahtan beri genel olarak farklı iki düşünce var bu da gayet normal. Tartışma ortamı yaratmak gibi bir niyetim de asla yok zaten hiç hazetmem, normalde polemiğe de girmem ancak bu sabah bu haberle uyandığımda dengem alt üst oldu ve fazla hassaslaşmış olabilirim. Normalde yazmam da forumda çok zaten, ama konu hassas yere denk geldi. Sanırım forumda izleyici olarak takipte kaldığım günlere dönsem iyi olacak, zira baya bildiğin mesai bu birkaç konuyu takip etsen :D

aslında arkadaşın da demek istediği şu bence ve o açıdan haklı. evet çocuklar için çok zor fakat psikolojilerini bozacak asıl şey okula gitmek/gitmek istememek/gidememek yada bakıcıya alışamadım durumu değil. bunu zaten milyonlarca çocuk benzer şekilde pandemi öncesi de yaşıyordu.
şu devir zaten tüm çocukları travmatize etti. yani bakıcı ve okul konusuna gelene kadar hepsinin blinçaltı bambaşka korku ve kaygılarla doldu.
yaşadığımız aslında bir nevi dünya savaşı ve bu topla tüfekle değil biyolojik bir savaş. benim çevremde kreşe giden çocukların hepsi hastalık kaptı mesela, bu bir boyutu.
diğer boyutu ise insanlık, tarihi boyunca çok çeşitli sıkıntılar atlatmış. bizim çağımızda payımıza bu düştü. zor mu? çok !
işte tam da bu yüzden elbette kendi canlarımız için üzüleceğiz ancak bütünsel düşünmeye de mecburuz.
bana kalsa 1 aylık tam bir karantina bile ibreyi lehimize döndürür. fakat nasıl bir devlette yaşadığımızı biliyoruz. güçsüzüz işte ekonomik olarak ! doğal olarak da alabildikleri önlemler bu kadar.
keşke böyle olmasaydı ancak böyle.
herkes kaygılanmakta haklı ama koşullara uyum sağlamak ve bunlara göre çözümler üretmek zorundayız.
darwin çok güzel söylemiş: "ne güçlü olan tür hayatta kalır ne de en zeki olan. değişime en çok adapte olabilendir hayatta kalan".
biliyorum zor fakat sağ kalabilmek için mecburi kaldığımız ve bence daha da kalmak zorunda olacağımız bir sürü şey var.
Burdan ötesi siyasete girecek, sadece haklısınız diyeyim en iyisi üstüne birşey eklemeyeyim. :D Ama sadece şunu yinelemek istiyorum bütünsel düşünmesi gereken önce devletken, önce kendi çocuklarımızı düşünüyoruz diye de bencil olarak görmesin insanlar anneleri. Çünkü benim himayemde olan, sorumlu olduğum benim çocuğum ben onu düşünebilirim onun için bişeyler yapmaya çalışabilirim, fazlasına gücüm yetmez. Gücü yetecek olanlardan, hepimizi himaye etmek zorunda olanlardan beklemekten başka yapılabilecek bişey yok. :)

Benim de lafım ne direk size, ne de diğer arkadaşa idi konunun tamamını okuyorum sabahtan beri genel olarak farklı iki düşünce var bu da gayet normal. Tartışma ortamı yaratmak gibi bir niyetim de asla yok zaten hiç hazetmem, normalde polemiğe de girmem ancak bu sabah bu haberle uyandığımda dengem alt üst oldu ve fazla hassaslaşmış olabilirim. Normalde yazmam da forumda çok zaten, ama konu hassas yere denk geldi. Sanırım forumda izleyici olarak takipte kaldığım günlere dönsem iyi olacak, zira baya bildiğin mesai bu birkaç konuyu takip etsen :D
Yanlis anlamayin bende tartisma ortami yaratmak derken sizin icin demedim.
Herkes hakli kendince. tabi ki cocugunu dusunmek zorunda. Ama benim fikrimden degilsin seni linc ederiz yapilmasi da bana gore cok ters.
Kusura bakamyin yine de biraz size patlamis gibi oldum 😂 umarim her sey duzelir ve sorun bir an once cozulur.sizi forumdan sogutan kadin olarak anilmak istemem acikcasi 😂 Iyi forumlar...

aslında arkadaşın da demek istediği şu bence ve o açıdan haklı. evet çocuklar için çok zor fakat psikolojilerini bozacak asıl şey okula gitmek/gitmek istememek/gidememek yada bakıcıya alışamadım durumu değil. bunu zaten milyonlarca çocuk benzer şekilde pandemi öncesi de yaşıyordu.
şu devir zaten tüm çocukları travmatize etti. yani bakıcı ve okul konusuna gelene kadar hepsinin blinçaltı bambaşka korku ve kaygılarla doldu.
yaşadığımız aslında bir nevi dünya savaşı ve bu topla tüfekle değil biyolojik bir savaş. benim çevremde kreşe giden çocukların hepsi hastalık kaptı mesela, bu bir boyutu.
diğer boyutu ise insanlık, tarihi boyunca çok çeşitli sıkıntılar atlatmış. bizim çağımızda payımıza bu düştü. zor mu? çok !
işte tam da bu yüzden elbette kendi canlarımız için üzüleceğiz ancak bütünsel düşünmeye de mecburuz.
bana kalsa 1 aylık tam bir karantina bile ibreyi lehimize döndürür. fakat nasıl bir devlette yaşadığımızı biliyoruz. güçsüzüz işte ekonomik olarak ! doğal olarak da alabildikleri önlemler bu kadar.
keşke böyle olmasaydı ancak böyle.
herkes kaygılanmakta haklı ama koşullara uyum sağlamak ve bunlara göre çözümler üretmek zorundayız.
darwin çok güzel söylemiş: "ne güçlü olan tür hayatta kalır ne de en zeki olan. değişime en çok adapte olabilendir hayatta kalan".
biliyorum zor fakat sağ kalabilmek için mecburi kaldığımız ve bence daha da kalmak zorunda olacağımız bir sürü şey var.
Yaa çok güzel yazmışsınız bayıldım 😍 çok nadirdir sözlerden etkilendiğim filan ama bambaşka bi yerden bakmamı sağladı yazdığınız söz. Ben sabahtan beri ne olcak,nasıl olcak diye içten içe kendimi yiyorum. Galiba rahatlattı beni darwinin sözü. Düşünmektense çözüm üretmem gerektiğini hatırlattı. Her konuda aklımda bulunacak bu söz teşekkürler cidden.

Burdan ötesi siyasete girecek, sadece haklısınız diyeyim en iyisi üstüne birşey eklemeyeyim. :KK70: Ama sadece şunu yinelemek istiyorum bütünsel düşünmesi gereken önce devletken, önce kendi çocuklarımızı düşünüyoruz diye de bencil olarak görmesin insanlar anneleri. Çünkü benim himayemde olan, sorumlu olduğum benim çocuğum ben onu düşünebilirim onun için bişeyler yapmaya çalışabilirim, fazlasına gücüm yetmez. Gücü yetecek olanlardan, hepimizi himaye etmek zorunda olanlardan beklemekten başka yapılabilecek bişey yok. :)

devleti toplum oluşturur der surarım :) zira siyasete döndükçe banlanma riskimiz artacak :)
umarım bir gün hepimiz refah bir düzene ulaşırız.. bunlarda kötü anılar olarak kalır.

Yaa çok güzel yazmışsınız bayıldım 😍 çok nadirdir sözlerden etkilendiğim filan ama bambaşka bi yerden bakmamı sağladı yazdığınız söz. Ben sabahtan beri ne olcak,nasıl olcak diye içten içe kendimi yiyorum. Galiba rahatlattı beni darwinin sözü. Düşünmektense çözüm üretmem gerektiğini hatırlattı. Her konuda aklımda bulunacak bu söz teşekkürler cidden.

ben de çok zor bir anımda duyup umut dolmuştum. size de dokunabildiysem ne mutlu bana..
tez zamanda en güzel çözümler karşınıza çıkar inşallah :)

devleti toplum oluşturur der surarım :) zira siyasete döndükçe banlanma riskimiz artacak :)
umarım bir gün hepimiz refah bir düzene ulaşırız.. bunlarda kötü anılar olarak kalır.
Umarım öyle olur ve herşey düzelir bir an önce. :dua:
Sen 10 yıldır forumda ol sessiz sessiz, bir konuya dahil olayım de on yılda bir, sonra ban ye hemen. Baya travmatik olur yani :D

Bugün ben de çocukların kreşine uğrayıp kalan eşyaları alıp müdürleriyle görüştüm.
Daha toplantı devam ederken içeriden bilgi almaya çalışmış tanıdık vs aracılığı ile.
Durum iyi değil kapanacak denmiş, yazık kadın çökmüştü ‘ben velilerime ne cevap vereceğim hepsine açıldık artık kapanmayız demiştik’ diye ağlayacak haldeydi.
Boyundan büyük laf etmiş ama 😕
Sabah hangi karara uyanacağımızı bilmiyoruz, kim ne sorsa yuvarlak, inşallahlı maşallahlı cümle kuruyorum.

İnşallah kreşler açık kalır , kimsenin çocuğu mağdur olmaz. Ne yapsın insanlar kime emanet etsinler? Son dakika bakıcı bulmak zor, bakıcıyı böyle bir dönem eve getirmek zor, götürüp evinde baksın desen güvenmek zor.. Herkesin Allah yardımcısı olsun. Kesinlikle kreşler açık kalmalı. Bir öğretmen olarak söylüyorum , ben kreşe göndermedim bakıcı geliyor ama pat diye herkesin çocuğu ortada kaldı. Mağdur olan olmayan herkes cimere yazmalı. Bugün size yarın bize

Benim oğlum da aylardır kreşe gidiyordu. Ağustos 15te başladık alıştırmalara düşünün.
Şimdi evde uzaktan eğitim vermem gerekecek 2 yaşındaki çocukla ve çocuklar 1. Sınıf.
Maalesef acil şekilde bakıcı bulacaksın , iyi tarafı en azından evdeyiz ve bakıcıyı kontrol etme şansımız var. Az çok bir güven oluşur halinden hareketinden. Evde çocukla uzaktan eğitim diğer türlü çok zor. Hatta mümkün değil , bakıcı varken bile kızım sürekli odaya girip yanımda olmak istiyor ders yaparken

Veliler çocuklarının sağlıklarını herkesten daha çok düşünüyorlar ama çalışanlar için kreş en güvenli yer zaten ince eleyip sık dokuyoruz okul seçerken.
Birde 3 yaş üstü çocuğu evde tutmak çocuğa eziyet sosyalleşmek istiyorlar ve yaşıtlarıyla mutlu oluyorlar.
Ayrıca evde çocuğa veremeyeceğiniz eğitimi okulda öğretmen eşliğinde alıyorlar onlar bu işin eğitimini de aldığı için daha verimli oluyor sadece kes yapıştır boya yaptan da ibaret değil kreş ortamı.
Okullar kapandı ama bazı okullar uzaktan eğitimle işi yürütecek kimi eve etkinlik planı veriyor geçen sene bizim okul öyle yaptı, uzaktan eğitim diye program yapan yerler parayı da almaya devam edecek ama ortada eğitim olmayacak kreş yaşı için birebir eğitim şart öyle pc başı olmaz o işler.
Kırtasiye ücreti peşin alınıyor mesela okul açılmazsa eğer o para çöpe gidecek veli için, 2 ay gittiği okula bir ton para ödeniyor kırtasiye adı altında, yemek yok branş dersi yok uzaktan eğitim olsa da işte o zaman kes yapıştır a dönecek iş ve o yaştaki çocuk başında biri olmadan yapamaz onları yönlendirmek yardım etmek gerek yeri geldiğinde bunu da ne büyükanne dede ne de bakıcı yapabilir belki oyun ablası bir nebze bu işi halleder ama başında bir veli şart ve veliler çalışmak zorundalar...
Valla büyük sıkıntı...

memur olan belki izin alabilir yada başka alternatif çözüm bulunabilir fakat özel sektörde asla böyle bir şey mümkün olamaz.. özel sektörde çalışanların böyle bir şansı da yok
Memurum yıllık izinler iptal, idari izin mazeret izni kullandırtmıyor lar ancak ölüm kalım olacak, iş yerinde vaka patlaması var ve dönüşümlü çalışmaya geçildiğinde eleman eksikliği var çözüm mü çalış ya da işi bırak!
İşi bırakmak ta gelecekte büyük yıkımlar maddi manevi anlamda o nedenle çözüm yok...

Maalesef acil şekilde bakıcı bulacaksın , iyi tarafı en azından evdeyiz ve bakıcıyı kontrol etme şansımız var. Az çok bir güven oluşur halinden hareketinden. Evde çocukla uzaktan eğitim diğer türlü çok zor. Hatta mümkün değil , bakıcı varken bile kızım sürekli odaya girip yanımda olmak istiyor ders yaparken
Bakıcı bulamam zaten kreşin yarı parasını veriyoruz. Kalan yarı parasına bakıcı yok daa fazlasını da vermem zaten mümkün değil.

😔 Yaa yazık bu insanlara gerçekten
Valla uyku saatine akşam saatine falan denk getirip yapacağım artık uyanırsa falan da arada mazur görsünler. Yine ben çok çözümsüz değilim çocuğum yanımda, sıkıntı yok ama okuma yazma öğretmem gerekn 42 öğrencim var ve bunun verimli olması için oğlumun kreşe gitmesi gerek

Veliler çocuklarının sağlıklarını herkesten daha çok düşünüyorlar ama çalışanlar için kreş en güvenli yer zaten ince eleyip sık dokuyoruz okul seçerken.
Birde 3 yaş üstü çocuğu evde tutmak çocuğa eziyet sosyalleşmek istiyorlar ve yaşıtlarıyla mutlu oluyorlar.
Ayrıca evde çocuğa veremeyeceğiniz eğitimi okulda öğretmen eşliğinde alıyorlar onlar bu işin eğitimini de aldığı için daha verimli oluyor sadece kes yapıştır boya yaptan da ibaret değil kreş ortamı.
Okullar kapandı ama bazı okullar uzaktan eğitimle işi yürütecek kimi eve etkinlik planı veriyor geçen sene bizim okul öyle yaptı, uzaktan eğitim diye program yapan yerler parayı da almaya devam edecek ama ortada eğitim olmayacak kreş yaşı için birebir eğitim şart öyle pc başı olmaz o işler.
Kırtasiye ücreti peşin alınıyor mesela okul açılmazsa eğer o para çöpe gidecek veli için, 2 ay gittiği okula bir ton para ödeniyor kırtasiye adı altında, yemek yok branş dersi yok uzaktan eğitim olsa da işte o zaman kes yapıştır a dönecek iş ve o yaştaki çocuk başında biri olmadan yapamaz onları yönlendirmek yardım etmek gerek yeri geldiğinde bunu da ne büyükanne dede ne de bakıcı yapabilir belki oyun ablası bir nebze bu işi halleder ama başında bir veli şart ve veliler çalışmak zorundalar...
Valla büyük sıkıntı...
Zaten kreşe gönderen herkes sosyalleşsin diye göndermiyor ki oturup PC başında kes yapıştır yaptıracak anne baba da kreşe göndermeden yaptırır. Öncelik insanların çalıştıkları süre içerisinde çocuklarını emanet edebilecekleri bir yer. Sosyalleşme , beceri gelişimi vs sonraki amaç. Ne yapayım uzaktan eğitim yapan kreşi yani değil mi? İnternette milyon tane etkinlik var da çocuk evde yalnız kalıp mı yapacak bunları anne baba işte olunca 🤔 Bunu düşündüler keşke

Az önce ilçe milli eğitim müdürlüğünden yüzyüze eğitime resmi-özel, örgün-yaygın tüm eğitim kurumlarında 4 Ocak’a kadar ara verildiğine dair resmi yazı geldi.
Ben de özel bir anaokulunun müdürüyüm.
Muhtemelen en iyi ihtimalle Mart’tan önce okullara dönemeyiz.
Hepimize geçmiş olsun.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kreş ve gündüz bakımevlerine de yarın gelir resmi yazı.
Size de Allah kolaylık versin derin sularda 😔

Allah yardım etsin hepimize, çok zor bir süreç.
Eşiniz ne iş yapıyor? Yoğunluğu nedir? Bir şekilde onun evden çalışmasını avantaja çevirmeniz gerekiyor başka türlü nasıl altından kalkılır bilemiyorum.
Çocukla evden çalışmak da çok zor. Oğlum dört yaşına girmek üzere, günde ortalama 6 saat online dersim oluyor. Nasıl zor oluyor anlatmak mümkün değil ama bir şekilde idare ediyoruz birbirimizi. Öğrencilerim de alıştı bir çığlık sesi falan duyarlarsa öğretmenim siz bir kontrol edin düştü bir yerden herhalde diyorlar🥰 ablası var aslında ama o bazen oyalarken bazen tam tersi daha içinden çıkılmaz hale getirebiliyor sorunları.
İnşallah hepimiz sağ salim bu süreci atlatırız.

Ya bişey söylicem size değil yanlış anlamayın birkaç mesajda daha gördüm şu başından atma mevzusunu ondan yazmak istedim. Başından atmak tabir olarak kötü sadece neden herkes anneden “mükemmel”olmasını bekliyor ki. Ben mesela bazen başımdan atmak istiyorum çocukları ? Tek görevim annelik değil çünkü. Valla bazen o kadar bunalıyorum ki gitsem bi kaç gün kafamı dinlesem,enerji toplasam geri gelsem dediğim çok oluyor :) kötü bi annede değilim üstelik. Ama insanız yahu. Bunu sizin için söylemiyorum böyle düşünenler için söylüyorum. Çocuğun kreşe gitmesinde ki sebepi işte böyle insanlar “anne başından atmak istedi”,”ohh ver çocuğu kreşe kendin keyif yap,otur tv izle kahve iç”filan sanıyorlar. O çocuğun yaşıtlarıyla vakit geçirmesinin bile ne kadar katkı sağladığının farkında değiller. Yada “kafa dinleyen” annenin çocuklarına daha yararlı olabileceğinin farkında değiller. Diyorum ya çocukları herkes atsın başından ama tek amaç o olsun. Çocuk kreşte öyle boş boş otursun anne de rahatına baksın olarak düşünüyorlar galiba. Hamileliğim başında büyük çocuğumu kreşe verip bi süre “başımdan attım”mesela ben. Çünkü mide bulantısından ve uykudan kafamı kaldıramıyodum tuvalette nöbet tutuyordum resmen. Çocuğu alıp eline tablet telefon verip öyle bende bi köşede yatsaydım çok kaliteli zaman geçirecektik. Oh çok güzel yaptım göndererek orda ingilizce filan öğrendi. Korona çıkınca aldım kreşten çünkü evdeydim zaten korktum göndermedim. Hadi ben çalışmıyorum zaten yeni doğum yaptığım için ama çalışanlar için cidden büyük bi sorun bu.Açılsın,açılmasın demek bana düşmez ama insanların bu kadar basit e sende göndermeyiver canım otursun kocan baksın filan demesi inanılmaz komik geliyor. Kadın zaten evde bakabilecek olsa bakar yani.
Ben bu tabiri kullandım fakat çalışan anneler için degil. Çalışmayan bir anne de tabiki cocugunu krese gönderebilir bu konuda kesinlikle haklı çünkü gelişimi için cok önemli okul öncesi eğitim. Pandemi döneminde ustelik cocuk ölümleri varken çalışmayan biri cocugunu kreşe gönderiyorsa bu basından atmaktır kimse kusura bakmasın. Çocuğun sağlığından hiçbir sey degerli değildir. Pandemi olmasa zaten gönderilmeli ama böyle bir ortamda çalışmıyorsa cocugu riske atmanın bir açıklaması olamaz.

Back