- 25 Ekim 2020
- 107
- 225
- 18
- 30
- Konu Sahibi knickerbockerbande
Ya bişey söylicem size değil yanlış anlamayın birkaç mesajda daha gördüm şu başından atma mevzusunu ondan yazmak istedim. Başından atmak tabir olarak kötü sadece neden herkes anneden “mükemmel”olmasını bekliyor ki. Ben mesela bazen başımdan atmak istiyorum çocukları ? Tek görevim annelik değil çünkü. Valla bazen o kadar bunalıyorum ki gitsem bi kaç gün kafamı dinlesem,enerji toplasam geri gelsem dediğim çok oluyor :) kötü bi annede değilim üstelik. Ama insanız yahu. Bunu sizin için söylemiyorum böyle düşünenler için söylüyorum. Çocuğun kreşe gitmesinde ki sebepi işte böyle insanlar “anne başından atmak istedi”,”ohh ver çocuğu kreşe kendin keyif yap,otur tv izle kahve iç”filan sanıyorlar. O çocuğun yaşıtlarıyla vakit geçirmesinin bile ne kadar katkı sağladığının farkında değiller. Yada “kafa dinleyen” annenin çocuklarına daha yararlı olabileceğinin farkında değiller. Diyorum ya çocukları herkes atsın başından ama tek amaç o olsun. Çocuk kreşte öyle boş boş otursun anne de rahatına baksın olarak düşünüyorlar galiba. Hamileliğim başında büyük çocuğumu kreşe verip bi süre “başımdan attım”mesela ben. Çünkü mide bulantısından ve uykudan kafamı kaldıramıyodum tuvalette nöbet tutuyordum resmen. Çocuğu alıp eline tablet telefon verip öyle bende bi köşede yatsaydım çok kaliteli zaman geçirecektik. Oh çok güzel yaptım göndererek orda ingilizce filan öğrendi. Korona çıkınca aldım kreşten çünkü evdeydim zaten korktum göndermedim. Hadi ben çalışmıyorum zaten yeni doğum yaptığım için ama çalışanlar için cidden büyük bi sorun bu.Açılsın,açılmasın demek bana düşmez ama insanların bu kadar basit e sende göndermeyiver canım otursun kocan baksın filan demesi inanılmaz komik geliyor. Kadın zaten evde bakabilecek olsa bakar yani.ya hu hangi anne başından atmak ister çocuğunu. sizde sıcak evınızden çıkmak istemediğinizden okullar açılmasın istıyorsunuz desek karşı çıkarsınız değil mi?