• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve kreş

Kurban olayım, atıp tutuyor yahu. Esnek çalışma mecburi değil, öyle ise bile bunu kontrol eden bir mekanizma yok. Çalışma saatlerini vardiyalı gösterip eski usul devam ediyorlar. Kurumsal olmayan bir çok şirket bu şekilde. Kaldı ki ben kamudayım 1 ekim de esnek çalışma genelgesi çıktı. Biz esnek çalışmaya daha bu hafta geçtik kamuda bile mecburi değil. İdarenin takdirine bağlı. İşin içinde olmayana eğlence makara ne olacak. Yine de Allah başlarına vermesin olan çocuklara oluyor.
hani nerde esnek çalışma nasıl bir şey o yeniliyor mu? biz daha geçmedik. tenkit geldi yine ses yok.
ah be örtmen olmak isterdim. öğretmen bir arkadaşım iki kızıyla geziyor her gün çayırda çimende çay semaver piknikkue resimleri. biz de işte
çiçek kalp ben böcekcek mutlu mesut yaşıyoz.

ya hu hangi anne başından atmak ister çocuğunu. sizde sıcak evınızden çıkmak istemediğinizden okullar açılmasın istıyorsunuz desek karşı çıkarsınız değil mi?
Ya hu size mi dedim onu ben.
Ayrica bu kulaklar duydu bunlari ;
“Hocam yeter ki gitsin basimdan okulda dursun iste..”
O laf o sekilde anlasildiysa ozur dilerim ve altina dip not olarak eklerim.
Amaaa siz bana o cumleyi soyleyemezsiniz cunku ben ders olmasa da okuldayim. ☺️

Ben öğretmenim ve on-line eğitime geçtik. 3 yaşında bir oğlum var. Cok hareketli evden eğitim vermem mümkün değil o yüzden onu bakıcıyla bırakıp okulda online eğitim vereceğim. Bazı arkadaşlar keşke her anne öğretmen olsa demis. Her öğretmen evde olamıyor malesef.
bende yazdım onu ama istisnai bazı kişiler için.yanlış anlışılma olmasın.

Öğretmenim . Artık online derse geçiyoruz. 2.5 yaşında kızımla ders yapmam mümkün değil mecbur annem gelip bakacak. Benim böyle bir imkanım var fakat imkanı olmayan insanlar için çözüm bulunmalı . Kreşler hic güvenli değil bana göre ama bakıcı da riskli. Hiçbir imkanı olmayan veliler çocuklarını krese gönderebilmeli bana göre ama evde olup çalışmayıp çocuğunu başından atmak için gönderen bir ton anne de var. Cevremde görüyorum cocuk başımda olmasın anne evde keyif yapsın cocugunu böyle bor dönemde riske atsın. Bu kisiler krese çocuğunu gönderemesin . Bu rahatlığı aklım almıyor işte. Mecbur kalanlara zaten diyecek birsey yok.

Demezler
Karsi blokta oturan 7 kisilik bir aile komple pozitifmis. Soylemediler. Ilac birakmaya gelen gorevlileri hafiye gibi takip edip bulduk hangi aile pozitif diye.

Sakladiklari yetmiyormus gibi,cocuklarini parkta bizim cocuklarla beraber sosyallestirdiler.
Kendileri ustteki komsumun yeni dogan bebegine ziyarete gittiler,yetmedi o bebege bakicilik icin anlastilar korona korona ise basladilar yani iclerinden biri.
Markete pazara gittiler hic bir sey olmamis gibi
Taksiye bindiler,kapinin onunde indiklerinde suratlarinda maskeleri bile yoktu.
Yetmedi yandaki meyve bahcesinden meyve toplayip guya iyi komsuluk yapar gibi kapiyi calip size meyve getirdim buyrun dediler
Ulan koronasin sen gerizekali? Evinde otursana dedik uzerimize yuruduler
Polisi aradik 6 saat sonra geldiler nasihat etmis gitmisler bu aileye
Tekrar disarida gorduk yine aradik polisi ,yapabilecegimiz bir sey yok deyip suratimiza telefonu kapattilar?

Simdi kimse bana okullar guvensiz demesin. Valla okulda daha guvendeydi benim cocugum. Hic degilse hes kodlari iletiliyor en azindan pozitif olan suursuz aile cocugunu getirdiginde iceri almayan bir okulumuz vardi. Temaslidan haberim hicbir zaman olmuyor zaten,pozitif olandan kurtarabiliyordum bari cocugumu. Simdi o da yok.
Okula gelene kadar diger her yer kapali olsaydi da cocuklarimiz guvende olsaydi bari. Virusten koruyalim derken 4 duvara hapsettik hepsini bu vebal hepimizin,nasil odeyecegiz diye dusunuyorum ben sahsen.

Yanlis anlasilmasin,lafim tepkim kimseye degil,bu duzene ve duzenin saksakcilarina kizginim.
Ödeyelim ya, nasıl ödersek ödeyelim.
Arada bir sağlıkçı çıkıp hakkımı helal etmiyorum diyor ya, içimin yağları eriyor.
Etmesinler, bana da etmesinler.
Herkes hesabını versin.

Bizim kreş şu an devam ediyormuş kapanma durumu yok diyorlar şimdilik kreşler bunu neye göre belirliyor acaba aynı bilgiyi alan var mı ??

Bizim kreş şu an devam ediyormuş kapanma durumu yok diyorlar şimdilik kreşler bunu neye göre belirliyor acaba aynı bilgiyi alan var mı ??
Bizim kreş de devam ediyormuş. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olanlar kapanıyor sadece anladığım kadarıyla. Bağlı olunan bakanlığa göre virüs riski değişiyorsa demek :KK35:

Bizim kreş de devam ediyormuş. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olanlar kapanıyor sadece anladığım kadarıyla. Bağlı olunan bakanlığa göre virüs riski değişiyorsa demek :KK35:
peki milli eğitim bakanlığına bağlı olmayanlar nereye bağlı :27:
kafam karıştı iyice
aile çalışma ve sosyal hizmetler bünyesinde olan özel kreş gündüz bakım evleri cocuk kulübleri de MEB'e bağlı oldu için kapalı olacaktr diyor resmi açıklamada

hani nerde esnek çalışma nasıl bir şey o yeniliyor mu? biz daha geçmedik. tenkit geldi yine ses yok.
ah be örtmen olmak isterdim. öğretmen bir arkadaşım iki kızıyla geziyor her gün çayırda çimende çay semaver piknikkue resimleri. biz de işte
Fakülteler hala öğrenci alıyor, buyrun okuyun öğretmen olun. Ayrica o öğretmen arkadaşınız muhtemelen etik değerlere aykırı olarak bu şekilde yatıyor o da mesleğinden degil karakterinden kaynaklı. Çünkü benim yaşadığım ilde en az 10 devlet okulu covid hastası öğretmenler sebebiyle karantinaya alındı özel okullar ise öğretmenlerin büyük çoğunluğu covid olsa dahi eğitime devam etti hem de saatlerce.

sizin kreş açıklamasında herhangi bir değişiklik var mı acaba ?
bu nasıl oluyor ya ben anlamadım şimdi kapanacak mı kapanmayacak mı yada hangi kreşler kapanacak
şuan için yok paylaşım yapmaya devam ediyoruz
son olarak okul müdürü veliler çok baskı yaptığı için askıya alınmış ama cuma akşamına kadar yazmış
yarın akşam karar verilecekmiş bol bol cimere yazın insanlara yayın diyorlar
cimerde de 1 hak var 1 gün için kişi başı

peki milli eğitim bakanlığına bağlı olmayanlar nereye bağlı :KK53:
kafam karıştı iyice
aile çalışma ve sosyal hizmetler bünyesinde olan özel kreş gündüz bakım evleri cocuk kulübleri de MEB'e bağlı oldu için kapalı olacaktr diyor resmi açıklamada
Resmi açıklamaları o kadar şahane yapıyorlar ki yasaklar gece mi gündüz mü onu çözmek için bi sürü tartışıldı biliyorsunuz :) Bu da öyle bir durum galiba Aile ve Sosyal hizmetlere bağlı kreşler hariç mebe bağlı olanlar filan demek istemiş olabilirler ne bileyim :110:

Bizim okul müdürünün söylediği il milli eğitimle, bakanlıkla vs. görüştükleri ve şu an için bizimkilerin kapatılması ile ilgili bir yazı gelmediği ve bekleyin demişler.
bende önce meb'e bağlı değil kapanmaz diye seviniyordum
sonra Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bünyesinde olan Özel Kreş, Gündüz Bakım Evleri ve Çocuk Kulüpleri de MEB’e bağlı olduğundan bu kurumlar da kapalı olacak. böyle bir yazı okudum burayada bağlı değiller o zaman :işsiz:

Fakülteler hala öğrenci alıyor, buyrun okuyun öğretmen olun. Ayrica o öğretmen arkadaşınız muhtemelen etik değerlere aykırı olarak bu şekilde yatıyor o da mesleğinden degil karakterinden kaynaklı. Çünkü benim yaşadığım ilde en az 10 devlet okulu covid hastası öğretmenler sebebiyle karantinaya alındı özel okullar ise öğretmenlerin büyük çoğunluğu covid olsa dahi eğitime devam etti hem de saatlerce.
bütün herkes aynı değil elbette. istisnai durumlar için dedim. biri aşırı rahat olunca böyle söyledim.ki zaten okuyorum öğretmenlik için. devletin esnek çalışma talimatını kurumlar uygulasa yine sıkıntı yok .(devletde istemiyor esneği, bir şekilde yürüyecek diyor) ücretsiz izne bile razıyım ben şu durumda. keşke tercihen ücretsize bıraksalar da çalışmasam . yani sadece okul kapatılarak sorun çözülmüyor. sorun sorunu doğuruyor.

Esnek calisma bizdede yok
Ustelik kurumda hicbirsey yanmiyor. Herkes cam kapi kapali klimayla isinmaya calisiyor. Denetleyen yok, kimsenin niyeti yok. Kucuk bir yer bakim sorunu yok herkesin cocugu ztn genis ailede. Ama inanin kosakosa eve giderler. Benim cok siddetlli kas tutulmalarim oluyor. Tabiki tekrarladi 10 gundur ise gidemiyorum fizige gitmem lazim imkansiz gozukuyor raporu uzatacagim belki gecerler. Pozitif vaka cikti temaslilara test yapmadilar cocuk hastahanelik oldu
Tek dusundugum saglik calisanlari. Enfeksiyon servislerinde calisanlar ne yapacak cope mi atsin cocugu? Anne baba cagiramaz eve kimse alamaz
Cok daha cozum odakli oneriler olmali. Hastahane bunyelerinde kresler, evden calisma sistemleri gelistirilmeli bolgesel cozumler olmali.

Back