Çalışan anneler ve kreş

Bizim kreşden de bilgi geldi bu ay sonuna kadar açık kalacağız resmi yazı gelmedi diyorlar. Hadi hayırlısı bakalım, bu durum için her gün cimere yazsak iyi olur belki sesimizi duyarlar.

Kesinlikle katiliyorum. Bizim okulumuzda oglumun sinifi 6 kisi, kizimin sinifi 7 kisi. Diger siniflarin mevcudu maksimum 10la sinirlandirildi. Okulda toplasan 60-65 ogrenci var. Hic vaka yok.

Iki cocugum da (biri 2bucuk digeri 4bucuk yasinda) okulda olmaktan son derece mutlular. Neden bu sartlara sahip okullarda ellerinden bu alinsin?

Calisan ebeveynlerin sorunlarini gectim, saat kisilamalari sebebiyle cocuklar eve kapatilacak. Disari cikabilecekleri saatler 13.00- 14.00 yanlis degilsem. Uyku saatleri. Saka gibi.

Evet bizim sınıfımız da 4 kişi sadece ve azami dikkat gösteriyorlar. Günü geçirdiği kıyafetini değiştirmeden bize teslim etmiyorlar çocuğu. Saat başı ateşleri ölçülüyor, sürekli el hijyeni konusunda dikkatliler. Böyle önlemler alındığında vaka yaşanacağını düşünmüyorum. Zaten bu önlemler ve dikkat sayesinde bu sene çocuklarda grip de görülmediğini söylüyor çoğu kişi çevremde ve ben de katılıyorum. Normalde gripten kırılıp çocukların yarısının okula gelmemesi lazım şu dönemde ama grip bile yok çok şükür. Kendimden pay biçiyorum senenin bu zamanı 3. gribimi geçiriyor olmam lazımdı ama hiç grip olmadım bu sene

herkes için çocuğu elbette çok çok önemli ama dediğiniz gibi böyle küresel bir kriz içerisinde bazı şeyleri sineye çekerek hareket etmek zorundayız.
benim çocuğum yok fakat biri 91 diğeri 67 yaşında iki kişiyle yaşıyorum (anneannem ve babam). babam tansiyon hastası, annemin şekeri tansiyonu olmasa da en nihayetinde yaşlı. evet bebek değiller ancak bende bu süreçte kendimce bir sürü zorluktan geçiyorum. ihtiyaç duydukları bazı şeyleri yapamıyorum vs vs.
ne yazık ki bu gibi olaylarda kendi dertlerimizi zorlasa da en nihayetinde kollektifi düşünerek hareket etmek ve uyum sağlamak zorundayız.
ben de bir yorumumda yazmıştım, çocukların blinçli şekilde kurallara uymaları mümkün değil. haliyle bulaştırıcı olma ihtimalleri çok çok daha fazla.
evet çalışan anne babalar için zor fakat çözüm kreşlerin kapanmaması değil.
aksine devletin iş verenleri yönlendirerek anne babaların evden çalışmasını veya işe gidemese de ekonomik olarak ciddi şekilde sarsılmamalarını sağlaması gerekiyor.

Az önce ilçe milli eğitim müdürlüğünden yüzyüze eğitime resmi-özel, örgün-yaygın tüm eğitim kurumlarında 4 Ocak’a kadar ara verildiğine dair resmi yazı geldi.
Ben de özel bir anaokulunun müdürüyüm.
Muhtemelen en iyi ihtimalle Mart’tan önce okullara dönemeyiz.
Hepimize geçmiş olsun.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kreş ve gündüz bakımevlerine de yarın gelir resmi yazı.

13. 00 16.00arası

öğretmen olunca dert bitmiyor. saatinde baslatmamız gereken canlı derslerimiz yetistirmemiz gereken muftedatımız var. ayrıca canli derslerden sonra tuttuğumuz raporlar var.

oğlum eylul ayından beri anaokuluna gidiyordu. cunku canlı ders sırasında yanıma gelip "anne ne olur kapat bilgisayarı benimle ilgilen" diye ağladığı icin anaokuluna yazdırmıştım. simdi tekrardan basa donduk.

ben dersteyken evin icinde basina bir sey gelecek diye korkuyorum. cunku oglum cok hareketli. Bir keresinde sandaliyeyi oturma odasina taşımış uzerine cikip tv unitesinin ulasamadigi bolumunu acip karistirmiş. dersi bitirip baktım ki sandaliyenin uzerinde.

butun gün tv izlemeye mahkum olacak ya da anne yanıma gel diye ağlayacak ya da bir yerleri karıstırıriyorum diye uzerine bir şeyler düsürecek en korktuğumda bu.

bir de anaokulu uzaktan egitim verecegiz diye mesaj atmis. ben kendi derslerimi mi yapayim 4 yasindaki cocugun uzaktan egitimini mi takip edeyim? bu cocuk kendi derslerini takip edecek yasta degilki benim de yaninda oturmam lazim.

Allah sonumuzu hayretsin. anne olmak zaten zor heleki çalısan anne olmak çok daha zor.

Çözüm kreşlerin kapanmaması değil demişsiniz de kapanması da çözüm değil. AVM lerde insanlar cirit atarken, herkes sokaklardayken kreşler kapatılarak mı bitecek pandemi. Hepimiz bu devletin çocuklarıyız, devlet çocuklarının sağlığını düşünmekten önce ekonomik kaygılarla hareket ediyorken benim kendi çocuğumun psikolojisini düşünmem yada çalışanların benim çocuğum ne olacak diye düşünmesi mi abes yani? 1 ay zorunlu hizmetler hariç heryeri kapattım, herkese de geçinebileceğini taahhüt ediyorum dense kimse yok illa ben çocuğumu kreşe göndereceğim demez herhalde. Oturur evinde kaygı yaşamadan çocuğuna bakar, sürecin bitmesini sabırla bekler herkes. Biz burada keyfi birşeylerden mahrum kalacağız diye veryansın etmiyoruz ki. En önemli ihtiyaçlardan biri çocuğunun güvende olduğunu bilmek. Hiç gurbet yaşamamış, kimsesizlik görmemiş başına bi iş geldiğinde "ben çocuğumu kime emanet edeceğim" kaygısı yaşamamış kişilerin anlamasını beklemiyorum buradaki annelerin kaygılarını ama yazmadan da duramadım işte

bence baştan okuyun yazdığımı. sonlarda zaten devletin refahı sağlaması gerektiğini belirttim. ben konu özelinde yazıyorum. bana göre ilk zamanlardaki gibi yasak uygulanması en en mantıklısı zaten.
kreşlerin kapatılması, her okulda 5-6 kişilik sınıflar mümkün olmadığı ve dolayısı ile küçük çocukların hijyen kurallarına bilinçli şekilde uymaları beklenemeyeceğinden evet mantıklı bir karar. zira çocuklar en etkili taşıyıcılar. ilk başlarda hastalanan çocukları çok duymazdık fakat şu an benim çevremde çocuğu covid olan 4-5 kişi var. yani onlar da ciddi bir tehlike altında. herhangi bir hastalığı olmadığı halde vefat eden çocuklar da var.
sanki avmlerde fink atalım ama oh yaşasın kreşler kapatıldı yazmışım gibi bir cevap vermişsiniz. yazdıklarımın hiç öyle bir tarafı yok.
hassasyetinizi anlıyorum ama her annenin burada "çocuğu olmayan anlamaz, size sıkıntı yok" demesini anlamıyorum. benim de, herkesin de kendine göre farklı zorlukları var.
ve bu şartlarda hiçbirimizin zorluğu birbiri ile yarıştırılamaz.
keşke devlet ekonomik güvence verse, en azından 2-3 ay evlerde oturabilsek. yada hiç değilse çocuğu olanlar için bir ekstra kolaylık olsa. bütün bunlar zaten zayıf ekonomili bir ülke olmamızın zorlukları.

Bu arada size sitem ediyormuşum, direk size söylüyormuşum gibi algılamayın sakın. Sizin alıntıladığınız mesajla birlikte sizin mesajınızı da okudum sonra sizin mesajınıza cevapla deyince direk size söylüyormuşum gibi olmuş. Özellikle son cümlenize aynen katılıyorum.

ben de arkasından bir mesaj daha gönderdim ama siz yazarken göremediniz galiba, lafım direk size değildi zaten

Bakıcı neden alamıyorsunuz. Eşinizin evde olmasını kabul eden birileri bulunur elbet. Benim de eşim evden çalışıyor ben haftaya işe başlayacağım 2 yaş ve 3 aylık bebeğim var bakıcımız ve eşim bakacaklar.

Benim mesajim alintilanmis ve mesajimda farkli yazdigim ne var allah askina. Yani ayni seyi soyledim soyluyorum KESKE HER YER KAPALI OLSA DA OKULLAR ACIK OLSA.
Herkes isine geldigi gibi algilamasin yazilanlari. Farkli bir seyden bahsetmiyoruz zaten.

Benim mesajim alintilanmis ve mesajimda farkli yazdigim ne var allah askina. Yani ayni seyi soyledim soyluyorum KESKE HER YER KAPALI OLSA DA OKULLAR ACIK OLSA.
Herkes isine geldigi gibi algilamasin yazilanlari. Farkli bir seyden bahsetmiyoruz zaten.
Sizin mesajınızda takıldığım en net nokta şuydu " Cocugumun psikolojisi ne olur diyenler olmus anlamakta gucluk cektim." Her yer kapalı olsa böyle bir kaygısı da olmayacak kimsenin tabi ki ama her yer kapalı değil ve insanların çocukları için bu konuda da kaygı duymaları gayet doğal. Bu konuda farklı düşünüyoruz yani.

Ay lutfen okudugunu anlayin artik vallahi yeter!!!!! Gidin onceki mesajlara bakin.

Ay lutfen okudugunu anlayin artik vallahi yeter!!!!! Gidin onceki mesajlara bakin.
Cümle tamamen size ait ve farklı anlaşılacak bir cümle de değil. Kaldı ki tartışmaya da gerek yok, tartışmak da hiç birşey çözmeyecek. Farklı düşünüyoruz bu kadar yani. Önceden forumda çok aktif de değildim ki "yeter" diyesiniz bana, daha önce yaşananlar bana patladı herhalde

ben de arkasından bir mesaj daha gönderdim ama siz yazarken göremediniz galiba, lafım direk size değildi zaten

aslında arkadaşın da demek istediği şu bence ve o açıdan haklı. evet çocuklar için çok zor fakat psikolojilerini bozacak asıl şey okula gitmek/gitmek istememek/gidememek yada bakıcıya alışamadım durumu değil. bunu zaten milyonlarca çocuk benzer şekilde pandemi öncesi de yaşıyordu.
şu devir zaten tüm çocukları travmatize etti. yani bakıcı ve okul konusuna gelene kadar hepsinin blinçaltı bambaşka korku ve kaygılarla doldu.
yaşadığımız aslında bir nevi dünya savaşı ve bu topla tüfekle değil biyolojik bir savaş. benim çevremde kreşe giden çocukların hepsi hastalık kaptı mesela, bu bir boyutu.
diğer boyutu ise insanlık, tarihi boyunca çok çeşitli sıkıntılar atlatmış. bizim çağımızda payımıza bu düştü. zor mu? çok !
işte tam da bu yüzden elbette kendi canlarımız için üzüleceğiz ancak bütünsel düşünmeye de mecburuz.
bana kalsa 1 aylık tam bir karantina bile ibreyi lehimize döndürür. fakat nasıl bir devlette yaşadığımızı biliyoruz. güçsüzüz işte ekonomik olarak ! doğal olarak da alabildikleri önlemler bu kadar.
keşke böyle olmasaydı ancak böyle.
herkes kaygılanmakta haklı ama koşullara uyum sağlamak ve bunlara göre çözümler üretmek zorundayız.
darwin çok güzel söylemiş: "ne güçlü olan tür hayatta kalır ne de en zeki olan. değişime en çok adapte olabilendir hayatta kalan".
biliyorum zor fakat sağ kalabilmek için mecburi kaldığımız ve bence daha da kalmak zorunda olacağımız bir sürü şey var.

O cumlenin onu arkasi var hanimefendi. Bakarsaniz gorursunuz. Tek takildiginiz orasi ise koskoca yerde yapicak bir sey yok. Onceki yazilan mesajlara kisa bir vurguydu orasi yoksa kimse sizin cocuklarinizin psikolojilerine bir sey demiyor. Herkes zor zamanlardan geciyor zaten. Eminim sizde geciyorsunuz ama tartisma ortami yaratarak
“sen ne anlarsin”
“Atip tutyorsun” gibi tutum sergilemek cok sacma. (Lafim direkt size degil yanlis anlamayin)
Bu ulkede bir tane cocugun bile hayati egitimi cok onemli brnim icin. Ben ogretmenim cunku.
Ama sanki tam tersini dusunuyormusum gibi bir algi olustu hic hos degil bu algida.

Bugün ben de çocukların kreşine uğrayıp kalan eşyaları alıp müdürleriyle görüştüm.
Daha toplantı devam ederken içeriden bilgi almaya çalışmış tanıdık vs aracılığı ile.
Durum iyi değil kapanacak denmiş, yazık kadın çökmüştü ‘ben velilerime ne cevap vereceğim hepsine açıldık artık kapanmayız demiştik’ diye ağlayacak haldeydi.

Ay aynen oyle cok tesekkur ederim beni anladigin icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…