- 12 Temmuz 2006
- 56.172
- 215.907
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Mebdeki görevli size bu kadar uzun cevap mı verdi. Yanlış anlamayın sadece şaşırdım.kesinlikle haklısınız. az önce mebi aradım adam bana diyor ki siz çocuğunuzu düşünüyorsunuz ülkece kötü durumdayız sanmıyor musunuz sağlık bakanı meb bakanı ekonomi bakanı ne olacak diye düşünmüyor siz ücretsiz izin alırsınız işi bırakırsınız eşinizin maaşıyla geçinirsiniz açıkçası annelik yaparsınız yine bakarsınız o çocuğa ama adamın bi kirası var bilmem ne kadar onlar ne yapacak diyo. ALLAH ım sonumuzu hayretsin yine de zilyon kere şükürler olsun ülkemiz düzelsin insanlar işsiz yersiz yurtsuz kalmasın inşallah
Babasının pozitif olduğunu çocuk okula gelince öğrendiğimiz bir durum oldu.Ama iste o tek bakici olarak kalmaz ki,bunun otobuse binmesi var,markete gitmesi var ve bunlar engellenecek seyler degil.
Benim bulundugum ilde pozitif olanlar okula gonderemedi cunku hes kodu uygulamasi vardi. Pozitif cikanlarin tamami okul idaresine bildirildi. Cocuklara test yapilmiyor deniyordu ama yapiliyor yani goruyorum. Hes kodu ibraz edilmeden saglik ocagi bile iceri almadi kimseyi. Pozitif olanindan okulda korunuyorduk ama tanidigi,akrabasi,gezmesi tozmasindan zaten hicbir durumda haberimiz olmaz o konuda haklisiniz.
Mebdeki görevli size bu kadar uzun cevap mı verdi. Yanlış anlamayın sadece şaşırdım.
Biz de başka nedenler için arıyoruz bazen de ağız ucuyla cevap veriyorlar ondan şaşırmıştım:) iyi yapmışsınızben adama bi saydırdım ki sormayın o da ister istemez açıklayıcı konuştu
şube müdürüyle görüştüm belki de ondan ona ulaşana kadar 4 kişiden geçtim onu da söyledimBiz de başka nedenler için arıyoruz bazen de ağız ucuyla cevap veriyorlar ondan şaşırmıştım:) iyi yapmışsınız
O ne demekmiş ya kocamın maaşıyla geçinmek istesem zaten çalışmam. O koca bi restaurantta garson mesela kapattın adamı da çıkarttılar ee hani nerde geçinmek mi kalır o zaman ? Çocuğun kreşe gitme sebebini sadece orda vakit öldürsün filan sanıyorlar galiba. Amaç bu yani çocuğu bırakıyoruz hadi bu burda 5 6 saat kalsın,otursun bi köşede yemeğini filan yesin böyle filan düşünüyorlar bence. Herkes çok saçmalıyor cidden. Bizim bi tanıdık var eğlence mekanı işletiyor. Ankara’da en bilinen yerlerden biri mekanı. Aylardır kapalı. O adamın da 2 çocuğu var teki yeni doğdu. Şimdi yazık değil mi mesela o adama ? Yanlış anlaşılmasın ben kapatılmasın demiyorum insan canı herşeyden önemli ama o zaman turizm canlansın ülkeye dolarlar yağsın diye turizm sektörü de açık tutulmayacaktı. Yada Antalya’da gece klüpleri tıklım tıklım doluyken,millet köpük partileri yaparken buradakiler neden kapalı kalıyor ? Taş yicez galiba onu bekliyorlar. Herşey hakkında çok şey söylemek istiyorum ama bi yerler soğuktur filan ondan susuyorum :)kesinlikle haklısınız. az önce mebi aradım adam bana diyor ki siz çocuğunuzu düşünüyorsunuz ülkece kötü durumdayız sanmıyor musunuz sağlık bakanı meb bakanı ekonomi bakanı ne olacak diye düşünmüyor siz ücretsiz izin alırsınız işi bırakırsınız eşinizin maaşıyla geçinirsiniz açıkçası annelik yaparsınız yine bakarsınız o çocuğa ama adamın bi kirası var bilmem ne kadar onlar ne yapacak diyo. ALLAH ım sonumuzu hayretsin yine de zilyon kere şükürler olsun ülkemiz düzelsin insanlar işsiz yersiz yurtsuz kalmasın inşallah
Açık bir şekilde eğleniyorsunuz hanımefendi. Evet hakaret etmiyorsunuz. Ediyorsunuz demedim zaten, çevreniz esnek çalışmaya geçmiş olabilir . Bende emsal çocukların anne babalarını tanıdığım bir kitleye sahibim . Esnek çalışmaya geçilmedi her aile kaos içinde diyorum. Sağlıkçılar ne yapsın mesela ? İzin alamazlar istifa edemezler kreşler okullar kapandı. Çok merak ediyorum ne yapsınlar ? Siz eğitimci olarak okul kapansın istiyorsunuz anlıyorum sanırım korkuyorsunuz ve elbette işe gitmekten çok daha iyi sizin için evde olmak ama en azından " çocuğunu başından savan " ifadesini kullanmayın. Aldığınız eğitim size bunu öğretmiştir herhalde bu yaşta çocuğun eğitim alması gerekir, sosyalleşmesi gerekir evde patates gibi oturması uygun değildir . Siz eğitiminiz sebebiyle bizden çok daha iyi bilirsiniz. Bu çocuklar yabani kaygılı korku dolu çizgi film izlemekten beyni uyuşmuş saldırgan tipler olacaklar. Olanlar fıtratlarına aykırı. Kaldı ki ben bu ülke için iyi eğitimli bir birey yetiştirmek istiyorum. Dil öğrensin spor yapsın sanatla uğraşsın istiyorum, hepsinden mahrum kalıyorlar. İdare ediverin çocuğu ne idüğü belirsiz tiplere teslim edin diyenler ben ücretsiz izne çıktığımda evin kredisini ödeyeceklerse hemen ücretsiz izne çıkayım. İdare ediverelim. Bu lafım size değildi yanlış anlamayın.Ne eglenmesi ya nerede eglenme cumlesi var pardon. sizin fikrinize katilmak zorunda miyim? Herkes fikrini soyleyebilir ben boyle dusunuyorum kimseye hakaret etmeden bana gore dogru olani soyledim.
Ayrica atip tutmuyorum etrafimda herkes esim de dahil ozel sektorde ve esnek calismaya gectiler. Siz daha yeni gectiyseniz bilemem.
Hakaret etmeden fikrinizi sunabilirsiniz iyi formlar.
zaten o yüzden bana siz zannediyor musunuz ekonomi bakanı düşünmüyor bu olanları dedi. amann ne deyim ya çaresiz olunca insan her şeyi söylüyor adama da kızamadım iyisimi oturup kocamın parasını yiyim evimin hanımı yavrularımın anası olacam gayriO ne demekmiş ya kocamın maaşıyla geçinmek istesem zaten çalışmam. O koca bi restaurantta garson mesela kapattın adamı da çıkarttılar ee hani nerde geçinmek mi kalır o zaman ? Çocuğun kreşe gitme sebebini sadece orda vakit öldürsün filan sanıyorlar galiba. Amaç bu yani çocuğu bırakıyoruz hadi bu burda 5 6 saat kalsın,otursun bi köşede yemeğini filan yesin böyle filan düşünüyorlar bence. Herkes çok saçmalıyor cidden. Bizim bi tanıdık var eğlence mekanı işletiyor. Ankara’da en bilinen yerlerden biri mekanı. Aylardır kapalı. O adamın da 2 çocuğu var teki yeni doğdu. Şimdi yazık değil mi mesela o adama ? Yanlış anlaşılmasın ben kapatılmasın demiyorum insan canı herşeyden önemli ama o zaman turizm canlansın ülkeye dolarlar yağsın diye turizm sektörü de açık tutulmayacaktı. Yada Antalya’da gece klüpleri tıklım tıklım doluyken,millet köpük partileri yaparken buradakiler neden kapalı kalıyor ? Taş yicez galiba onu bekliyorlar. Herşey hakkında çok şey söylemek istiyorum ama bi yerler soğuktur filan ondan susuyorum :)
Vardir kotu ornekler illa ki,bana denk gelmedi diye yoktur diyemem. Denetimlerin arttirilmasina gucleri yetmedigi icin gelip tamamen kapatmak cozum olmadi. Bir de kresler herhangi bir okuldan cok daha az personele ve ogrenciye sahip. Ayni kategoride degerlendirilmemeliydi.Babasının pozitif olduğunu çocuk okula gelince öğrendiğimiz bir durum oldu.
Temaslıysa kesin okula gelinmeyecek gibi net bir karar verilmedi.
Ki özel okulların bazılarında temaslı öğretmenleri gizledikleri gelmeleri için mobbing uyguladıkları gibi söylemler var.
Ekşi sözlükte öğretmenlerin kendileri dillendiriyor bu durumları
Çocuk o evden çıkıp servise binip, arkadaşlarıyla aynı ortama girmeye başladığı andan itibaren evde bakıcısıyla olduğundan daha fazla risk altında
Her mesajimi okudunuz mu acaba? Eglenceli bir cumlem yok ortada. Ben okullarin kapanmasinin bu ekonomide yapilacak en dogru sey oldugunu soyledim. Keske her sey iyi olsaydi da boyle olmasaydi... okullar acik her yer kapali olsaydi.stresli olabilirsiniz olabilirsiniz anliyorum ama bu derece saldirmak neden???Açık bir şekilde eğleniyorsunuz hanımefendi. Evet hakaret etmiyorsunuz. Ediyorsunuz demedim zaten, çevreniz esnek çalışmaya geçmiş olabilir . Bende emsal çocukların anne babalarını tanıdığım bir kitleye sahibim . Esnek çalışmaya geçilmedi her aile kaos içinde diyorum. Sağlıkçılar ne yapsın mesela ? İzin alamazlar istifa edemezler kreşler okullar kapandı. Çok merak ediyorum ne yapsınlar ? Siz eğitimci olarak okul kapansın istiyorsunuz anlıyorum sanırım korkuyorsunuz ve elbette işe gitmekten çok daha iyi sizin için evde olmak ama en azından " çocuğunu başından savan " ifadesini kullanmayın. Aldığınız eğitim size bunu öğretmiştir herhalde bu yaşta çocuğun eğitim alması gerekir, sosyalleşmesi gerekir evde patates gibi oturması uygun değildir . Siz eğitiminiz sebebiyle bizden çok daha iyi bilirsiniz. Bu çocuklar yabani kaygılı korku dolu çizgi film izlemekten beyni uyuşmuş saldırgan tipler olacaklar. Olanlar fıtratlarına aykırı. Kaldı ki ben bu ülke için iyi eğitimli bir birey yetiştirmek istiyorum. Dil öğrensin spor yapsın sanatla uğraşsın istiyorum, hepsinden mahrum kalıyorlar. İdare ediverin çocuğu ne idüğü belirsiz tiplere teslim edin diyenler ben ücretsiz izne çıktığımda evin kredisini ödeyeceklerse hemen ücretsiz izne çıkayım. İdare ediverelim. Bu lafım size değildi yanlış anlamayın.
Yanlış anlamayın ama, "öğretmenler yatıyor" cümlesini nerede gördünüz? Ben de bir öğretmenim bu arada. Mesele öğretmenlerin yatması, diğerlerinin işe gitmesi vs değil. Evet siz de haklısınız olağanüstü bir durum var fakat bunun ne zaman biteceği meçhul. Belki bir ay belki beş yıl sürecek. Bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bir ay bile ülke tamamen kapanamamışken, senelerce devam etme olasılığında bu mümkün mü? Evet her bireyin fiziksel olduğu kadar sosyal ihtiyaçları da vardır ki bu çocuklar için elzemdir bana kalırsa. Beş yıl sürerse çocukları okula göndermeyecek miyiz? Ya da beş yıl boyunca ücretsiz izin mi alacağız?Her mesajimi okudunuz mu acaba? Eglenceli bir cumlem yok ortada. Ben okullarin kapanmasinin bu ekonomide yapilacak en dogru sey oldugunu soyledim. Keske her sey iyi olsaydi da boyle olmasaydi... okullar acik her yer kapali olsaydi.stresli olabilirsiniz olabilirsiniz anliyorum ama bu derece saldirmak neden???
Siz benim ne sartlarda oldugumu bilemezsiniz bende sizin. Evet korkuyorum... Belki bir rahatsizligim var. Ayrica ben okuldan calismaya devam edecegim evde olmayacagim merak etmeyin. Sanilanin aksine ogretmen yatmiyor. Gece 12 1 e kadar online derse hazilaniyor. Yeri geliyor cocugunu bakiciya birakiyor yeri geliyor yaninda okula surukluyor.
Ben cocugunu basindan atmak icin kelimesini burada yazanlar ya da yazilanlar icin yazmadim okudugunuzu anlamalisiniz.
Egitim konusuna gelecek olursak... Aldigim egitim bana cok sey ogretti egitimin sadece okulda olmayacagini ogrendik basta. Hepimiz cocuklarimizin egitim almasi sosyallesmesi taraftariyiz amma su an hayatimizda yasamadigimiz bir donemden geciyoruz. 1 ay sonra belki okullar acilacak o zaman merak etmeyin egitim de olacak sosyallesme de. Hatta yazin dahi okullarin olmasi konusuluyor.
Bir de dipnot olarak ben kimseye bakici tutun demedim. Herkesin kendine gore dertleri ekonomik kaygilari vardir elbette.
Nasil anlamak isterseniz oyle anlayin bu soylediklerimi. Ustune basa basa yine soyluyorum. HER YER KAPALI OLSAYDI DA KESKE OKULLAR ACIK KALSAYDI. iyi gunler dilerim...
Sevgili meslektasim...Yanlış anlamayın ama, "öğretmenler yatıyor" cümlesini nerede gördünüz? Ben de bir öğretmenim bu arada. Mesele öğretmenlerin yatması, diğerlerinin işe gitmesi vs değil. Evet siz de haklısınız olağanüstü bir durum var fakat bunun ne zaman biteceği meçhul. Belki bir ay belki beş yıl sürecek. Bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bir ay bile ülke tamamen kapanamamışken, senelerce devam etme olasılığında bu ne kadar mümkün mü? Evet her bireyin fiziksel olduğu kadar sosyal ihtiyaçları da vardır ki bu çocuklar için elzemdir bana kalırsa. Beş yıl sürerse çocukları okula göndermeyecek miyiz? Ya da beş yıl boyunca ücretsiz izin mi alacağız?
Nazik cevabınız için ben teşekkür ederim.Sevgili meslektasim...
Burada kimse ogretmenler yatiyor dedi demedim...
Genel bir algidan bahsettim...
Tesekkur ederim...
Ben öğretmenim ama bunun bana bir faydası yok. Siz şey sanıyorsunuz sanirim biz evde tatil yapıyoruz. Sabah 9dan aksam 21.00e kadar online eğitim yapıyoruz sırf eksik kalmasınlar diye.cimere yazdım resmen yazarken ağladım diyebilirim çaresizlik böyle bir şeymiş diyorum ALLAH a sığınıyorum hayırla sonuçlanmasını ümid ediyorum. ALLAH ım keşke her anne öğretmen olsaydı diye de ekliyorum...
Tüm mesajlarınızı okumadım ve belki cımbızla laf çekmek gibi olacak ama ben kimseye bakıcı tutun demedim ama okulların kapanması en doğrusu derken ne demek istiyorsunuz? Siz anlayın işte canım mı?Her mesajimi okudunuz mu acaba? Eglenceli bir cumlem yok ortada. Ben okullarin kapanmasinin bu ekonomide yapilacak en dogru sey oldugunu soyledim. Keske her sey iyi olsaydi da boyle olmasaydi... okullar acik her yer kapali olsaydi.stresli olabilirsiniz olabilirsiniz anliyorum ama bu derece saldirmak neden???
Siz benim ne sartlarda oldugumu bilemezsiniz bende sizin. Evet korkuyorum... Belki bir rahatsizligim var. Ayrica ben okuldan calismaya devam edecegim evde olmayacagim merak etmeyin. Sanilanin aksine ogretmen yatmiyor. Gece 12 1 e kadar online derse hazilaniyor. Yeri geliyor cocugunu bakiciya birakiyor yeri geliyor yaninda okula surukluyor.
Ben cocugunu basindan atmak icin kelimesini burada yazanlar ya da yazilanlar icin yazmadim okudugunuzu anlamalisiniz.
Egitim konusuna gelecek olursak... Aldigim egitim bana cok sey ogretti egitimin sadece okulda olmayacagini ogrendik basta. Hepimiz cocuklarimizin egitim almasi sosyallesmesi taraftariyiz amma su an hayatimizda yasamadigimiz bir donemden geciyoruz. 1 ay sonra belki okullar acilacak o zaman merak etmeyin egitim de olacak sosyallesme de. Hatta yazin dahi okullarin olmasi konusuluyor.
Bir de dipnot olarak ben kimseye bakici tutun demedim. Herkesin kendine gore dertleri ekonomik kaygilari vardir elbette.
Nasil anlamak isterseniz oyle anlayin bu soylediklerimi. Ustune basa basa yine soyluyorum. HER YER KAPALI OLSAYDI DA KESKE OKULLAR ACIK KALSAYDI. iyi gunler dilerim...
ya hu hangi anne başından atmak ister çocuğunu. sizde sıcak evınızden çıkmak istemediğinizden okullar açılmasın istıyorsunuz desek karşı çıkarsınız değil mi?Iste burada da malesef dediginiz gibi biraz sagduyu gerekiyor. Basindan atmak icin cocugunun sagligini dusunmeyen cok.
Haklisiniz herkes kendinden birazcik feragat etmesi gerekiyor.
Viruse inanmayan bile var.
Lutfen tum yazdiklarimi okuyunuz. Ya da okumayiniz siz bilirsiniz.Tüm mesajlarınızı okumadım ve belki cımbızla laf çekmek gibi olacak ama ben kimseye bakıcı tutun demedim ama okulların kapanması en doğrusu derken ne demek istiyorsunuz? Siz anlayın işte canım mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?