Calisan anneler sizinle konusmam gerek

Kafalara gel. İki çocuğunuza bakmayi size destek olmak zannetmiyorlar, öyle zaten. Yahu! Ben kendi iki çocuğuma bakamıyorum, çıldırıyorum.bazen, iki kızının çocuğunu büyütmüş kadın, nefes almasın mi? Ölene kadar çocuk mu büyütsün?

Siz çalışacaksınız, hırs yaptınız diye mecbur mu insanlar? Hemen rest, hemen tehdit. Kendi anneniz bile bakmamisken hem de. Çok komiksiniz.

100-150 bin aralığında elektrikli 2 kişilik araba gibi bisikletler var. Onlardan alabilirseniz sanki gidip gelme sorununuz çözülür.

Etrafımda da var böyle tipler, hep ben hep ben her dediği olacak her istediğini yapacak Oluru varmi yok mu düşünmek yok kim ne ister kim ne yapmak zorunda düşünmek yok ufacık hayır duysalar herseyi yıkıp geçerler
Oysa amaç hiç bir zaman gözüken değildir sadece kendi istek cıkarına öyle uyar.
6 aylık iş yeri için oldum ben demek neyin kafası aapayrı konu
Ne diyim nasıl biliyorsanız öyle yapın

Hadi diğerlerine tamam diyelim de nasıl daha güzel kazanıyorsunuz? Daha geçen ay aylık gelirim 15 bin yazmışsınız. Dükkan demek gider demek. Kirası, elektriği, suyu, yemeği, malzemesi varsa yanınızda eleman onun maaşı. Ne kalacak size? Allah daha çok versin ilerleyen günlerde işleriniz açılır umarım ama bu dükkan işi her dükkanda olduğu gibi ilk minimum 6 ay sizi kâra geçirmeyecek. Bir de dükkan açmak için aldığınız borcun ödemesi var tabi. Boşanmak istiyor olmanızla çelişiyor yani bu durum.

3 senedir aramız kötü diyorsunuz çocuğunuz 3 yaşında. Çocuk doğurmak yerine işe girip çalışsaydınız şimdiye çoktan kendi düzenimizi kurmuştunuz. Olan olmuş artık benim takıldığım nokta konu açıp yorum isteyip bildiğinizi okumanız. Her şeyin en doğrusunu bildiğinizi düşünüyorsunuz madem başka annelerden fikir(!) almanıza lüzum var mı bilemedim.

Mecaz anlam sözcüğü kendi anlamı dışında kullanmak demek. Sizin cümlenizle mecaz anlamın alakası yok yani. Kayınvalideniz de çocuğunuza bakmaya mecbur değil. Açtınız istediğiniz gibi iş yerinizi. Memnunmuşsunuz da madem şimdi neyi bekliyorsunuz boşanma davası açmak için?

10 yaşında olanı etüte verin okuldan alam etüt merkezleri var. 3 yaşındakine iş yerinde oda vs yok mu? kreşe verin servis diye bir şey var uzaksa. kuaförseniz tırnak vs öğrenin en iyi kazandıran o

Önceki konularınızda da herkes yazmıştı sizin konularınızda hep aynı kapıya çıkılıyor ama inat etmişsiniz siz. Tamam hırs yapmışsınız kendi ayaklarınızın üzerinde duracaksiniz çok güzel buraya kadar ama arkanızd duran bir aileniz yok eş ailesi de oğullarına göre hareket edecek onları da kaybetmişsiniz ya ben tekim diyecek kimseye minnet etmeyeceksiniz yada eşiniz ve ailesi ile iyi gecineceksiniz.
Eşiniz karı koca ilişkiniz yoktu ama adamdan borç almıştınız ve gidecek yeriniz yok diye adamın çatısı altındasınız, güçlenince tabiri caizse k.ç.n. tekme atacaksınız. Adam ve ailesi deli mi size destek olup güçlenmenize izin versinler.
Ya anneniz gelip bakacak yada kendinizle gotureceksiniz kar kış demeden başka çözüm yok.

Çalışan oldugumdaki kazandigimdan daha iyi kazaniyorum neden zamansız olsun isimle ve hedeflerimle ilgili yorum istemiyorum.
Ortada çocuk olunca işi de hedefi de ona göre belirlemek zorundasınız. Muhtemelen herkes o nedenle o konuda yorum yapmış.
Olmamış işte. 3 yaşında çocuğa bakacak kimse yokken, kendi ayaklarımın üstünde duruyorum olayı olmuyor. Çocukları işe uyduramazsınız. İşi çocuklara uyduracaksınız.
Artı kv çocuklarınıza bakmak zorunda değil. Çocuklara doğuranlar bakacak.
Size destek olmayan adamdan ikinci kez çocuk yapmışsınız. Adam son 3 yılda değişmemiştir muhtemelen.

Hanımefendi bu giderleri göze aldım ben sabredip zaten ondan sonra yapicam ne yapacaksam..dükkan açmadan önce meslegimin calisani da oldum sabah 8 akşam 8 çocuklarım beni goremiyordu neredeyse üstüne birde bakıcı problemi olunca bende çareyi meslegimin salonunu açmak da buldum sırf cocuklqrim için...bunu ben mi anlatamıyorum siz mi anlamıyorsunuz bilmiyorum ..

3 Sene evet ..belki ben başkaları kadar cesur olamadım boşanmak kolay değil..heleki iki çocuğun varsa ve kimsen yoksa ..dükkanı açar açmaz dava açmak herseyin üst üste gelmesi demek . Ben planlı hareket etmeyi tercih ediyorum yine çocuklarım için....annelerden ! Fikir almaya tabiki de gerek var ..fikri dinlersin uymazsa kendi bildini okursun ..

Mecaz kelimesinin açılımını yazmanıza gerek yok...zira bende biliyorum elbet ..bir tas yemek vermek deyim gibi düşünün farklı anlamları olan ..eh bunlarında detaylarına girmeyelim değil mi ..yoğun insanlarız, bukadar güzel aklınızı yormayın:)

Evet amaçları önümü kapatıp guçlenmemem..annemle anlaşma yapicam yeniden bakalım salı günü ben pazar günü baba evde zaten diğer 5 günü de annem ve ben idare etmekten başka çare yok tek istediğim yawrum hastalanmısin yolda dolmuş beklerken falan ..yoksa dükkan içinde çok iyiyiz sıcak ve arkada yaşam alanı yaptım ikimize , uyuyabilecegi koltuk aldım..müşteri yokken ayağımda sallayıp uyutuyorum kapısını kapatıp iş alanıma geciyorum zaten bir kaç saat uyuyor şükür

Pardon?
6 aylık is yeri için oldum ,nedemek bu

Pardon?
6 aylık is yeri için oldum ,nedemek bu
Yani 6 ay kısa bir süre ya oldum başardım demek için erken demeyi kast ediyor sanırım. 3 yas grubuna kreş bakmaktan başka çare yok sanirim kimseye minnet etmeyecem derseniz. Kreşide karsilamiyorsaniz kuafor işi pekte karlı gitmiyor demektir keşke normal maasli is bakip 1-2 sene kenara para koysaydiniz hem cocukta buyurdu okula gidince acardiniz dukkani bakardiniz yolunuza

kadının daha önceki konularını bilmiyorum ama

kuaförler en çok c.tesi pazar iş yapar çoğu yerde

ve de çalışanları sabah gelir dükkanı açar, hadi diyelim erken gel diyen olmadı ama olsa olsa 10'da en geç gelecek çıkışı artık 8-9 yazın 10 bile olabilir öyle oluyor --tamam şu anda erken kapatır ama tüm yaz düğün sezonu akşam açık oluyorlar.

yani burada kadına başka yerde çalışsaydın diyen arkadaşlara diyorum
hangi kreş c.tesi pazar bakıyor?
hangi kreş 2.5 yaşındaki çocuk için 7-8lere kadar bakıyor?
bakıcı zaten hiç bakmazdı bu kadar saat bakarsa da çift mesai isterdi

yani kendisine asgari ücret kadar kalıyorsa bile kadın için kendi yeri olması daha mantıklı hangi kuaförde bebeğini yan odada uyutmasına izin verirlerdi?

neden bu kadar yükseldi insanlar bu işyeri açma konusuna ben anlayamadım. asgari alsa kreşe yine yetmezdi alacağı para...

kocasıyla olan konusu ayrı da asgari ücretle kuaförde çalışmaktansa kendi yeri olması çok çok daha mantıklı işçi olarak asla yapamazdı bebekle...

Küçük olanı kreşe gönderecek kadar bile kazanamıyorsanız bilemedim o iş sizin için ne kadar mantıklı..

3 yaşındaki çocuğun kuaför salonunda işi ne Allah aşkına? tabii hasta olur, kuaför salonları genelde klima veya elektrikli sobalarla ısınıyor. Sizinki nasıl? Hadi ısınmayı geçtim birşekilde ısıttınız diyelim, ki üşümese sürekli hasta olmaz, orda akşama kadar napior? Boya kokuları, fön sesi, ağdaların arasında? O çocuğun ruhsal gelişimini hiç düşünüyormusunuz acaba? İşyeri açarken kv ye mi güvendiniz, hemde oğlunu boşamayı düşündüğünğ kv yi. Allah akıl fikir versin ne diyim. Çalışan annelerden fikir istiyorsunuz ama hiç bir çalışan anne çocukların rahatını ayarlamadan işe başlamiyor. Bakıcısıysa bakıcı, kreşse kreş, anneanne-babaanne herneyse bir yolunu buluyor herkes bütçesini ve işini ona göre yoluna koyuyor öyle gidiyor işe. Yazık çocuğa gerçekten. Bari bi akraba, komşu vb ile anlaşın gelsin sizin evde baksın en azından kışı geçirene kadar. Sonrası Allah kerim, ama bu kafayla o çocuklar daha çok perişan olur

İyide kreşe verirse babasi evde oldugu zaman babasi bakacak 6da kresten alinacaksa baba alacak eve getirecek bu kadar basit. Cocuga bakmasi gereken anne ve babadir baskasina güvenerek yola cikilmaz. Şartlar uymuyosa is ertelenir cocuk dükkanda mi büyüyecek? Sabahtan aksam 10a kadar hafta sonlari hep orda böyle mi gececek?

Ben şeye takıldım herşey dediğiniz gibi gitti diyelim boşanırken dükkanın yarısı kocanızın olacak. Cefasını çekmez yarısını alır sizden.

Ben de başka yerde çalışsaydın diyen arkadaşlardan olduğum için cevap vereyim. Tek iş kuaförlük mü? Alacağı zaten asgari ücretse başka bir iş bakabilirdi. Giderleri düşünce konu sahibi asgari ücret bile kazanmıyor olabilir. Kuaförü açarken bir dünya borç alıp açtı. Bu borcum bir de ödemesi olacak. Kocası da haliyle yarısına ortak şimdi. Kuaförde çocuk bakmakla ilgili de konu açtı konu sahibi herkes bakılmaz zor dedi. Dediğiniz gibi akşam 10da çıkılan günler olacak maaşlı işin aksine. Konu sahibi iş mi yapsın o saate dek çocuğuna mı baksın? 3 yaşındaki çocuğun müşterilerin işi yapılırken makaslar, boyalar arasında gezmesi de sakıncalı bir durum. Yaşı gereği put gibi oturmayacak bu çocuk. Konu sahibi konu açıyor sonrasında kendi bildiğini okuyor

3 yaşında bir çocuğun sabah 10 akşam 10 bir kuaför salonunda büyümesi size mantıklı geldi yani?
15 bin kazanıyorum demiş, asgari ücret de öyle değilmi zaten?
Başka biryerde çalışsa en azından saatlerini ayalardı, daha erken çıkardı vs. Kuaförde çalışıp bebeği olan milyonlarca kadın var hepsinin annesi yada kv bakmıyor çocuklara bir çoğu bakıcı ayarlıyor. Hata yakında oturan müşterisiyle anlaşan bir kuaför çalışanı tanıyorum, çocuğu emzirme getiriyordu annesinin yanına yada boşlukta kendisi gidip orda emzirip çocuğunu görüp dönüyordu. Bir şekilde yolunu buluyor herkes, el kadar çocuğu kuaför salonunda büyüteni hiç görmedim

kreşe verse bakacak olan bir baba olsa k.validesi bakarken de bakardı, değil mi?

eşiyle olan sıkıntısını bu konudan bağımsız tuttuğumu söylemiştim, konuda çocuğu büyütmesi gereken kişilerin karı ve koca olduğunun ben de farkındayım ama burada mesele o değil

borcunu harcını bilmediğimi eski konularına vakıf olmadığımı belirttim

tek iş kuaförlük mü derken
kadının başka bir işi/mesleği yok sanırım

gidip bambaşka bir sektörde bambaşka iş yapmasını mı tavsiye ediyorsunuz?
nasıl tecrübe kazanıp ustalaşıp dükkan açıp asgarinin daha üstünde bir iş sahibi olsun ki bu durumda? (en azından burada öyle bir umudu var)

sizin oraları bilmiyorum ama benim etrafımda zaten asgari ücretle çalışan, meslek sahibi olmayan kadınlar genel olarak: ilk girince 2-3 hafta hiç izinsiz...
sonra haftada 1 gün izinli çoğu gün de 8 -8 olacak şekilde çalışıyor :/ çoğunun evden çıkıp eve girmesi genel olarak 8-8 oluyor yani...
hani ben bunları konuşurlarken kendi aralarında duyuyorum. hep yazarım buraya konularda, benim şimdiye kadar gerek duyduğum gerekse kendi çalıştığım yerlerde gördüğüm en iyi iş imkanı 10-15 çalışanı olan orta ölçekli yerlere yemek yapan ablalar onlar 9-10 gibi gidip 2-3 gibi servisi bitirip geliyor. yemek yapmayı becerebilen yemek yapsın.

Kendi kuzenlerim 17 yaşında iki kız, kuaförde çıraklık yapıyorlar, çoğu şeyi de biliyorlar artık, buna rağmen yazboyu 9 10lara kadar dükkandaydılar. durum bu.
bunun şahane bir şey olduğunu filan iddia etmiyorum ama hizmet sektöründe olup, asgari ücret düzeyinde olup böyle çalışmayan kaç kişi var ben bilmiyorum...

isim yapar, ustadır, az bulunan bir şey yapıyordur, eskiden bir iş geçmişi vardır dükkan sahibi arkdaşıdır, dükkana onun için gelen bir müşteri kitlesi oluşmuştur zamanla vs....bunlar ayrı yoksa 2 çocuklu kadını kaç kişi işe alıp esneklik sağlar bilemiycem işin açıkçası....

işe girse yine haftada 6 gün günde 12 saat ortalama olarak çalışırdı, + çocuğu da dükkana alamazdı, çocuğa haftada 3 gün bakıp bıkan k.valide o zaman hiç bakmazdı, benim dediğim bu, bu ülkede çalışma koşulları bu sektörde bildiğim vakıf olduğum kadarıyla böyle...

dükkanı satın mı aldı da ortak olacak ki?
bilemiyorum orasını
bu ülkede kobiler hiç bir zaman kar göstermez dükkanın bir geliri filan görünmüyordur kağıt üstünde....içindeki malzemeyi de bildiğim dükkanın demirbaşı olduğundan, iş için gerekli malzemeyi mal sayıp bölüşmüyorlar.-bunu avukatlar daha iyi bilir tabi. ama ben hiç görmedim boşanan esnafın kapısına kamyonu dayayıp yarısını alanı.

hanımefendi çıkılmıyor işte erken onu diyorum, bu sektör böyle hele hele mahalle arasında tam böyle yani.

asgari ücret de 11 bin liralarda...dürüst olursak asgari ücret civarında kazanan kuaför bildiğinizi pek düşünmüyorum.

siz kaç tane tanıyorsunuz bilmiyorum artık ama normal bir mahalle kuaföründe (tunalıda filan değil tabii ki, ankara için konuşursak) çalışan en az 10 tane kadın biliyorum 2 tanesi kuzenim...biliyorum dediğim hepsini ailesiyle, kocasıyla, bebesiyle, kaynanasıyla kirasıyla vs vs biliyorum.

ya evli değil
ya karı-koca işletiyorlar
ve evet çocuğu olanların dükkan sahibi ise, çocukları da hep dükkanda -bunu benim mantıklı bulmam değil burada konu, ben pratikte olanı söylüyorum, benim dünyamdaki ideali değil...
ki kuaförler salı kapalı olur kreşler c.tesi pazar kapalı olur, annesi filan bakmayan kuaför çalışanı küçük çocuklu kadın meselesi cidden mahalle esnafı için ütopik yani. çalışan olarak genelde ya genç kızlar var ya da çocuğu büyük olan ablalar...

(benim iğneli epilasyoncum dakikasına ücret alıp dünyaları kazanıyordu onun bile elemanı çocukları ilkokullu+ortaokullu olana kadar gelmedi işe tekrar, döndükten 1 sene filan sonra da gitti kendi yerini açtı bu sektörde güzellik salonu/kuaför elemanı biraz işi öğrenip, tutturan gider kendi yerini açar çünkü hele hele küçük yerlerde elemanların canına okurlar...)

annemin kaç senelik mahallesi için konuşuyorum mesela, yufkacının çocuğu da yufkacıda büyüyor. berberler de 10lara 11lere kadar açık burada, kuaförler erken bile kapatıyor kışın en azından.

hani x avm içindeki bilmem ne hair salooon ya da çankaya daki salonları bu ve benzeri daha üst klasmanda yerleri kast etmiyorum oralarda patronlar zaten asgari kazanmaz. ki oralarda da aynı elemanı kaç sefer gördüğünüze biraz dikkat edin derim siz de fark edersiniz sirkülasyonu.

dediğiniz müşterisine bırakan çok güzel örnekmiş, konu sahibi keşke 6 aylık değil 6 senelik dükkan sahibi olsaydı, öyle sabit güvenilir bir müşteri profili olabilirdi tabii. 6 ayda kimi tanıyıp kime emanet edecek? daha bakalım bismillah kışı bi çıkarsın da....

ha deseniz ki "daha erkendi, çocukların sefil olacağı çok belliydi, madem boşanmıyor, madem de bu sektörde iş yapacak, dükkanı biraz daha sabredip öyle açsaydı, küçük çocuğu anaokula filan gidiyor olsaydı en azından bu kadar hasta olmazdı" bu olabilirdi ama konu orayı geçmiş.

neyse
çok uzattım da bambaşka bir sektörde de olsa kendi işimi yapıyorum
ilk iş kurduğumda 7 gün günde 20 saat filan çalışıyordum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…