• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çalışan anne olmak...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
Dün çalışmaya başladım. Oğlum yaklaşık 6,5 aylık. Ben yokken evde çok sıkıntı çekmemiş ama gece uykuya dalmakta zorlandı. Kaç defa uyandı. Sabah evden çıkarken o uyuyor alıyor. Alıp emziriyorum öpüp gidiyorum o uyanmıyor. Aklıma çok takılıyor. O uyurken gitmem yanlış mı? Uyanınca beni göremeyip uyumaktan korkuyor olabilir mi? Ama çok da erken çıkıyorum ne yapsam ki? Çok içim acıyor.

Üzülmeyin.
Uykuda da olsa sizi hissediyordur.
Ayrıca uyanık tüm olması huzursuzlanmasına hatta ağlamasına sebep olur.
Sizin tüm gününüz mahfolur böylelikle.
Böylesi çok daha iyi inanın bana.
Bende kızım 6.5 aylıkken işe başladım sizi çok iyi anlıyorum.

bende bir hafta önce işe başladım,oğlişim 6 buçuk aylıktı.
sabah ben 9 da evden çıkıyorum o saate kadar uyanıyor oğlişim
ama bazende uyuduğu anda çıkıyorum ne yapayım uyandırmaya kıyamam

ilk günler evet bizim oğlanda gece huzursuzlandı uykuya dalması güç oldu
ve hatta sık sık uyandı ama sonra düzeldi gayet iyi şimdi

belki ilk günlerde böyle sıkıntılar normaldir gün içerisinde hiç bizi görmeyince biraz alışması lazım dimi
biz bile işe baladığımız ilk gün nasılda zorlandık düşünsene
bence rahat ol bir süre alışacak ve düzeniniz oluşacaktır.

ne zor şeymiş kadın olmak , çalışan olmak , ev hanımı olmak ,anne olmak...
bunların hepsini yapmaya çalışmak :(
vallahi bize ödül vermeleri lazım :)

sisinkiler yine 6 aylıkken başlamışsınız...benim bebeğim 2 buçuk ayıkkken başlamak zrundayım......napacaım bilmiyoum

bende aynı sorunları yaşayan bir anneyim
kızım 8 aylıkken başladım yaklaşık 6 ay oldu
uykuları düzensizleşti hırçınlaştı sabahları ben giderken uyanıyor
ve çok ağlıyor bence uyanmaması daha iyi bence

bende aynı sorunları yaşayan bir anneyim
kızım 8 aylıkken başladım yaklaşık 6 ay oldu
uykuları düzensizleşti hırçınlaştı sabahları ben giderken uyanıyor
ve çok ağlıyor bence uyanmaması daha iyi bence

1-1,5 yaş civarı anneye en bağlı olunan dönemmiş. Bir de 3 yaşına kadar çocuklar dünyayı sadece kendi gördükleriyle sınırlı sanırlarmış. Annelerini görmüyorlarsa "yok" olarak algılarlarmış ve bir daha var olmayacağından korkarlarmış. Yazık.... :(
1 yaş üzeri için anneyle çocuk arasında sır olabilecek bir nesne olmasını öneriyorlar. Örneğin bir saç tokasını giderken saklaması için çocuğunuza verin. Eve gelir gelmez onu sorup isteyin sonra sabah tekrar aynı şey...

Sabiha Paktuna Keskin'in bir kitabını okudum da...

1-1,5 yaş civarı anneye en bağlı olunan dönemmiş. Bir de 3 yaşına kadar çocuklar dünyayı sadece kendi gördükleriyle sınırlı sanırlarmış. Annelerini görmüyorlarsa "yok" olarak algılarlarmış ve bir daha var olmayacağından korkarlarmış. Yazık.... :(
1 yaş üzeri için anneyle çocuk arasında sır olabilecek bir nesne olmasını öneriyorlar. Örneğin bir saç tokasını giderken saklaması için çocuğunuza verin. Eve gelir gelmez onu sorup isteyin sonra sabah tekrar aynı şey...

kitabın adı neydi canım.bende bebeğim 14 aylık olduğu zaman işe başlıcam...

gözlerim doldu birden bende bundan korkuyorum işte öyle ağlıyorki
arkama bakmadan gidiyorum çok zoruma gidiyor teşekkürederim
tavsiyeler için

ben geçen hafta başladım işe ve kızım daha 3,5 aylık kendimi derslere veremiyorum bir türlü kızımı düşünmekten.onu bırakıp gitmek çok zor yaa

Arkadaşlar çok güzel bende aldım.Vedalaşmadan çıkmayın kesinlikle diyor.Bir haraket mesala öpücük gelince ve gidince yapmalıymışınız.Mutlaka çalışan annneler okumalı.Bende 14 aylıkken başlıyıvam

offf offf ayrılık demeyin ya. aklıma geldikce ağlıyorum acaba bebeğim napcak bensiz ben napıcam onsuz. gelince nasıl olucak gidince nasıl olucak die bir sürü soru var aklımda .....peki kızlar anne sütü olayını naptınız. bende önümüzdeki hafta başlıycam işe. oğluşumda sekiz aylık olucak. sağma işini pek sevmiyorum ama sizce gerek varmı ????yoksa sadece beraber olduğumuz zamanlardamı emişsek

ama calismak zorundasinizda kizlar benimde bir cok tanidigim calisiyor ama onlarin bole dediklerini hic gormedim onun icin gelecegi icin calismak zorundayim diyorlar eger isin dramatik tarafina bakarsaniz ev hanimligini tercih etmeniz gerecek bende allah izin verirse yakinda anne olacagim ama yapmak zorundayim calismak zorundayim birde ben kendi ailemede maddi anlamda destek oluyorum yani sizin gibi baksam depresyona girerim ha

offf offf ayrılık demeyin ya. aklıma geldikce ağlıyorum acaba bebeğim napcak bensiz ben napıcam onsuz. gelince nasıl olucak gidince nasıl olucak die bir sürü soru var aklımda .....peki kızlar anne sütü olayını naptınız. bende önümüzdeki hafta başlıycam işe. oğluşumda sekiz aylık olucak. sağma işini pek sevmiyorum ama sizce gerek varmı ????yoksa sadece beraber olduğumuz zamanlardamı emişsek

EN azından bir defa sağ bence sütünün azalmaması açısından. Ben 2 defa sağıyorum.

Back