Çalgısız, mevlütsüz sadece dansın olduğu düğün olur mu?

Bence en güzeli köy düğünleri. Koyarsın ortaya kazanı, yemek pişer. İçki içenler için içki gelir, içmeyen içmez. Karşılıklı güzel güzel oynanır. Farklı köylerden gençler birbirini rahat rahat görür (ve böylece ilerideki düğünlerin temeli atılmış olur). Tabii bunlar benim çocukluğumdan hatırladığım Ege'nin köy düğünleri. Şimdi onlar da bozmuştur.

dnsnsnsns bizim köy düğün adeti çok daha farklıdır mesela ama genel olarak öyle. gençler yaşlılar ayrılır mesela. ortada kazan kaynar isteyen alır yer istemeyen oynar. bizde o kazan muhabbeti hala var düğün evinin önüne kız erkek fark etmeden yemek yapıyorlar kocaman tabldot genelde varsa sitenin sosyal alanı yoksa garaj yoksa mahallede yeniyor. bizde öyle düğününe düğünde gidelim yok düğün evine illa gidilir o telasede bir de misafir ağırlama olur.

Herkes bilir ki düğünlerin gerçek amacı konuklar için yemek-içmek ve oynamak, düğün sahipleri içinse altın toplamaktır

Düğünlerin amacı artık verilen altınları geri toplamak olmuş bence. Misafir ağırlamak arka planda kalıyor.

En iyi, en güzel düğün de olsa insanlar laf edecek bir şey bulur.
Örneğin bir arkadaşım düğününe çok masraf yaptı. Ama insanlar yemek,çerez, meyve yemekten ve masalarda sohbet etmekten oynamaya fırsat bulamadı. Pist hep boştu. Sohbet etmeye lüks bir mekânda toplamışız gibiydi.
Başka bir arkadaşımın düğün menüsünü ramazan çadırı gibi değerlendiren insanlar oldu ne yazık ki. (Mercimek çorbası, tavuk, pilavdı menü) Ama o kadar eğlenceliydi ki, pistte oynayacak boş yer bulamıyorduk.
Ben pandemi de sade bir nikahla evlenip devamında aile ve yakın arkadaşlar arasında eğlencemiz oldu.
Sizin tarzınız da bana farklı geldi açıkçası, sadece dans olması alışkın olduğum bir düğün şekli değil. Ama kime ne ki... Sizin ıstediğiniz gibi olsun her şey. Mutluluklar...

Yemek de yoksa sade nikah düzenlemek daha mantıklk değil mi? Belediyelerin nikah salonları var gayet de güzel, kardeşimin nikahını kıydık o şekilde. Bir saat de süre veriyorlar ne yaparsan yap.

Konuya yazanların ortak önerisi bu zaten. Üstüne özel bir şey istiyorsa en yakınlarla güzel bir akşam yemeği de eklenebilir.
Düğünlerin amacı artık verilen altınları geri toplamak olmuş bence. Misafir ağırlamak arka planda kalıyor.

Gram altın 2000'e giderken gayet mantıklı bir durum. Yalnız o altınların hepsi dönmeyebiliyor. Kayınvalidemin en büyük acısıdır bu. Durup durup dert yanar.

Her şey samimiyeyini yitirdi ya altın ödünç al-ver oldu hayat resmen

Herkes eğlenecek işte ne güzel evde halay olmaz illa o pistte dönülecek dünürler bile sende doğululuk var derler
Valla bence de düğün sonunda o ceketler, kravatlar, topuklu ayakkabılar çıkmalı ama işte napalım biz de böyle bir köylüyüz.

Şimdi bana kızanlar olacaktır ama işin icine Kur'an girecekse abdestini alır, tesettürüne gerçekten dikkat ederek gidersin yada gitmezsin. Büyük saygısızlık olarak görüyorum böyle şeyleri

Valla nasıl geçti bilmiyorum ama geçti yani sürekli bi foto çekinme tebrikler falan. Yemekliydi işte yemek faslı
Yemekli düğün her şekilde geçer. Sonuçta ara sıcak geldi toplandı, ana yemek geldi toplandı, pasta geldi derken zaten en az bir saat oyalaniyor insanlar. Yarım saat kırk dakkasi da gelini bekle, nikahı, dansı pastayı kesmelerini izle. Kalan sürede de müzik olmasa bile foto çekinme, takı takma, hosbes falan zaman geçer gider bir şekilde.
Konudaki sıkıntı yemek olmaması ve konu sahibinin "konukların keyfini düşünmek benim görevim değil" demesi.
Altın toplamak için salon tutacak yani, ama ilginç bir şekilde insanların fikrini de önemsiyor.
Kimse oynamasın, zorla müzik actirmasin, eglenmesin, yemesin, icmesin , ama sıkılmasın, altın taksın ve düğün hakkında dedikodu yapmasın istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…