Çalgısız, mevlütsüz sadece dansın olduğu düğün olur mu?

Ben hayatımda hiç mevlutlu düğüne gitmedim . Yani nasıl geçiyor hiçbir fikrim yok . Ankaralı olduğum için de oynamasiz bir düğün hayal edemedim 🤣 ama sadece dansın olduğu düğünü siz istiyorsaniz tabi olur. Biraz kısa tutmak mantıklı olur gibi. Burda mesela üç saat falan sürüyor siz bir buçuk iki saat yaparsınız
Hatta imkanı olanlar daha fazla organizasyon yapıp böyle piyes tiyatro gibi şeyler de yaptırıyorlar düğünlerinde. Birde semazen geliyor onu söylemeyi unutmuşum. Semazenler ilahi eşliğinde dönüyorlar.

Sonuçta bir aktivite, müzik ve de yemek var; bomboş bir program olmamış. Konu sahibesinde hiçbiri yok bunların🙄
Aynen öyle. Konu sahibinin çok boş. Hatta benim imkanım olmadığı için yemek yerine herkese 1 porsiyon büyüklüğünde doyurucu su böreği pasta tabağı istemiştik. Yani parnak kadar börek yerine kocaman bir su böreği vardı güzel de oldu, börek de sıcak ve tazeydi. Konu sahibi bir daha düşün.

Düğünde dua vs okumak bence saçma. Zaten o tarz bir düğün isteniyorsa mekan düğün salonu olmamalı.
Diğer tarzda bir düğüne de gitmedim, gittiğim tüm düğünler istisnasız çalgılıydı. Şahsen oynamadığım düğünden keyif almıyorum, gitmem ya da takımı takar çıkarım.
Tercih meselesi bence. Benim de kuran okundu, evlenen çift için dua edildi. Sonra semazenler döndü, kanun çalındı, türk sanat müziği dinletildi, ilahiler çaldı. Gayet hoş bir düğün oldu. Yani oynamayı tercih etmeyen muhafazakar aileler için hoş bir düğün.

Tercih meselesi bence. Benim de kuran okundu, evlenen çift için dua edildi. Sonra semazenler döndü, kanun çalındı, türk sanat müziği dinletildi, ilahiler çaldı. Gayet hoş bir düğün oldu. Yani oynamayı tercih etmeyen muhafazakar aileler için hoş bir düğün.
Bu konularda biraz katı düşünüyorum ve grilerim yok. Bahsettiğiniz düğün tarzı bana göre gerçekten muhafazakâr birisinin tercih edeceği bir düğün değil. Kadın erkek bir arada en basiti. Düğünümü çalgılı tercih ettim, tesettürlü olsaydım cami düğünü benim için daha mantıklı olurdu.

Kızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.
Yapmayın düğün. Nikah yapın gećin. Bu tarifimiz dügün değil zaten zorlamaya gerek yok

Bu ekonomide yemekli düğün masrafından olabilir mi,

O zaman düğün yerine şık bir nikah yapılsın. Aynı ekonomik koşullar davetliler için de geçerli sonuçta. Bir düğüne konuk olarak gitmenin maliyeti ortada. Dünyanın masrafını yapıp düğüne gideceğim, karnım guruldarken gelinin dansını seyredip eve döneceğim. Konu paraysa en güzeli nikah töreni.

O zaman düğün yerine şık bir nikah yapılsın. Aynı ekonomik koşullar davetliler için de geçerli sonuçta. Bir düğüne konuk olarak gitmenin maliyeti ortada. Dünyanın masrafını yapıp düğüne gideceğim, karnım guruldarken gelinin dansını seyredip eve döneceğim. Konu paraysa en güzeli nikah töreni.
Geçen bi arkadaşın düğünü var. Bizim eve o kadar uzak ki taksiye baktım 800'e yakın tutuyor. Oraya direkt giden bi toplu taşıma yok, anca aktarmalarla bi yere gidip en son taksiye binilecek. Gitmedim 🫠

Hatta imkanı olanlar daha fazla organizasyon yapıp böyle piyes tiyatro gibi şeyler de yaptırıyorlar düğünlerinde. Birde semazen geliyor onu söylemeyi unutmuşum. Semazenler ilahi eşliğinde dönüyorlar.

Nasıl tiyatro? Gerçekten merak ettim, hiç denk gelmedim böyle bir düğüne.

Semazenli düğünleri biliyorum. Bana açıkçası temelinde maneviyat olan bir eylemin bağlamından koparılıp eğlence performansına dönüştürülmesi doğru gelmiyor. Ama bu benim fikrim tabii ki.

Kızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.

pandemide hep böyle oldu zaten

Geçen bi arkadaşın düğünü var. Bizim eve o kadar uzak ki taksiye baktım 800'e yakın tutuyor. Oraya direkt giden bi toplu taşıma yok, anca aktarmalarla bi yere gidip en son taksiye binilecek. Gitmedim 🫠

Aynen öyle. Düğün aslında konuklar için de bir yerde ekonomik yıkım. Çok yakınımın düğünü değilse bana zor geliyor artık düğünlere gitmek.

Çok kırıcı yorumlar gelmiş oturup ağlicam nerdeyse. Neden bu kadar dalga geçer minvalde yorumlar yaptınız? Zaten çok hassas ve kararsız bi durum bu bana göre. Bu kadar linci hak edecek ne yaptım?
Linç nerede, göremedim ben? Kırıcı değil de işinize gelmeyen yorumlar var ama napalım gerçekler acıdır.

Bunun bir kuralı yok kendinizi yıpratmayın siz nasıl isterseniz o öyle olur

Düğün yapmanın bir amacı var, herkesi eğlendirmek. Öyle yazmışsınız ama katılamadım herkesi eğlendirmek diye bir amacım yok demişsiniz. Yani insanları o zaman sizi tebrik edip takı taksınlar diye çağırıyorsunuz gibi bir şey oluyor. Yemek var mı peki?

Nasıl tiyatro? Gerçekten merak ettim, hiç denk gelmedim böyle bir düğüne.

Semazenli düğünleri biliyorum. Bana açıkçası temelinde maneviyat olan bir eylemin bağlamından koparılıp eğlence performansına dönüştürülmesi doğru gelmiyor. Ama bu benim fikrim tabii ki.
ben medresede okudum ortaokulu maalesef ki çok dindar tutucu insanların gittiği pahalı bir kurstu. ordaki yaşıt arkadaşlarım evlendiler aralarından bir kaç kişinin düğününde baygınlık geçirecektim. kadın erkek ayrılmış çoğu kınayı bile okumalı yaptı. kimse dinlemiyor. semazenler dönüyor saçma sapan muhabbet ediliyor. kocamla yanyana oturmayacaksam düğün ne alaka dimi o kadar para veriyorlar üstüne yemek o bu. en ucuz düğün çeşidi klasik salon düğününü valla diğerleri pahalı. dini tiyatro gösterisi yapılıyor cidden. hazırlıyorlar bunun için yemek yerken arkada inlarkendi başına takılıyor

X