Cahile laf anlatmak. .

bu konularda sansliyim sanirim esim dahil kimse bana karismiyor bebegimi istedigim gibi buyutuyorum.mesela gecende babam markete gidiyordu kizim dedi torunuma cukulata alayim dedi bi hevesle bende alma baba dedim alismasin dedim tamam dedi.
anne en iyi bilen oldugu icin mudahale edilmemeli..

Akrabalardan birkaç kişi kızmış. Ama anlamıyorlar. Ben de duyunca şok oldum ve üzüldüm. Bakan değil başbakan gelse akıllanmazlar. O kadar sıtkım sıyrıldı ki bunlardan...
yine de polise aile bakanlığına ihbar edin. çocuk o ya, iple bağlamak ne demek. en azından devletin himayesine girsin yavrucak.

Sevdiğiniz adamı kocanızı o insanlar yetiştirdi büyüttü.demekki sandığınız kadar kötü değil yaptıkları.bu açıdan bakarsanız belki daha rahatlarsınız.babanne dedeler genelde böyle.tabikide dediğiniz gibi bazı uyarılarınızı ciddiye almalılar ,ama biraz abarttığınızı düşünüyorum.nyse zaten taşımcakmışsınız sorun kendiliğinden çözülecek..

yine de polise aile bakanlığına ihbar edin. çocuk o ya, iple bağlamak ne demek. en azından devletin himayesine girsin yavrucak.

Bunların mantığı aynı cnm. Diğerleri de kendi çocuklarına aynı veya benzer şeyleri yapıyorlar. Özürlü çocuğunu döven de var ailede... Hepsi aynı.

Sanirim dedeler babaanneler hep ayni bizdede durum ayni . Ne kadar zararli oglum icin dedigim herseyi yaparlar . Tv buna dahil . Bizde tv izleme sinirlidir cocugun eline tablet telefon vermem izlesin nolucak babasida surekli izlerdi bak masallahi var . Bizde kuccukken izeledik ama bizim ciZgi filmler gunde en fazla bir saat olurdu..
Ayni sekilde ilk bir yas tuzlu tatli gidalar verilmez doktorlar boyle soyluyor dedim aaaa damak tadi olmaz cocugun bir yasinda gurme mi olmasini bekliyorsunuz
Bana gore bir cocuk her gun yumurta yemeli kahvaltida ama onlara gore bir kasik pekmez yeter ona kahvalti kalani cubuk kraker bol bol su tamam iste onun midesi ne ki!!!
İnanin sinir hastasi oldum bu cahillikte degil olamaz cunku bilmeyene anlatir ogrenirler. bunlarin ki inat gelini sinir hastasi edelimde arada torun kaynasada ne onemi var..
Ben bi cozum bulamadim valla Allah yardimcimiz olsun boyle insanlarla

cocuk bu birak sevsinler hergun goruyo degiller. Kapilarina kadar vardiysan sevdirmen Dogru olurdu. Srvdirmiceksen hic gitmiceksin. Bikac ay sonra sevmek isteseler bile cocugun yanasmicak zaten. Bende abarttigini dusunuyorum. Yedirsinler icirsinler. Onlarinda torunu kotulugunu istemezler sonucta cocugunun. Iki evladim var biseyden kismiyorum. Gayet disiplinliler. Hicbisey olmaz

Sanirim dedeler babaanneler hep ayni bizdede durum ayni . Ne kadar zararli oglum icin dedigim herseyi yaparlar . Tv buna dahil . Bizde tv izleme sinirlidir cocugun eline tablet telefon vermem izlesin nolucak babasida surekli izlerdi bak masallahi var . Bizde kuccukken izeledik ama bizim ciZgi filmler gunde en fazla bir saat olurdu..
Ayni sekilde ilk bir yas tuzlu tatli gidalar verilmez doktorlar boyle soyluyor dedim aaaa damak tadi olmaz cocugun bir yasinda gurme mi olmasini bekliyorsunuz
Bana gore bir cocuk her gun yumurta yemeli kahvaltida ama onlara gore bir kasik pekmez yeter ona kahvalti kalani cubuk kraker bol bol su tamam iste onun midesi ne ki!!!
İnanin sinir hastasi oldum bu cahillikte degil olamaz cunku bilmeyene anlatir ogrenirler. bunlarin ki inat gelini sinir hastasi edelimde arada torun kaynasada ne onemi var..
Ben bi cozum bulamadim valla Allah yardimcimiz olsun boyle insanlarla

Allah sabır versin size de sizin çocuk kaç yaşında?

Bunların mantığı aynı cnm. Diğerleri de kendi çocuklarına aynı veya benzer şeyleri yapıyorlar. Özürlü çocuğunu döven de var ailede... Hepsi aynı.

Özürlü çocuğu dövmek mi?
Böyle şeyleri duyunca geceleri içim daralıyor uyuyamiyorum

özledım dedıklerınde
bırsey olmaaaz dıyın
getır dedıklerınde uyumuyorsa bıle uıyuyor getıremem deyın
olabıldıgınce uzak tutun
ınsanı cıldırtır gercekden ya ....

Özürlü çocuğu dövmek mi?
Böyle şeyleri duyunca geceleri içim daralıyor uyuyamiyorum

Aynen canım, yanlış duymadın. Bir de kayınvalidem falan çocukcağızın annesini haklı buluyor. Çok zormuş öyle bir çocuğa bakmak, ne yapsınmış. Hatta bildiğin dalga geçiyor kayınvalidem o masumla. Çirkin diyor, neler demiyor ki... Bir de 5 vakit namaz kılar, Yasinler okur...

İnan onlar bunları yaptıkça ben UTANIYORUM...

Aynen canım, yanlış duymadın. Bir de kayınvalidem falan çocukcağızın annesini haklı buluyor. Çok zormuş öyle bir çocuğa bakmak, ne yapsınmış. Hatta bildiğin dalga geçiyor kayınvalidem o masumla. Çirkin diyor, neler demiyor ki... Bir de 5 vakit namaz kılar, Yasinler okur...

İnan onlar bunları yaptıkça ben UTANIYORUM...

Ben kınamak istemiyorum bu yüzden birşey demeyeceğim
Böyle durumlarda keşke yapabilecek birseyimiz olsa ama yok.

Aksam kp arıyor bize gelin torunumu özledim. Kv ve kp memleketteydi yeni gelmişler. Bildiğin yeni gelmişler yani daha otabandan yeni cikmislar eve doğru ilerliyorlar. Neyse dedi eşim mübarek gün kalpleri kirilmasin kapınin önünde bekleyin geliyorum dedi.

Gittik çocuk yolda uyudu. Apartman kapısı önünde buluştuk. Kv uyudu diye dokunmadan rahatsız etmeden gördü. Kp se uyuyor mu uyandır şunu dedi uyuyor neden rahatsız edeyim dedim. Eliyle çocuğu durttu manyak adam. Çocuk irkildi uyandi diyerek kucağına almaya çalıştı. Vermedim terli zaten diyip çektim. Bir bakışı vardı o an bana sanki küfür ettim.

Neyse eve geldik Kaynim aradi. Şunları diyor abisine;
Yine akşam akşam size giydirdi babam. Yengeme kızmış arabadan inmedi ben onun ayağına gittim bilmem ne.

Terbiyesiz adama yanıma geldiğinde dedim ki. Kapıyı açamıyorum çocuk kilidi kalmış inemedim kusura bakmayin. Zaten çocukta terli. Tamam tamam dedi. Sonra da arkamdan bu terbiyesizlik.

Kaynimin arayip bunu yetistirmesini de hadi gençliğine salakligina veriyorum.

Bu insanların artık en ufak kusurunu dahi idare etmek istemiyorum. Herseyleri bana cinnet sebebi olabiliyor.

Ne dersem aksini yapıyorlar çocuk konusunda. Çocuk yetiştirmek yeterince zor birde onların içinde daha da zor.

Çocuğuma hep kötü alışkanlıklar kazandirmaya çalışıyorlar. Kapıdan giderken kucaklarina alıp gidenin ardından ağlayan peşe takılan çocuk haline gelmeyi ogretiyorlar Gel hadi senide gotureyim. Biz gidiyoruz sende gel.

Çocuk daha 10 aylık ama 100 tane böyle yanlış, bencilce ogrettikleri davranış sayabilirim.

Yaptığı kötü şeylere guluyorlar çocuk gulsunler diye tekrar tekrar yapıyor. Benim o hareketi unutturmam 10 gün sürüyor.

İzah etsemde uyarsamda dinlemiyorlar. Herseyimi elestiriyorlar.

Kulagina telefon tutturup komik diye fotoğrafını çekip sulaleye gonderiyorlar. Sonra bizim telefonlarimizi oynamak için almaya çalışıyor vermeyince agliyor .
Radyasyonmus bilmem ne onları anlatmak zaten mümkün değil.

Tv izletmiyorum dedikçe çizgi film aciyorlar.
Evde çocuk kapalı tv nin karşında açılsın diye bekliyor bu sefer.

Tuzlu birsey vermiyorum diyorum. Ben wc deyken turşu suyu iciriyorlar çocuğuma.

Size gelmicem yasak olan herşeyi yapiyorsunuz diyorum. Kim koymuş o yasakları ben yasak falan koymadim diyor kp. Annesi koydu diyorum. Şımarık bir çocuk mu olsun edepsiz mi olsun diyorum. ^birşey olmaaaaz ^ bi ogrenmisler bu lafı ne desem bu cevap karşıma çıkıyor.

Sürekli onlarla mücadele etmek zorunda olmaktan bıktım. Ev bakıyoruz onlardan biraz uzağa tasinacagiz ama tek bir gün bile idare edecek tahammülum kalmadı ve biliyorum ki bu beni kurtarmayacak bu davranışlar devam edecek ben onları bu konuda egitemiyorum. Eşim de söylüyor ama yok. Benim ailem de yanlış davranabiliyor ama uyarınca tekrarlamiyorlar. Bunlar inada bindiriyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum ve hele o kp e hiç söz geciremiyorum. Ne yapayım başka bir bahane ile arayı mi açayım kavga mi edeyim yettiler artık. .onlara ayıp etmiyim diyerek çocuğum kötü huy kazansın istemiyorum.
Ah canim öyle insanlara laf anlatmak imkansiz gerçekten. Benimde en sinir olduğum şey hadi ben atta gidiyorum sen de gel diyorlar çocuk atliyo kucaklarina buvsefer bekliyo gotursunler diye içim gidiyor kuzuma heveslendirip birakinca. Ki bunun bide güven duygusunun sarsilmasi var. Hiçbir şeyden haberleri yok maalesef.

Daha önce kaç kez 1 yasina kadar bal yasak deyip aciklamasini dahi yapmama rağmen 7 aylik çocuğa bal vermiş kvdem benden habersiz. Maalesef hiçbirşey girmiyo kafalarina. Terslemekten başka yapacak pek birşey yok gibi duruyor.

Ah canim öyle insanlara laf anlatmak imkansiz gerçekten. Benimde en sinir olduğum şey hadi ben atta gidiyorum sen de gel diyorlar çocuk atliyo kucaklarina buvsefer bekliyo gotursunler diye içim gidiyor kuzuma heveslendirip birakinca. Ki bunun bide güven duygusunun sarsilmasi var. Hiçbir şeyden haberleri yok maalesef.

Daha önce kaç kez 1 yasina kadar bal yasak deyip aciklamasini dahi yapmama rağmen 7 aylik çocuğa bal vermiş kvdem benden habersiz. Maalesef hiçbirşey girmiyo kafalarina. Terslemekten başka yapacak pek birşey yok gibi duruyor.

Yalnız değilmisin zaten böyle cahil insan çok. Sende yalnız değilsin ne yazık ki

-biz torunu özledik getirir misin
-uyuyo şu anda kusura bakmayın
-torunu bize bırak
-onsuz duramıyorum kusura bakmayın
-torun görmeye gelicez
-ev şu an müsait değil kusura bakmayın
özetle sana denilen herşeyi yapma. uyuyan çocuğu niye dışarı çıkarıyosun. uzak dur

-biz torunu özledik getirir misin
-uyuyo şu anda kusura bakmayın
-torunu bize bırak
-onsuz duramıyorum kusura bakmayın
-torun görmeye gelicez
-ev şu an müsait değil kusura bakmayın
özetle sana denilen herşeyi yapma. uyuyan çocuğu niye dışarı çıkarıyosun. uzak dur

Araba da uyudu.

Evet hatam bu biraz karşı koymam gerekiyor heralde

Eşin de bilinçli olduğu için ve ailesinin "torunumuzzz" duygu sömürüsüne kanmadığı için çok şanslısın.Bence çok doğru yoldasın kesinlikle hiçbirşey evladından önemli değil,bırak kırılsınlar bırak ayıp olsun.Bunun bir versiyonu da "gelin torunumuzu oğlumuzu bizden uzaklaştırıyor kıskanıyor" dedikodusudur.İş oraya bile varsa asla geri adım atma.Burada eski bir konu vardı kadıncağız çocuğunun dedesi tarafından istismar edildiğinden şüpheleniyordu ama ayıp olmasın(!) diye ne harekete geçebiliyordu ne uyarabiliyordu.

Eşin de bilinçli olduğu için ve ailesinin "torunumuzzz" duygu sömürüsüne kanmadığı için çok şanslısın.Bence çok doğru yoldasın kesinlikle hiçbirşey evladından önemli değil,bırak kırılsınlar bırak ayıp olsun.Bunun bir versiyonu da "gelin torunumuzu oğlumuzu bizden uzaklaştırıyor kıskanıyor" dedikodusudur.İş oraya bile varsa asla geri adım atma.Burada eski bir konu vardı kadıncağız çocuğunun dedesi tarafından istismar edildiğinden şüpheleniyordu ama ayıp olmasın(!) diye ne harekete geçebiliyordu ne uyarabiliyordu.

Allah korusun öyle sapitmislardan. Yani benim kayinpederim ve kaynimda iki dakika arkami donsem diğer odaya gotururyorlar çocuğu ama bu gibi bi olayla yorumlayamam o davranışı. İnsanın aklına o an bir şeyler geliyor tabi gelmiyor değil ama benim ki vesvese.

İşin Sonu dediginiz gibi gelin kaciriyora gelecek zaten o kesin ama umrumda drgil burdaki yorumlarin çoğunda gördüm. Benim yerimde olsa insanlar benim gibi yapmaya devam ederdi.

Back
X