Çağımızın hastalığı, Bipolar manik depresif

Yalnız yanlış anlamadıysam sizin kaygı bozukluğu olarak bahsettiğiniz örnekler psikoz belirtisi. Mesela gaipten kötü kokular almak, koktuğunu düşünmek koku halüsinasyonudur, evin dinlendiğini vs. Düşünmek kaygı bozukluğu değil sanrı yani hezeyandır.

Benim ruh sağlığı konusunda profesyonel bir bilgim yok. Ama yerinizde olsam bu tarz psikotik belirtileri kardeşimin doktoruyla ayrıntılı olarak değerlendiririm. Bir de bu belirtiler manik dönemin dışında da ortaya çıkıyor mu ona dikkat ederim.
 
Romandan ziyade keyifli bilgi edinecegi seyler okumasi gerekiyor , yani ne biliyim genetikle ilgili olur , dinazorlara ilgili olur yeni ve keyifli , sorgulayamayacagi seyler iceren kitaplar , cocuk kitaplari reyonunda bulabilirsiniz
Bi kaç kitap belirledim verdim. Ancak herhangi birşeyi bi kaç dakikadan uzun yapamıyor sıkılıyor.
 

Bunlar benim gözlemlerim ve ailemin anlattıkları. Hepsi doktorunada anlatıldı ve uzun uzun konuştu onunla. Yani ben işin bilimsel boyutuyla ilgilenmiyorum. Doktor ztn onun durumuna göre ilaçlar veriyor düzenli takip ediyor.
Kaygı bozuklugu diyen deneyimli bi uzmana bu kaygı bozuklugu değil diyemem. Şizofren değil. Sadece zihninde korkularından dolayı bazı düşünceler beliriyordu o dönemde. Kaybetme korkusu başarısızlık korkusu yetersizlik korkusu...

Yani başka arkadaşa dedim derdim teşhisi yada tanıyı sorgulamak değil. Düzeliyor takip ediliyor ismi her neyse garip bi süreç yaşıyor. Ve doktoru gerçekten ilaçların dozunu bile onun durumuna göre düzenliyor. Mesela kaygılarını yendi ama aşırı özgüven oldu şimdi de.
 
Canim kardeşinin bu gibi hedefleri olması normal geldi bana hepimizin ulaşılmayacak yüksek hayallerimiz olabilir. Bende kardeşimin depresyona girmesinden çok korkuyorum bir kaç gün önce bana abla galiba bende depresyondayim dedi yaşadığım üzüntüyü anlatamam hatta konu bile açmıştım kardesim ile ilgili..Kendimi unuttum ona üzülmekten onun için seni çok iyi anlıyorum . Yine de gözün üstünde olsun canım ben suan kardesimin her hareketini takip ediyorum terapi aldırmayı da düşünüyorum
 
Okudum konunu canım, kardeşinin işle ilgili sıkıntısından ileri gelen bir durumu var belli ki. Hem sebebi var onun. Bir de kız kardeş bence daha söz dinler. Benimkinin maaşı güzel, işini seviyor, hiç sebep yok kötü olmasına. Ama küçüklüğünden beri mutsuz bu çocuk. Geçen konuştuk bana itiraf etti, 2014 yılında hayatın anlamını bulamıyormuş, bunalıma girmiş, konuşmadığı, iletişime geçmediği kişi, yazar kalmamış. En sonunda intihar etmeyi düşünmüş. Ama bu farklı abla diyor, zevk alamıyorum diyor. Senin kardeşin iş bulunca düzelecek görürsün. Sosyal fobisini de o zaman yenecektir.
 
Canim kardeşine destek ol en azından bir uzmana gözüksün ya da terapi almasını sağla madem zevk alamadığını söylüyor depresyon başlangıcı da olabilir tabi buna karar verecek olan doktordur inşallah iyi olur kardeşlerimiz biz yaşadığımız için ne kadar zor olduğunu biliyoruz bu hastalığın umarım onlar yasamazlar biz de bunun için elimizden geleni yapalım
 
Bagirsak florasinin psikolojik hastaliklarla dogrudan baglantisi var
Ketojenik diyet ilaclara ek debeyebilirsiniz
Birde b12 demir eksikligi muhakkak var emilimde bozulma oldugunda bu hastaliklar cikiyo
Ya cok zayiflar ya asiri kilolu hic normal kiloda psikolojik rahatsizligi olani gormedim
 
Ben normal kilodayım ama psikolojik rahatsızlığım var :)
 
Ben hastalığa yakalandığımda 163 boy, 58-60 kilo arasıydım. İlaçlara başladıktan sonra 90 ları gördüm şu an 82 kiloyum.
 
Değil tabi ki ama ilaçlar yüzünden aldım bu kiloyu. Mideniz kazınıyor, ne bulursanız doldurmak istiyorsunuz midenize. Yani hastalık kilo yapıyor, kilolu insanlar hastalanmıyor.

Ben kilolu insanlar hastalanıyo kilo hastalık yapıyo demiyorum ki
Bağırsak 2. beyin diyorum orada problem var diyorum o çözülürse durum düzelebilir bukadar basit
 
Cok cok uzuldum. Maalesef psikolojik hastaliklar sanirim bu dunyada cehennemi yasamak ve aileye de yansiyor elbette. Boyle bi arkadasim vardi ve teshisten itibaren ilaca devam ediyordu, yani ilaclari muhtemelen omru boyu almak zorunda. Acaba psikologa da gitse daha mi iyi olur? En azindan ataklarin etkisini azaltmak icin terapi gorebilir.
 
Benim kardesim de bipolar hastasi ama ayni zamanda psikoz teshisi de konulmustu.ama malesef hastaligi cok ilerledi ilaclar fayda etmiyor gecen ay cok buyul bi atak gecirdi hastaneye yatirana kadar neler cektik bi bilseniz.son iki gundur de yine tuhaflasmaya basladi surekli sacmaliyor kendisine zarar verilcegini öldurulecegini dusunuyor.ne kadar konussak da ikna edemiyoruz sadece lendi dusuncelerine inaniyor.bizi iki gündüz dusman gibi goruyor.kontrole goturelim diyoruz ikna olmuyor.simdi oturmus kara kara dusunuyorum nasil hastaneye goturcez diye.sizin kardesinizin allahtan hastaligi ilerlememis dua edin bence.bi de kardesime nasil davranmaliyiz falan diye sormussun oncelikle cok sabirli olmalisin onu sevdigini hissettirmelisin olumsuz etkilendigi seylerden onu uzak tutmalisin.mesela kitap okumk ona iyi gelmiyor demissin demekki kitap okuyunca okuduklarini kafaya takiyor baska anlamlar cikariyor o zaman baska bi mesguliyet ver ona.allah sabir versin hepimize hasta olanlara da bol bol sifasini versin allahim.ben kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki iki gundur yedigimden ictigimden bi seu anlamiyorum.bi an once kardesim normale dönsun diyorum :'(
 
Kuzenim bipolar. Aslinda sanslisiniz su anda daha bilinen bir hastalik. Bizim zamanimizda cok bilinmiyordu. Tani konana kadar cok ilerlemisti. Cok zor bir hastalik. Yakinlari icin de kisi icin de. Doktora sormustum bu kabul etme durumu bazi hastalarda omur boyu olmayabiliyormus. Neyse ki kuzenim cok uyumlu bir hasta. Basladigini anliyor hemen doktoruna basvuruyor. Ama kabul edene kadar baya buyuk ataklar gecirdi.
Cevre zamanla alisacak kisi de cevresine. Ama tabi yakin arkadasliklari falan bozuluyor. Ben o donemde girdigimiz magaza cafe gibi yerlerde taskinlik yaparsa caktirmadan belirtiyorum. Insanlar genellikle anlayisli davraniyor.
Tanisi kesinlikle bipolarsa psikolog degil psikiatrist takibi gerekiyor
 
iknaya calismayin bosa zaman kaybi ne derseniz deyin ne kadar sacma olsa da ikna ise yaramaz. Ilaclar etki ettikce zamanla gececek. sinirlendirmemeye calisin. Anlattiginiz kadariyla tekrar yatmasi gerekebilir. Kendi doktoru varsa telefonla ulasip ilac dozu artirabilir ya da degistirebilir.
 
Çookk geçmiş olsun.
Çevremde hiç yok ama şüphelendiğim insan sayısı çok.
İnşallah iyileşir güzel kardeşiniz,sizin gibi bir insana sahip olduğu için çok şanslı,desteklerinizle atlatacak inşallah.
 
Su an en agir ilaclari kullaniyor.aslinda dediginiz gibi tekrar yatmasi lazim.ama benim kardesimin hastaligi cok ilerlemis tedaviye yanit vermiyormus.en ufak seye sinirleniyor surekli supheleniyor herseyden takip edildigini falan dusunuyor.simdi yanimda oturuyor sacmalamaya basladi yine (
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…