Bravooo kaptanımBen de kapattım 2. Günü başarıyla
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bravooo kaptanımBen de kapattım 2. Günü başarıyla
aynen oyle ölmeyiz valla zarardan baska bise degil zatenKız ben de kararlıyım bozmıycam. Şekerli bişey yemesem ölmem heralde diyorum benim motivem de bu
tarif için çok teşekkür ederim. Kesinlikle deneyeceğim. Herşeyin doğalı var işte ama artık üretkenligimiz elimizden alınmış sanki. Doğrusu fıstık ezmesini evde yapmak aklımdan bile geçmezdi.Canım fıstıkları alıyorsun çiğ olsun mümkünse tuzsuz. Soyup 5 dk kadar tavada kavuruyorsun üzeri böyle parlaklaşıyor zaten yağını dışına veriyor. Sonra robota koyuyorsun. İlk başta leblebi tozu gibi oluyor. Çekmeye devam et sonra kendi yağını salıp kıvam alıyor. Sonrasında 1 er yk bal pekmez ya da sadece birini (damak tadına göre) ekleyip biraz daha çekiyorsun o kadarcık işte :) baktın kıvamı yağı az geldi 1 damla yağ da ekleyebilirsin, bir de bir tutam tuz da atabilirsin istersen ben bazen atıyorum bazen atmıyorum. Yağı eklemiyorum genelde.
Tadı efsane oluyor. Hem tok da tutuyor. İnsan canı tatlı isteyince ağzına bir tk atınca harika hissediyor.
Hazırını ağzıma sürmezsim ben çok ağır aşırı yağlı tiksinirdim ıyk. Ama buna bağımlı oldum. Aynı şekilde fındık ezmesi de yapabilirisn ben onu da yaptım harika. Sadece fındık içindeki yağ daha az olduğu için az daha yağ ekleyeceksin. Afiyet olsun şimdiden :)tarif için çok teşekkür ederim. Kesinlikle deneyeceğim. Herşeyin doğalı var işte ama artık üretkenligimiz elimizden alınmış sanki. Doğrusu fıstık ezmesini evde yapmak aklımdan bile geçmezdi.
Günde 2 porsiyon meyveye izin var canısıBenim de ikinci günüm bitti şükür. Hurma da yetmeyecektim sözde ama onu başaramadım, hurma bağımlısı olmuşum galiba Neyse bayrama kadar onu da yavaş yavaş bırakırım umarım.
Öpüyorum hepinizi, gazamız mübarek olsun
Bastan basla canim 2 gun zaten bse olmazGünaydın. Ben şeker orucunu unuttum uçu bir arada içtim herşeyi unuttum bu gün de sakinleşeyim diye eşim yapmış ben de içtim..
Bozuldu heraldeGünaydın kızlar.
Çok üzgünüm ben. Köfte üzerindeki patates püresini yedim unutup. Halbuki bozulmasın diye içinde un var diye çorba bile içmedim.
Bozuldu demi şimdi
Yasaktır kesin yeme yemeHaslanmis misir yasakmiydi daha yemedim de yasak degilse yicem
Bozuldu heralde
Yeniden basla pes etme
Gitmez bişey olmaz refine şeker değil sonuçta. Hiç bişey olmamış gibi devam et. Gerçek oruç bile unutup yiyince bozulmuyor
Gitti 2 gün boşa
Yaa taze taze bahçeden geldi yenmez mi o simdiYasaktır kesin yeme yeme
guzel yaklasimGitmez bişey olmaz refine şeker değil sonuçta. Hiç bişey olmamış gibi devam et. Gerçek oruç bile unutup yiyince bozulmuyor