- 16 Mayıs 2008
- 44.079
- 77.968
aeben abla sana bisey sorucam,tabi baska bilgisi olan varsada cevaplayabilir :)
bn ani misafirler icin buzuga börek pogaca kurabiye atmak istiyorum ama hangisi daha güzel oluyor,pisirp atmakmi yoksa cigden soklayip atmakmi?
bide biliyosunuz cok yogun bir hayat icindeyim :) bu yüzden yemeklerimi önceden hazirlayip buzluga atmak istiyorum disardan eve geldigim zaman abur cubura saldirmamam icin evde hazir yemegim olmasi lazim,bunun icin mesela köfteler hazirlayip buzluga atmak istiyorum hem kizartamalik(firinda) hem sulu köfte icin.porsiyonluk baliklar hazirliycam burda her zaman taze balik bulmak zor cünkü,bakliyatlar filan haizlriycam onlar kolayda sebzelerle neler ve nasil yapabilirim bi fikri olan varmi.mesela sebzeleri kücük kücük ( corba icin) dograyip buzluga atsam daha sonra cikarip corba yapsam sizce olurmu?
fikin verin bana lütfen hayatimi düzene sokmak istiyorum artik,
mumum biliyorsun bende 3 bebe var ve ben onlara hergün kantine göndermiyorum . tabiki hergün börek kekde yapmıyorum . fakat bu işi buzluga koyarak çözdüm . bu acil gelen misafirede iyi oluyor .
.. börek, kek, pogaça, yaprak sarması.hatta fazla yaptıgım çorbayı bile koyuyorum ben dondurucuya .yazdan mısır bile koyuyorum ..hatta ekmegimi fazla alıp onu bile koyarım .çıktıgında aynen koydugum gibi tazeciktir
bu saydıklarımın hepsini pişirirp biraz soguyunca tazaeligi gitmeden poşetlere koyarak atıyorum buzluga . sulu yemekleride çelik tencerelerle . yaprak sarması vs gibi şeyleride özel pilastıklar var burda tapır diye geçiyor büyük ihtimal sizin ordada vardır . onlara yerleştirip koyuyorum .
kek,i böregi tost makinesinde hemen ısıtabilirim eger fırını yakmaya üşenirsen . genelde bazan 1.2. dl keke börek isteyen yavruşlarıma hazır oluyor ..
ç,igden konulan böreklerde var ama ben pişirmeyi tercik ediyorum . birde buzlu buzlu pişirmek vakit alıyor pişmiş daha kolay ..
bak aklıma getirdin ankara olanlar için erciyesin tepsiyle su böregi baya bir indirimde bu ay için fiyati çok uygun .indirip bitmeden dolab iskiflemeyi düşünüyorum
sebze konusuna gelince ben bamya severim mevsiminde domates biberle kavurup poşetlere koyuyorum . geri kalan patlıcan fasulye gibi sebzeleri koymuyorum . evde pek yiyen olmuyor eşim ve ben dişında . şahsen bende dolapdan çıkınca begenmiyorum degişik kokuyor burnuma . kışında aynı sebzeleri bulmak mümkün . çok canız isterse ayda yılda bir alıp pişiriyorum . kışında kendine özgü sebzeleri var onlara agırlık veriyorum .
ama çorba yapıcam hazır soyulmuş dogranmış dursun diyorsan tabiki olur .
köfte . evet şu an buzlukda 2 poşet köfte var .( ÇİG OLARAK ) hazır yogurdum şekilendirdim ama pişirmeden attım dolaba . buzlukdan çıkar dogruca tava yada ocaga . eger iyi poşetlersen birbirinede yapışmaz anında ocaga koyarsın .
bakliyatı zaten koyuyorum diyorsun . onlarıda 1 gece önceden ıslatırım ve sabahda bir taşım kaynatıp yıkayıp hop dolaba .
bu arada hiç kurabiye koymadım onuda belirteyim . genelde pek kurabiye yapmam arada bir hazır alırım . bimdeki ay şeklindeki kurabiye evdekilerin favorisi .
kurabiye nem çeker o yüzden buzlukdan pişmiş çıkarılırsa o gevrekligini muhafaza edermi bilmem .:44:
balıklarıda koyuyorum ben bazan fazla alıyor eşim .dilimleyip hatta bazan soslarıylada koydugum oluyor . tek dikkat etmen gereken . tavaya koyacak şekilde dolaba koyman bunuda balıklar birbirine degmeyecek şeçilde kat kat poşetlerle yapıyorum streç filmde işini görür, ama balıkları koyarken birkaç poşete sarda kokusu diger yiyeceklere geçmesin .
dolaba koyarken dikkat edecegin şey hemen çıkarıp kullanacagın boyutlarda olması .
etler ,kemikli etler ,kıyma bunları koyarkende tek kullanımlık olarak koy . özelikle kıymayı yassı bir şekilde poşeyleyip yerleştirirsen buzlukdan çıkarıp kullanmam için bir kaç dakika içinde hazır olur .
benim buzlugu şu an açsan gardorupdaki çamaşırlar gibi herşey dümdüz ve almaya musait .
ne uzun yazmışım
Son düzenleme: