- 30 Aralık 2007
- 4.514
- 73
- 46
Günaydın ,günaydın arkadaşlar... Güzel cevaplarınızı okudum ve hepsine de cevaplar yazacağım. Bugun Hamama gitmeyi planlıyorum bana çok iyi geliyor sauna ardından kese masaj derken bedenim kadar ruhumda arınıyor gibi geliyor, hâla aranızda bu keyfi yaşamamış olan varsa ivedilikle tavsiye ediyorum. Kendimi oldukça hazır hisediyorum tekrar maratona başlama gücününü görüyorum kendimde bu benim için oldukça güzel.
Gerçekçi hedeflerle işe başlamak çok mantıklı Püsküütcüm iyi bir karar almışsın bence ,ben de ilk olarak 5 kg vermekle bu hedefi belirlemeyi düşünüyorum şu anda 80 kg civarındayım öyle 1 haftada çok kilo verenlerden değilim zaten hafta 1 kg vermek bile benim için büyük başarıdır )) haftada 3 ila 5 kilo vermek gibi hedeflerim hiç olmadı zaten verenlere de hayretle bakıyorum açıkcası Ama şöyle bir hedef koydum mesela kendime 1 Mart a kadar istediğim düzende ilerleyebilirsem çok sevdiğim bir spor kulubu var oraya başlayacağım ..yani ödülüm düzenli spor yapmak olcak ))))
Özel bir diyet ben de uygulayamıyorum ne kadar denesemde başarısızım bu konuda bu nedenle diyetisyen uzmanlarından hep kaçmışımdır Aslında 3 aşşa 5 yukarı hepimiz neler yememiz gereikiyor nelerden uzak durmalıyız artık biliyoruz ve herke kendi vucudunu tanıyor. Geçen sene Karatay diyeti isimli kitabı okumuş ve 1 ay uygulamıştım başlarda çok iyi gelmişti 3 ana öğün tıka basa doyuyorsun asla ara öğün yok proteinlerle besleniyorsun ,ilk defa ara öğünlerde acıkmamıştım ancak 1 ayın sonunda fena bir mide ülserine sahip oldum .Elbette tamamen diyeti suçlayamam ama bu şekilde beslenmenin pek de uygun olmadığını gördüm kendim adıma
. Kendin için yediklerini ve uzak durduklarını güzelce özetlemişsin Teşekkür ederim .
Destek kısmın da ise daha evel bitki çayları falan içiyordum seviyordum lezzetlerini ama şu anda malesef onlarıda içemiyorum. bu arada kahveye hasret kaldım -araya sıkıştırayım dedim- Evet burda destek olma burada paylaşımda bulunmak gerçekten olumlu katkılar sağlıyor. ayrıca reel yaşamımda 6 yıldır kendime uydurmaya çalıştığım obez bir arkadaşım var ve yıllardır onu bu sürece dahil etmeyi başaramadım okullar açıldığında şansımı yeniden deneyeceğim.
Yoganın seni bu kadar mutlu etmesine sevindim merak ediyorum ama açıkcası sabır gösterebilir miyim şüphelerim var kendi adıma zira çok çabuk sıkılan biriyim : ) Ben de yağlı boya resim yapmakla uğraşıyorum 4-5 aydır ve bu da beni oldukça rahatlatıyor zihnimin boşaldığını hissediyorum ve beni mutlu ediyor.
Hedeflerine ulaşırsan senin bizlere hazırladığın gibi sanada bir çenesi düşük kupası hazırlayalım o halde
Evet blackwhite doğru okuduğun üzere 20 kilo fazlayla soluğu burda almış durumdayım : ))Desteğiniz ve birlikte motive olmamız gerçek işe yarayacak buna inanıyorum. Teşekkür ederim
Ah kesinlikle ödüller unutulmamalı Ödüllerden bahsetmişsin ama ceza kısmını göremedim Kendine hangi cezaları reva görüyorsun acaba : ))
Benim 1 mart hedefim var. Ulaşamazsam takım kurma cezası verdim kendime.
Burası daha keyifli tabii.. Yoran sorumluluklar yok, içimizden geldiği gibi takılıyoruz.
Özel bir diyet uygulamıyorum. Bir listeye uymak kişiliğle uyuşmuyor, beceremiyorum.
Yardımcı destek yöntemi olarak da sadece KK daki arkadaşlarımı kullanıyorum. Bir de canımın içi kardeşimi.
İki ana yöntemim var. Duraklama dönemine girdikçe yöntem değiştiriyorum.
1.yöntem: Zengin kahvaltı, öğlen yoğurt ve müsli, akşam sebze yemeği veya et-salata vs. 18:30 civarı son yemek.
2.yöntem: Sabah itibariyle sık ve az beslenmek. 2-2,5 saat arayla küçük atıştırmalık porsiyonlu gıdalar. Bitiş süresi kısıtlaması yok.
Hergün mutlaka yediklerim:
-sabahları mide asitini ve kan şekerini dengelemek için 1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı elma sirkesi
-yoğurt
-salata veya sebze yemeği
-düşük miktarda protein
-peynir
-kahvaltıda ekmek (akşam çok aç hissediyorsam bir dilim daha yiyorum. Geceyi rahat geçirmemi sağlıyor)
-haftada bir kere somon şiş
-3 lt su.
-tarçın,karanfil ve limon eklenmiş 2 kupa yeşil çay
-taze zencefil çayı (akşamları)
Ekmek olarak sadece Uno denge light form (koyu kahverengi olan) yiyorum. Bir dilimi 39 kcal.
hmm.. başka.
Meyve çok az tüketmeye özen gösteriyorum. Şekerli gıda hayatımda hemen hemen yok.
Kabaca böyle.. Ortalama durum bu. Üstüne, altına taşabiliyorum tabii..
Yogaya gelince... Bu Pazar üçüncü seviyeye (egzersizler 7 kez) çıkıyorum. Henüz bedensel farklılık yok. Zaten asıl etkilerin başgöstermesi için 21 tekrar seviyesine çıkmam gerekiyor. 2.5 ay sürüyor bu seviyeye yükselmek.
Ama net olarak şunu diyebilirim: Ruhuma sakinleştirici etkisi yapıyor.
Galiba bir geçiş dönemindeyim.. Hayatımdaki bütün sporları bırakıp sadece yoga yapabilirim, gibi geliyor. O dinginlik, o sakinlik ve o konsantrasyon çok iyi geldi bana. Bırak TV ye bakmayı, müzik sesi bile fazla geliyor yaparken. Tam bir sessizlik istiyorsun. Sadece sen ve nefesin.
Sorularına cevap vermek adına döktürdüm yine.. Çenesi düşük kupasını ben alacam.
Gerçekçi hedeflerle işe başlamak çok mantıklı Püsküütcüm iyi bir karar almışsın bence ,ben de ilk olarak 5 kg vermekle bu hedefi belirlemeyi düşünüyorum şu anda 80 kg civarındayım öyle 1 haftada çok kilo verenlerden değilim zaten hafta 1 kg vermek bile benim için büyük başarıdır )) haftada 3 ila 5 kilo vermek gibi hedeflerim hiç olmadı zaten verenlere de hayretle bakıyorum açıkcası Ama şöyle bir hedef koydum mesela kendime 1 Mart a kadar istediğim düzende ilerleyebilirsem çok sevdiğim bir spor kulubu var oraya başlayacağım ..yani ödülüm düzenli spor yapmak olcak ))))
Özel bir diyet ben de uygulayamıyorum ne kadar denesemde başarısızım bu konuda bu nedenle diyetisyen uzmanlarından hep kaçmışımdır Aslında 3 aşşa 5 yukarı hepimiz neler yememiz gereikiyor nelerden uzak durmalıyız artık biliyoruz ve herke kendi vucudunu tanıyor. Geçen sene Karatay diyeti isimli kitabı okumuş ve 1 ay uygulamıştım başlarda çok iyi gelmişti 3 ana öğün tıka basa doyuyorsun asla ara öğün yok proteinlerle besleniyorsun ,ilk defa ara öğünlerde acıkmamıştım ancak 1 ayın sonunda fena bir mide ülserine sahip oldum .Elbette tamamen diyeti suçlayamam ama bu şekilde beslenmenin pek de uygun olmadığını gördüm kendim adıma
. Kendin için yediklerini ve uzak durduklarını güzelce özetlemişsin Teşekkür ederim .
Destek kısmın da ise daha evel bitki çayları falan içiyordum seviyordum lezzetlerini ama şu anda malesef onlarıda içemiyorum. bu arada kahveye hasret kaldım -araya sıkıştırayım dedim- Evet burda destek olma burada paylaşımda bulunmak gerçekten olumlu katkılar sağlıyor. ayrıca reel yaşamımda 6 yıldır kendime uydurmaya çalıştığım obez bir arkadaşım var ve yıllardır onu bu sürece dahil etmeyi başaramadım okullar açıldığında şansımı yeniden deneyeceğim.
Yoganın seni bu kadar mutlu etmesine sevindim merak ediyorum ama açıkcası sabır gösterebilir miyim şüphelerim var kendi adıma zira çok çabuk sıkılan biriyim : ) Ben de yağlı boya resim yapmakla uğraşıyorum 4-5 aydır ve bu da beni oldukça rahatlatıyor zihnimin boşaldığını hissediyorum ve beni mutlu ediyor.
Hedeflerine ulaşırsan senin bizlere hazırladığın gibi sanada bir çenesi düşük kupası hazırlayalım o halde
canım bizlerle ol tabi ben de bir takımda değilim veverdiğim 22 kiloyu alıp tekrar kk ya döndüm (sen de 20 kilo almışsın sanırım okuduğum kadarı ile)
Birlikte başaracağız canım sen ilk planındaki gibi aburcuburları kesmekle başla ozaman bile farketmeye başlıyor
Evet blackwhite doğru okuduğun üzere 20 kilo fazlayla soluğu burda almış durumdayım : ))Desteğiniz ve birlikte motive olmamız gerçek işe yarayacak buna inanıyorum. Teşekkür ederim
Ha bir de ödül/ceza yöntemim var.
Ödül tablosu hazırladım. Her yeni kiloyu gördüğümde bir hediye alıyorum kendime..
Hani aslında hiç ihtiyacın yoktur, ama çok beğenirsin ya.. İşte onlar benim ödül tablomda yer alıyor.
En son 63 lü kiloyu ilk gördüğümde Swatch yüzük aldım mesela.. Şimdi parmağıma baktıkça gaza geliyorum.
62 yi görünce de messanger çanta alacağım.
Ah kesinlikle ödüller unutulmamalı Ödüllerden bahsetmişsin ama ceza kısmını göremedim Kendine hangi cezaları reva görüyorsun acaba : ))