Cadde'de Tecavüze Uğrayan Kız: Babama Seslenecek Mesafedeydim

Çünkü bir kadının diğer bir kadının tecavüze uğramasıni haklı çıkararak tecavüz edeni savunmasını garipsiyoruz. Bunu belki bir erkek yapar diye düşünüyoruz.

Kötü kötüdür ya . Kötünün aklanmasına sebep aranmaz .
Sayfaları okudukça ha bire yazasım geliyor .
Ben en fazla 8-9 yaşındaydım . (o yaşlarda o evden taşındık fazla olamam )
Ev telefonu arızalanmış , tamir için bir hayvan gelmiş .
Telefonun olduğu oda da ben uyuyorum , öğlen . Yaz mevsimi ki üzerimde şort var . Muhtemelen sıcakta eve gel diye çağırmış annem , bende sıkılmış yatmışım . Adam telefonu tamir ederken bacaklarımı okşadı , epey bir okşadı hem de .
Gözlerimi sıkı sıkı yumdum . Annem bitti mi usta diye odaya gelene kadar .
Bütün suç rahmetli annemde ama değil mi ?
Neden bana şort giydirdi . Neden adamı yalnız o odaya soktu ? Neden aklına kötü bir şey getirmedi ? Neden ben malak gibi bacaklarımı serip uyudum . Biz o adama benim bacaklarımı okşaması için tüm imkanları sunmuştuk ? Adam ne yapsın ? Öyle okşamadan dursa , erkekliğinden şüphe duyulur mazAllah!

Çünkü bir kadının diğer bir kadının tecavüze uğramasıni haklı çıkararak tecavüz edeni savunmasını garipsiyoruz. Bunu belki bir erkek yapar diye düşünüyoruz.
tecavüzün haklılığı diye bir şey olamaz o ne iğrenç bir durumdur ki yani günahı bir insanın geri kalan ömründeki sıkıntısı psikolojisi bir kadının uğrayacağı en kötü durum ve çaresizliktir...
tecavüz edenlere bir çare bulamadılar şu memlekette şu haberleri okuyunca elden de bir şey gelmeyince çok sinirleniyorum taşlıyarak öldürmek lazım tecavüz edenleri

Ciddiye almıyorum ,daha dogrusu almıyordum Kadesa ama hep denk geliyorum hep aynı şeyi yapıyor. Ortaya gerçek fikrini atıyor,onuda ima ederek yapıyor,sonra tepki alınca ufaktan yön değiştirerek yazmaya devam ediyor. Madem bir fikrin var,arkasında dur,duramıyorsan yazma,yazarsan cevap vermezsin böyle demek istedim kendimce. Yoksa tanımam etmem,ama kadına uygulanan böyle çirkin bir şiddete böyle yaklasabilmesi,birde inkar etmesi beni benden aldı. Üsenmedim alıntıladım.
Bu mesajıda çaya kahveye bağlayamaz sanırım Bağlarsa benimde diyecek birşeyim yok artık,dilimde tüy bitti resmen.

iyi halmi olumlu davranışmı yuh ...ben onun olumlu davranışının ...neyse yaa
içerde tecavüzcüler hep aynı koğuştamı kalıyor yoksa farklı koğuşlardamı sanki böyle pislikleri yaşatmıyolar nasıl olsa diye duymuştum bi keresinde

ya boşversenize yazmayım diyorum ama dayanamadım. okudunuzmu o mesajını,
pehh pehh demiş ilkin,
sonra eklemiş
başlamış gene yok tecavüz etme hakkını verirmi,
yok erkeği haklama girişimleri. ,
evet ilk cümlesi bu. erkeği haklıyormuşuz..
bu ne demek sizce.
erkeği haklama girişimlerindeymişiz. yani tecavüzcüyü haklıyormuşuz..
kısaca ona karşı yazıyormuşuz.
başlamış bu erkek tecavüzcü düşmanlığımız... ha birde o kız için tecavüz etme hakkını verirmi diyerek kızıda savunmuşuz. erkeği haklamışız böylece.
bu yetmiyormu arkadaşlar. şu ilk mesaj yetmiyormu o düşünceyi anlamamız için. istediği kadar çevirsin sonra o cümleyi hepimiz okumadıkmı ve hala okumuyormuyuz.
o yüzden herşey ortadayken ,ne yazarsa yazsın değişecekmi o düşünce sonrasında.

hayır

Hayir kötü birsey demedim kimse istemez böyle birşey Rabbim. Kimseyi böyle sinamasin ama baba korkusuyla büyüyen çocuklarin daha aklı başında. Olduğunu düşünüyorum böyle aileler başı boş bırakıyor ondan oluyor kız ya da erkek çocuğunun o saat de evde.olmasi varken neden disarida gece 03
Aksam 10-12 varken bu saate kadar mantıksız geliyor
Ben de 24 yaşındayım ben babamdan izinsiz birsey yapmadım Allah kimseyi şaşırtmasin o kız da istemez böyle olsun ama gece vakti oturacaksin evinde

Tecavüze yaklaşım tarzını okuyunca içimden bunu demek geçti

Sonrası işte bu namus elden gider
O saat de bir kızın ne işi var dışarı da
Madem dışarıdasin eve erken git
Rabbimiz ne buyuruyor?
Mümin kadınlara erkeklere söyleyin gözlerini haramdan sakınsinlar gece vakti bekar genç bir kız o saat de gezip tozuyorsa kendi bilecegi is

Allah insana akıl vermiş
Ben de bu kıza Allah akıl fikir versin diyorum

aaynaa bu mesajimdan dolayı erkek damgası yedim :)))
Tamam erkek fatma olabilirim.ama
Cinsiyetim kız :))

tecavüz edilen kızın namusumıu gidiyor.
yazık gerçekten.bu nasıl düşüncedir ya
namussuzmu oldu şimdi o kızcağız.
yada tecavüze uğrayan her kızın namusumu gitti.
yazmayın artık. gerçekten yazmayın

Ben haklı çıkmiyorum ya tamam birsey demiyorum benim görüşüm bu şekilde siz normal karsilayabilirsiniz ama ben normal karsilamiyorum
Ve ben.erkek değilim Mune abla mesajlarını takip edebilir Mune

ya aslında çok tartışılacak bi durum değil biz de gençken gece 11 e 12 ye kadar sokakta otururduk -yola inerdik ama güvenliydi
yalnız şimdi değil malesefki değil keşke güvenli olsada gece dışarı çıkmayalım demesek ama değil işte
siz biz hepimiz en fazla 3 gün konuşacağız bu konuyu ve unutup gideceğiz
ne oldu özgecana veya diğerlerine hangisini böyle bi olay olmadıkça hatırlıyoruz buna devletin bişey yapması lazım iyi hal indirimiymiş olumlu davranışmış *mış mış mışta mış mış bi yerleri kuruyasıcalar
kısacası devlet bu adilere gerekeni yapana kadar korunmak zorundayız ne bileyim ben bi ara çakı ile dolaşıyodum
hele bekarken kararınca çıkıyodum dükkanımızdan güvenliydi korkmuyodum ama ne olur ne olmaz diye alıyordum elimde gidip geliyordum
o zihniyetteki bi insan senin giyiminden kıyafetinden çok başka bişeyi düşünüyor gençmişsin yaşlıymışsın bakmıyor

evet keşke dışarı çıkmasaymış dedim ancak kıza değildi tepkim başına geleneydi ve ailesine neden merak etmediler diye ama kınamıyorum tabi bilemeyiz ne olduğunu -empati dahi kuramıyorum kurmak istemiyorum korkunç bi durum nasıl empati kurayım

malesef kötü ve karaktersiz insanlar çoğaldı kızlarımız veya gençlerimiz de malesef ana baba dinlemez oldu"özgürlük" kisvesi altında ana babayı takmıyor kendilerini sakınmıyor ve insanlara çok çabuk güveniyorlar ki kesinlikle tecavüze ugrayan suçludur demem diyemem malesef cezalar caydırıcı değil sokaklar güvenliksiz saatin kaç oldugunun hiçbir önemi yok sapık heryerde olabiliyor

Kizi suclamak degil arkadaslar sadece görüntülere bi anlam veremiyorum. Kiz sonrasinda o adamin koluna girmis sekilde yürüyor ya bi gariplik yok mu diyoruz.
O adi adama hic bir sart koşul saat bu hakki vermez. Bu konu da hem fikiriz sadece kiz çok sakin görünüyor bunu anlayamiyorum

Ben haklı çıkmiyorum ya tamam birsey demiyorum benim görüşüm bu şekilde siz normal karsilayabilirsiniz ama ben normal karsilamiyorum
Ve ben.erkek değilim Mune abla mesajlarını takip edebilir Mune

Senin derdini anladım ben. Bu kız bakire değil artık, belki öncesinde de değildi. Gezdi tozdu belki gezip tozmaya devam edecek. Toparlayacak kendini zamanı gelince, belki erkek arkadaşı olacak. Evlenecek, yuva kuracak, anne olacak. O bu kadar gezip tozup namusu da elden gittikten sonra bunları yaşayacak ben neden yaşayamıyorum diye düşünüyorsun öyle değil mi? Babasının dizinin dibinde oturmayan kızlar sevgili yapıyor, evleniyor da ben bu kadar namusluyken babamın dizinin dibinde otururken neden mutlu olamıyorum diyorsun değil mi? Anladım ben seni.

Bu arada kibledim o sildiğin konular geri gelecek, sen de banlanacaksın...

Rabbimiz erkeğe birşey buyurmuyor mu arkadaşım? Neden hep kadından dem vuruyorsunuz? Bizim dinimizde ,kitabımızda var mı yol kesip birine zorla tecavüz etmek?
Neden hep kadına yonelik sizin suclamanız.? Nedir hemcinslerinizle derdiniz?
Artık yeter yahu.

Ben de bunu demek is

Iyi de ben.konu silmedim gelsin ne geliyorsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…