Cadde'de Tecavüze Uğrayan Kız: Babama Seslenecek Mesafedeydim

Tecavüzün nedeni " kadında kuyruk sallamasaymış "zihniyetindeki annelerin yetiştirdiği erkek çocuklarıdır mesela.Bazı kadınların bazı durumlarda tecavüzü hakettiği, kadınında bu durumda suçu olduğu işlenir ana babaları tarafından bilinçaltlarına.Önce o anneleri eğitmek gerekir değil mi?
Parkta oynaşan gençler değildir tecavüzün nedeni...
Git dedikodunu daha az hassas olan konularda yap kakao.

Şimdi güvenlik önlemi almak önemli. Mesela anne beni al demek veyahut tanıdığın taksiye binmek veya arkadaslarinla gelmek. Ne yazık ki güvensiz bir ulkedeyiz ve bunları yapıyoruz. Gerçi insan bağdat caddesinden bostancidaki evine tek başına yuruyemeyecekse de ölsün yani çok kötü. Bu kadar tekinsiz oldu bi şehir işte.

Ama ne işi varcilarin eleştirisi elbette güvenlik üzerinden değil, hayat tarzı üzerinden kendimizi kandirmayalim. Adeta hak etmiş gibi konuşuyorlar.

Benim de dindar kişilerin hayat tarzı ile uzaktan yakından alakam yok ama bu arkadaşlar gibi saygısızlık asla yapmam. Örneğin namaz kılan birinin önünden geçmem Allah kabul etsin derim. Vergi veririm imamlar için. Veya asla evlenmeyi düşünmüyorum ama nikaha gider altinimi takarim. Vergilerimle evlendirme daireleri yapılıyor. Asla namaz kılan camiye giden veya evli insanlara bir saygisizligim olmaz. Asla. Zira beni ilgilendirmez.

Yine sabah veya teravih namazından gelen bir adam gasp edilse "onun da ne işi varmış o saatte kimse almaya gelmemiş mi?" Demem. Gaspciya sinirlenirim kızarım neden sokak lambası yokmuş neden kimse duymamış der acısını isyanını paylasirim. İnsanlık bunu gerektirir. Ben asla sabah 6da vaya akşam camiye gitmiyorum ama giden biriyle empati kurup onun için üzülmek zor değil.

Ama bazı tipler kendi hayat tarzlarını paylaşmayan biri şiddete uğrayınca bu insanlığı göstermiyor. Herkesten kendim kadar demokratik ve saygılı olmasını beklemeyi birakmaliyim belki de...

Aynen çok haklısınız. parkta oynasan gençler =tecavüz demek istiyorlar bu mantıksız kişiler!

Anlamıyorum NE ALAKASI VAR? gerçekten ne alakasi var kakao bunu açıklasın. Parkta opusen gençler ile evli 2 çocuklu bir adamın gece gelip bir insana tecavüz etmesinin ne alakasi var?

Tecavüzün sebebi caydırıcılık olmaması. Şikayet oranlarının az olması (polisin ve yargının harekete geçmemesi sebebiyle cesaret edememe, korkma vb) kanunların isletilmemesi. Tecavüz kültürü (ki bu cinsel diildir şiddet ve cezalandırma eylemidir)

Ben bunları fundemantal rights agency 2012 araştırma raporuna, aile ve sosyal politikalar bakanlığı raporuna ve altinay&gül' ün ev içi şiddet araştırmasına dayanarak söylüyorum bilimsel veri ve araştırmalar tecavüzün sebebi bu diyor. siz de tezinizi dayanaklandirsaniz sevinirim. (Alıntı yaptığım kişiye diil bu lafim diğerlerine tabi ki)

Acıklayamaz,kaç kere sordum ne alakası var diye cevap "buda madalyonun diğer yüzü"oldu. Yani diyor ki" tecavüz var evet ama parkta,orada burada oynasan insanda var,tahrik ediliyor tecavüzcü" alenen bunu demek istedi, zihniyet bu.
Sonrada sen anlamıyorsun der,aklınca zekana laf eder.

Bazı yorumları dehşet içinde okudum .
Resmen tecavüzde kadınlar suçlu çıkarılıyor .
Ve böyle insanlar çocukları varsa onları da bu fikirle büyütecek .
Kadınlar bile böyle düşünüyorsa , erkekler ne düşünmez ki .

Tecavüze uğradı diye o saatte orda ne işi vardı diye soranlar açıkça şunu demek istiyor. O saatte dışarda olursan (çünkü kadın dışarı çıkamaz) tabii ki tecavüze uğrarsın Kabahat sende.
Bu bağlam da tecavüz eden adama verilen mesajda, tecavüz ettin ama o kız da o saatte dışardaydı suç onda. O saatte orda olursa tabii ki tecavüze uğrar. Sen yapmasan başkası yapardı.
Yahu tecavüzün aması olur mu bu nasıl bir iğrençlik. O yaratığın dışarda işi ne o saatte tecavüz etmek için arayışa mı çıktı. Öyle yorumlar okuyorum ki adamdan hiç bir şekilde bahsedilmiyor. Kız şöyle kız böyle..
Madem kızların o saatte dışarda olunca tecavüze uğrayacağını düşünüyorsunuz bir zahmet muhteşem yetiştirdiğiniz oğullarınızı evde tutun. Çok daha büyük bir iyilik yapmış olursunuz bize

Çok merak ediyorum tecavüzün nedeni parkta oynasan evlenmeden cinsellik yaşayan veya içki içen gençler mi? Bu soruyu önce cevaplamanizi roca ediyorum. Zira yapılan araştırmalara göre tecavuzculerin çoğu evli ve çocuklu adamlar.

İkincisi tecavüzün nedeni tecavüzün nedeni diyorsunuz acaba gerçekten merak edip tecavüz suçunun nedenleri ile ilgili bir araştırmaya baktınız mı?

Tecavüzün nedeni kurban değildir. Ha, kurban güvenlik önlemi alır. Jiu jitsuya kick boxa gider. Issiz yoldan geçmez yalnız kalmaz güvenmediği biriyle yalnizsa kaçar bağırır vs vs. Ama bunlar onlemdir bunlar alinsa da tecavüze ugranabilir ve parlta opusen gençlerle tecavüzün benim bildiğim kadarıyla bir nedensel bağı bulunmuyor.

Hiç bir şekilde küçük kızların, genc kizlarin veya kadinlarin tecavuzu hak etmediklerini dusunuyorum kesinlikle sartlar ne olursa olsun kimse haketmiyor ortalik bozuldu sapik zihniyetli insanlar cogaldi haberlerde boyle haberlere rastlamak istemiyorum erkeklerin kadinlara sex objesi gozuyle bakmalarindan nefret ediyorum evlisin cocugun var carsida bir yere gidiyorsun adamin birisi seni gozleriyle boguyor o adami olduresin geliyor bu duruma bile katlanamazken degil tecavuze katlanmak durumu kabullenmek çok zor olsa gerek kimse kimseyi kinamasin yorum dahi yapmasin unutmayalim bugunun yarini var kimseyi kınamaya gelmez yasayan kisinin o piskolojisini biz bilemeyiz ve yorumlayamayiz. Ben kendi adima o kiza ve ailesine sabir dilerim diyebilecegim tek sey bu.

Bunu geçtiğimiz Ağustos ayında Bostancı sahilde çekmişim fotoğraflar programı önüme atınca gördüm.

Olay yerine aşırı yakın burası. Gece 10.30 da çekilmiş biz o gün 12yi geçiyordu hala ordaydık bir kız arkadaşımla.

Güzel günler yaşamak varken tecavüz korkusuyla mı hareket etmeliyiz sorusu aklımda şu sıralar sürekli. Üzücü cidden.

Not: Gerçek ismim orada yazan değil elbette

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…