Bymeyen bebeim.

güçlü ve sevgi dolu bir anne olduğun için seni tebrik ediyorum.oğlun için üzüldüm ama onun adına senin gibi bir anneye sahip olduğu için sevindim.evlat ne olursa olsun bizim bir parçamız onu herhali ile sevip kabul ediyoruz.sana ve ailene mutluluklar dilerim.

Özür nedir arkadaşlar.
Özür düşüncede insanlar hakkında yapılan riyada ,dedikoduda,haksızlıkta,haramdadır.
Bu tarz kişilikleri olan kişiler benim gözümde ÖZÜRLÜ..
Hemde ruhlarına işlemiş hem bu fani dünyada hem de ahirette Allah tarafından aklanamayacak kişilikler.
Herşey Allahtan asiyahım ,,
o öyle takdir etmiş elbet vardır bir bildiği bunu sorgulamak biz aciz kulların haddi olamaz.
O hani halk arasında sakat yada özürlü diyorlar la o beyin özürlüler.
Sadace tek birşey söylüyorum.
Kimin ne zaman ne olacağına sadace yaradan karar verir.
Ailene sevgiler arkadaşım.

ay canım ya allah sana bağışlasın evlatlarını...................
ailenle mutlu bir öömür yaşaman dileğiyle ..........

hepinize desteğinizden dolayı çok teşekkür ederim arkadaşlar inanın yazdıklarınız benim için çok değerli :1hug:

çok duygulandım yazınızı okuyunca.umarım ailenizle dahada çok mutlu olursunuz.benim bebegim yok ama dedimki içimden işte analık bu....a.s.a.s.a.s.

Allah Sana Ve Eşine Ve Tabi çocukalrina Sağlik Verisn.
Allah Sizi Darsa Ve Zord Birakmasin Ki çocuğunuza Bakabilesizniz.
Allah Seni Ve Sevdiklerini Mutlu Etisn.

merhaba arkadaşlar 22 eylül 1994 yılında bir oğlum oldu başta herşey çok güzeldi ilk defa anne baba olmanın keyfini sürüyorduk taki bebeyimizde bir problem olduğunu öğrenene kadar evet benim 14 yaşında zihinsel engelli bir oğlum var adı özer önce kabullenemedik neden biz sorusunu sorduk kendimize ama çok şükür artık aştık bu konuyu onu çok seviyoruz önce biz kabullendik durumu sonra çevremizdeki herkese kabul ettirdik oğlum 9 yaşına gelene kadar başka bebek istemedik şimdi 5 yaşında bir oğlum daha var çok şükür sağlıklı abisinin hem arkadaşı hem en büyük yardımcısı bir yıl önce zorunlu bir ameliyat geçirdim kist ameliyatı çocuklarımda sezeryanla olduğu için bu üçüncü ameliyatımdı eşimle birlikte ilgiye sevgiye ve sağlıklı anne babaya ihtiyacı olan oğlumuzu düşünerek bir karar verdik ve kordonlarımı bağlattım hiç pişman değilim biz dört kişilik mutlu bir aileyiz hayattan zevk almayı biliyoruz bardağın boş tarafına bakıp üzülmektense dolu tarafına bakıp mutlu oluyoruz şimdi belki özürlü bir çocuğun var nasıl mutlu oluyorsun diye düşünenler olabilir hani her insan çocuğunu en güzel yerlerde görmek ister ( belki hakim ,doktor mühendis v.b) bende çocuğumun öbür dünyada melek olacağını düşünüyorum birde bu dünyadaki kötülüklerden bihaber çok mutlu sürekli gülümseyen sevgi dolu bir çocuk laf aramızda çokta yakışıklı beyazıt öztürke benziyor işte buda benim hikayem iyiki varsın iyiki bizimlesin canım oğlum
:nazar::nazar::nazar:

Canım duygularını çok güzel aktarmıssın bize.Gerçekten sen çook iyi bir annesin.Evlatlarımız ne olursa olsun, bize ait ve biz onları her koşulda sevip kolluyacağız.a.s

Kalbimi üçe Bölseler
Birini Yarime Verseler
Ikisini Sana Veririm Anne
Sana Canimi Veririm Anne

Ne Paraya Deãişirim Seni
Ne Bir Yarin Gözlerine
Dünyayi Dar Ederim,telini:
Saçindan Koparana Anne

Ne Bir Dünya Mali Var Gözümde
Nede Bir Yalan Var Sözümde
Seni Sevmiyorsam Ruhum çiksin Göãe
Bütün Varliãimla Seninim Anne

Büyüttün Bu Yaşa Getirdin Beni
Sana Ihanet Edermiyim Anne
Gidersem Gurbete öpmeden Elini
Bana Sütünü Helal Etme Anne
Bu Güzel Iyi Kalpli Anneye Bu şiiri Yazmak Geldi Içimden ...

yazını okudum ve çok etkilendim çocuklarını bırakıp kaçanlara ibret olsun senin evlat sevgin canım rabbim seni ve eşini evlatlarına bağışlasınŞeniz

asiyah bir anne ve baba için zor bir durum ama sizin bu durumu çok güzel bir şekilde kabul edip
etrafada aynı şekilde empoze etmeniz takdire şayan hiçbir şeyden haberi yok diyorsun ya inanki oğlun bu huzurlu sevgi dolu ortamı hissediyordur allah huzurunuzu ve mutluluğunuzu hiç bozmasın inşallah

canım benim benimde 22eylül1994 doğmlu bir oğlum var busene nasip olursa oks ye girecek yazından çok etkilendim allah inşallah sana sağlık ve güç versin inşallah daima yanında ol oğlunu candan öpüyorum sevgilerrrrrrrrrrrrrrr

Canım,ya bebeğin olmasaydı yinede Allah sana bağışlamış yavrunu,engelli olsa bile oda bi can..ailenle mutluluklar bitanem

allah siz ailene bir ömür boyu mutluluk versin keşke herkes sizin gibi bu şeker çocuklara sizin gibi sahip çıkabilse kendinizle gurur duyun

Asiyah cuma gunu bebegimi kaybettim aslinda bebek olamadi bos gebelikmis.Hamile oldugumu anlayinca doktora gittim ama görünmesi gereken zamanda ultrasonda görünmedi doktor 3 durum var diye baslayinca ve bebek gec gelisiyo olabilri diyince benim basimdan kaynar sulari döküldü cunki gec gelisiyosa ikili üclü testler temiz cikmicakti ama ben bebegi istemiyorum nasil derdim. Bi saniye icinde dusundum bunlari. Hemende öyle olsada dogurum herserde bi hayir vardir demekki diye kararimida verdim ama bebek hic gelismedi kalbide atmadi surekli kanamayla cuma gunu aldirlar. 8 sorunlu hafta gecirdim ama yanima kar kalan hayatin bi gercegidi.4,5 yasinda bir oglum var sanirim bunlara sukretmem icin gecen 8 hafta.
Ben almanya dayim burad özürlü engelli diye bi kelime hic duymadim bizim özürlü dedigimiz cocuklar isin özel okullar var.Bencede onlar özürlü diil özeller. Benim basimdan böyle bisi gecti ama bende özel bi cocug asahip olabilrdim. Yada icimizden kim biliyoki hamile kalipta özel bi cocugu olmayacagini.Ayrica herkes sadece cocuklar diil her an kolumuzu bacagimizi gözümüzü kaybedebiliriz bizde özel olabiliriz. Su an halimize sukretmeliyiz ama sukretmek de bence yetersiz. Burda gönüllü olanilyorsunuz ilgilemek icin. Biraz kendimi toparladigimda haftanin bi gunude olsa onlar icin ne yaparim ögrenip yapmak istiyorum.Benim icin ne farkederki evde geciyro vaktim ama onlar icin cok sey farkedecegini dusunuyorum.Belki bilgisayar kullanmayi ögretebilirim onlara.Belki sizde tr de yaparsiniz aynisini. asiyah sen olayin icindesin cocuklarin gitti bi okul vs bi yer varsa orasi icin gönüllü arkadaslr olabilir. Belkide vardir böyle sosyal gruplar. Daha önce ilgilenmedigim icin bilgisizim cokta kiziyorum kendime .Isleri yogun olanlar icin bisey diyemem ama benim gibi butun gunu evde gecirenler vaktinizi degerli kilmak icin en guzel sey bence ilgi bekleyenlere ilgi vermek. Ben burda hic bisey bilmiyorum bu konuyla ilgili ama arastiricam mutlaka bi yerlerde dusundugum gibi gönüllüler vardir. Sizde bilmiyo olabilirsiniz normal ama gunun birinde dusunup yapmamaniz icin bi sebep yok. Ozellikle bebegi olmayanlar icin hic olmazsa cocuk esirgeme kurumuna gidip onlarla vakit gecirin.asiyah seni tebrik ederim yakisikli melegini benim icin öp. Eger dusunduklerimi gerceklestirebilrisem sizlerle paylasirim gene.

Asiyah cuma gunu bebegimi kaybettim aslinda bebek olamadi bos gebelikmis.Hamile oldugumu anlayinca doktora gittim ama görünmesi gereken zamanda ultrasonda görünmedi doktor 3 durum var diye baslayinca ve bebek gec gelisiyo olabilri diyince benim basimdan kaynar sulari döküldü cunki gec gelisiyosa ikili üclü testler temiz cikmicakti ama ben bebegi istemiyorum nasil derdim. Bi saniye icinde dusundum bunlari. Hemende öyle olsada dogurum herserde bi hayir vardir demekki diye kararimida verdim ama bebek hic gelismedi kalbide atmadi surekli kanamayla cuma gunu aldirlar. 8 sorunlu hafta gecirdim ama yanima kar kalan hayatin bi gercegidi.4,5 yasinda bir oglum var sanirim bunlara sukretmem icin gecen 8 hafta.
Ben almanya dayim burad özürlü engelli diye bi kelime hic duymadim bizim özürlü dedigimiz cocuklar isin özel okullar var.Bencede onlar özürlü diil özeller. Benim basimdan böyle bisi gecti ama bende özel bi cocug asahip olabilrdim. Yada icimizden kim biliyoki hamile kalipta özel bi cocugu olmayacagini.Ayrica herkes sadece cocuklar diil her an kolumuzu bacagimizi gözümüzü kaybedebiliriz bizde özel olabiliriz. Su an halimize sukretmeliyiz ama sukretmek de bence yetersiz. Burda gönüllü olanilyorsunuz ilgilemek icin. Biraz kendimi toparladigimda haftanin bi gunude olsa onlar icin ne yaparim ögrenip yapmak istiyorum.Benim icin ne farkederki evde geciyro vaktim ama onlar icin cok sey farkedecegini dusunuyorum.Belki bilgisayar kullanmayi ögretebilirim onlara.Belki sizde tr de yaparsiniz aynisini. asiyah sen olayin icindesin cocuklarin gitti bi okul vs bi yer varsa orasi icin gönüllü arkadaslr olabilir. Belkide vardir böyle sosyal gruplar. Daha önce ilgilenmedigim icin bilgisizim cokta kiziyorum kendime .Isleri yogun olanlar icin bisey diyemem ama benim gibi butun gunu evde gecirenler vaktinizi degerli kilmak icin en guzel sey bence ilgi bekleyenlere ilgi vermek. Ben burda hic bisey bilmiyorum bu konuyla ilgili ama arastiricam mutlaka bi yerlerde dusundugum gibi gönüllüler vardir. Sizde bilmiyo olabilirsiniz normal ama gunun birinde dusunup yapmamaniz icin bi sebep yok. Ozellikle bebegi olmayanlar icin hic olmazsa cocuk esirgeme kurumuna gidip onlarla vakit gecirin.asiyah seni tebrik ederim yakisikli melegini benim icin öp. Eger dusunduklerimi gerceklestirebilrisem sizlerle paylasirim gene.

canım öncelikle geçmiş olsun ALLAH oğlunu sana bağışlasın:nazar:
burdada özel eğitim okulları var benim oğlumda 9 yıldan beri rehabilitasyon merkezine devam ediyor
düşüncelerin çok güzel keşke herkes senin gibi düşünebilse ama ne yazıkki okulda o kadar bilinçsiz ve ilgisiz veli varki başka çocuklara yardım etmek bir tarafa kendi çocuklarına bile faydaları yok inan
ben ve birkaç arkadaşım bu tür çocuklara destek amaçlı okul aile birliğini kurduk ama destek olmak yerine köstek oldular inanın resmen çıldırttılar bizi
türkiyede ne yazıkki önce büyüklerin eğitilmesi gereka.s.​

canım benim ne mükemmel bir ailesiniz öyle...
rabbim ailene huzur versin..
hep mutlu olun inşallah!

gerçekten sizi bu düşüncelerden dolayı kutluyorum
emin olun sizi çok iyi anlıyorum
ben rehabilitasyon merkezinde çalıştım eve geliyordum kahroluyordum çok etkilendim ilk 1 ay ama snra snra alıştım ve zorluklarını herşeyini gördüm allahım size yardım etsin
gerçekten çok zor bi şekilde sınav oluyorsunuz
ama eminimki bu dünyada olmasada öbür dünyada bunun mükafatını alıcaksınız

sizi bütün kalbimle kutluyorum. helal olsun size.. yazınızı okurken kalbim cız etti inanın.. allah size sizin gb lere uzun ömürler versin...

canım annene dediklerini banada söylediler ama ben ve eşim doğru bildiğimizi yaptık kararlarımızı kendimiz verdik ve hiç pişman olmadık ben ikinci hamileliğimde hep şöyle düşündüm ''_sağlıklı olursa çok mutlu oluruz özürlü olursa bunu daha bilinçli olarak kabulleniriz ''_allah böyle çocukları sevdiği ve güvendiği kullarına emanet edermiş çok şükür sağlıklı bir oğlumda var :nazar: şimdi bizim hedefimiz büyük oğlumu kendi kendine yetebilecek seviyeye getirmek inşallah başarırız

seni tebrik ediyor ve alnından öpüyorum arkadaşım. ne mutluki böyle düşünebiliyorsunuz.. benimde yeğenim otistik ilk başlarda ablamda kabullenemedi özel bir çocuğu olduğunu ama şimdi oda senin gibi düşünüyor... şunuda unutmayalımki canda özür olmaz hepimiz bir özürlü adayıyız... seni ve bitenecik yavrunu öpüyorum sevgiyle kalın...

SİZİN GİBİ POZİTİF İNSANLARA BAYILIYORUM.Allah kaldıramıycağını düşündüğü yükü kullarına vermezmiş.Geçen yıllardan birinde çocuğu olmayan bi ünlüyü yılın annesi seçmişlerdi.abuk subuk insanları seçene kadar sizin gibi bilinçli anneleri seçseler bizlere de ibret olur işte.bi dönem tuzlada oturmuştum. taşındığım ilk günlerde sürekli üst komşum ağıt yakıyodu. birgün merak edip çıktım.meğer kızına down sendromu teşhisi koymuşlar.kucağına basıp çocuğu sürekli ağıt yakıyodu
ben ne kadar konuşsamda teselli olmuyo kabullenemiyodu.sizin olgunluğunuzu çok takdir ettim doğrusu keşke hepimiz böyle olabilsek.Allah sizin gibi anneleri başımızdan eksik etmesin.Derler ya parayla imanın kimde olduğunu sadece Allah bilirmiş.Belkide sizi cennete götürcek bi fırsattır yavrunuz.Rabbim bizlere verdiği dertlere isyan etmeden dayanma gucu versin.SİZİ BÜTÜN KALBİMLE KUTLUYORUMa.s.a.s.a.s.:1hug::1hug::1hug::1hug:

Back