oooooooooo hayırlı olsun, şanslı annelerdensin, ben keseyi gördükten 10 gün sonra kalp atışını duydum o 10 gün bana eziyet geldi, dediğin gibi pitinin başına gelenleri okuyunca. malesef korku hiç bitmiyor ya, Allah korktuğumuza uğratmasın, evlatlarımıza kavuştursun bizi. kalp atışı tek değilmiydi??? kese ya da kalp atışından ikiz olup olmadığını anlıyorlar hemen??
arkadalar 30 nisansa 6.gün emriyosu transfer edildi ama 12 gün değerim çok düşük başladı .
12.gün değerim 19.69
14.gün değerim 52 çıktı
16.gün değerim 74.49
18.gün değerim 186.6
20.gün değerim 345.3
değerlerim sizce nasıl ? pazartesi kese görmeye gidicez ama ben hala korkuyorum çünkü değerlerim düşük geliyor bana hemşire ne kadar korkma desede yinede içim içime sıkmıyo
Canım ben tüp bebek merkezinin doktoruna değilde kendi kadın doğum doktoruma gittim. O da vajinal muayene yapmadı, göbekten ultrason ile baktığında tek kese ve tek kalp atışı gördü. Ama belli olmaz diğeri daha geç gelişip keseyi oluşturabilir dedi. Neyse ben de pek anlam veremedim. Bu arada tüp bebek riskli gebelik grubuna girdiği için bizim normal hamilelere göre daha sık kontrole gitmemiz gerekiyormuş. Şu an ki doktorum 3 hafta sonra gel dedi, ama tüp bebek merkezindeki doktorum daha sık kontrollere gitmen lazım 2 hafta sonra çağırması gerekirdi seni dedi. İyice kafam karıştı. Tüp bebek merkezinin muayene ücretleri çok fazla, gönül tabii kendi doktorumla devam etmek isterdi ama maddi olarak pek uygun değil. Sizlerde durum nasıl, ne kadar sıklıkla kontrollere çağrıldınız? Bu arada ekstrofemi tüp bebek merkezi 12. haftaya kadar kullan diyor. Ama hamilelikte kullanılması önerilmiyor bu ilacın o yüzden tedirgin oluyorum. Sizlerin kaçıncı haftada kestiler ekstrofemi?
Canım ben anlamadım şimdi negatif çıkması iyi mi kötü mü? Bu arada benim evimde köpeğim var, aşıları tam, çokta temiz bakmaya çalışıyorum ama korkutmayın beni lütfen. Ben minik kızımdan vazgeçemem. 2,5 yıldır bende ve çok bağlandık birbirimize. Bugünkü doktor randevum yarına ertelendi. Ben de bir sorayım doktora bu durumu. Yarın için çok heyecanlıyım. İlk karşılaşmamız olacak. Umarım her şey yolunda gider. Arkadaşlar miniklerimize zor kavuştuğumuzdanmıdır nedir bilmiyorum ama ben de sürekli bir şey olacak endişesi var. Siz de bu duyguları yaşıyor musunuz?Ayrıca mide bulantılarım çok artı benim, bununla başa çıkmanın bir yolu var mı? Bu arada tatlıdan iyice soğudum. Tatlı bir şeyler görünce iyice bulanıyor midem. Deli gibi limonata içiyorum bu ara. Allah sonumu hayır etsin bakalım..
kızlar merhaba ,
Uzın zamandır yazamadım .Çünkü şoktan yeni kurtuldum :) Geçtiğimiz cuma günü kontrolum vardı ve doktora gittik.Biliyorsunuz tek kese ve tek bebeğe hamileydim.Bu gittiğimde tek kesenin içinde iki tane bebek ve iki kalp atışı duyduk.Doktor da bizde şok olduk.Evet tüp bebek tedavisinde ikiz olma ihtimali yüksek ama tek yumurta ikizi binde bir rastlanan bir durummuş. Valla sevinelim mi üzülelim mi anlayamadık. Çok çok mutlu olduk ama bunun yanında riskli gebelik katagorisine girdiğimiz içinde çok tedirginim.ayrıca tek yumurta ikizi olduğu için allah korusun başlarına bişey gelse ikisi birden etkilenecek. Bunları düşünmemeye çalışıyorum ama yine de çok tedirginim.Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
kızlar merhaba ,
Uzın zamandır yazamadım .Çünkü şoktan yeni kurtuldum :) Geçtiğimiz cuma günü kontrolum vardı ve doktora gittik.Biliyorsunuz tek kese ve tek bebeğe hamileydim.Bu gittiğimde tek kesenin içinde iki tane bebek ve iki kalp atışı duyduk.Doktor da bizde şok olduk.Evet tüp bebek tedavisinde ikiz olma ihtimali yüksek ama tek yumurta ikizi binde bir rastlanan bir durummuş. Valla sevinelim mi üzülelim mi anlayamadık. Çok çok mutlu olduk ama bunun yanında riskli gebelik katagorisine girdiğimiz içinde çok tedirginim.ayrıca tek yumurta ikizi olduğu için allah korusun başlarına bişey gelse ikisi birden etkilenecek. Bunları düşünmemeye çalışıyorum ama yine de çok tedirginim.Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
merhaba arkadaşlar.aranıza yeni katılanlardanım.dün ilk mikroenjeksiyon denememin negatif sonucunu aldım .tedaviye başlamadan önce sanki ilk denememde olur gibi düşünüyordum ancak kısmet değilmiş.Şimdi 1 tane dondurulmuş embriyom var.Dondurulmuş embriyo ile güzel sonuca ulaşan arkadaşlarım varsa bana umut olabilirler mi acaba?Allah tüm bebek hasretiyle bekleyenlerin dualarını kabul etsin inşallah.
ayyyy canım tebrik ederim ne kadar mutlu oldummm ne güzzel yaaa ilizin olcak hemde tek yumuırtakızlar merhaba ,
tedaviye hep aynı umutlarla başlanıyor, bende ilk tedavide tutacağına o kadar inandırmışımki kendimi, negatif sonucu kabullenmem çok zor oldu, hatta şuanda hamile olmama rağmen hala kendimi hamile olarak kabul etmiyorum, heran bir terslik olacak gibi geliyor... bizdede mikroenjeksiyon metodu uygulandı, negatifi alınca dondurulmuş embriyo transferi ile hamile kaldım. İnsallah hayırlısı başınaa...
ne güzel maaşallah.inşallah kucağına da sağlıkla alırsın.bi de merak ettim ilk denemeden ne kadar sonra dondurulmuş embriyo tranferi oldun acaba?İnşallah sonucum senin gibi olur benim de.
negatif sonucu alınca doktorla görüşmeye gittik, bana bir adet atlat 2. adetin 2. günü gel dedi, ama ben kendimi toparlayamadığım ve birazda 2. transfer için erken olduğunu düşünerek 3. adetin 2. günü gittim, dondurulmuş tedavisi daha kolay ve kısa, yaklaşık 15 gün falan sürdü, estrofem adlı ilaçla başlıyorsun, transferden 3 gün önce progestan iğne ve kan sulandırıcı iğneyle devam ediyorsun, bide deltacortil, sonra pozitifi alınca doktorun sana göre ilaçları kesiyor ya da değiştiriyor.
Canim yanliz degilsin benve bir cok kisi boyle 12 ci haftada baslayanda vararkadaşlar aranızda 10.haftfada mide bulantısı başlayan kokulara karşı hasasiyeti başlayan var mı?bu haftaya kadar elhamdülillah bir şikayet yoktu ama 2 gündür her koku midemi bulandırıyor hatta düşüncesi bile kötü olmama yetiyor....
Canim yanliz degilsin benve bir cok kisi boyle 12 ci haftada baslayanda var
canım sağol ya.can simidi oldun bana topikte.ne zaman sıkışsam yetişiyorsun.
korktum birden şimdiye kadar herşey normaldi hatta şühpe ediyordumhiç belirti yok diye .şimdide niye başladı bu mide bulantısı diye sızlanıyorum.
senin kontrol ne zamandı .en son ne zaman gittin dr a
kızlar merhaba ,