Allah düşürmesin bacım, mutluluğun baki olsun, herifin bugün iyidir ona lafım yok ama insan bu nihayetinde, beşer şaşar, yarın öbür gün aklı karışır, gönlü bulanır..Bı hastaliğa, kazaya bakar allah korusun, Ömür uzun, belli mi olur? O yüzden sen kendini garantiye al, çok da boş lafa güvenip teslim olmaya gelmez insanoğluna...Niye mahkemeye attın kız bizi. Ne ettik sana?Gidip sarılayım kocama. Yok bana kaynanam da der kocacı bu diye. Bana kocamı kötülemeyin. Bozuşuyoruz sonra. Yaw sen ısrarla benim herifimden niye kötülük bekliyorsun. Kefilim diyorum sana nazar edecek kocamı durduk yere ya.
Eski çok eski yazdığım yorumlara bak, eşimi nasıl övüyormuşum. Nasıl mutluymuşum. Ne ailemle görüş baskısı yaptı, ne çalışmamazlık yaptı, ne para esirgedi, ne şiddet gördüm, ne de sevgisizlik. Ta ki 8 sene sonraya kadar. Son 2 sene adam çalışmadı, ezmeye çalıştı, benim aşkımdan ölen adam yüzüme bakmaz oldu. Adam bana 3 sene dokunmadı ilk sene sağlık sorunu sandım. Allahtan avukatım da mallarımı kurtardım. Biraz para verdim ama yalan yok. Benden boşanmak için para istedi, nafaka da isteyebilirdiNiye mahkemeye attın kız bizi. Ne ettik sana?Gidip sarılayım kocama. Yok bana kaynanam da der kocacı bu diye. Bana kocamı kötülemeyin. Bozuşuyoruz sonra. Yaw sen ısrarla benim herifimden niye kötülük bekliyorsun. Kefilim diyorum sana nazar edecem kocamı durduk yere ya.
Allah düşürmesin bacım, mutluluğun baki olsun, herifin bugün iyidir ona lafım yok ama insan bu nihayetinde, beşer şaşar, yarın öbür gün aklı karışır, gönlü bulanır..Bı hastaliğa, kazaya bakar allah korusun, Ömür uzun, belli mi olur? O yüzden sen kendini garantiye al, çok da boş lafa güvenip teslim olmaya gelmez insanoğluna...
Eski çok eski yazdığım yorumlara bak, eşimi nasıl övüyormuşum. Nasıl mutluymuşum. Ne ailemle görüş baskısı yaptı, ne çalışmamazlık yaptı, ne para esirgedi, ne şiddet gördüm, ne de sevgisizlik. Ta ki 8 sene sonraya kadar. Son 2 sene adam çalışmadı, ezmeye çalıştı, benim aşkımdan ölen adam yüzüme bakmaz oldu. Adam bana 3 sene dokunmadı ilk sene sağlık sorunu sandım. Allahtan avukatım da mallarımı kurtardım. Biraz para verdim ama yalan yok. Benden boşanmak için para istedi, nafaka da isteyebilirdi
Çok mutlu aileler yok mu, var. Çok nadir görüyorum yalan değil. Ya da dışarı belli etmiyor kadın yaşadıklarını bilmiyorum. Ancak sana tavsiyem koşulsuz güvenme eşine. Bu demek değil ki, her an boşanacakmış gibi yaşa. Hayır böyle evlilikte, hayatta çekilmez. Kendine özel zor gün birikimin olsun ve eşin bilmesin. Sonsuz bir güvenin olmasın eşine sonra yıkılırsın. Çok kişiye psikologluk yaptım, beklemediği yerden vurulan çok kadının davasına baktım, gözlerim dolu dolu dinledim yaşadıklarını. 43 yaşında ablan veya teyzen olarak, umarım bu uyarımı hatırlamak zorunda kalmayacağın bir yaşamın olur diyorum.
Elbette ama evde iş diyor homeNe kaa ekmek o kaa köfteyse beyefendi yatmaya ara versin de işe başlasın. Onun yemeğine temizliğine değil parasına ihtiyaç var. Yemeği temizliği günlük abla gelir o da yapar. Paran varsa herşeyin var. Konu sahibi bi hata etse işi bıraksa bu adam dünyayı dar eder ona.
Size göre boş olabilir hanımefendi üslubunuz gereği size sorduğuma oldukça pişmanım muhatabım değilsiniz lafımı baz alarak bana atıfta bulunmayı terk etmenizi istiyorum! Benim size sorum oldukça normaldi merakımdan kaynaklı basit bir soruydu siz dünden beri çatacak duvar arıyorsunuz benim tarzım değil size ekmek çıkmaz benden !Önceden hepimiz kadın düşmanıydık, şimdi erkek düşmanı da olduk
Kimse kimseye düşmanlık gütmüyor, kimse kimsenin mutlu evliliğinin ortasına dalıp boşan da demiyor. Üye konu açmış, insanlar fikirlerini beyan etmiş. Polemik gerektiren bir durum yok
Örneğin günler günler sonra hanımefendi beni etiketleyip siz eşinizin ailesine ne sıklıkla gidersiniz, her erkek kabul etmez, yapıcı olun gibi şeyler yazmış. Gerekli mi? Boş iş.
Konuyla ilgili herkes aynı fikirde olmaz, olamaz da zaten. Herkes fikrini yazıp geçsin. Konu sahibi eşini bu kadar savunmadı
Yapma ya medeni yasa mı ayırıyor tuhaf vay be size de demiyor mu tanımadığınız kişilere hitap ederken tatlım deme hakkını kim veriyor diye ben sizin 3 numarada oturan Ayşe komşunuz değilim komiksiniz fakat trajikomik .Tatlım sen çok yaşa e mikonu sahibinin veya bissunicole nin şahsi hukuku değil o Bizzat medeni yasa ayırıyor miras hakkını, evlilklerde ortak mala dahil edilmiyor. Olur da boşanirsan bu evin yarısını niye vermediler bana, hani yarısı ortakti, bana evlilik paylaşmaktır ,senin paran benim param ayrım olmaz demişlerdi diye aglama diye anlatıyoruz...
Ben eşime değer veriyorum ki eşimin ailesine de değer veriyorum o da aynı şekilde benim aileme değer verip araması ziyaret etmesi beni mutlu eder beni mutlu ederse aynı mutluluğu ben de yaşatmak isterim köfte ekmek olayını umarım anlatabilmişimdir ailem damatları bayramdan bayrama gelse elbette üzülürler el mi yedi yabancı mı kızlarının eşi elbette oğulları oldu artık dış kapının mandalı değil benim anne babam beni seven eş onları da sevebilmeli sayabilmeli aynı şekilde onlar da eşime o değeri verebilmeli senede 2 kere görüşmek benlik değil ailem her şeyden kıymetli anne baba sırtını yasladığın dağdır bir daha da bulunmazKöfte ekmek mi?Ay tabii ki de eşim zırt pırt benimle aileme gelmedi gelmez, niye gelsin? Anam babam da ölmüyor yani kocamın özleminden Sadece özel gunlerde beraber gideriz, onun disinda ben canım isteyince veya onların bir işi olduğunda kendim gidip görüyorum annemı babamı, kimsenin köftesi eksilmiyor yani
Sorduğunuzda merakımdan değil, gerçekleri konuşmak istiyorum demiştiniz ama neyse, muallime hanım benim üslubüm gayet normal, siz tanımadığınız insanların hayatlarını merak etmeyin o yeterli bu halde.Size göre boş olabilir hanımefendi üslubunuz gereği size sorduğuma oldukça pişmanım muhatabım değilsiniz lafımı baz alarak bana atıfta bulunmayı terk etmenizi istiyorum! Benim size sorum oldukça normaldi merakımdan kaynaklı basit bir soruydu siz dünden beri çatacak duvar arıyorsunuz benim tarzım değil size ekmek çıkmaz benden !
Bazı insanlar vardır kaostan beslenir siz tam olarak o kümedesiniz kendimi daha fazla yormayacağım öpücüğünü hava da kalsın bayan kendine özgü kavgasever merakım değil de sizin zorunuza giden başka şeyler olmuş belli ki yaranıza basmışızSorduğunuzda merakımdan değil, gerçekleri konuşmak istiyorum demiştiniz ama neyse, muallime hanım benim üslubüm gayet normal, siz tanımadığınız insanların hayatlarını merak etmeyin o yeterli bu halde.
Ben kimseye çatacak duvar aramıyorum, konu açıldığı gün yorumumu yapıp çekildim günler sonra bizleri alıntılayan sizsiniz.
Konuya yorumunuzu yapın geçin
AdfggdddhhhdsaYapma ya medeni yasa mı ayırıyor tuhaf vay be size de demiyor mu tanımadığınız kişilere hitap ederken tatlım deme hakkını kim veriyor diye ben sizin 3 numarada oturan Ayşe komşunuz değilim komiksiniz fakat trajikomik .
Her hafta birer gün ailelerde geciriyorsaniz eşinizle çocuğunuzla başbaşa ne zaman gorusuyorsunuz? Malum hafta yedi gün, siz hep evdesiniz ama kocanız çalışıyor sonuçta haftada maximum iki gün izni varsa onlarda da diyalize girer gibi mutlaka sırayla her hafta maaile KV lere annelere gidiliyorsa siz neden evlendiniz? Evlenmeseydiniz ikiniz de otursaydiniz aile evinde, hem sadece her haftasonu değil hafta içi de ailenizi görmüş olurdunuz, daha iyi olmaz mıydı?Ben eşime değer veriyorum ki eşimin ailesine de değer veriyorum o da aynı şekilde benim aileme değer verip araması ziyaret etmesi beni mutlu eder beni mutlu ederse aynı mutluluğu ben de yaşatmak isterim köfte ekmek olayını umarım anlatabilmişimdir ailem damatları bayramdan bayrama gelse elbette üzülürler el mi yedi yabancı mı kızlarının eşi elbette oğulları oldu artık dış kapının mandalı değil benim anne babam beni seven eş onları da sevebilmeli sayabilmeli aynı şekilde onlar da eşime o değeri verebilmeli senede 2 kere görüşmek benlik değil ailem her şeyden kıymetli anne baba sırtını yasladığın dağdır bir daha da bulunmaz
Mücadelemi yazsam halen daha o kadar mücadale ediyorum ki yaşadığım bu işkenceden kurtulmak sıkıntısız banyo yapmak telaş stres korku içinde artık yemek yememek için işim olmalı sonra ev tutmayı çok istiyorum işim olsun diye uğraşıyorum sürekli belki en azından iş verirler diye de gitmediğim kapı kalmadı. İşte insan denen şeyden hayır beklememek lazım allahtan bekliyorum elimden gelenini yapıpUmudunuzu kesmeyin. Sınırlarınızı çizmeniz gerek. Siz kendinize değer verdiğiniz sürece karşınızdakiler size değer verecek unutmayın. Hak ettiğiniz şeyleri düşünün; mutlu bir ev, araba, istediğiniz alışverişi yapabilme özgürlüğü belki... Her ne olursa bunları düşünün iyice gözünüzde canlandırın içinde sizin de olduğunuz bir fotoğraf gibi ve her gün o fotoğrafa bakın... Çok uzun sürmesin kendi değerinizi anlamanız.
"Sen şimdi düşük miktarda biz zehire maruz kalıyorsun ve bunu vücudunun ne kadar daha tolere edebileceğini öğrenmek istiyorsun. Oysa öğrenmen gereken bu zehirden nasıl kurtulabileceğin olmalıydı." Demişti bir arkadaşım. Aileyle ilgili bir konuydu benimki de. Kurtulmaya bakın bir an önce
Ya bu yazıyı okuyunca eşimin koşulsuz sevgisini anlatmak istedim; her şartta kendisine güvenebileceğimi gördüğüm olaylar yaşadım.Eski çok eski yazdığım yorumlara bak, eşimi nasıl övüyormuşum. Nasıl mutluymuşum. Ne ailemle görüş baskısı yaptı, ne çalışmamazlık yaptı, ne para esirgedi, ne şiddet gördüm, ne de sevgisizlik. Ta ki 8 sene sonraya kadar. Son 2 sene adam çalışmadı, ezmeye çalıştı, benim aşkımdan ölen adam yüzüme bakmaz oldu. Adam bana 3 sene dokunmadı ilk sene sağlık sorunu sandım. Allahtan avukatım da mallarımı kurtardım. Biraz para verdim ama yalan yok. Benden boşanmak için para istedi, nafaka da isteyebilirdi
Çok mutlu aileler yok mu, var. Çok nadir görüyorum yalan değil. Ya da dışarı belli etmiyor kadın yaşadıklarını bilmiyorum. Ancak sana tavsiyem koşulsuz güvenme eşine. Bu demek değil ki, her an boşanacakmış gibi yaşa. Hayır böyle evlilikte, hayatta çekilmez. Kendine özel zor gün birikimin olsun ve eşin bilmesin. Sonsuz bir güvenin olmasın eşine sonra yıkılırsın. Çok kişiye psikologluk yaptım, beklemediği yerden vurulan çok kadının davasına baktım, gözlerim dolu dolu dinledim yaşadıklarını. 43 yaşında ablan veya teyzen olarak, umarım bu uyarımı hatırlamak zorunda kalmayacağın bir yaşamın olur diyorum.
Benim ailem Ankara’da yaşıyor ben eşimle Erzurumdayım eşimin ailesi de Erzurum’da haftada bir gün eşimin ailesine gideriz onlar pek gelemiyor yaşlılar ben haftaiçi 5 gün çalışıyorum ctesi pazar tatilim 2 ayda bir ya Ankara’ya gideriz 1 haftalığına ya da onlar gelirler bize torunu özledikçe dolayısıyla sizin zannettiğiniz gibi diyalize girer gibi muhtaç değiliz severek görevimizi yapıyoruz eşimin çalışması bana göre daha rahat oluyor boş derslerimde yarım gün olan ders boşluklarımı beraber ailecek vakit geçirmeye değerlendirme fırsatı buluyoruzHer hafta birer gün ailelerde geciriyorsaniz eşinizle çocuğunuzla başbaşa ne zaman gorusuyorsunuz? Malum hafta yedi gün, siz hep evdesiniz ama kocanız çalışıyor sonuçta haftada maximum iki gün izni varsa onlarda da diyalize girer gibi mutlaka sırayla her hafta maaile KV lere annelere gidiliyorsa siz neden evlendiniz? Evlenmeseydiniz ikiniz de otursaydiniz aile evinde, hem sadece her haftasonu değil hafta içi de ailenizi görmüş olurdunuz, daha iyi olmaz mıydı?
Helal olsun eşinize maşallah ama buradaki çoğu kadın boşan kurtul kurtuluş böyle kolaymış gibi lanse etmeleri hakikaten hayatın içindeki o mücadeleyi çok güzel anlatmışsınız bir ömür mutlu olunYa bu yazıyı okuyunca eşimin koşulsuz sevgisini anlatmak istedim; her şartta kendisine güvenebileceğimi gördüğüm olaylar yaşadım.
Açıkçası ben eşime sonuna kadar, gözüm kapalı güveniyorum; insanların boşanma sebebi olan şey, eşimin bana sımsıkı sarılma, beni sarıp sarmalama sebeplerinden birisidir ve çoğu kişiden de "Bu adam sana nasıl aşık böyle?" lafını da işitmişimdir. Annem de damadını yere göğe koyamaz, 12,13 senedir de arada kavga dövüş olsak da (Ki genellikle benim huzursuzluklarımdan olmuştur) hiçbir şeyin eksilmediğini, gün ve gün aramızdaki bağın arttığını söyleyebilirim.
Ben bipolar hastasıyım ve maalesef ağır ataklarım olabiliyor (Psikotik mani yaşıyorum ve bu bir mani atağının en ağır halidir diyebilirim). Eşimle evlenmeden önce kendisini çektim karşıma anlattım, ben seni her halinle hayatımda istiyorum dedi, hafife alır diye tuttum götürdüm doktorumla konuşturdum; "Beni kayırma doktorum, ne ise durum anlat" dedim, açıkça konuştuk ve eşim her şeyi kabul ederek, bilerek benimle evlenmek istediğini yineledi. Evlendikten sonra üç kez belki, atak geçirdim ve birinde hastanelik oldum. Annem, babam, eşim beni hastaneye bırakmaya gidiyorlar, ben ambulansta bağlıyım kendime zarar vermemem için ve şehirler arası yolculuktayız. Buradan iğneler yapılıp yollanmışım "24 saate kendine gelmeye başlayabilir" diyerek göndermiş doktorum. Hastaneye yatırıldığımda annemler "Hadi dönelim, ilk 1 hafta zaten çıkarmazlar" diyorlar (Daha önceki tecrübelerimizden). Eşim oturup hüngür hüngür ağlıyor ve "Siz dönün, ben X kendine gelene kadar bekleyeceğim" diyerek hastanenin önünde gecesine bekliyor. Diğer gün de dayanamıyor, özel hemşire tutarım, gerekirse başından asla ayrılmam evde ben bakarım da onu burada bırakamam diye de çıkarıyor. Hayal meyal hatırlıyorum. Annem ve babamın bıraktığı yerde bırakamadı beni, ardını dönüp gidemedi.
Burada, "Bipolar eşim", "Şizofren eşim"li konuların hemen hemen hepsine "Boşan, kendini kurtar, kaç koru, çok tehlikeli" vb. yazıldığında bir kere daha gidip eşime sıkı sıkı sarılmak geliyor içimden. Hayattaki şansımı, sağlıktan kaybettiklerimi burada kullandım-telafi ettim herhalde diyorum. Bunu da "Tüm hayatınızı bir erkeğin insafına bırakın hanımlar" demek için yazmıyorum. Bu kadar olumsuz hikayelerin arasında, bir tane de böylesi dursun diye paylaşmak istedim. Sonsuz güvenirim ve kendimden daha çok eşime güvenirim hatta.
Her 2 ayda bir, 1 hafta tatili olan meslek nedir çok merak ettim? Eğer öğretmenseniz , bu bütün ara tatillerinizi ailenizin evinde geçirdiğiniz anlamına geliyor, e her hafta sonu da kayinailedesiniz? Çalisiyorsaniz zaten evin işi gücü çocuk kalan vaktinizi dolduruyordur. Sizin " ders boşluklarında beraberce ailece vakit geçirme" dediginiz şey tam olarak nasıl? Ne yapıyorsunuz mesela ailecek ders boşluklarında?Benim ailem Ankara’da yaşıyor ben eşimle Erzurumdayım eşimin ailesi de Erzurum’da haftada bir gün eşimin ailesine gideriz onlar pek gelemiyor yaşlılar ben haftaiçi 5 gün çalışıyorum ctesi pazar tatilim 2 ayda bir ya Ankara’ya gideriz 1 haftalığına ya da onlar gelirler bize torunu özledikçe dolayısıyla sizin zannettiğiniz gibi diyalize girer gibi muhtaç değiliz severek görevimizi yapıyoruz eşimin çalışması bana göre daha rahat oluyor boş derslerimde yarım gün olan ders boşluklarımı beraber ailecek vakit geçirmeye değerlendirme fırsatı buluyoruz
Bu sizin evlilik anlayışınız demek ki eşiniz batarsa belki verirsiniz o da insafa gelirseniz dua edin de bari siz eşinize muhtaç kalmayın zira evlilik sözleşmesi de yaparsınız beklerim valla bu anlayışlaYoo işte diyorum hukuki açıdanda her şey ortak değildir. Bencesi sencesi yok bu işin. Eşin batması zorda kalması başka bir şey adamın durduk yere anne ve babamın emeği olan eve ortak olması bambaşka bir şey.Huzur demek varını yoğunu eşine verince de sağlanan bir şey değil zaten. Senin paran benim param demiyoruz çünkü kimse kimsenin malına parasına göz çıkmıyor bizde. Konu sahibinin eşi gibi hinlikler yapmıyoruz mesela. Sömürmeye çalışmıyoruz karşı tarafı. Boş polyanacılıkta oynamıyoruz. Sırf evlilik devam etsin diye hemcinsimin sömürülmesini güzelleyemem ben.
Elbette onlarla aynı şehirdeyim tatillerde kendi aileme de gideceğim bu en doğal hakkım neticede doğu görevindeyiz buna çok ihtiyacımız oluyor çocuğumun evde bakıcısı var sağ olsun ben okulda olduğum vakitlerde kendisi ilgileniyor biz boş ders vakitlerinde tiyatro etkinliklerine kitap fuarlarına avm gezmelerine çıkıyoruz baş başa dışarda bi yemek yemeye çıkıyoruz yeterli sosyal paylaşım alanı sunuyoruz kendimizeHer 2 ayda bir, 1 hafta tatili olan meslek nedir çok merak ettim? Eğer öğretmenseniz , bu bütün ara tatillerinizi ailenizin evinde geçirdiğiniz anlamına geliyor, e her hafta sonu da kayinailedesiniz? Çalisiyorsaniz zaten evin işi gücü çocuk kalan vaktinizi dolduruyordur. Sizin " ders boşluklarında beraberce ailece vakit geçirme" dediginiz şey tam olarak nasıl? Ne yapıyorsunuz mesela ailecek ders boşluklarında?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?