- 17 Haziran 2019
- 1.880
- 6.058
- 158
Sizin evlenmeden önce aileniz tarafından size verilen bir mülkü eşinize hibe ettiniz mi?
Siz onyillarca emek vererek sahip olduğunuz mesleginize döktüğunüz alinterinden gelen maaşınızla işsiz eşinize, evinize aylarca tek başınıza baktiniz mi?
Siz haftada 6 gün, günde 10 saat mesai yaptıktan sonra eve gelip eşinizin misafirlerini agirladiniz mi?
Bunları yapmadiysaniz ama sadece erkek diye biat edip, sırf eline baktiğınız için onurunuzdan vazgeçerek herşeye katlanmayi mucadele etmek zannediyorsaniz çok yanılıyorsunuz...
Konu sahibi de ömür boyunca koca yolunda sürünsün, kayın aileye köle olsun, mutsuz olsun aksi halde boşanirsa ailesi eziyet etsin, kötü yola düşsün istiyorlar....Bunu yürekten istiyorlar hem de...
Allahaskina hangi erkek bekarliktan gelen, babasindan kalan ruhsatı, tapuyu bilmem neyi 6 aylık karısının üstüne çevirmiş? Hangi erkek işten gelip bütün gün evde boş oturan karısının anasına danasina hizmet etmiş?Üstte yazdıklarınızı çoğunu erkekler yapıyor ama daha takdir aldıklarını göremedik. Aile olmak budur. Bazen elindeki bilezikleri verirsin bazen eşin sana verir. Bunun adı köle olmak değil bütün olmak aile olmak. Bunları erkekler yapınca enayi sayilmiyor da kadın yapınca niye kölelik oluyor? Bu çifte standart neden?
Allahaskina hangi erkek bekarliktan gelen, babasindan kalan ruhsatı tapuyu 6 aylık karısının üstüne çevirmiş? Hangi erkek işten gelip evde oturan karısının anasına danasina hizmet etmiş?Ay hiç güleceğim yoktu
Yapan karşılıksız yapmıyor. Oturuyor baş köşeye, anası danası ile sen uğraşıyorsun.Üstte yazdıklarınızı çoğunu erkekler yapıyor ama daha takdir aldıklarını göremedik. Aile olmak budur. Bazen elindeki bilezikleri verirsin bazen eşin sana verir. Bunun adı köle olmak değil bütün olmak aile olmak. Bunları erkekler yapınca enayi sayilmiyor da kadın yapınca niye kölelik oluyor? Bu çifte standart neden?
Oh oh maşallah...Tapuya gerek yok zaten 6 ayda kendi maaşıyla bunları yaptıysa 6 yılda siz kendi maaşınızla apartman bile dikersiniz, ona da bı daire verirsiniz artıkBenimki.Tapu hariç onu da yapicam diyor daha yeni ev yapiyoruz. Benim olan senin diyor. MasAllah diyeyim de.
Oh oh maşallah...Tapuya gerek yok zaten 6 ayda kendi maaşıyla bunları yaptıysa 6 yılda siz kendi maaşınızla apartman bile dikersiniz, ona da bı daire verirsiniz artıkSiz ne iş yapıyorsunuz bu arada?
Siz beni tanımadan yargılama hakkına sahip değilsiniz şiddet gördüm dememiş konuyu çarpıtmayın şiddetin her türlüsüne karşıyız Türk aile geleneğinde boşandıktan sonra yalnız başına ayrı bi eve çıkan yok mu vardır fakat muhafazakar aileye sahibim diyor annesi yalnız yaşıyor olayın nereye gideceğini kestirebiliyoruz sizin gibi yargısız infazda bulunup insanları gaza getirip boşanmaya sevk etmiyoruz her evlilik ikinci bi şansı hak eder siz yaşarsanız vermezsiniz boşarsınız benim tavsiyelerim konu açan soran hanımefendiye size değilBaba evinden evlenip çıkan boşanınca baba evine geri dönecek diye bir kural mı var? Ya babamız ya kocamız mı bakacak bize? Okumuş mezun olmuş çalışan iyi maaş alan kadın kendi ayakları üstünde duramaz mı? Kocasının yaptığı tahribat sayılmıyor mu size göre? Ayrıca mücadeleyi niye kadın yapıyor? Yeni evli adam keyfi işten çıkabilir mi? Kadının garantisi olan altını hiç edebilir mi, bu yetmedi kredi çek daha çok para ver diyebilir mi? Bunlar tahribat değil mi? Gerçek yüzünü gizleyip evlendikten sonra gösteren biriyle kim niye evli kalmak zorunda kalsın? Evi satmıyorum diyen karısının üzerine yürüyebilir mi?
İşe bak böyle bir adamı sütten ak gösteriyorsunuz. Adamın evlenmeden önceki iletişimi "al hayatım ne istersen al, hepsi sana layık, parfümlerin çok güzel" ama evlendikten sonra "parfüm alma krem alma, markette pahalı bir şey alma, alırsan da kasada geri bırakırım, sen çok şey istiyorsun çok harcama yapıyorsun…" Emeği hep bu kız vermiş. Hatta evinin tüm eşyalarını kıza aldırmış, enayi gibi de evlendikten sonra ödetmiş. Zerre iyi niyeti olmayan fırsatçı sinsi adamları güzellemelere doyamadınız. Bazen en başında boşanınca daha az zarar görülüyor. Niye her günü mutsuz huzursuz güvensiz yaşasın?
Bir düşün artık bu durumdaki kadınların genç kızların yakasından. Sizler gibiler yüzünden tereddüt yaşıyorlar ayıplanma dışlanma endişesi yaşıyorlar. Adamın elle tutulur tek bir yanı yok hatta zarar üstüne zarar, darbe üstüne darbe indiriyor ama kızcağız boşandı denmesin diye çekecekmiş, şaka gibi. Siz mücadelenizi edin, eşinize empozelerinizi yapın, beyim bilir modunda takılın da gencecik kadınlara bu baskıyı yapmayın. Çocuk olunca da bu sefer çocuğunu babasız bırakma baskısı geliyor. Yani o evlilikler öyle de sürecek böyle de sürecek, önemli olan sizin zihniyetin mutluluğu. Eşiniz işten çıkıp hayat müşterek ben çalışmıycam evde takılıcam derse olur kocam dersiniz.
Konu sahibinin anne babası da boşanmış. Demek ki olmayınca anlaşamayınca kimse kimseye hayatı zehir etmeyebiliyormuş.
Hanımefendi evlendikten sonra her şey ortaktır sizin eşinizle hukukunuz öyle ilerliyor diye doğrusu o olamaz huzur istiyorsanız çocuk gibi benim param benim senin paran da benim yapmanın alemi yok bu da ilkokulda kaldı her şey ortaktır eşiniz iflasa sürüklense demek ki siz aaa ben veremem annemle babamın emeği diyecek kadar yabancılaşacaksınız elbette benim evliliğim böyle bi evlilik değil olamaz da biriz biz ayrı gayrı yokHer şey ortak değildir bu arada. Sizde öyle olabilir de herkeste böyle olacak diye bir şey yok yani. Sırf evlilik uğruna anamın babamın yıllarca emek vererek aldığı evi arabayı eşime hibe etmem. Ben kendimde bana hibe etmesini istemem eşimin. Bununda sevgiyle bir alakası yok. Lisede değiliz çünkü. Öyle her şey sana feda olsun kafasını lisede bıraktık biz. Boşanma durumunda bile mirastan gelen malı başka şekilde değerlendiriyor hukuk. Bunun bir amacı var yani. Ayriyetten böyle kadının malına göz dikmiş heriflerinde düzeldiğini hiç görmedim.
Sizin evlenmeden önce aileniz tarafından size verilen bir mülkü eşinize hibe ettiniz mi?
Siz onyillarca emek vererek sahip olduğunuz mesleginize döktüğunüz alinterinden gelen maaşınızla işsiz eşinize, evinize aylarca tek başınıza baktiniz mi?
Siz haftada 6 gün, günde 10 saat mesai yaptıktan sonra eve gelip eşinizin misafirlerini agirladiniz mi?
Bunları yapmadiysaniz ama sadece erkek diye biat edip, sırf eline baktiğınız için onurunuzdan vazgeçerek herşeye katlanmayi mucadele etmek zannediyorsaniz çok yanılıyorsunuz...
Konu sahibi de ömür boyunca koca yolunda sürünsün, kayın aileye köle olsun, mutsuz olsun aksi halde boşanirsa ailesi eziyet etsin, kötü yola düşsün istiyorlar....Bunu yürekten istiyorlar hem de...Ben
Ben öğretmenim kendime ait maaşım var haftada 41 saat derse giriyorum ek ücretlerim de alıyorum evlenmeden önce arabamı aldım geldim eşim kendi arabasını sattı ben arabamı kendisine verdim gurur da duyuyorum yine olsa yine veririm merhamet sahibi karakterli onurlu bi adama ömrümü adadığım gibi malımı da adarım o da bunun farkında çok şükür karşılıklı süregelir her şey anlatabiliyor muyum
Konu sahibi de ömür boyunca koca yolunda sürünsün, kayın aileye köle olsun, mutsuz olsun aksi halde boşanirsa ailesi eziyet etsin, kötü yola düşsün istiyorlar....Bunu yürekten istiyorlar hem de...
Golddigger damadın yemeyip içmeyip aldıkları evi bir lokmada yutması kızlarının bekar ayrı eve çıkmasından daha yeğ geliyorsa bişey diyemeyiz, tercih meselesidir, beslesinler golddiggeri kim karışır.Siz beni tanımadan yargılama hakkına sahip değilsiniz şiddet gördüm dememiş konuyu çarpıtmayın şiddetin her türlüsüne karşıyız Türk aile geleneğinde boşandıktan sonra yalnız başına ayrı bi eve çıkan yok mu vardır fakat muhafazakar aileye sahibim diyor annesi yalnız yaşıyor olayın nereye gideceğini kestirebiliyoruz sizin gibi yargısız infazda bulunup insanları gaza getirip boşanmaya sevk etmiyoruz her evlilik ikinci bi şansı hak eder siz yaşarsanız vermezsiniz boşarsınız benim tavsiyelerim konu açan soran hanımefendiye size değil
Allalla, kanun hükmünde kararname çikti da haberimiz mi yok? Niye aynı şehirde yaşayınca her hafta görüşmek kaçınılmaz oluyormuş ki?
Siz buna mecbur olabilirsiniz ama ben değilim mesela, hiçkimse mecbur değil...Ben 20 yıl kayın aileye 30 dakikalık mesafede yaşadım ama nerdeyse bayramdan bayrama görüyoruz birbirimizi, daha çok telefonla konuşuyoruz hiçkimse de şikayetçi değil..
6 ayda apartman dikmiyoruz. 6 ayda Tapu hariç üstteki dediklerini yaşadık yazdim. Yorgun gelip aileme de yardım etti. Ne bileyim hizmette etti. Nasıl adamlarla yaşıyorsunuz hanımefendi? He eşim amele. Bir daire almış zamanında sattı ortak bulup 3 katlı bina yapıyor şuan. Ben de öğretmenim çalışmıyorum. Kızıma bakıyorum. Neden merak ettiniz?
Yoo işte diyorum hukuki açıdanda her şey ortak değildir. Bencesi sencesi yok bu işin. Eşin batması zorda kalması başka bir şey adamın durduk yere anne ve babamın emeği olan eve ortak olması bambaşka bir şey.Hanımefendi evlendikten sonra her şey ortaktır sizin eşinizle hukukunuz öyle ilerliyor diye doğrusu o olamaz huzur istiyorsanız çocuk gibi benim param benim senin paran da benim yapmanın alemi yok bu da ilkokulda kaldı her şey ortaktır eşiniz iflasa sürüklense demek ki siz aaa ben veremem annemle babamın emeği diyecek kadar yabancılaşacaksınız elbette benim evliliğim böyle bi evlilik değil olamaz da biriz biz ayrı gayrı yok
Anne babayı ziyaret etmek kanun gereği midir yoksa vicdan sahibi her evladın görevi midir önce bunun ayrımını yapın isterseniz siz bayramdan bayrama görüşüyorsanız şayet o da sizin ailenizle o kadar görüşüyordur ne kadar ekmek o kadar köfte iyi ki ailemi bayramdan bayrama gören bi adamla evli değilim çok şükür merak eden soran görmek isteyen alakadar olan bi adamla evliyim
Yani siz eşinizin ailesiyle görüşmeye o da sizin ailenizle görüşsün diye mi gidiyorsunuz? 2 yıldır evliyim eşimin ailesine hiç bu düşünceyle gitmedim, değişikAnne babayı ziyaret etmek kanun gereği midir yoksa vicdan sahibi her evladın görevi midir önce bunun ayrımını yapın isterseniz siz bayramdan bayrama görüşüyorsanız şayet o da sizin ailenizle o kadar görüşüyordur ne kadar ekmek o kadar köfte iyi ki ailemi bayramdan bayrama gören bi adamla evli değilim çok şükür merak eden soran görmek isteyen alakadar olan bi adamla evliyim
Bakın kesinlikle şurada size katılıyorum şiddet her türlüsüne ne yazık ki çözüm bulunamaz düşünmesine dahi gerek yok kendini kurtarsın evetGolddigger damadın yemeyip içmeyip aldıkları evi bir lokmada yutması kızlarının bekar ayrı eve çıkmasından daha yeğ geliyorsa bişey diyemeyiz, tercih meselesidir, beslesinler golddiggeri kim karışır.
İnatla anlamak istemiyorsunuz... konu sahibinin eşi merhametli, karakterli, onurlu biri değil. Kadın eşine prensesler gibi bakarken, adam bir montu ya da dışarıda oturup bir kahve içmeyi bile çok görüyor.Ben öğretmenim kendime ait maaşım var haftada 41 saat derse giriyorum ek ücretlerim de alıyorum evlenmeden önce arabamı aldım geldim eşim kendi arabasını sattı ben arabamı kendisine verdim gurur da duyuyorum yine olsa yine veririm merhamet sahibi karakterli onurlu bi adama ömrümü adadığım gibi malımı da adarım o da bunun farkında çok şükür karşılıklı süregelir her şey anlatabiliyor muyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?