Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Teşekkür ederim ben de sizin gibi benle evlenmek isteyen biri olursa düğün işte para falan istemiyorum sadece gelinlik giyeyim yeterli ama karşıma kimse çıkmıyor sadık çok iyi bir insan da olduğumun farkındayım ama yok yani 31 yaşıma geldim talibim yok utangaç biriyim etrafa falan da bakmıyorum önceden ilişkilerim oldu ama ben onlarda sevgiyi aradım onlar da kullanmak için geldiler bana takılmalık kız gözüyle bakıp hayatlarında meğerse onları aldatan asıl takılmalık kızlar varmış ve onlarla evlenmeyi düşünüyorlar hep böyle oldu hiçbir erkek bana değer vermedi ben de o işlerden de umudumu kestim gençken olmadıysa bu saatten sonra da olmaz hiçbir erkekle göz temasım dahi olmuyor çünkü erkeklerden yana onca yaşadıklarımdan sonra daha 25 yaşımda umudumu kesmiştim 31 yaşındayım ve benim için o meseleler de kapandı bazı insanların belası ömür boyu bitmiyor ömür boyu acı çekip ölüyorlar filmlerdeki gibi dğeil hayat iyiler kazanmıyor eninde sonunda iyiler mutlu olur inancı filmlerde olur gerçek hayat ise çok acı

Ay o ne ya oyle anneme gidelim anneme gidelim. Essek kadar adamlar, hala annecilik pesinde valla aklim almiyor.
Bana gore gunumuz sartlarinda, kari-koca callisiyorlar ise her hafta esinin ailesine ziyarete gidilmez. Bu milletin isleri gucleri yok mu ya bu ne boyle zirt pirt. Ben aileler ile ayni sehirde yasiyor olsaydim, gitmezdim oyle habire habire bu nedir ya. Kocam gitmek isterse gitsin ama onu da bir cekerdim kenara. Bu kadar annecilik saglikli birsey degil.
Annem asagi annem yukari, aman Allahim ya evde valla cileden cikartir bu.
Simdi bazilari ama anne farkli o aile falan diye gelecek bu mesajimin ustune ama bence anne/baba ve cocuklar insanin hayatindan gelip gecicidir. Bana gore kalici olan hayat arkadasi. Anne/baba olecek yakinda, cocuklar da evden bir yastan sonra gidecekler. Hayat arkadasinla basbasa kalacaksin. Bu sebeple dogru insan secimi cok onemli. O artik senin ailen oluyor. O yuzden birey belli bir yastan sonra anne ve babadan kopmasi lazim. Kendi ayaklari ustunde durum, kendi hayatini idare etmeyi ogrenmesi lazim. Oteki turlusu hic saglikli degil.

Kocandır olsun diyen, hepimiz çektik sen de çek diyen, maddi manevi değersiz görüldüğü sömürüldüğü halde sabret hepimiz sabrettik diyenler asıl yıkıcıdır yapıcı değil.
Bu cumleleri kullanan insanlar bana gore en buyuk bencillerdir. Kendileri cektigi icin kendi kizlari dahi olsa bu durumu yasayanlar ceksin, onlar da bunlari yasasin istiyorlar. Cunku kendileri duzgun bir hayat yasayamamislar, baskalari da yasamasin istiyorlar.
Halbuki cok aci, kendisinin yasadiklarindan ders cikarip kimse benim gibi olmasin demek cok zor degil

Vallahi ben yaşadıklarımdan ders çıkarıp ona göre yorum yapıyorum. Ben yaptım sen yapma bu hatayı diyorum. 10 sene evli kaldım başım göğe mi erdi? Evli kalmak için her şeye katlanmayı matah sanıyorlar.

Valla bana gore bu hayata bir kere geliyor insan ve bu kadar cile cekmek cok anlamsiz.

Elalem deniyor ya, o elalem bunlar işte. Durumdan vazife çıkarıyorlar alttan altan ortamları tutuşturuyorlar. Kadınlara kaçış dönüş kapıları kapansın istiyorlar. Kimse demiyor milyoner milyonerle, yoksul yoksulla evlensin diye. Adamın parası olmaz ama dürüsttür merttir, geliri fazla olmaz ama çalışkandır hırslıdır, aklı fikri daha iyi nasıl yaparımdadır. Zengin aile kızıyla evlenir ama kendini geliştirmeye açıktır, bu insanlarla oturup kalkıcam, onların da yaşam tarzlarından bir şeyler kapayım eşime uyum sağlayayım der. Eşimin ailesine mahçup olmayayım aileme düzgünce sahip çıkayım der.

Bu hırbo napıyor? Anamlar gelsin ya da biz anamlara gidelim diye tutturuyor, pavyonda tarla satan dayı rahatlığında karısının altınlarına çöküyor, kredi çektirip parayı yiyor, kurnaz kurnaz evi satalım daha iyisini alalım diyor. Taşı çıksa suyunu çıkaracağı yaşta işten çıkıyor evde çamaşır bulaşık yıkıyor. Yıkayacak yapacak toplayacak süpürecek karısına yardım edecek zaten de bunun için işten çıkmasına gerek yok. Milyonlarca kadın ikisini bir arada yapıyor üstüne bir de çocuk-çocuklarla ilgileniyor. Altınlar ve krediyi toplasan rahat 1,5 - 2 milyonu yemiş hala da borç diyor. Gözle görmediğime inanmam fesatlanmam ama bu adamın ailesinde para istiflediğini duysam gram şaşırmam. .

Ben eski üyelerdenim, yıllardır kadınlara ezdirmeyin kendinizi canınızın kıymetini bilin demekten vazgeçmedim. Ama fiziksel psikolojik ekonomik şiddet uygulayan kocaları güzelleyen, ben çektim o da çeksin diyenler de vazgeçmiyor.

-ophelia bu adamın korunmasına güvenmeyin, siz ekstra korunun. Daha önce de yazdım, durumu tehlikeye girerse boşanma kokusu alırsa kondom deler haberiniz olsun.

Umudunuzu kesmeyin. Sınırlarınızı çizmeniz gerek. Siz kendinize değer verdiğiniz sürece karşınızdakiler size değer verecek unutmayın. Hak ettiğiniz şeyleri düşünün; mutlu bir ev, araba, istediğiniz alışverişi yapabilme özgürlüğü belki... Her ne olursa bunları düşünün iyice gözünüzde canlandırın içinde sizin de olduğunuz bir fotoğraf gibi ve her gün o fotoğrafa bakın... Çok uzun sürmesin kendi değerinizi anlamanız.

"Sen şimdi düşük miktarda biz zehire maruz kalıyorsun ve bunu vücudunun ne kadar daha tolere edebileceğini öğrenmek istiyorsun. Oysa öğrenmen gereken bu zehirden nasıl kurtulabileceğin olmalıydı." Demişti bir arkadaşım. Aileyle ilgili bir konuydu benimki de. Kurtulmaya bakın bir an önce

Bu adamdan bir yol olmaz. Benim aklim hala 2 milyon borc nasil yapildi onu cozemiyorum. Ben simdiye kadar butun hesaplarini actirip bakmistim. E devletine kadar didik didik etmistim. Kim bilir benim parami kimlere peskes cekiyorsun diye. 2 milyona evin pesinati cikar bu kadara dugun olmaz. Anasini batsin bu adamin. Bir tek bu tiplerin anasi var biz kimsesisiz, bizim anamiz yok sanki. Arsiz herif.
Ama kadinlarda da hata var. Benim bir tanidigimda bu tarz bir cocukla nisanlandi yeni. Kiz kadin dogum doktoru oglanda genel cerrahi. Cocuk gelmis bunun evine cokmus, arabasini satmis, kizin arabasina cokmus. Kizin ailesi de varlikli. Ev ve araba kiza ait. Ustune gitmis kizin babasindan borc istemis araba almak icin. Kiz buna uygun fiyatli bir araba al istersen demis diye kavga cikarmis sen bana bunu mu layik goruyorsun diye. Sonra kizdan nisanda takilan altinlari istemis, kiz da git al kasadan diyince, kasadaki altinlarla beraber kizin birikimi 2000 dolari falan da toparlayip almis. Allahim kanim dondu bunlari duyunca ve hala kizin annesi bunlari evlendirme pesinde, cunku ayni evde yasamaya baslamislar oyle olmazmis. Bir insan goz gore gore nasil kendini yakar goruyoruz. Konu sahibinde de benzer seyler olmustur ama fark edememistir baslarda.

Hayattaki önceliklerinizi belirleyin. Sizi mutlu eden, sizi mutsuz eden şeyler nelerdir? Kendi ayaklarınız üstünde durabilen, kendinize yetebilen biri olarak, şuan ki durumun içinde olmak, eşinizi sırtınızda taşıyor olma hissi sizi ne derecede mutsuz ediyor? İlerde bir de çocuk olma ihtimalini de düşünürek karar vermelisiniz ki çocuk olduğunda şimdi gözünüze batan on şey varsa eminim o zaman yüz şey olacaktır. Sağlıklı karar verme adına bir süre, örneğin hafta sonu minik bir şehir dışı tatile çıkarak ortamdan uzaklaşabilirsiniz, uzaktaki bir akrabanızın yanına da gidebilir, bu süreçte daha mantıklı kararlar alabilirsiniz.

Benim aklim hala 2 milyon borc nasil yapildi onu cozemiyorum.
Konu sahibi rakam belirtmedi. Milyonu telafuz eden benim. Sırf anne babası 9 tane 22 ayar burma bilezik takmış. Kolyeler küpeler onları katmıyorum bile yazdı. Halası teyzesi amcası dayısı akraba sülale de ona göre takmıştır. Bu kadar varlıklılarsa gram altınla gelmemişlerdir düğüne.

Borcun bir kısmı şu; Kızla yarışabilmek gözünü boyayabilmek için her eşyanın lüksünü almış ve alırken de ailesi alıyormuş gibi hava estirmiş. En azından konu sahibi öyle sanmış. Kız o kadar fanusta büyütülmüş saf ki ne dese inanmış. Pahalı restoranlara götürmüş yemiş içmişler. Nikah sonrası da hemen altınlarını istemiş ve bu borçları ödemiş. Borç bitmedi demiş kredi çektirmiş. Günahı boynuna ben bu kadar borç olduğunu sanmıyorum. Kızı sağdıkça sağıyor.

-ophelia altınları direk eline mi verdiniz yoksa siz de beraber mi gittiniz bozdurmaya? Borç hesaplarına ödeme yaptığını kendi gözünüzle gördünüz mü yoksa ödedim dedi ve inandınız mı? Sağlam bir kazık yiyeceksiniz gibi geliyor bana.

Fazla büyük konuşmayın bi kere baba evinden çıktıktan sonra dönüşü çok da iyi olmayabiliyor size göre hayat yolunda ilerlemiş olabilir ben çilekeş kadın olsun demiyorum mücadele etmesi gerekir diyorum unutmayın hanımefendi tahribat kolaydır tamirat zordur neticede çok yeni evli evliliğine şans vermesi gerekir iletişim kurarak eşine bazı şeyleri empoze edebilir hemen boşanmak mı çözüm oluyor o yüzden mahkemeler dosyalar hınçla dolu E peki sonrası yine erkek evlilik yine ailesi derken yine aynı şeyleri yaşamayacağı ne malum belli ki aileden bu yana yüzü gülen bi hanımefendi değil kapım açık gel kızım boşan demiyorlarsa siz mi demelisiniz böyle dayanışma olmaz kusura bakmayın mücadele etmeden emek verilmeden hiçbir şey kazanılmaz kimsenin evliliği dört dörtlük değil

Bence siz eşinizi sevmiyorsunuz hanımefendi önce bunu bi yoklayın
Bakın evlendikten sonra her şey ama her şey ortaktır lütfen bu bilince varın senin malın benim malım diye yola çıkılmaz yolun ortasında kalınır empati kurun lütfen ben arabamı aldım eşime verdim eşim de kendi aracını sattı bize ev aldı hayat böyle müşterek yok veremem o benim mi deseydim
Çok afedersiniz ama bi mesajınızda yatak ilişkisi de yok demişsiniz evliliğin temeli cinsel hayattır Prof Dr Fatih Civelekoğlu Esra Ezmeci Adil Yıldırım gibi alanında bilir kişileri bi dinlemenizi tavsiye ederim evlilik hakkında her şey adlı kitabı da okumanızı öneririm cinsel hayat evliliğin oksijenidir o yoksa evlilik bitkisel hayata girer sizin de biraz böyle olmuş

Kesinlikle

Baba evinden evlenip çıkan boşanınca baba evine geri dönecek diye bir kural mı var? Ya babamız ya kocamız mı bakacak bize? Okumuş mezun olmuş çalışan iyi maaş alan kadın kendi ayakları üstünde duramaz mı? Kocasının yaptığı tahribat sayılmıyor mu size göre? Ayrıca mücadeleyi niye kadın yapıyor? Yeni evli adam keyfi işten çıkabilir mi? Kadının garantisi olan altını hiç edebilir mi, bu yetmedi kredi çek daha çok para ver diyebilir mi? Bunlar tahribat değil mi? Gerçek yüzünü gizleyip evlendikten sonra gösteren biriyle kim niye evli kalmak zorunda kalsın? Evi satmıyorum diyen karısının üzerine yürüyebilir mi?

İşe bak böyle bir adamı sütten ak gösteriyorsunuz. Adamın evlenmeden önceki iletişimi "al hayatım ne istersen al, hepsi sana layık, parfümlerin çok güzel" ama evlendikten sonra "parfüm alma krem alma, markette pahalı bir şey alma, alırsan da kasada geri bırakırım, sen çok şey istiyorsun çok harcama yapıyorsun…" Emeği hep bu kız vermiş. Hatta evinin tüm eşyalarını kıza aldırmış, enayi gibi de evlendikten sonra ödetmiş. Zerre iyi niyeti olmayan fırsatçı sinsi adamları güzellemelere doyamadınız. Bazen en başında boşanınca daha az zarar görülüyor. Niye her günü mutsuz huzursuz güvensiz yaşasın?

Bir düşün artık bu durumdaki kadınların genç kızların yakasından. Sizler gibiler yüzünden tereddüt yaşıyorlar ayıplanma dışlanma endişesi yaşıyorlar. Adamın elle tutulur tek bir yanı yok hatta zarar üstüne zarar, darbe üstüne darbe indiriyor ama kızcağız boşandı denmesin diye çekecekmiş, şaka gibi. Siz mücadelenizi edin, eşinize empozelerinizi yapın, beyim bilir modunda takılın da gencecik kadınlara bu baskıyı yapmayın. Çocuk olunca da bu sefer çocuğunu babasız bırakma baskısı geliyor. Yani o evlilikler öyle de sürecek böyle de sürecek, önemli olan sizin zihniyetin mutluluğu. Eşiniz işten çıkıp hayat müşterek ben çalışmıycam evde takılıcam derse olur kocam dersiniz.

Konu sahibinin anne babası da boşanmış. Demek ki olmayınca anlaşamayınca kimse kimseye hayatı zehir etmeyebiliyormuş.

Allalla, kanun hükmünde kararname çikti da haberimiz mi yok? Niye aynı şehirde yaşayınca her hafta görüşmek kaçınılmaz oluyormuş ki?

Siz buna mecbur olabilirsiniz ama ben değilim mesela, hiçkimse mecbur değil...Ben 20 yıl kayın aileye 30 dakikalık mesafede yaşadım ama nerdeyse bayramdan bayrama görüyoruz birbirimizi, daha çok telefonla konuşuyoruz hiçkimse de şikayetçi değil...

Son düzenleme:
Hanım efendi, konu sahibi zaten yeterince fedakarlık yapmış daha ne yapsın istiyorsunuz? Ailesi kızını borçsuz harçsız evlendirmiş hala yardım ediyor, karşı taraf bütün borcu adama atmış, adamda bütün borcu kadına ödetiyor. Nasıl bir borçsa artık altınlar gitmiş yetmemiş kadının üstüne kredi çekilmiş, onu da kadın ödüyor. Kira gelirini eve harcıyor, market alışverişi işyerinden kadına verilen kartla yapılıyor. Bu adama güvenecek evini satacak yetmeyecek üstüne kredi çekecek başka ev alınacak, mantıklı mı bu? Üstelik adam çalışmıyor, ne zaman işe gireceği belli değil. Bu krediyi kim ödeyrcek peki?

Sizin evlenmeden önce aileniz tarafından size verilen bir mülkü eşinize hibe ettiniz mi?

Siz onyillarca emek vererek sahip olduğunuz mesleginize döktüğunüz alinterinden gelen maaşınızla işsiz eşinize, evinize aylarca tek başınıza baktiniz mi?

Siz haftada 6 gün, günde 10 saat mesai yaptıktan sonra eve gelip eşinizin misafirlerini agirladiniz mi?

Bunları yapmadiysaniz ama sadece erkek diye biat edip, sırf eline baktiğınız için onurunuzdan vazgeçerek herşeye katlanmayi mucadele etmek zannediyorsaniz çok yanılıyorsunuz...
Konu sahibi de ömür boyunca koca yolunda sürünsün, kayın aileye köle olsun, mutsuz olsun aksi halde boşanirsa ailesi eziyet etsin, kötü yola düşsün istiyorlar....Bunu yürekten istiyorlar hem de...

Son düzenleme:
Ya niye babasının evine gitsin kendi evi var, işi var, bacağına dolanan çocuk yok? Yol yakınken biter gider tertemiz zaten hiç evlenmemiş gibi olur. Arada çocuk olsa hadi mücadele etsin olduramıyorsa bakar duruma göre yolunu ayırır dersin, golddigger herifin de neyi oldurulacaksa artık.

Her şey ortak değildir bu arada. Sizde öyle olabilir de herkeste böyle olacak diye bir şey yok yani. Sırf evlilik uğruna anamın babamın yıllarca emek vererek aldığı evi arabayı eşime hibe etmem. Ben kendimde bana hibe etmesini istemem eşimin. Bununda sevgiyle bir alakası yok. Lisede değiliz çünkü. Öyle her şey sana feda olsun kafasını lisede bıraktık biz. Boşanma durumunda bile mirastan gelen malı başka şekilde değerlendiriyor hukuk. Bunun bir amacı var yani. Ayriyetten böyle kadının malına göz dikmiş heriflerinde düzeldiğini hiç görmedim.

Ben kaynanamın yüzünü yeri geliyor aylardır görmüyorum. Anasını görmek isteyen karısına sormaz gider görür. Bunun derdi ana değil etrafa çalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…